once bosanip sonra tekrar evlenemezsiniz. Basvuru tarihi ve saati gorunuyor olacak, onemli olan o andaki medeni durumunuz sonrasi degil.
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@Nima, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba herkese ben ikinci kez evlendim 1 kendi oz oglum birde yeni evlendigim esimden 1 uvey oglum var uvey oglum 22 yasinda oz oglum 19 greencard basvurusunda uvey oglumu yazmalimiyim yoksa 1 cocukmu yazmalimiyim?
normalde uvey cocugunuzu da eklemelisiniz, ama sadece 21 yas ve altindaki cocuklar eklendigi icin uvey cocugunuzu ekleyemezsiniz.
1 cocuk diye isaretleyip, sadece oz cocugunuzun bilgilerini girmelisiniz.
-
@Burcumnn, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells abd vatandaşı değiliz,greencard yok ama biz burda yasal olarak yatirimci vizesiyle yaşıyoruz.Sayfada ceviri yaptığımızda evli abd vatandaşı yahut yasal olarak abd yaşıyorsunuz şıkkı işaretledik.Bize uyan sık o oluyor ama bilgilendirmede yazan eşinizinde bilgilerini girin deyince diğer sayfaya geçince eş bilgileri yazmıyor,direkt cocuk bilgilerine geçiyor o bizi tedirgin ettide.Yanlis yapmak istemiyoruzda.
sayfanin cevirisini yanlis yapiyorsunuz, sizin dusundugunuz seyi sormuyor, size dogru ceviriyi yukarida gonderdim, bir daha bakabilirsiniz... Green Card sahibi degilsiniz o nedenle o soruda
married and my spouse is NOT a U.S. citizen or U.S. Lawful Permanent Resident (LPR)secenegini isaretlemelisiniz ve bir sonraki sayfada esinizin bilgilerini de girmelisiniz. -
Merhaba arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir.
DV2022 talihlisi olup maalesef gidemeyenlerden biri olarak her sene denemeye devam ediyorum bir umut. Yalnız bu sene farklı bir durumda olduğum için başvuru kısmında nasıl ilerleyeceğim konusunda emin değilim açıkçası. Birçok başlığa baktım ama cevap bulamadım o yüzden sizlere sormak istedim.Öncelikle ben şu anda İtalya'da yaşıyorum ve 1 yıl burda kalacağım. ESC projesi ile burda bulunuyorum. 1 yıl sonunda vizem bitiyor fakat dönmemek için aynı zamanda master başvurusu da yapacağım.
Diyeceğim o ki 1 yıl sonunda Türkiye'ye dönüp dönmeyeceğim belli değil. Başvuru esnasında yaşadığım ülkeyi İtalya olarak yazmam bana çekiliş konusunda avantaj sağlar mı yoksa çekiliş esnasında sadece nationality mi baz alınıyor? Ya da sağlama alıp yaşadığım ülke olarak Türkiye'yi mi yazmalıyım? Eğer İtalya yazarsam ve daha sonra çekilişi kazanırsam ve Türkiye'de olursam işler karışabilir diye de düşündüm.
Açıkçası bu konuda bilgim olmadığı için nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Detaylı olarak açıklayabilecek varsa çok sevinirim.
Şimdiden herkese bol şans diliyorum.

-
Merhaba, Green Card'ın çıkması halinde 6 ay içerisinde Amerika'ya gidilmesi gerekiyor değil mi? Gidildiğinde minimum ne kadar kalmak gerekiyor?
-
@oykugurbuz, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir.
DV2022 talihlisi olup maalesef gidemeyenlerden biri olarak her sene denemeye devam ediyorum bir umut. Yalnız bu sene farklı bir durumda olduğum için başvuru kısmında nasıl ilerleyeceğim konusunda emin değilim açıkçası. Birçok başlığa baktım ama cevap bulamadım o yüzden sizlere sormak istedim.Öncelikle ben şu anda İtalya'da yaşıyorum ve 1 yıl burda kalacağım. ESC projesi ile burda bulunuyorum. 1 yıl sonunda vizem bitiyor fakat dönmemek için aynı zamanda master başvurusu da yapacağım.
Diyeceğim o ki 1 yıl sonunda Türkiye'ye dönüp dönmeyeceğim belli değil. Başvuru esnasında yaşadığım ülkeyi İtalya olarak yazmam bana çekiliş konusunda avantaj sağlar mı yoksa çekiliş esnasında sadece nationality mi baz alınıyor? Ya da sağlama alıp yaşadığım ülke olarak Türkiye'yi mi yazmalıyım? Eğer İtalya yazarsam ve daha sonra çekilişi kazanırsam ve Türkiye'de olursam işler karışabilir diye de düşündüm.
Açıkçası bu konuda bilgim olmadığı için nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. Detaylı olarak açıklayabilecek varsa çok sevinirim.
Şimdiden herkese bol şans diliyorum.

Adres ve yasanilan ulke bilgisini "Italy" olarak verebilirsiniz, isler karismaz, merak etmeyin. Cekilise yasadiginiz ulke uzerinden degil, dogdugunuz ulke uzerinden katiliyorsunuz.
-
@zeyneppirinc, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba, Green Card'ın çıkması halinde 6 ay içerisinde Amerika'ya gidilmesi gerekiyor değil mi? Gidildiğinde minimum ne kadar kalmak gerekiyor?
Vize sureniz bitmeden ABD'ye ilk girisi yapmalisiniz. Bu da yaklasik 6 aylik bir sure oluyor genelde...
minimum kalma miktari diye bir durum yok, ABD'de yasamak ve calismak icin Green Card aliyorsunuz. Eger ABD'de yasama veya calisma gibi bir isteginiz yoksa Green Card cekilisine basvuru yapmamalisiniz. Eger ABD'ye hizlica yerlesemeyeceginizi dusunuyorsaniz su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/
-
Iyi akşamlar.
Benim bir sorum olucak.pasaportumda ismim cemil can.(yani iki isimliyim.)green card başvuru formunda pasaportta yazdığı gibi mi yazmalıyım yoksa middle name'e "can" olarak mı girmeliyim ? -
@Cemil-Can-Dikyol pasaportta ki gibi cemil middle can olarak girersin hiçbir sorun olmaz
-
@Cemil-Can-Dikyol, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Iyi akşamlar.
Benim bir sorum olucak.pasaportumda ismim cemil can.(yani iki isimliyim.)green card başvuru formunda pasaportta yazdığı gibi mi yazmalıyım yoksa middle name'e "can" olarak mı girmeliyim ?first name
cemilmiddle namecanolarak girin... -
@zeyneppirinc Green Cardı alıp temelli Türkiye de yaşamaya devam ederseniz Amerika Green Cardınızı iptal edebiliyor.
-
@crazycells yani yaşadığım ülkeye Türkiye de yazsam İtalya'da yazsam bir şey değişmeyecek değil mi? O zaman Türkiye yazmam daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Olur da İtalya'dan Türkiyeye dönersem ya da başka bir ülkeye taşınırsam orda İtalya yazmasının da bir anlamı olmayacak.
-
@ayvalik10 bizim pasaportlarda malum tek isim var.bir karışıklık olmaz değil mi ?
-
@crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@Cemil-Can-Dikyol, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Iyi akşamlar.
Benim bir sorum olucak.pasaportumda ismim cemil can.(yani iki isimliyim.)green card başvuru formunda pasaportta yazdığı gibi mi yazmalıyım yoksa middle name'e "can" olarak mı girmeliyim ?first name
cemilmiddle namecanolarak girin...Her hangi bir sorun oluşturmaz değil mi ? Sonucta bizim pasaportlarda tek isim olarak geçiyor.
-
@Cemil-Can-Dikyol Türk kimliklerinde adı - soyadı diye ibare vardır. İkinci isim olarak ayrı bir ibare yoktur. Amerika da ise adı - ikinci adı - soyadı gibi yazılır. Ondan dolayı hiçbir sorun yaratmaz.
-
Başvuru yapmıştım daha sonra check status yapmak için girdim fakat olmadı. Ben de oraya sadece Mayıs'ta girileceğini unutup tekrar başvuru doldurdum. Submit yapınca yeşil success yazısı kısmında sarı bir yazı vardı ve kısaca ''Her yıl sadece bir kere başvuru gönderilebilir, iki tane olursa kabul edilmez'' yazıyordu. Şimdi bu son attığım sayılıyor ve eleniyor muyum yoksa sadece bir uyarı mıydı? Eğer işe yarayacak bir bilgi ise, aynı bilgisayar ve tarayıcıdan birkaç dakika ara ile oldu.
-
@Monarch Aktif DV çekilişine birden fazla kez başvurmak diskalifiye sebebi maalesef.
-
@oykugurbuz, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells yani yaşadığım ülkeye Türkiye de yazsam İtalya'da yazsam bir şey değişmeyecek değil mi? O zaman Türkiye yazmam daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Olur da İtalya'dan Türkiyeye dönersem ya da başka bir ülkeye taşınırsam orda İtalya yazmasının da bir anlamı olmayacak.
hayir, cekilisten secilme acisindan herhangi bir degisiklik olmayacak.
-
@crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Iyi akşamlar.
cemilmiddle namecanolarak girin...Her hangi bir sorun oluşturmaz değil mi ? Sonucta bizim pasaportlarda tek isim olarak geçiyor.
hayir, sorun olmaz.
-
@Monarch, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Başvuru yapmıştım daha sonra check status yapmak için girdim fakat olmadı. Ben de oraya sadece Mayıs'ta girileceğini unutup tekrar başvuru doldurdum. Submit yapınca yeşil success yazısı kısmında sarı bir yazı vardı ve kısaca ''Her yıl sadece bir kere başvuru gönderilebilir, iki tane olursa kabul edilmez'' yazıyordu. Şimdi bu son attığım sayılıyor ve eleniyor muyum yoksa sadece bir uyarı mıydı? Eğer işe yarayacak bir bilgi ise, aynı bilgisayar ve tarayıcıdan birkaç dakika ara ile oldu.
Her yil cekilise sadece bir kez basvuru yapabilirsiniz. Bu video'nun 17:00 dk'sindaki gibi mi bir uyari ile karsilastiniz?
-
@crazycells evet teşekkürler kusura bakmayın yorum yazmadan önce videonuzu izlememiştim izledikten sonra sorunsuz bir şekilde doldurdum başvurumu
Benzer Başlıklar
137
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k