Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@fwknn, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells tekrardan selam aklıma iki soru takıldı.eğer çekilişi kazanırsak 18 yaş altı olmamız bir sorun çıkarır mı? Kart için aile izni vs. gerekir mi? Bir de öğrenim durumunda lise mezunu değil seçmem çekiliş esnasında otomatik eleme gibi bir şeye yol açmaz değil mi?
herhangi bir yas siniri yok, sorun cikmaz.
otomatik elenme diye bir sey yok, vize almak icin illaki lise mezunu olmak gerekmiyor, mesleki deneyime dayanarak vize alan kisiler de oldu.
-
Doğduğum yer pasaportumda BAHÇELİEVLER şeklinde ilçe olarak yazmakta. Başvuru formunda şehir girin demiş İlçe/İlçe/İl/Eyalet girmeyin demiş. Direk Istanbul mu yazsam daha uygun olur yoksa "Istanbul,Bahcelievler" mi gireyim?
-
@Lyreq bahcelievler olarak yazacaksınız o kadar istanbul yazmayın
-
@ayvalik10 teşekkürler
-
@Lyreq rica ederim
-
Lütfen acil! şuan J1 vizesi ile amerikadayım araştırmacı olarak haziranda türkiyeye döneceğim. bu durumda adres kısmına abd adresi mi türkiyedeki adresimi mi yazacağım?
-
Bende de aynı sorun vardı. Ben fotolara bu şekilde ulaştım.
E devletten EBA sistemine gir öğrenci veli girişinden TC-numarası ile giriş yapıp sisteme yüklenen fotoğrafa ulaşabilirsin.Yada whatsapp - facebook- instagram gibi sosyal platformlarda varsa oradan uygun bir fotosunu photoshopta düzenleyip arka planı beyaz fon yapıp 5x5 inch 600*600 piksel olarak boyutlandırıp kullanabilirsin.
-
@crazycells teşekkür ederim
-
Selamlar size bir konu hakkında danışacaktim oncelikle ben çifte vatandaşım türkiyede doğmadım bilgilerimi dogdugum ulkenin pasaportuna göre girdim ve şöyle bir durum var türkiye pasaportu ile vatandasi oldugum diger ulkenin pasaportunda isim soyisim farkı var sizce bir sıkınti olur mu? Çünkü benim boşanma durumum gerçekleşti o da türkiyede oldu bazı evrakları da turkiyeden daha kolay temin edebilirim e devletten fakat diger ulkenin isim soyisimle farkı var herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ne yapmam gerekir
-
@raktan, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Lütfen acil! şuan J1 vizesi ile amerikadayım araştırmacı olarak haziranda türkiyeye döneceğim. bu durumda adres kısmına abd adresi mi türkiyedeki adresimi mi yazacağım?
ABD'den doneceginiz kesin ise TR adresinizi yazabilirsiniz.
-
@waltz, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Selamlar size bir konu hakkında danışacaktim oncelikle ben çifte vatandaşım türkiyede doğmadım bilgilerimi dogdugum ulkenin pasaportuna göre girdim ve şöyle bir durum var türkiye pasaportu ile vatandasi oldugum diger ulkenin pasaportunda isim soyisim farkı var sizce bir sıkınti olur mu? Çünkü benim boşanma durumum gerçekleşti o da türkiyede oldu bazı evrakları da turkiyeden daha kolay temin edebilirim e devletten fakat diger ulkenin isim soyisimle farkı var herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ne yapmam gerekir
sorun olmaz, insanlar farkli ulkelerde farkli isimlere sahip olabilirler.
pasaportta yazildigi gibi yazdiysaniz herhangi bir sorun yasamazsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar ben başvuru formu yaptım ama doğduğum yeri pasaport nasılsa öyle yazmadım.aslinda hakikaten nerede doğduysam onu yazdım pasaport yanlış bana çıkarsa devlet bi senet alabilirim ki ben hakikaten yazdığım yerde doğmuşum diye kabul ederler mi? Lütfen yardımcı olun
-
@crazycells merhaba. Şu an annem ile beraber Amerika’dayız. Ben dv ile geldim, ikametgahım Amerika’da fakat annemin ikametgahı Türkiye’de. Şimdi Annem için green card lotosuna başvuracağım. Annem turist vizesiyle 6 ay kesin kalacak. Döneceği tarih de belli değil.başvuru formunda Şimdi yaşadığı adres’e Amerikada’ki adresimizi mi yazmalıyız?
Teşekkürler.
-
@Wefan-Maharramova İli doğru yazdıysanız ben problem olacağını düşünmüyorum. DS 260 formunda düzeltirsiniz.
-
Merhaba herkese amerikada yasal olarak eşimle birlikte yaşıyoruz.13.soruda medeni halimiz soruluyor isaretledigimiz sık evli ve eşim abd vatandaşı veya abd de yasal daimi ikamet eden(lpr) şıkkını işaretledik,ama tedirgin olduk sayfayı ilerlettigimizde eşimin bilgileri çıkmadı direkt cocuk bilgilerini girin yaziyor.Ama forumda yazan eş bilgilerinizide girin diye yazıyor ama dediğim gibi sayfa cocuk bilgilerine aktarıyor.Boyle bir durumla karşılaşan varmidir.Tesekkurler.
-
@Wefan-Maharramova, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba arkadaşlar ben başvuru formu yaptım ama doğduğum yeri pasaport nasılsa öyle yazmadım.aslinda hakikaten nerede doğduysam onu yazdım pasaport yanlış bana çıkarsa devlet bi senet alabilirim ki ben hakikaten yazdığım yerde doğmuşum diye kabul ederler mi? Lütfen yardımcı olun
Pasaportunuzdaki bilgiyi duzelttirin.
-
@idilgokcen, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells merhaba. Şu an annem ile beraber Amerika’dayız. Ben dv ile geldim, ikametgahım Amerika’da fakat annemin ikametgahı Türkiye’de. Şimdi Annem için green card lotosuna başvuracağım. Annem turist vizesiyle 6 ay kesin kalacak. Döneceği tarih de belli değil.başvuru formunda Şimdi yaşadığı adres’e Amerikada’ki adresimizi mi yazmalıyız?
Teşekkürler.
evet, yazabilirsiniz.

TR adresi yazsaniz da problem olmaz.
-
@Burcumnn, içinde söyledi: Ücretsiz DV2025 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba herkese amerikada yasal olarak eşimle birlikte yaşıyoruz.13.soruda medeni halimiz soruluyor isaretledigimiz sık evli ve eşim abd vatandaşı veya abd de yasal daimi ikamet eden(lpr) şıkkını işaretledik,ama tedirgin olduk sayfayı ilerlettigimizde eşimin bilgileri çıkmadı direkt cocuk bilgilerini girin yaziyor.Ama forumda yazan eş bilgilerinizide girin diye yazıyor ama dediğim gibi sayfa cocuk bilgilerine aktarıyor.Boyle bir durumla karşılaşan varmidir.Tesekkurler.
Esiniz ABD vatandasi veya Green Card sahibi mi? Bu durumda dogru yapmissiniz...
Bir hata yapmamak icin, ilk iletideki cevirileri okumanizi tavsiye ederim:
13. Current marital status (şu anki medeni durumunuz)
(1) Unmarried - bekar
(2) married and my spouse is NOT a U.S. citizen or U.S. Lawful Permanent Resident (LPR) - evli ve eşiniz Green Card sahibi yahut ABD vatandaşı degil
(3) married and my spouse IS a U.S. citizen or U.S. LPR - evli ve eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı
(4) divorced - yasal olarak boşanmış
(5) widowed - dul
(6) legally separated - yasal olarak ayrı yaşıyorEğer yasal olarak evliyseniz eşinizi de başvuruya eklemelisiniz. Eğer eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı ise başvuruya eklemenize gerek yoktur.
-
Merhaba, Eski eşimin benden sonraki evliliğinden olan 21 yaş altı (3 yaşında) çocuğu var. Bu çocukta Green card başvurusuna eklenecek mi?
-
Merhaba forumda yeniyim ve incelerken böyle bir durumu soran kimse göremedim. Eğer varsa kusura bakmayın. Sorum şudur: KKTC'de iki senedir öğrenciyim ve pasaportumda KKTC damgası bulunuyor. Bu green card mülakat sürecinde problem çıkartır mı? Ek olarak başvururken şu anda bulunduğum ülkeyi gibi bilgileri ne olarak doldurmam doğru olur?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
çok teşekkür ederim.