Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turist vizesi süresi

• Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ?

• @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi

Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ?

Sayın @efeozgur35,
    Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    563 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @duzmuhendis, içinde söyledi: Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi Merhabalar, 4 senedir bizimle beraber olan çocuklarımın bakıcısı var. Kendisi Gürcistanlı. Ben kendisini bir süre Amerika'da yaşayan annemin yanına yardımcı olması için göndermek istiyorum. Artık yaşlandılar ve bazı konularda desteğe ihtiyaçları oluyor. Bakıcımıza turist vizesi almayı düşündüm Ancak turist vizesi için Türkiye'de ve Gürcistan'da bekleme süreleri 300 gün civarında. Hem de 6 ay ile kısıtlamış oluyorum bu durumda Amerika'da kalışını. Annem ve Babam Amerikan vatandaşı. Ancak bakcı olarak çalışma vizesi almak istersek annem veya babam üzerinden maddi gelirleri çok yüksek olmadığı için kabul edilmez gibi. Acaba ben burdan bakıcıya sponsor olup, maaşını ben ödeyeceğim, yıllardır da benimle gibi bir gerekçeyle ailemin yanına çalışma izni ile gönderebilir miyim? Ya da bizim durumumuz için en uygun statü ne olur? Sayin @duzmuhendis, bakiciniz turistik vize ile kanuni olarak calisamaz. Her ne kadar vize alma suresi kisaltilabilse de calisma hakki olmayacagi icin bu vize turu size uygun olamaz. Ona yesil kart alarak sponsor olma sansiniz olabilir, veya ev calisani vizesi sartlarini karsiliyorsa onu yaninizda ABDye goturme durumunuz olabilir. Bu linke bakiniz. B-1 Nonimmigrant Visitors for Business Who Are Personal/Domestic Servants or Employees of Foreign Airlines https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-visitors-for-business/b-1-temporary-business-visitor
  • 0 Oy
    3 İleti
    276 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vmature, içinde söyledi: Advance Parole ile girişte sorun olması durumunda, turist vizesi ile giriş hk? Merhaba, ABD'ye Uniting For Ukraine(U4U) programı kapsamında, advance parole ile, şubat başında ailecek gitmeyi düşünüyoruz, sponsor onayları, travel authorization vs. her şey tamam. ben eş durumundan, yani eşimin Ukrayna'lı olması hasebiyle bu onayı aldım. Aynı zamanda turist vizelerimiz de mevcut. ABD'ye indiğimizde olası bir problem olması durumunda (zira Ukrayna vatandaşı olmayanlara bazen sorun çıkarılabiliyormuş) turist vizem ile giriş yapmayı deneyebilir miyim/teklif edebilir miyim? turist vizesi ile girişimiz kabul edilmezse çıkıp, farklı bir eyalete(aynı eyalette belki aynı sorun yaşanır diye) bu sefer direkt turist vizesi ile girebilir miyiz? Şimdiden teşekkürler. Sayin@vmature, genelde advance parolu red ederlerse turist vizesi ile size ayni yerden giris izni vermezler. Ancak takdir yetkisi vardir. Turist vizenizi de iptal edilebilir. Eger iptal edilmezse ve advance parole ile giremezseniz o zaman tekrar giris yapmayi deneyebilirsiniz. NYtan giris yapmanizi tavsiye ederim. Veya esiniz advance parole ile onden girer, o ABDye girdikten sonra aile birlesimi vizesi haklarina da sahip olursunuz. Sonra siz gelirsiniz gibi. Yine de butun belgelerinize bakmadan bunlari lutfen genel degerlendirme gibi ongorun. Durumunuzu detayli incelemeden boyle yapmaniz gerekir demek dogru olmayacaktir. Bilginiz olsun.
  • RFE sonrasi bekleme suresi

2
    0 Oy
    2 İleti
    395 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mazk2104, içinde söyledi: RFE sonrasi bekleme suresi Merhaba, FO Newark ve dosyama NBC bakiyor. Uscis 145-150 gun kadar once esimin bana sponsorlugu hakkinda bizden ek kanit istedi. Biz de yolladik. 150 gundur hicbir yanit yok. Onaylamis olsalardi belki calisma iznimi almis olabilirdim. Bu 150 gunluk surecte 90 gun gectikten sonra 2 kere 30 gunluk sorusturma talebinde bulundum yine de kimse bakip cevap vermedi. Dosyami kimse acmamis bile 150 gunde. Ben ne yapacagim ? Sponsorlukla baglantili olan I485 onaylanmadikca ben calisma iznimi de alamiyorum. Bir suru is ve para da kacirdim. Nasil bir yol izlemem gerek ? Sayın @mazk2104 öncelikle her şeyi doğru gönderdiğinize emin olmak gerekir. Soruşturma talebine cevap verilmesi için USCISin öngürmüş olduğu sürelerin dışında olmanız gerekir. Newark için bekleme süresi 12-24 aydır. Buradan bakınız https://egov.uscis.gov/processing-times/ Bu nedenle 150 günde cevap alamamanız çok normaldir. 24 aya kadar cevap almayacaksınız! Şartlarınız uygun ise hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-1-part-a-chapter-5. Eyalet senatörünüze başvurabilirsiniz. USCISin hatası sözkonusu ise Ombudsmana başvurabilirsiniz. https://www.dhs.gov/topics/cis-ombudsman. En çabuk sonucu almak için bütün bu yolları avukat yardımı ile de kullanabilirsiniz.
  • Turist Vizesi ile Geldik Green Cart Çıktı...

2
    1 Oy
    2 İleti
    504 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Erdal-Arslan, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Geldik Green Cart Çıktı... Merhabalar...Şubat 2019 da ailecek geldik...başlarda Ticaret vizesi ile kalmak idi amacımız,yapacağımız iş kolu gıda idi ancak FDA ya takıldık ve ticaret vizesi alamadık bu arada Mayıs ayının sonunda'da lotary den green cart çıktığını öğrendik fakat 2020 nin di bizde Türkiye'ye dönmek istemedik çeşitli sıkıntılardan dolayı sorun yaşayabileceğimizi düşündük ayrıca burada çocuklarımız okullarına başlamıştı ve hayli süre geçmişti. bizde burada kaçak durumuna düşmemek için asaylum yaptık ...haklı gerekçelerimizde vardı .. fakat asaylum ın yasal bir statü olmadığını öğrendik fakat danışman arkadışımızın yaptığı araştırmalar neticesinde 3-5 abd mahkemelerinden verilmiş ve üst mahkemelerin de onayladığı yargılamalar neticesinden asaylum yasal süreçten sayılmış olduğu kararlar mevcut. şu an green cartta bize çıkan numaranın bültenle yayınlanmasını bekliyorum. bu arada DS 260 doldurdum gönderdim fakat bu Türkiye'den başvuru durumunda geçerliymiş bizim burada statü değiştiği için I 485 doldurmamız gerekiyormuş tabi bültenle sıramız geldiğimizde yapılması gerekiyormuş. bize önereceğiniz farklı bir yol yöntem varmıdır? greencart ilgili bu şansımızı kaybetmek istemiyoruz Georgia da bizim durumumuzda fazla insan yok. hatta bir kişi var.malesef yüksekücretlerden dolayı burada avukatla bir anlaşmamız olamadı...TEŞEKKÜRLER İYİ GÜNLER... Sayın @Erdal-Arslan, Önce yapılmış asylum (iltica) başvurusunun yeşil kart sureci üzerinde sonuçları olur. Dayanağı olmayan iltica talepleri ileride doğabilecek bütün göçmenlik haklarını sona erdirir. Sizin anlattıklarınızdan anladığım üzere iltica dayanağınız bulunmaktadır. Ancak bunu devlet yetkilileri de değerlendirecektir. Atlanta’dan iltica talepleri daha çok reddedildiği için çok güçlü bir iltica talebiniz yok ise oradan genelde ret gelir. Hukuka uygun statünüz yok ise ABD’de genelde statü değiştiremezsiniz. Sizin statünüz olup olmadığını anlattıklarınızdan tespit edemiyorum. Statü değiştirmek için I-485 formunu doldurmanız gerekecektir. Ayrıca DV lotaryasını kazandığınız için expedite talebinde (hızlandırma talebinde) bulunmanız gerekecektir. DV lotaryası kazanmış bir Türk vatandaşı için Ekim 2019 ayındaki adjustment of status (statü değiştirme) başvurumuzda expedite (talebinde bulunduk). Ekim 2019 ayında yaptığımız başvuru için Aralık 2019 ayı sonuna görüşme tarihi geldi. Bildiğiniz üzere DV lotaryasının en geç Eylül sonuna kadar alınması gerekmekte olup eğer yeşil kartı bu sure zarfında alamazsanız hakkiniz yanmaktadır. Bu yüzden hızlandırma talebi ABD’de DV lotaryası çıkanlar için yapılmasını mutlaka tavsiye edeceğim bir prosedürdür. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k