DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar istenilen belgeleri eksiksiz olarak bulabilecegım link gonderebılırmısınız? Ya da saglık kontrolunden once yapmam gereken bisey var mı? Eksık asılarımı tamamlamalımıyım ? Ne yapmam gerekıyor?

  • ⭐⭐⭐

    @Gupse viyanadanda yüksek ihtimalle olumsuz sonuç cevabı gelir. Geçmiş dönemde kabul eden konsolosluk o mali yıl bittikten sonra genelde bu işlemi tekrarlamaktan vazgeçiyorlar. DV22de kabul eden barbados ve bosna dosya kabul etmedi mesela DV23de


  • @Sini-sini ben dosya tasima islemi yapmadim.Bahreynde yasadigim icin dogrudan burayi sectim


  • @Gupse şimdilik vize istemeyen ülkelere yazdım. Viyana’ya henüz mail atmadım. Balkan ülkelerine yazdım.


  • Dosya numaram sebebiyle şimdiden dosya taşıma süreçlerini araştırıyorum . Umutsuz bir numara mıdır öncelikle ? Formu doldururken Ankara olarak belirlemiştim fakat Abd ye turistik vize ile gidiip uzun bir süre konaklayacağım , bu durumda süreci oraya taşımak mümkün mü / mantıklı mı ve Dosya numaram current olmadan yapamıyorum sanırım bunu değil mi ?


  • Bu ileti silindi!

  • @teknomer 24k Current olmadan konsolosluklara mail atmak ne kadar anlamlı ve mantıklı olur adminlerin yorumlarına bırakıyorum. Terste tepebilir. Bol şanslar


  • @teknomer
    Bol şanslar umudunuzu kaybetmeyin,önümüzdeki zamanlarda dosyanızı kabul eden konsolosluk illa ki olacaktır.


  • @ozmell, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar istenilen belgeleri eksiksiz olarak bulabilecegım link gonderebılırmısınız? Ya da saglık kontrolunden once yapmam gereken bisey var mı? Eksık asılarımı tamamlamalımıyım ? Ne yapmam gerekıyor?

    bu başlığı takip edebilirsiniz


  • @ozmell, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @yusufalak yeni bülten yayınlandı ne demek 😅?

    KCC her ay vize bülteni yayınlar. Genelde her ay 15in de veya öncesinde yayınlanır. Bu bültende vize kategorilerine göre gerekli bilgilendirmeler yer alır. Bizi ilgilendiren bölümü ise DV category kısmında yer alan EU bölgesi için aktif olan case number aralığı. Mesela en son açıklanan bültende 6.000 CN ve altındaki dosyalar aktif oldu demek yani CN bu aralıkta olan kimseler aktif oldukları ay içinde mülakat için tarih alabilirler. İçerisinde bulunan ay da aktif olan dosyalara ise mülakatlar genellikle bülten açıklandıktan sonra ki hafta içerisinde oluyor. Tabi ki de kesin birşey değil genel olan durumlardan bahsediyoruz.
    Bu sebeble mülakat dağıtımları genelde vize bülteni açıklandıktan sonraki hafta içerisinde oluyor. Kesin olmamakla birlikte 1 kez dağıtım yapılıyor.

    Ona mütefellit demiştim "bültende yayınlandı hadi gelsin mülakatlar" diye.

    Yanlışım varsa affola bildiğim kadarı ile anlatmaya çalıştım.


  • @pinbil
    Dosyanız current olduğu zaman mülakatınızı yüksek ihtimal ile alırsınız.Amerika da AOS sürecini araştırmanızı öneririm.Tebrikler.


  • @enesyucel
    Merhabalar;
    İlk talepte açılır size açıldığına dair mail gelir.
    İkinci talepte eminmisiniz diye size soru mail i geliyor onay verirseniz ondan sonra açılıyor.Kendim denediğimden biliyorum.(KCC de iken dosyanız böyle eğer başka ülkeye dosya taşırsanız ne olur bilemem)


  • @enesyucel
    Meraklanmayın size açılsa bile açıldığına dair bilgi mail i geliyor.Önceki cevabımda dediğim gibi.


  • @nazo-o
    Formu kapatırsan daha iyi olur çünkü mülakat aldıktan sonra da ds260 ı açtırabiliyorsun.


  • @sonokege
    Case numberınızın düşük olmasına ve ne kadar erken ds260 ı doldurmuş olmanıza bağlı.


  • @canym Merhaba, dosya taşıma işlemi yaptığınızı söylüyorsunuz. Nasıl bir süreç takip ettiniz? Nasıl bir e-posta gönderdiniz? Hangi şartları sağlıyordunuz? Teşekkür ederim.


  • @beratmehmet
    Merhabalar;
    Her konsolosluğa dosyanızı taşıması için mail atmalısınız.Mail in içeriği bilgileriniz ve talebinizi kısaca içermeli.Gerekli şartlar ise konsolosluklara göre değişiyor.


  • @beratmehmet merhaba, sağladıgım tek şart dosya numaramın aktif olmasıydı, Bükreş dahil 10dan fazla vize istemeyen veya kolay vize verebilen ülkelere mail attım, mailin içerignde Varşovaya gidemedigim/neden gidemedigim ve Amerikan vizesinin benim için ne kadar önemli ve bütün süreç boyunca ülkelerinde bulunabilecegimden bahsettim, geçmiş deneyimlerde nasıl yapmışlar forumda onları araştırdım birçok deneyim baktım, bu süreçte bana yardımcı olan geçmiş dönemden Cebrail bey, Selami abi, Ugur bey ve eski forum üyelerinin ve adminlerinin tecrübeleri oldu, kendilerne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, zaten son kısmı da tamamlayabilir de gidebilirsek hayırlısıyla vizemizi alabilirsek sürecimi detaylı bir şekilde yazacagım. Bazı konsolosluklar cevap dahi vermedi, bazıları olumsuz döndü, Bükreş dosyamızı seve seve taşıyacagını, vize alınca tekrar iletişime geçmemizi ve hastahanelernin adresini ve yönergelerni gönderdi, vize aldıgımız güne göre mülakat tarihi ayarlayacaklar.geçen senelerde dosyalarını Hongkonga taşıyan birçok insan gördüm, ama Hongkongun bize verdigi cevap böyle bir uygulamamız yok tarzındaydı, kendi vatandaslarımızı kabul ediyoruz gibi bi mail döndüler. Hem mail adreslerini tek tek konsolosluk sitesinden bulup direk mail attım, hem de konsoloslugun resmi sitesinde soru bölümü var, oraya girip orda soru sor kısmından da bilgileri doldurup dosya taşıma isteginde bulundum, bu sekilde şansınız artacaktır. Bol şanslar dilerim .


  • @canym Çok teşekkür ederim. Benim numaram aktif olmadı. Ben UK oturumum araciligi ile taşımaya çalışıyorum, ancak KCC somut bir cevap vermiyor. Şu an için 'Home Country'den devam etmelisiniz' diyorlar. Bu nedenle bilgi edinmeye çalışıyorum. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐

    @canym Sizin avantajiniz zaten hazirda bir mulakatiniz var ve gecerli sebeple mulakata katilamayisiniz. Hazirda bir mulakat olup dosyanin baska bir konsolosluk tarafindan kabul edilmesi ile mulakat almamis dosyanin kabulu arasinda fark var. Yuksek ihtimalle mulakat alamamis dosya icin ayni yaklasimda bulunmayacaktir ayni konsolosluk. Dosya tasima niyetinde olan talihliler icin tavsiyem ilk baslarda surekli olumsuz donusler olacaktir fakat belirli bir periyot olusturup ara ara tekar sorgulama yapmalari. Bugun kabul etmiyorum diyen konsolosluk yarin kabul etmeye baslayabilir. Onceki yillarda dosya tasimayi kabul eden konsolosluklar ile sinirli kalmayin , gidebileceginiz tum konsolosluklara mail atarak sorgu yapmaniz sansinizi arttiracaktir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

42.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum