Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 239.1k 173
  • ⭐⭐⭐⭐

    @captain35 dediğiniz gibi bu bekleme süresi birikim yapmak ve taşınmaya hazırlık için kullanabilir. Temel motivasyon bu olabilir. Beklenti çok yakın bir tarihte vize almak ise hayal kırıklığı yaratabilir. Kötü senaryoya hazırlık yapmak lazım her zaman.

    Bu arada bültende A Final Action Dates tablosunda Current olmak ile ilgili yeni bir bilgi öğrendim. Keşke hiç duymasaydım diyorum :) Randevu alabilmemiz için bu tabloda bir kez current olmak yetmiyor, current olduğumuzda uygun randevu slotu yoksa ve sonraki aylarda bülten geriye giderse tekrar current olmayı ve randevu almayı beklememiz gerekiyor. Randevu alana kadar current kalmamız gerekiyor. Hatta vize basılana kadar eğer bültende bir gerileme olursa bu durum vize basım sürecini erteleyebiliyormuş. Ankara eğer bizim kategoride vize slotlarını açmakta cimri davranırsa ve yavaş ilerlerlerse işte o zaman bültendeki gerilemeler bizim için bir risk olarak duruyor..

  • ⭐⭐

    @tufank Bu kötü oldu cidden. Harbi bilinmezlikler denizinde karayı bulmaya çalışıyoruz-çalışacağız :)


  • @tufank bu tablo nedir şuan tam olarak fransızım konuya bizim visa bulletinde pd in current olması yetmiyor mu o final action date neyin date i be nereden bakılıyor current olup olmamaya

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Riethian bu durumun temel nedeni Covid sonrası oluşan backlog olarak görülüyor hep. Önceden bültende current olunca konsolosluğun boş slotlarına göre NVC nin dosyayı konsolosluğa aktarma / randevu süreci daha hızlı ilerliyormuş. “normal şartlar altında” süreç pamuk ipliğine bağlı olmaz daha hızlı ilerler görüşü var hep. Ankara için “NŞA” ne zamandır bilinmez. O kadar çok parametreye bağlı kı.. O zaman şöyle bitireyim bu iletimi:

    Ankara'nın taşına bak
    Gözlerimin yaşına bak

  • ⭐⭐⭐⭐

    @captain35 Ankaradan randevu alana hatta vizemiz basılana kadar gözümüz bültende olacak. Özetle, vizemiz basılana kadar bültendeki gerilemeler bizi doğrudan etkileyebilir.


  • bence artık covıdı bahana edemezler . ayda 3 -4 bazı aylar hıc randevu vermemelerını covıde baglamak yanlıs olur. baska ulke vatandaslarına catur cutur randevu veren ankara turk vatandasına 20 ay sonraya randevu verıyorsa sebebı bırıken dosyalar falan degıldır. baska ulkelerde yokmu bırıken dosyalar 3-4 aya randevu veren buyukelcılıkler var. agustos sayılarına baktım.268 dv vermıs . kacı turk vatandasına acaba. mıllet delı gıbı madur oldu. son 3-4 ay 268 dv nın 200 unu turk vatandaslarına verse cok kısı madur olmazdı. ew hıc vermemıs bıle f1 1 kısıye . cıdden bunun sebebı covıd olamaz. mulaka kısmına kadarkı surec ongorulebılıyor uc asagı bes yukarı, surecler bellı. en can sıkıcı olanı anlamsız mulakat surecı. ısımını cısmını bılmedıgımız yerlerde buyukelcılıkler 3-5 aya randevu verıyor. verdıklerı dv sayılarına baktım . ankara da zırt gunu, zurt gunu dıye elcılık kapalı.tatılde vs vs. unganlardakı mulakat deneyımlerınde anlatanların gozlemledıgı yabancı sayısı da buna kanıt.


  • Bu durum direk abd dış işlere şikayetle çözülemez mi kuralların işlediği bi ülke sonuç olarak insanların dava hakkı var gerçi kovidin ilk senesinde dava edenler alamadı kartlarını ama bu durum farklı


  • @deckerloki link i gonderebilirmisiniz bizde izleyelim...


  • @tufank Tufan yıktın bizi pazartesi sabah sabah:)
    Yahu ciddi misin? Bu boyle çok zor o zaman...yani min 2-3 ay üstüste current olmali tablo...Bu sekilde cidden cok zor....


  • @captain35

    Size bu vizeyi vaad eden süreci başlattığınız şirket (BDV, eb3vize.com vs), tüm işlemleriniz tamamlanıp bültende Current olduktan sonra dünyadaki ortalamalara göre randevu verilmediği konusunda avukatları vasıtasıyla (örn, Muhammed Üzüm vs gibi) Ankara Büyükelçiliği hakkında eğer kasten randevu vermeme ve süreci kasten uzatma gibi bir durum alenen mevcutsa Department of State'e şikayette bulunabilir elbette. Ancak ne kadar işe yarar ya da kadar sürede bir sonuç alınır bilinmez. Sizin şu anda yazacağınız bir şikayet ise dikkate bile alınmaz büyük ihtimalle.

    Bunun yerine direkt olarak Ankara Büyükelçiliğine mail atıp, bültende current olunmasına rağmen diğer ülkelerde ortalama şu kadarken, bizim ülkemizde neden bu kadar süre randevu beklemek durumundayız, sebebini öğrenebilir miyim diye bir mail atarsanız belki mantıklı bir açıklama, bir cevap dönebilirler.


  • Randevu asamasinda, farkli bir ulkedeki amerikan konsolosluguna randevuyu taşımak mumkun mu acaba?


  • @emre911 mantıklı iş oraya geldiğinde bence çok uğraşacağımız sanmıyorum neticede şuandan itibaren yaklaşık 2 yıl var ama hala böyle giderse dediğiniz yöntem gayet mantıklı ve bdv dee bir yol gösterir diye düşünüyorum


  • @ismailgndz o ülkede yasal oturum sahibiyseniz yapabilirsiniz.


  • @gucarslan olmadi o halde. Yine sabirla beklemek dustu payimiza. Cevap icin tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Daha henüz çok erken bir noktadayız. Göçmen kategorideki diğer vize türlerinde bir bekleme durumu söz konusu doğrudur, zaten backlog olduğu hepimiz biliyoruz. Bu beklemeden dolayı bültendeki gerilemeler doğrudan etkiliyor başvuru sahiplerini, randevu ve vize alıncaya kadar bültene bağlılar.

    Bizim kategoride bültenin ne şekilde ilerleyeceğini bilmiyoruz. Diyelim ki 2-3 sene sonra bülten A tablosunda örnekse 15 Ekim 2023' ü gösteriyor. PD'si bu tarih ve öncesine ait başvurular konsolosluğun boş slotlarına göre randevu bekleyecek ve vize kuyruğunda kendine yer bulacak. 2-3 sene sonra bültende retrogression varsa ve hala 2021 - 2022 başvurularına bakılıyorsa o zaman ciddi bir problem var demektedir ve bu bizi doğrudan etkiler. Bültenin "C - all current" olması da her zaman iyi anlama gelmiyor. PD dikkate alınmaksızın DQ olmuş tüm adaylarla birlikte randevu bekler duruma geçiyoruz. Bunun yerin bülteni daha kontrollü ilerletmeleri sanki daha sağlıklı.

    Şu durumda aksiyon alınabilecek bir durum yok ortada. Ben bunları durumu analiz etmek adına paylaşıyorum, içimiz kararmasın daha şimdiden ama takip edip ne olacağını görmek gerekiyor.

    Ankara'nın insafına kalmak istemeyenler , elinde vizesi olanlar AOS seçeneğini değerlendirebilir.

    @Koray283, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @tufank Tufan yıktın bizi pazartesi sabah sabah:)
    Yahu ciddi misin? Bu boyle çok zor o zaman...yani min 2-3 ay üstüste current olmali tablo...Bu sekilde cidden cok zor....

  • ⭐⭐

    Günaydınlar.Bu iletimde 2022 yılı için vize istatistiklerini eklemiştim. Tekrar daha detaylı baktığımda EB3-Other workers için toplam 4633 vize basılmış. Tabii bu aile üyeleri ile beraber. On bin kotası dolmamış bile. Bu nasıl oluyor @tufank bey sizden bir yorum bekliyoruz. Bu haftanın konusuna da burdan giriş yapalım. :beaming_face_with_smiling_eyes:

    Edit: EB3 ülke bazlı istatistik diye verdiğim linkteki tabloda family based vizelerde dahil.

    @selamibasaran, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    Sözleşmeyi iptal edip diğer sözleşmeyi imzalatmak bu kadar zor değil tabiki ama onlarda farkındalar ekstra 7k kaybetmek istemiyorlar. Çok zorlarlarsa 2 k ateşlerim 5k geri verin bana dersiniz bir ticari pazarlığa girersiniz.
    Bunca yazılanları okuduktan sonra tabii içimi içten içe bir hüzün kaplamadı desem yalan olur.Dik duruyoruz eğilmek istemiyoruz ama yinede süreç uzarsa çok sürüncemede kalırsa o ara süreçte herhangi bir sağlık problemi yaşarsak v.s diye de düşünmeden edemiyoruz.

    Turist vize mülakatıma henüz girmedim ama alırsam Aos için bastırır mıyım bilemiyorum.Bir taraftan da süreç belki ilerler diyorum.Ama geçmiş performansları ortada hızlı ilerlemesi çok zor.
    Belki senatodan geçecek kanunla bir hareketlenme olabilir. Gidene kadar en azından mali yönden güçlenmeye bakalım. Eğer zaten mülakat aşamasına gelirsem hedefim dosya taşımak olabilir. Özbekistan baya EB vizesi vermiş.Değerlendirilebilir.

    Aşağıdaki istatikleri inceleyebilirsiniz.

    2022 Mali Yılı EB3 vize istatistikleri

    EB 3 ülke bazlı istatistik

    @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @Koray283 orası doğru. ama CP seçeneğinden AOS'a transfer ettikleri zaman taş atıp kolları yorulmuyor, fazladan $7k almak çok adil değil :) evet bir kontrat var ama bu kontrata göre onları zor bir duruma soktuğumuzu düşünmüyorum. Ne biliyim işte bizim için herhangi bir kişi ataması veya sipariş yapmıyorlar :) Bildiğimiz kağıt işleri şu aşamada. Nasıl ki parasını ödemediğimiz kontrat birkaç gün sonra otomatik sonlanıyorsa, o kontrat ile ilgili düzenleme yapma imkanları var. İşlemi iptal edip para iadesi talep etsem evet bu olmaz, çünkü işveren / sponsor işin içerisine girmiş ve işlemler başlatılmış. Yani aslında bakarsanız isterlerse bu işlem gayet yapılabilir ve zarar etmezler, biraz uyanıklık yapıyorlar.


  • @selamibasaran o sizin paylaştığınız sadece konsolosluk sayıları. 2022 için AOS ile birlikte toplam sayı: 8,894 Aşağıda ilgili dosya mevcut.

    10K yıllık vize kotası olan bu kategoride, kalan kotalar bir sonraki seneye aktarılmıyor. Buna rağmen 10k kotasına hiç ulaşılamamış! Yasal olarak belirtilen bu sınırdan dolayı ellerini korkak alıştırıyorlar sanırım, ya da bu kategoriye verdikleri önem bu kadar..

    https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2022AnnualReport/FY22_TableV_Part2.pdf?fbclid=IwAR2iUJLb-wfNkXj_dtVslhO8CNuEvObo_YdYzM3qEcrzhwQATlnVCxgfgHI

  • ⭐⭐⭐⭐

    Şu adresten https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/annual-reports.html tüm yıllara ait CP + AOS veya sadece CP vize sayılarına ulaşabilirsiniz.

    CP + AOS sayıları içni bakmanız gereken başlık: V. Immigrant Visas Issued and Adjustments of Status Subject to Numerical Limitations (by Foreign State of Chargeability): Fiscal Year 2022

    Sadece CP sayıları için bakmanız gereken: VI. Preference Immigrant Visas Issued (by Foreign State of Chargeability): Fiscal Year 2022 başlığı altında Part 2 (Employment 1st through 3rd)

    Belirli bir yıl aralığında CP ile verilen vize sayıları için bakmanız gereken başlık: II. Classes of Immigrants Issued Visas at Foreign Service Posts: Fiscal Years 2018 - 2022

    Aşağıda CP ile verilen 2018 - 2022 arası vize sayıları toplamı mevcut:
    https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2022AnnualReport/FY22_TableII.pdf

    Daha da derine inip hangi konsolosluk kaç vize vermiş, kaçı TR vatandaşı bunları da inceleyebilirsiniz ilgili başlıklar altında.


  • Türkiyeden ya başvuran yok ya da ankara yıllardır iş yapmıyo. Bence başvuru sayısı arttıkça değişir bişeyler

  • ⭐⭐

    @captain35 bu bir ihtimal olabilir çünkü bu sene gündeme düştü ve ABD'de yaşayan Türk'ler bile konuda bihaberdi. bu sene baya bir başvuru yapıldı sadece forumdan bile 20 kişiye ulaştı en az bu dosyaların durumları 1-2 sene içinde netleştikçe bence Ankara'nın konu hakkında ki görüşleri de netleşir ama mevcut durumda AOS şuan bu kategoride en mantıklısı. BDV'nin 7K usd yi vize olmamasına bağlayarak daha sürecin başında almak istemesi beni erteleyen konu vizemi alıp başlatmak hem daha ekonomik hem süreler daha öngörülebilir.


Benzer Başlıklar

  • EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    957 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • 1 Oy
    1 İleti
    501 Bakış
    I
    Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim. Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım. Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin  hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi.  İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim. Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • E3 Vizesi

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    F
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari
  • ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)

    Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    70
    4 Oy
    70 İleti
    8k Bakış
    K
    @mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi. Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda. Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu. Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu? E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum