Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Greencard’ı aldıktan sonra Türkiye’de ikamet süresi

• Herkese merhabalar, forumda vizemizi aldıktan sonra Türkiye’ye dönebilmek için maksimum 2 yıllık bir izin alabileceğimizi okumuştum yani diyelim ki gc çıktı, vizemi aldım altı ay içinde amerikaya gir çık yaptım türkiyede işlerimi ayarlayabilmek için iki senem oluyor gc hakkım elimden alınmıyor doğru mu?

• Gc çıkarsa eğer abd dışında max 6 ay kalabilirsin özel bir sebep yoksa eğer ama 6 aydan fazla kaldin sebepsiz yere gc el koyma durumları olabilir forumdaki birçok insan anlatıyor zaten.

• ilk girişi yaptıktan sonra Türkiye'ye dönüp uzun süren (2 yıl gibi) kalma durumu varsa ABD de Sosyal Güvenlik Kurumu'na gidip izin formu doldurmanız gerek. Bir nevi izin belgesi gibi. Bildiğim kadrıyla işlem bu şekilde. Yinede araştırın.

• Cevaplarınız için teşekkürler

• @omer-the-young, içinde söyledi: Greencard’ı aldıktan sonra Türkiye’de ikamet süresi

Herkese merhabalar, forumda vizemizi aldıktan sonra Türkiye’ye dönebilmek için maksimum 2 yıllık bir izin alabileceğimizi okumuştum yani diyelim ki gc çıktı, vizemi aldım altı ay içinde amerikaya gir çık yaptım türkiyede işlerimi ayarlayabilmek için iki senem oluyor gc hakkım elimden alınmıyor doğru mu?

Okumanız gereken konu bu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi?page=1

Yeni göçmen olduğunuzda ilk girişten sonra bir yıla kadar ABD dışında kalışınız genelde sorun olmuyor. Bu durumda bence reentry permit almaya gerek yok. Daha uzun kalmanız gerekiyorsa bu başvuruyu yapmalısınız.

@ebaris86 Başvuru USCIS'e yapılıyor, SSA değil.

• Greencard kazandıktan sonra her sene düzenli olarak 4 5 ay Türkiyede yaşamak herhangi bir sorun yaratır mı?

• @abdullahyigit Bu kart size Amerika'da daimi yaşamanız için veriliyor. Senede 6 aydan uzun ABD dışında kalmamanız gerekiyor. Giriş çıkış durumları havalimanındaki polis sorgusuna bağlı diye biliyorum. ABD'de vergi ödüyor, yaşamınızı orada yürütüyorsanız kurallar dahilinde olan bahaneli giriş çıkışlar sorun olmaz diye düşünüyorum.

Benzer Başlıklar

• Evli çift Greencard kazandıktan sonra

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik evli yeşilkart
    2
    0 Oy
    2 İleti
    386 Bakış
    Nothing ManN
    @rergint dönebilir ama burada süreler önemli,6 aydan fazla kalması durumun da bir sebep gösterilmesi gerekli. Bu arada bu soruyu dv 2020 bekleme odasında veya dv 2021 bekleme odasında sormalısınız, bu tarz sorular defalarca soruldu.Yeni başlık açmadan bir göz atarsanız iyi olur.
  • -3 Oy
    2 İleti
    300 Bakış
    crazycellsC
    @yigitbo, içinde söyledi: Yeşil Kartı (Greencard) Amerika'dan Türkiye'ye Göndermek ve Kalış Süresi Merhaba, Benim Amerika'daki adresime yeşil kartım ulaştı. Fakat ben Türkiye'de oturuyorum hala, üniversitem bittikten sonra gitmeyi düşünüyorum. Amerika'daki yeşil kartımı Türkiye'ye nasıl postalatırım? En güvenli ve hesaplı yol hangisi? Ayrıca bu 2019 Eylülün sonu gibi ilk girişi yaptım Amerika'ya ve 5 gün kaldım işlemleri başlatabilmek ve kartımı alabilmek için daha sonra Türkiye'ye döndüm. 2020 Temmuz-Ağustosta tekrar giriş yapmak istediğimde bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım? Öğrendiğim kadarıyla sorgulamaya tabii tutulacakmışım. Bu sorgulamayı üniversiteden yeni mezun olduğum gerekçesini kullanarak rahatça geçebilir miyim? Yoksa benim her 6 ay içinde en az 1 kere Amerika'ya girmem mi gerekiyor? Teşekkürler, En iyi dileklerimle. https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/
  • I-751

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    197 Bakış
    crazycellsC
    @tcmuratdinler, içinde söyledi: I-751 merhabalar. göçmenlik bürosu green card'vmi yenilemedi. bana bir evrak gönderdi surenin uzatildigina dair. o surede ağustosta doluyor. uscis'da dosyamın detayında I-751 dosyam uzerinde calisildigi ve dosyamın fareli bir buraya devredildi yaziyor. bu ne anlama geliyor? I-751 icin su iki konudan birini kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/267/i-751-icin-acil-yardim-lutfen https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma
  • Greencard

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    655 Bakış
    crazycellsC
    @yildizhakan Greencard içinde söyledi: Arkadaşlar öncelikle merhaba biz 15 Mayıs 2018 talihlisiyiz Abim 2013 talihlisi abim şuan amerikada Greencrd ile gitti bu senede hem babama hem anneme ayrı ayrı çıktı bende yaştan kurtarıyorum biz babamın üzerinden başvuru yapacagız fakat babam lise mezunu degil 2 yıl iş tecrübeside yok ama daha önceden babama 10 yıllık vize vermişlerdi vizesi var suan Greencrd da çıktı ayrıca emekli bizi kabul ederlermi teşekkürler Çiftçi Bagkur Emeklisi Babam Suradan basvuru sartlarina ulasabilrisiniz: https://yesilkartforum.com/basvuru-sartlari/ gocmen vize alabilmek icin loto basvuru sartlarini sagliyor olmaniz gerekiyor maalesef. Gocmen olmayan bir vizeye sahip olmaniz, dosyanizin durumunu olumlu ya da olumsuz etkilemez.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k