Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mrt-gkce, içinde söyledi: Yunanistan Vizesi Hakkında

    @rebul59 @Ercan-Geçgin Evet hepsini araştırıyorum valla, en azından bu boş kaldığımiz sürede bu fırsatları değerlendirip pasaportumu güçlendirip scahngen alma yolu deniyorum .

    Kolaylıklar diliyorum. Aracı firmaları da arayıp sadece bilgi almak amaçlı hangi ülkeden başvuru yaparsanız daha kolay alınabileceğini de sorabilirsiniz.


  • @Ercan-Geçgin teşekkürler


  • Merhaba arkadaşlar,

    Geçtiğimiz perşembe Atina'dan geldim. Bazı konulara açıklık getireyim belki faydası olur.

    Randevu konusu : İkamet adresine bağlı şubelerden randevu alabilirsiniz, başka türlü kabul edilmessiniz. Ben 2 ay boyunca günde 3-4 kere kontrol ederek randevu buldum. İlk bulduğum tarih 10 ağustos 2023 idi. Takip ederek 24 Temmuz 2023'e çekebildim. Randevularını iptal edenler oluyor sürekli check etmeniz gerekiyor.

    İlk kez vize alacaklar : Benim daha öncesinde bir çok schengenim vardı. En son şubat 2023 de almanyadan aldığım bitmişti. Atina seyahatimde yanımda ilk kez schengen alacak bir arkadaşım vardı. Ben ona bir bakıma referans olmuş oldum. O arkadaşımdan dolayı da ikimize 1 aylık, 8 gün kalışlı, Tek girişli vize verildi.

    kosmos'un sitesinde yazan tüm evraklarla beraber;
    Önemli püf noktaları :

    1. Burada en önemli şey SGK lı çalışan iseniz, şirketiniz den sizin hesabınıza yatan maaş'ı kesinlikle görmek istiyorlar. Eğer şirketiniz maaşı elden veriyor ise başvurmayın.
      2-3 ay hesabınıza yatırsınlar, banka hareketlerinizde gözüksün öyle başvurun. (bu anlattığım olayı şube çalışanı check etti)
    2. 1 yıldan az sgk nız varsa yine sıkıntılı bir durum. En az 1 yıl SGK kaydınız olsun.
    3. Tapu kaydı koymaya çabalayın. Burada kaç para değerinde olduğu veya kaç m2 olduğu önemli değil. Bu sizin maddi durumunuzu destekleyen ve ülkenize döneceğinizin bir kanıtı.
    4. Uçak biletinizi gidiş dönüş satın alın. Rezervasyonu inandırıcı bulmuyorum. Gidiş dönüş almanız hem maddi durumunuzu hem de döneceğinizi ispatlar.

    Son olarak beni izmir konsolosluğundan görevli arayıp şöyle bir soru sordu, "Daha önce bir çok kez almanya'ya gitmişsiniz, bizden alacağınız vize ile almanya'ya gidecekmisiniz?"
    Cevap olarak tabiki "hayır sadece yunanistan seyahati planladım başka bir yere gitmeyi düşünmüyorum" dedim.
    İnanıyorumki evet başka yerlerede gidebilerim deseydim bana red vereceklerdi.

    Bunlar benim kişisel tespitlerimdir. Kişisel tavsiyelerimdir.


  • Selam herkese, kosmos sitesinde İstanbul için 14 Eylül'e kadar standart randevular açılmış, bilginiz olsun.


  • Selamlar,

    Konu başlığı olmadığından buraya not düşüyorum.

    Almanya konsolosluğu Antalya ve İzmir bölge için Eylül ayına baya bir slot açmış. Randevu almak isteyenlerin dikkatine. (4 aydır kapalıydı)


  • 2022 yılında Türkiye'den toplam 164,829 vize Başvurusu yapılmış. 147,938 tane multi vze verilimş. Yunanistan konsolosluklarında reddolunan başvuru sayısı toplam 15,913. Red oranı yüzde: 9.6 Kaynak: statistics.schengenvisainfo .com
    En düşük oran yuzde 7 ile italyada


  • Herkese selamlar,
    aradım ama bununla alakalı forumda bir bilgi bulamadım, eğer varsa ben bulamadıysam herkesten özür dilerim.

    Sormak istediğim şey şu; kız arkadaşımla Yunanistan turuna katılmak istiyorum, schengen vizesi başvurusu yapacağız. Sizce birlikte vize görüşmemiz bir sorun olurmu. Daha önce birlikte makedonyaya gezmeye gittik tabi orası vizesizdi.
    Bilgi sahibi olan yardımcı olabilir mi, teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @Darko Yunanistanda tam vize görüşmesi olmuyor.Sadece evrakları veriyorsunuz.Tur ile gidiyorsanız turları vize için ayrı bir bölümden alıyorlar.Ama vizeyi siz kendiniz alacaksanız randevuyu aynı güne denk getirmeniz gerekiyor. Telefonla kosmos vize müşteri ilişkilerinden randevuyu öyle talep edebilirsiniz.


  • @selamibasaran, içinde söyledi: Yunanistan Vizesi Hakkında

    @Darko Yunanistanda tam vize görüşmesi olmuyor.Sadece evrakları veriyorsunuz.Tur ile gidiyorsanız turları vize için ayrı bir bölümden alıyorlar.Ama vizeyi siz kendiniz alacaksanız randevuyu aynı güne denk getirmeniz gerekiyor. Telefonla kosmos vize müşteri ilişkilerinden randevuyu öyle talep edebilirsiniz.

    Bilgi için teşekkür ederim.
    Aslında kendimiz vize almak istiyoruz, eğer olabilirse multi vize almamız lazım. Yunanistan'dan sonra bir de Bulgaristanı gezmek niyetindeyiz.

  • ⭐⭐

    @Darko Bu alacağınız ilk şengen olacaksa riskli biraz.Ama başka şengenleriniz varsa multi alabilirsiniz.Ama garanti olsun diye 2 girişli falan alıp 1-2 ay sonra multiye başvurabilirsiniz.


  • @Darko

    Merhaba

    Pasaportunuzdaki makedonya giriş-çıkış kaşesi sebebiyle Yunanistan size schengen vermeyecektir.

    İlla yunanistan dan schengen alacaksanız pasaportunuzu yenilemeniz gerekmekte.

    Diğer bir seçeneğiniz; İtalya dan multi schengen alıp italya üzerinden yunan'a geçebilirsiniz.

    Unutmayın kıbrıs kaşesi olanlarda yunan üzerinden schengen alamaz.


  • @beceke Bu bilginin kaynağını merak ettim. Yunanistan Makedonyayı tanıyor hatta 2019 yılından beri Kuzey Makedonya ismi ile tanıyor


  • @Kekw, içinde söyledi: Yunanistan Vizesi Hakkında

    @beceke Bu bilginin kaynağını merak ettim. Yunanistan Makedonyayı tanıyor hatta 2019 yılından beri Kuzey Makedonya ismi ile tanıyor

    https://www.vizemerkezi.com/yunanistan/duyuru/makedonyaya-gidenlere-yunanistan-schengen-vizesi-vermiyor#:~:text=Yunanistan Konsolosluğu%2C T.C.,veren “Hellas Vizesi” vermektedir.


  • @beceke Bu 2016 haberi herhalde 2019 da ilişkiler düzeldi. Güncel durumu bilmiyorum ama bu isim sorunu çözülmüştür diye düşünüyorum.


  • @Kekw söylediğiniz doğru olabilir, yinede geçmişten gelen uygulamalar bizim etrafımızdan duyduklarımız bu şekildeydi. Sanırım en net cevabı bu arkadaşımız vize alıp ülkeye girdiğinde alacağız 🙂

  • Yasaklı

    Merhaba arkadaşlar, daha öncesinde de bu iletiye dosya taşıma sürecini kolaylaştırmak adına Yunanistan dan schgen almak istiyorum yazmıştım. Bu süreçte ben yazın önce Kosova gittim oradan da arnavutluga otobüs ile geçiş yaptım. Şimdi ise cristmis haftası Yunanistan'a gideceğim. Ancak şöyle bir sıkıntı var. Kosovadan arnavutluga geçerken kapıdaki görevliler arnavutluga giriş kaşesini pasaporta basmamislar. Sadece kosova giriş damgası var ancak hiçbir çıkış damgası yok. Schgen için sizce bu sorun yaratır mı?

  • ⭐⭐

    @Lifepark-0 Vize başvurusunda pasaportun işlem görmüş tüm sayfalarını istiyorlar. Vize formunda daha önce giriş çıkış yaptığınız ülkeler sorulmuyor. O nedenle büyük sorun olacağını sanmıyorum.


  • İyi ki bu yazını geçen sene paylaştığında okumamışım. Yoksa sıfır pasaport ile yunanistandan şengen alamazdım. Vazgeçirirdin beni 🙂


  • Merhaba

    Bu aralar Yunanistan vize randevu almak isteyen arkadaşlar için güncel bilgi paylaşmak istiyorum.

    Kosmos randevu alırken 400 TL ücret almaya başladı. ( kalan ücreti TL olarak nakit tahsil ediyor.) Randevulara çözüm olmadı. Sistem berbat.
    Randevu ekranına robot değilim kutucuğu eklendi. İnsanı çileden çıkarıyor.
    1 aydır oğluma randevu almaya çalışıyordum Nisan'a. Alamamıştım. Dün akşam mayıs açıldı. yaklaşık 2 saatte randevu alabildim. Sürekli ekran attı. 3 saatte tüm mayıs randevuları bitmişti.

    Ayrıca İtalya' da da haziran sonrasına kadar randevu verilmediğini duydum.

  • ⭐⭐

    @arkinist sistemi botlara karşı koruyacağız diye iyice içinden çıkılmaz hale getirmişler.RAndevu alsan ödemede takılıyorsun. Ben ödeyemedim,ama sistem randevu vermiş görünüyor. Ödemeden randevu alamayacağımı bildiğimden randevu almaya çalıştım, randevum var gözüktüğünden alamadım. Saçma bir durum oldu. Çözmeye çalışıyoruz bakalım. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum