Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
1.2k 234 70.1k 220

• 4 Ekim Çarşamba günü (2 gün evvel) PTT evrakları İstanbul'a teslim etmiş. Her hangi bir "evraklarınız teslim alındı" bilgisi veriliyor mu? Böyle bir bilgi almadığımız gibi vize durumunu kontrol ettiğimizde "Your search did not return any data." uyarısı alıyoruz. Teslim aldılar da işleme mi henüz almadılar, yoksa teslim almadılar mı bilemiyorum. Bu durum normal mi acaba?

Ceac Status.JPG

• @Ghost daha önceki deneyimlerde biri bunun normal olduğunu, dosya üzerinde bir işlem ya da onay oldugunda ceacta durumun güncellenmeye basladığını belirtmişti.

• @bernat teşekkür ederim. Beklemedeyim bakalım.

• Valla ben biraz endişelendim vizemin bitmesine - 2024 martta bitiyor - ama ben yinede şimdiden başvurmak istedim yaptım - ama neredeyse 1.5 ay oldu geçen mail attım 2 hafta dediler.

: // aklıma deli sorular memur olmam ve yeşil pasaport sahibi olmam acaba bir sorun yaratırım die düşünüyorum malum -bizim millet vize alıp başka ülkelere iltica etme yasa dışı kalma HASTALIĞI OLDUĞU için Amerikayıda anlıyorum vermememek ve bekletmek konusunda onlarda haklı - işalllah vizemi alırım-

Ama Bu türk vatandaşlarına hakkım helal olmasın NEDENİ başka ülkere iltica edip kaçak kalıp - bizim gibi normal yasal yollardan vize almak isteğenlere bir çok sıkıntı çıktı bu kesinnn...

:/

Ne diyeceğim bilmiyorum.

• arkadaşlar az önce mülakatsız vize için başvuru yaptım ve ödememi de yaptım ancak şu an AA ile başlayan ds160'daki numaranın bir tanesini ödemeyi yaptığımız ais.usvisa-info.com sitesinde yanlış girdiğimi fark etttim. Ödeme yaptığım için düzeltemiyorum da :(:( ne yapabilirim. vizeyi etkiler mi. 8 yerine S yazmışım. 1 kere düzeltme hakkı vardı. düzeltme yaparken de hata yapmışım. E-mail atıp falan düzelttirme şansı varmı.

• @Ghost sizde ceac ta herhangi bir güncelleme oldu mu? Bizim evrakları göndereli 4 iş günü oldu hala bilgi girişi olmadı.

• @bernat evet oldu.
    2 Ekim :right_arrow: PTT'ye teslim ettik
    4 Ekim :right_arrow: Dosya İstanbul'a teslim edildi
    6 Ekim :right_arrow: Application Received
    10 Ekim :right_arrow: Approved
    11 Ekim :right_arrow: Issued

• @Ghost anladım. Çok tebrikler. Bizim evraklar 6 ekim cuma öğlen 3te teslim edildi. Bugün cumayı saymazsak 3. İş günü oluyor. O zaman bugün yarın belki bir güncelleme olur bizde de.

• @Ghost şimdi kontrol ettim de yeniden application received yazıyor. Umarım kısa zamanda biz de onay alırız 🙏🏼

• @bernat evet ben de size bugün mesai saatleri bitmeden bir güncelleme gelir diyecektim ki application received yazısını görmüşsünüz. Cuma günü "approved" görünür diye tahmin ediyorum ve akabinde Pazartesi en geç Salı "Issued". Umarım her şey yolunda gider sizin de. :folded_hands_light_skin_tone:

• @Ghost insallah çok sağolun 🙏🏼

• ⭐⭐⭐⭐

@bernat bol şans tekrardan 🤞

• BUGUN MAİL GELDİ

İKİ PASAPORT
    1 FOTO
    1 DS 160 ÇIKTISI
    TALİMATLAR ÇIKTISI
    KURYE ZARFI

GONDERDİM PTT İLE

AMA ÖDEME ÇIKMADI 77 TL ÜCRETİ VARDI ODEME YOK DEDİ PTT GÖREVLİSİ

AMA İSTANBULA GONDERME ÇITI

BEN İSE ANKARAYA BAŞVURMUŞTUM

PASAPORTUN GELMESİ İÇİM EVİME 186 TL PARA ODEDİM

DURUM BU ARKADAŞLAR BAKALIM.

@serkanist, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

Valla ben biraz endişelendim vizemin bitmesine - 2024 martta bitiyor - ama ben yinede şimdiden başvurmak istedim yaptım - ama neredeyse 1.5 ay oldu geçen mail attım 2 hafta dediler.

: // aklıma deli sorular memur olmam ve yeşil pasaport sahibi olmam acaba bir sorun yaratırım die düşünüyorum malum -bizim millet vize alıp başka ülkelere iltica etme yasa dışı kalma HASTALIĞI OLDUĞU için Amerikayıda anlıyorum vermememek ve bekletmek konusunda onlarda haklı - işalllah vizemi alırım-

Ama Bu türk vatandaşlarına hakkım helal olmasın NEDENİ başka ülkere iltica edip kaçak kalıp - bizim gibi normal yasal yollardan vize almak isteğenlere bir çok sıkıntı çıktı bu kesinnn...

:/

Ne diyeceğim bilmiyorum.

• @tufank ya yine hep olduğu gibi AP ye kaldık ya da reddedildi. Acaba Ap ise mail mi atacaklar yoksa pasaport ile birlikte yine soruları mı gönderecekler... nasıl anlarız

• ⭐⭐⭐⭐

@bernat neden öyle olduğunu düşündünüz, CEAC'ta status değişti mi? AP'ye kalırsanız CEAC üzerinden görmeniz lazım bu durumu, bilgilendirme nasıl yapılıyor bilmiyorum açıkçası. AP'ye kalan kişiler daha net yorumlayabilir.

• @tufank ceacta refused a döndü. Açıklamada ya reddedildi ya da ap sürecini girdiniz diyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@bernat geçmiş olsun. "Refused" veya "Administrative Processing (AP)" olarak değişmesi gerekiyor yakın zamanda ve sanırım size bunun bilgilendirmesi gelecek.

edit: aşağıdaki başlıktaki bilgiye göre AP'ye de kalsanız sonuçlanana kadar Refused olarak kalıyormuş durum: https://yesilkartforum.com/forum/post/305805

• @tufank evet. Viyana’da 4 ay ap de bekletildiğimizde de refused göründü hep...

• ⭐⭐⭐⭐

@bernat umarım bu sefer daha hızlı sonuçlanır eğer AP'ye kaldıysanız.

• @tufank mülakat talep ediyorlar. Mail geldi simdi. 29 şubata randevu alabildik... ben yalnız gitmek durumunda kalıyorum bu durumda ve ds160 formunu doldururken abd de aileden kimse yok dedik subatta mülakata girdiğinde bu durum değişmiş oluyor, ben abd de oluyorum... nasıl olacak bilemiyorum şimdi.

Benzer Başlıklar

• B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris

10
    0 Oy
    10 İleti
    800 Bakış
    C
    @Kef14 Evet ocak ayinda geldiler ama daha oncesinde de haziran'da gelip aralik basi donmuslerdi. yani sadece 4-5 hafta turkiye'de kalip tekrar ocak ayinda giris yaptilar. Bir sorun cikmadi. Sorgulama yada ekstra bir guvenlik uygulamasi da olmadi.
  • Turist vizesi için en erken tarih?

141
    1 Oy
    141 İleti
    10k Bakış
    ATS16A
    @graombze RushVisasNow @Rushvisasnow
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
  • B1 vizesi expedited oluyor mu?

Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    434 Bakış
    crazycellsC
    @chediak, içinde söyledi: B1 vizesi expedited oluyor mu? Merhaba, B1 ile öğrenci alan bir eğitim programına başvuru yaptım. Program Mayıs ayında başlıyor ve eğer kabul alırsam davet mektubum şubatın ortasında gelecek. Şu an konsolosluk ve büyükelçilikteki vize randevuları çok geç tarihe veriliyormuş COVIDten dolayı. Ben de kabul alıp da vizeden dolayı gidemezsem diye endişelendim. B1 vizeleri ile acil başvuru yapılabiliyor mu? Şu anki durumu bilen var mı? Acil randevu icin basvuru yapabilirsiniz ama normalde diploma veya sertifika saglayan egitim kurumlari B-1 degil, F-1 ile ogrenci aliyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum ama eger ciddi bir egitim programina baslamiyorsaniz konsolosluk durumunuzu acil olarak gormeyebilir, bilginize.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k