Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard’ı aldıktan sonra Türkiye’de ikamet süresi


  • Herkese merhabalar, forumda vizemizi aldıktan sonra Türkiye’ye dönebilmek için maksimum 2 yıllık bir izin alabileceğimizi okumuştum yani diyelim ki gc çıktı, vizemi aldım altı ay içinde amerikaya gir çık yaptım türkiyede işlerimi ayarlayabilmek için iki senem oluyor gc hakkım elimden alınmıyor doğru mu?


  • Gc çıkarsa eğer abd dışında max 6 ay kalabilirsin özel bir sebep yoksa eğer ama 6 aydan fazla kaldin sebepsiz yere gc el koyma durumları olabilir forumdaki birçok insan anlatıyor zaten.


  • ilk girişi yaptıktan sonra Türkiye'ye dönüp uzun süren (2 yıl gibi) kalma durumu varsa ABD de Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidip izin formu doldurmanız gerek. Bir nevi izin belgesi gibi. Bildiğim kadrıyla işlem bu şekilde. Yinede araştırın.


  • Cevaplarınız için teşekkürler


  • @omer-the-young, içinde söyledi: Greencard’ı aldıktan sonra Türkiye’de ikamet süresi

    Herkese merhabalar, forumda vizemizi aldıktan sonra Türkiye’ye dönebilmek için maksimum 2 yıllık bir izin alabileceğimizi okumuştum yani diyelim ki gc çıktı, vizemi aldım altı ay içinde amerikaya gir çık yaptım türkiyede işlerimi ayarlayabilmek için iki senem oluyor gc hakkım elimden alınmıyor doğru mu?

    Okumanız gereken konu bu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1

    Yeni göçmen olduğunuzda ilk girişten sonra bir yıla kadar ABD dışında kalışınız genelde sorun olmuyor. Bu durumda bence reentry permit almaya gerek yok. Daha uzun kalmanız gerekiyorsa bu başvuruyu yapmalısınız.

    @ebaris86 Başvuru USCIS'e yapılıyor, SSA değil.


  • Greencard kazandıktan sonra her sene düzenli olarak 4 5 ay Türkiyede yaşamak herhangi bir sorun yaratır mı?


  • @abdullahyigit Bu kart size Amerika'da daimi yaşamanız için veriliyor. Senede 6 aydan uzun ABD dışında kalmamanız gerekiyor. Giriş çıkış durumları havalimanındaki polis sorgusuna bağlı diye biliyorum. ABD'de vergi ödüyor, yaşamınızı orada yürütüyorsanız kurallar dahilinde olan bahaneli giriş çıkışlar sorun olmaz diye düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

  • Evli çift Greencard kazandıktan sonra

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik evli yeşilkart
    2
    0 Oy
    2 İleti
    385 Bakış
    Nothing ManN
    @rergint dönebilir ama burada süreler önemli,6 aydan fazla kalması durumun da bir sebep gösterilmesi gerekli. Bu arada bu soruyu dv 2020 bekleme odasında veya dv 2021 bekleme odasında sormalısınız, bu tarz sorular defalarca soruldu.Yeni başlık açmadan bir göz atarsanız iyi olur.
  • -2 Oy
    2 İleti
    315 Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu inceleyip, sorularinizi yine orada sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik
  • Evlilik ile Greencard

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @Liliac, içinde söyledi: Evlilik ile Greencard Merhabalar ben greencardliyim 4 sene ulke disinda kaldim gecerli sebeplerim vardi tekrar ulkeye giris yaptim. Nisanliyim ve nisanlimi en kisa surede buraya getirmek istiyorum. iltica basvurusunda bulunsa sponsor olan biriyle benim bulundugum yere getirilse iltica eden biri greencardli biriyle evlenebilir mi sorum bu. Birde ben evlenip bosandigim icin greencardimi eski esim sayesinde almistim cekilis ona cikmisti buda bir sorun teskil eder mi ? Cevaplar icin simdiden tesekkuler:) Maalesef Green Card'lilar nisanlilarina sponsor olamiyorlar, ABD vatandasi olduktan sonra nisanliniza K1 ile sponsor olabilirsiniz. Genelde yeniden evlenip Green Card sponsoru olacaksaniz gocmen olma tarihinizin ustunden en az 5 yil gecmis olmasini istiyorlar.
  • Gemicilerin amerikada kalış süresi (greencard kaybetmemek için)

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    1 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    filth_grinderF
    @richmond Gir-çık mevzusunu tecrübeli arkadaşlar cevaplasın ancak ABD - Turkiye sabit çalışan bir gemi bulmanız imkansız gibi bir şey. 10 seneden fazladır sektördeyim ve böyle bir hat görmedim duymadım maalesef. Onun yerine ABD menşeili bir firmada zabitlik yapmanız bir çözüm olabilir. Ancak öyle bir firmada işe başlamakta başka bir sorun olacaktır. Özellikle Türkiyedeki ehliyetinizin orada tanınmama olasılığı oldukça yüksek.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum