DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 21 eylülde evraklarım posta ile ulaşmıştı. Bugün itibariyle ceac tan sorguladigimda su iletiyi aldım. Konsolosluk memuru, vizenizin verilmesi için gerekli olan
    konsolosluk bölümü tarafından nihai işleme tabi tutulmak üzere
    başvurunuzu onayladı. Bu işlem tamamlandığında durum "Verildi"
    olarak değișecektir. Ancak, konsolosluk memurunun vize almaya
    uygun olmadığınız sonucuna varmasına yol açabilecek vize
    verilmeden önce son bir tarama adıminin yine de tamamlanması
    gerekir. Böyle bir durumda, konsolosluk memuru başvurunuzun
    reddedildiğini size bildirecek ve durumunuz "Reddedildi" olarak
    değişecektir. Hayırlısı bakalım


  • @gucarslan 221 g sanirim
    m dediğiniz gibi ap oluyor


  • @bernat sari kagit 221g sanim idari islem oluyor


  • @tufank Tufan bey merhaba, benim formla ve son durumumuzla ilgili birkaç sorum olacak.

    1. Formda daha önce immigrant vizeye basvurdunuz mu sorusu sanırım “Daha önce biri sizin için immigrant vizeye başvurdu mu” şeklinde. Benzer başka soru göremedim. Bu soruya evet deyip, açıklamaya “mali yıl bittiği için mülakat alamadım” diyoruz.

    2. Hem “Philadelphia museum of art” müze arşivinden hem de “The metropolitian museum of modern art” new york müze arşivinden eşim için kasım ayına randevu onayı aldık. Contact kişiye ben Philadelphia ya gideceğim için New yorktaki müzeyi yazmamız daha mı doğru olur?

    3. Formda present work/education kısmında eşim şu an hem çalışıyor hem de master yapıyor. Fakat sayfa sadece birini girmeme müsade ediyor. Buraya sadece işi girip acaba sonraki sayfalarda bulunan previous education kısmına masterı ekleyip bitiş tarihini 2025 olarak mı girmeliyiz?

  • ⭐⭐

    1. evet ilgili soru şu: "Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with theUnited States Citizenship and Immigration Services?" bu soruya Türkçe mi İngilizce mi cevap vermek doğru olur bilmiyorum açıkcası. Sanırım TR olması bir sorun yaratmaz.

    2. Açıkcası emin değilim bu konuda. Orada amaç arandığında sizi teyid edebilecek bir "contact" bilgisi. Yani sizi bilen, tanıyan ya da database'e baktığında size ait bilgilere sahip olan biri. Bu bir otel olabilir, ziyaret edeceği müze olabilir, gideceği firma veya organizasyon olabilir. Sonuçta 2 müzede de kayıt varsa ve teyid edebiliyorlarsa eşinizi bu bilgilerden birini yazabilirsiniz. Yoksa otel bilgisini girebilirsiniz.

    3. O kısıma mevcut iş bilgisini girip, master'ı previous education kısmına girebilirsiniz sizin dediğiniz gibi. "Date of Attendance To:" kısmını boş bırakabilirsiniz eğer boş bırakmaya izin vermiyorsa ileri bir tarih girebilirsiniz.

    @bernat, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    @tufank Tufan bey merhaba, benim formla ve son durumumuzla ilgili birkaç sorum olacak.

    1. Formda daha önce immigrant vizeye basvurdunuz mu sorusu sanırım “Daha önce biri sizin için immigrant vizeye başvurdu mu” şeklinde. Benzer başka soru göremedim. Bu soruya evet deyip, açıklamaya “mali yıl bittiği için mülakat alamadım” diyoruz.

    2. Hem “Philadelphia museum of art” müze arşivinden hem de “The metropolitian museum of modern art” new york müze arşivinden eşim için kasım ayına randevu onayı aldık. Contact kişiye ben Philadelphia ya gideceğim için New yorktaki müzeyi yazmamız daha mı doğru olur?

    3. Formda present work/education kısmında eşim şu an hem çalışıyor hem de master yapıyor. Fakat sayfa sadece birini girmeme müsade ediyor. Buraya sadece işi girip acaba sonraki sayfalarda bulunan previous education kısmına masterı ekleyip bitiş tarihini 2025 olarak mı girmeliyiz?


  • @tufank çok teşekkürler. Formu ingilizce dolduruyorum sadece immigrant sorusundan emin olmak istedim buraya içeriği türkçe yazdım. Contact kısmına new yorktaki müzeyi girelim kalacak yere de o civarda Full iade veren bir otel yazalım öyleyse. Master bitiş tarihini açık yazamıyorum illa bir tarih istiyor oraya da ileriki bir tarihi giriyorum. Çok ama çok sağolun 🙏🏼

  • ⭐⭐

    @bernat rica ederim. zaten bu "immigrant" ile ilgili soruya verilecek cevap geçiştirme ve detaya girmeden olursa daha sağlıklı olur bence. maksat doğru cevap vermiş olmak çok fazla da detay vermemek. normal şartlarda US CONTACT information kısmına sizin bilgilerinizi girmek daha doğru olur ama buradaki durum biraz karışık olduğu için mutlaka "bu şekilde girin" ya da "girmeyin" diyemiyorum. normalde ABD'de bir yakınımız yoksa buraya girilecek bilgi konaklama yapacağımız otel oluyor genelde. eğer eşinizin ziyaretini doğrulayabiliyorlarsa ziyaret edeceği müzelerden biri girilebilir. ya da geçici bir otel rezervasyonu bilgisi olabilir bu. bu konuda farklı görüşleri olan forum üyeleri var ise onlar da yorumlayabilir, çok net / kesin cevabı olan bir durum değil bu. amacımız burada "posta yoluyla" yenilenmesini dilemek. olmuyorsa da görüşmede sorun yaratmayacak bir plan oluşturmak.


  • @tufank evet haklısınız. Zaten tüm belge ve gidiş planlarını olur da mülakata çağrılırsa elimizde elle tutulur bir gerekçe olsun diye organize etmeye çalışıyorum. Bundan sonrası için yapacak bir şey kalmıyor. Desteğiniz için çok teşekkürler


  • @seray sarı kagıt 221g idari işleme kaldık


  • Merhabalar size bir sorum var. Vize yenileme işleminde illaki postalama mı yapmamız gerekiyor? pasaportu konsolosluğa kendimiz gidip veremiyor muyuz? Teşekkür ederim


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @zeynepsoylev AIS üzerinden gerekli işlemleri yaptıktan sonra mülakatsız yenilemeye uygunsanız eğer posta yoluyla gönderim yapmanız için gerekli talimatlar iletilecektir. Mülakattan muaf olursanız elden teslim diye bir seçenek yok. Posta yoluyla göndermeniz gerekiyor.


  • @tufank çok fazla yordum sizi ama umarım bu son sorum olur 😕 immigrant vizeye başvurdun mu sorusuna “I couldn’t get an interview because the fiscal year ended.” yazıyorum @gucarslan bey bu şekilde yazın demişti. Fakat mülakat almış ve mülakatta APye kalmıştı bu anlaşılmaz mı araştırırlarsa? Yalan söylemiş olmamız bu durumda sorun yaratır mı? Yine biraz kafam karıştı kusura bakmayın.

    Bir de dün size danışmıştım. Su an yapmakta olduğu master eğitimini previous education kısmına eklediğimde bitiş tarihini ileriki bir tarih yapmama izin vermiyor. Yani şu an hem master yaptığını hem de çalıştığını belirtemiyorum.

  • ⭐⭐

    @bernat şu şekilde yazabilirsiniz diye düşünüyorum: "process couldn't completed because the fiscal year ended."

    iş kısmındaki açıklamaya hem iş bilgileri hem de master ile ilgili bilgileri girebilirsiniz. "I am both employed as a/an [iş tanımı] and enrolled in a master's program at " şeklinde. İş listesinden "other" ı seçerseniz ek bir kutucuk açılıyor.

    Previous education kısmına hiç girmeyin isterseniz. "Additional information" gibi bir alan var ise eğitim bölümünde oraya girebilirsiniz. Önümde açık form yok, açınca tekrar bakıp bu alan var mı diye kontrol edeceğim.

  • ⭐⭐

    @bernat şöyle yapın isterseniz eğitim kısmına master'ı yine ekleyin. "Date of Attendance To:" kısmına bugünün tarihini girin. belki course of study bölümünde parantez içerisinde devam ettiğini belirten bir metin ekleyebilirsiniz. başka bir seçenek de yok zaten. formun saçmalığı.


  • @tufank tamamdır bir de bu şekilde deneyeyim. Başka bir eksik kalmadı. Umarım güzel sonuclar olur. Çok sağolun tekrar 🙏🏼


  • Selamlar, ben de annem için b1/b2 vizesi yenilemesini posta yoluyla yaptım. Kendisinin vize süresi 2026'ya kadar devam ediyordu ancak pasaportunun süresi bitmişti, biz de sınır kontrolünde ne olur ne olmaz sıkıntı çıkmasın diye vizeyi yenileyelim dedik. Özel durumumuz ise benim DV23 kazananı olmam ve pasaportumda immigrant abd vizesi olması, bunun vize basımını etkileyebileceğini düşündük ancak süreç sıkıntısız devam etti.
    DS160 confirmation çıktısı
    Eski pasaport ve vizenin basılacağı pasaport
    5*5 iki tane fotoğraf
    Evlilik cüzdanı fotokopisi
    Babamın nüfus cüzdanı fotokopisi (babamında b1/b2 vizesi vardı onun fotokopisini göndermedik)
    Ais talimat çıktısı
    Gelen davet maili

    Bunları A4 zarfın içine koyup gönderdik. Birkaç gün içinde ceacden kontrol ettiğiminde issued olmuştu. Ertesi gün PTT mesajı geldi. 2 gün sonra pasaportu teslim aldık.


  • Merhaba, eşim için mülakatsız vize yenileme talebinde bulundum şimdi. Ais ödemesini yaptım burada ödemeye gecmeden önce kurye sordu ve orada istanbul avr secince ilçe olarak sadece beşiktaş çıktı ve şube olarak yine sadece levent cıktı. Ödeme yaptıktan sonra premium talimat ver gibi bir kısım var orada adrese teslim ya da spesifik bir sube secebiliyorum ücret ödeyerek. Sormak istediğim en hızlı şekilde pasaportu onların belirttiği subeye mi giderse alırız yoksa ekstra ödeme yapıp adrese gelmesini mi talep edelim? En hızlı hangisi olacaksa onu seçmek istiyoruz. Gidip leventten de alabiliriz daha hızlı gönderiliyorsa. Bir bilginiz var mı? Teşekkürler


  • @bernat Daha önce yine bu forumda başka bir deneyimde okumuştum ama yazıyı bulamadım. Ev adresini seçilince dağıtıma çıkıyor ve daha geç geldi şeklinde bir paylaşım vardı. Şubeden teslim almanın daha hızlı olduğu yönünde yazmıştı kullanıcı...

  • ⭐⭐

    @bernat aynı şehir içerisinde farklı PTT şubesi seçmek teslimat süresini 1-2 gün değiştirebilir, özellikle spesifik bir adrese teslim süreyi daha da uzatabilir. üstüne ek para ödemiş olacaksınız. bence levent şubeden teslim almak daha avantajlı.


Benzer Başlıklar

  • 37
  • 3
  • 12
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum