Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• Merhabalar, Green Card sonrası vatandaşlık süreciyle ilgili bir sorum var.

K-1 vizesiyle ABD'ye gelip bir evlilik gerçekleştirdim. Sonrasında, 1 Haziran 2022 tarihinde Green Card'a sahip oldum. 1 Mart 2024'de, iki yılın bitimine sadece üç ay kalacağı için, on yıllık Green Card'a başvurma hakkı elde edeceğim. Bildiğim kadarıyla, 1 Haziran 2024 tarihi baz alınarak, on yıllık Green Card'ın bana teslim edilmesinde gecikme olsa bile, 1 Mart 2025 tarihinde, yani Green Card ile ABD'de geçirdiğim süresinin üç yıla ulaşmasına yalnızca üç ay kala, vatandaşlık başvurusu yapabileceğim. Buraya kadar olan bilgilerimde bir eksiklik varsa lütfen belirtin.

Anladığım ve bildiğim kadarıyla, Green Card ile üç yılın sonunda vatandaşlık başvurusu elde etme hakkı, yalnızca evlilik yoluyla sağlanan bir durum. Yani Green Card çekilisinden elde edilen bir Green Card'la vatandaşlık başvurusu hakkı elde etmek için gereken süre beş yıl. Problem yaşadığım durum, eğer on yıllık Green Card'ı elde ettikten sonra eşimle boşanma durumumuz olursa, bu süre benim için de mi beş yıla uzayacak, yoksa yine üç yılın bitimine üç ay kalan 1 Mart 2025 tarihinde bir başvurusu yapabilecek miyim?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• @crazycells hocam etiketlediğim için kusura bakmayın 1. mesajda ki bütün bilgiler güncel değil mi ? Yakında süreç başlatacağızda.

• @crazycells Merhaba, faydalı yanitiniz icin çok teşekkürler. 18 yaşından kucuk ve su an ABD'de olan cocuk icin sadece I-130 ve I-485 mi doldurmak gerekiyor? Yoksa full paket mi (yani I-131, I-864, I-765, I-130A mi?) Ve çocuğun formlarını annenin paketiyle mi postalamak gerekiyor yoksa once annenin paketi gönderilip I-130 receipt notice'ini bekleyip sonra ayrıca mi çocuğun başvurusu gönderilmeli?
    Simdiden teşekkür ederim!

• Merhaba
    Evlilik dosyasından dolayı çalışma izni, parmak izni gelip de seyahat izni gelmemiş olan var mı?
    USCIS webden baktığımda "seyahat izni" süreci devam ediyor görünüyor.Acil Tr'ye gidiş dönüş için nasıl bir yol izlenebilir.

• @greenlight Merhaba, bende sizinle benzer bir süreçteyim. Çocuğum için sadece 130 ve 485 i doldurdum ek olarak 131'i doldurdum. Forum da birlikte gönderildiğinde ücretsiz olduğu yazıyordu. Ek olarak 693'ü de doktordan aldık onun için.
    Benim dosyam ile birlikte göndereceğim.

• Herkese merhaba, turist vizesi ile Amerika’da bulunuyorum şu an ve kısmetse aralık ayında abd vatandaşı biri ile evleneceğim. Sadece evlilik için herhangi bir belge vs doldurmam gerekiyor mu? Evlilik sonrası değil de öncesinde yapmam gerekenler neler? Teşekkürler

• @tuncayarat Eyaletten eyalete evlilik prosedurleri degisiyor ama greencard icin yapmaniz gereken bir sey yok simdilik. Belgeleri hazirlayabilirsiniz basvuru icin

• @P4BLO merhaba boşanma durumunda vatandaşlık başvurunuzu beşinci yılda yapabiliyorsunuz.Aynı durum kardeşimin başına gelmişti uzun zaman oldu sonradan bir değişiklik olduysa bilemem.Hakkınızda hayırlısı olsun:folded_hands:

• @EfeNevada teşekkürler cevabınız için. Evlikten ne kadar süre sonra green card alabiliyoruz peki? Bir bilginiz var mı?

• @tuncayarat evlendikten sonra marriage certification'i aldiktan sonra basvuru yapabilirsiniz I-485 ve I-130 icin fakat avukatla calismanizi oneririm herhangi bir hatadan dolayi uzamasin basvuru. Basvurudan basvuruya degisiyor ama genelde 6 ay ve 1 yil arasinda degisiyor greencardin ele gecme suresi olarak. Aslinda onunla alakali da bir excel baslatabiliriz. @crazycells

• Amerika vatandasi ile evlilik yolu ile green card basvurulariniz icin danismanlik hizmeti ihtiyaciniz varsa bana ulasabilirsiniz. Teşekkürler

• @ali-karde Merhaba ben de ayni sorunu yasiyorum. 2022 eylulde basvurduk I-130 2023 10 agustosta onaylandi. 485 i hala bekliyoruz.

• @frida_beau Tesekkurler yanitiniz icin :folded_hands_light_skin_tone: Peki kendi basvurunuzla birlikte mi gonderiyorsunuz? Cunku A photocopy of your original Form I-130 receipt notice gerekli diyor special instructions kisminda. Yani once annenin istegi yapilip notice gelince mi cocugunki yapiliyor acaba?

• @frida_beau Bir de forumun hangi basliginda bu spesifik konuda bilgiler var, paylasirsaniz cok mutlu olurum

• Merhaba arkadaslar, oncelikle @crazycells olmak uzere, forumda tum tecrubelerini ve bilgilerini paylasan arkadaslara cok tesekkur ederim. 27 Haziran'da kendi basima AOS'a basvurdum ve 10 ekimde green kart basvurum mulakatsiz sekilde onaylandi. Forumda emegi gecen herkese tekrardan cok tesekkur ederim, basvuran arkadaslara da bol sans ve sabir diliyorum!!

• @Long-Goodbyes hocam hayırlı olsun prosedürü yakından takip ediyorum ancak yeterli bilgi birikimine sahip değilim green card onaylandığında oturma izni ve çalışma izni hemen geliyor mu yoksa onunda ayrıca elinize ulaşması bir süreç mi? Nasipse bende 2-3 ay gibi bir süre içerisinde aos a başvuracağım

• @EfeNevada, içinde söyledi: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@tuncayarat evlendikten sonra marriage certification'i aldiktan sonra basvuru yapabilirsiniz I-485 ve I-130 icin fakat avukatla calismanizi oneririm herhangi bir hatadan dolayi uzamasin basvuru. Basvurudan basvuruya degisiyor ama genelde 6 ay ve 1 yil arasinda degisiyor greencardin ele gecme suresi olarak. Aslinda onunla alakali da bir excel baslatabiliriz. @crazycells

haklisiniz, CP surecleri konusunda excel'ler var ama AOS surecleri icin yok... Bu konuyu not ediyorum, en rahat nasil halledebiliriz diye dusunmem lazim, AOS surecleri CP'den cok farkli; ama farkli kategorilerin AOS surecleri birbirlerine de cok benziyorlar...hmm, belki kismen ortak excel'ler yapabiliriz...

• @Long-Goodbyes merhaba süreçle ilgili bilgi verebilir misiniz.Başvurduktan ne kadar sonra GC geldi ve ilk form gönderdiğinizde çok fazla delil göndermişmiydiniz.

• @aristocrat I-765 Employment Authorization basvurusu I-485 ile beraber gonderiliyor ama employment authorization greencarddan once geliyor genelde.

• @EfeNevada teşekkürler yorumunuz için bende süreç başlatacağım için bilgi edinmeye çalışıyorum.

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Nazmi ŞenerN
    @ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k