Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.3k 361

• @ATS16 cok tesekkur ederim kiymetli bilgiler icin

• @heycan, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Uçak yolculuğunda koltuk açısından özellikle tavsiye ettiğiniz bir sıra ya da taraf var mı? 2-4-2 şeklinde uçakların genel dizilimi gördüğüm kadarıyla

Merhaba A330 lar bu koltuk dizilimine sahip oluyor.
    Ben bu 2-4-2 düzeninde 36.sıra cam kenarı 2 li alıyorum. Neden derseniz 36.sıraya kadar orta koltuklar 4 lü gelirken 36.sırada 3 lüye düşüyor. Buda yan koridorun genişlemesine neden oluyor. Daha rahat oturup kalkabiliyorsunuz. Birde servis dağıtımlarında servis arabası rahatsız etmiyor.

Buranında tek dezavantajı wc ye yakın olması :)

A330 koltuk düzenini aşağıya bırakıyorum oradan da bakabilirsiniz.

https://www.seatguru.com/airlines/Turkish_Airlines/Turkish_Airlines_Airbus_A330-300.php

• @serdareskici
    çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için Serdar bey

• @timtim

hemen hemen fiyatlar bu aralıkta bence fiyat aralığı makul, aktarmayıda düşündüğünüz de mantıklı bir fiyat

• @Müberra-Dikici evet dediğiniz doğru, pencereden bakınca çok görülecek bir şeyde olmuyor seyahatin çok uzun bir kısmında, cevabınız için teşekkür ederim

• @serdareskici Cok faydali bir bilgi. Tesekkurler.

• 24 eylülde THY TK3 New york uçuşumuz sonrası bilgi vermem gerekirse, uçak B777 e değişmişti, 3-3-3 sıralıydı, aralıklar dardı ve uçak eskiydi, başka havayollarının aktarmalı yolcularıda uçuşa dahil edilmişti, biraz yorucu bir yolculuk oldu, avrupadan aktarma düşünmek daha mantıklı olabilir

• Konu açıkken THY wifi konusunda da bilgi vereyim :)
    Gidiş uçağımızda wifi sorunsuz çalışıyordu ama çok yavaştı. Web sayfaları ve sosyal medyayı hiç açamıyordu.
    Sadece whats app açılıyordu ve resimleri bile bir kaç denemede zor gönderip alıyordu. Ama yazışmaları sorunsuz yapabildik.
    Ailemiz ile ve ben işyerim ile sürekli iletişim halinde kalabildim.

Dönüş uçağımızda ise wifi bağlanıyordu ama internet yoktu.
    Herhalde çok soran oldu ki kalkıştan 20-25 dk sonra wifi sistemi arızalı diye anons ettiler.

• merhaba. kasım ayında istanbul-denver uçuş planım var. thy chicago'da aktarma yapıyor ve sonrasında united airlines ile denver uçuşu oluyor. thy'deki bagaj hakkı 23kg. united airlines uçuşusunda bagaj konusunda sıkıntı yaşar mıyım ?

• Merhaba. Miami'den Antalya'ya aktarmalı dönüş yapmak istiyorum. Frankfurt yada Londra'da transit vize isteniyor mu? bu konuda deneyimi olan var mı? teşekkür ederim.

• Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?

• ⭐⭐⭐⭐

En uygun konu başlığı burası gibi geldi direk havayolu firmalarıyla ilgili bir başlık bulamadım buraya yazayım dedim

Daha önce spirit ve united gibi bir kaç havayolu firmasını kullanmıştım amerika içi uçuşta. Bu sefer biraz aktarmalı ve değişik bir tatil planımız vardı eşimle birlikte. Orlandodan SanFranciscoya geri dönerken Frontier Airline ile Ontario (LA) üzerinden aktarmalı bir şekilde döndük. Orlando Ontario arası 5-6 saat arası sürüyor, sonrasındada Ontario San Francisco arası 1 saatin biraz üzerinde bir uçuş oluyor. Koltuklarda ekran vs hiçbir şey yok bir şeyler izleyip zaman geçirme şansınız yok, koltuklar arası mesafe çok kısa, koltuklar yatmıyor. Bu 6 saate varan uçuşu geçirdikten sonra Ontarioda yolcuları indirip aynı uçak San Franciscoya devam ettik.

Uçağın bu kadar rezalet olduğunu uçağa binince anladık ve hemen netflix uygulamasından bir kaç bölüm dizi indirmeye çalıştık ama o an internette çok kötü çektiği için anca 2 bölüm diziyle 1-2 saat bizi idare edebilecek bir şeyler oldu elimizde. Evet fiyat olarak çok uygun bir havayolu şirketi ama amerika içi uzun uçuş için asla tercih edilmemeli bence, kendinizi oyalama kısmını önceden hazırlarsınız bir şeyler idare edersiniz ama koltuk aralığı vs uzun uçuş için çok sinir bozucu oluyor

• @Emre-Kurtulmuş frontier ile ben de bir defa ucma sanssizligina erismistim. Hic memnun kalmamistim. Hicbir ikram yok ve ondeki koltuk mesafesi dar idi. Ucuz etin yahnisi misali. Adamlar bu fiyata ancak bu konfor olur diyorlar.

• @hasbelkader evet hatrı sayılır bir fiyat farkı vardı açıkcası. Kısa uçuşta yine böyle fazla fiyat farkı varsa tercih ederim ama uzun uçuş için eziyet oldu resmen bize

• Turkiye de gumrukten giris yaparken Turk pasaportu, cikis yaparken amerikan pasaportu kullanmanin bir sakincasi olur mu?

• @hasbelkader, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Turkiye de gumrukten giris yaparken Turk pasaportu, cikis yaparken amerikan pasaportu kullanmanin bir sakincasi olur mu?

.cifte vatandas iseniz turk pasaportuna luzum yok,turk kimligi yetiyor,amerikan pasaportu ile rahatca giris cikis yapabilirsiniz.iki pasaport kullanmak biraz tehlikeli olabilir,birine giris vuruluyor digerine cikis,gerci computerlerde hersey gorunuyor..

• Merhabalar Birleşik Arap Emirlikleri aktarmalı bir uçak bileti alacağım. Havaalanı bekleme sürem de 24 saatten az. Birleşik Arap Emirlikleri 24 saatten az aktarma süreleri için transit vize istiyor mu? bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Ne uçuş detaylarında ne de uçak firmasının sitesinde tam bir bilgi yok.

• @atalardankalanbirben istanbul - arabistan sonra inip tekrar arabistan - amerika gibi uçak aldıysan sorun yaşarsın ancak direk aktarmalı istanbul amerika alırsan transit vize olmaz.

• @ayvalik10 Cevabınız için teşekkürler öncelikle.Uçuşum Amerika’ya değil Asya ülkelerinden bir tanesine bir uçak bileti alacağım genelde firmalar ya BAE ya da Umman aktarması yapıyorlar aktarma süresi 24 saatten kısa hepsinde.Transit vize gerekiyor mu gerekmiyor mu bilmiyorum işte mesela Air Arabia firmasının Türk acentası ile konuştum iki uçuşunda Air Arabia ise 24 saate kadar aktarma yapabilirsin dedi Etihad ve Salam Air firmalarının İstanbul acenta yetkililerine ulaşamıyorum.Aktarmalı uçuşlarda bir sorun olmaz dediniz Amerika için Asya ülkeleri içinde geçerli mi dediğiniz şey ?

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    4 İleti
    219 Bakış
    M
    $100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
  • Amerika'ya Girişte Uçakta Doldurulan U.S: Customs and Border Protection Formu

Taşındı Yolculuk
    50
    1
    13 Oy
    50 İleti
    26k Bakış
    C
    En son bana da ucakta verdiler, doldurdum ama isteyen olmadi alanda , oylece ciktim gittim. Covid sebepli bence, az temas etmeye calisiyorlar insanlarla.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k