[Arşiv] FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
-
@luna @Mardin-Le-Gund. Tesekkurler. Benim daha önceki Abd seyahatinde ülkeye girişte problem yaşamıştım ve ülkeye alınmamıştım. Vizem o anki seyahat amacına uygun bulunmadı vs vs demişti. Zaten ilk Ap ye o yüzden kaldığımı düşünüyordum. Ama şimdi bana söyledikleri tekrar bu durumu inceliyeceklerini söyledi. Şimdiki mülakatı yapan kişi ile ilk mülakatı yapan kişi aynıydı. Kibar ve tatlı bir hanım. Parmak izi için zahmet olduğunu ve pasaport bana lazım olur gerekçesiyle tekrar iade etti. Bende Ap process completed olmuştu istemiştiniz o yüzden gönderdim dedim ama şimdi tekrar bir incelrme yapmamız gerekiyor dedi.
-
@roccorocco geçmiş olsun
-
@endyilmaz telefonla cevaplamiyorlar genelde, orada bekleyenler size kapsamli bilgi verebilecek kisiler olmuyor.
-
@roccorocco FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@luna @Mardin-Le-Gund. Tesekkurler. Benim daha önceki Abd seyahatinde ülkeye girişte problem yaşamıştım ve ülkeye alınmamıştım. Vizem o anki seyahat amacına uygun bulunmadı vs vs demişti. Zaten ilk Ap ye o yüzden kaldığımı düşünüyordum. Ama şimdi bana söyledikleri tekrar bu durumu inceliyeceklerini söyledi. Şimdiki mülakatı yapan kişi ile ilk mülakatı yapan kişi aynıydı. Kibar ve tatlı bir hanım. Parmak izi için zahmet olduğunu ve pasaport bana lazım olur gerekçesiyle tekrar iade etti. Bende Ap process completed olmuştu istemiştiniz o yüzden gönderdim dedim ama şimdi tekrar bir incelrme yapmamız gerekiyor dedi.
gecmis olsun, demek ki henuz idari islem bitmemis sadece parmak izinizin eksik oldugunu farketmis de olabilirler; bol sabirli beklemeler.
-
@barış tesekkurler. Evet tam bir sabır işi. Peynire ulaşıyorum ama uzanamıyorum :(( her iyi haber sonrası bir engel veya başka birşey çıkıyor.
-
@roccorocco Üzmeyin kendinizi ben mutlu son ile biteceğine inanıyorum.. Herşey çok güzel olacak
-
@Barış anlıyorum ama bana bu yaşattıkları artık fazla oluyor. İşten ayrılma işlemlerim bile başlamışken yeniden bekleme sürecine girmek can sıkıcı.
-
@roccorocco geçmiş olsun.. iyi düşünün iyi olsun :) hiçbir şey kendinizi üzmeye değmez.. umarım güzel haberlerini alırız..
-
@roccorocco Tekrar geçmiş olsun..😔Her işte bir hayır vardır...Ap süreci gerçekten zor bi süreç.
Umarım güzel haberlerinizi alırız..Bizlerde her gün sürecin tamamlandığına dair email bekliyoruz..😔Bol sabır ve şans.. -
@endyilmaz size de bol şans..Umarım güzel haberler alırsınız yakında..
-
@endyilmaz geçmiş olsun. Telefonla cevap vermiyorlar malesef. Ek bilgi belge talebi olduğunda arayabiliyorlar ama mülakat tarzı bir görüşme olmuyor. Örneğin dün bana görüşmede, bir bilgi talebi veya sorumuz olduğunda sizleri arayabiliriz demişti.
-
Sn @roccorocco öncelikle geçmiş olsun. Ben kısa süre sonra yada en geç 30.09 dan önce vizenizi alacağınıza inanıyorum. Ama size nacizane tavsiyem, Immigrant vize ile ABD ye giriş yapmadan hiç bir plan yapmayın. Ben Ağustos 6 da vizeyi aldım, ilk girişi 19 Ekim de yaptım. O aradaki 2 ay bir hayli stres oldum. Pasaportunuzun başına bir şey gelse ve tarih 30 Eylülü geçmişse hakkınız kayboluyor.
-
@endyilmaz @roccorocco Her ne kadar beklemek zor bir süreç olsa da FY2019'un tamamlanmasına daha uzun süre var. Her şeyi akışına bırakarak günlük yaşantınıza devam ederseniz, stresten kısmen de olsa kurtulursunuz. Bol şanslar.
-
@arnblt @entelman tesekkürler. Sitemim konsolosluk veya bu sistemin acemice ilerleyip Ap nin bittiği ve pasaportu isteyipte sonrasında pardon deyip yeniden beklemeye almaları. Evet resmi dairede işlemler maalesef ağır ilerliyor ama acemice davranıp parmak izinizi almayı unutmuşuz deyip 3 hafta pasaportumu alıkoymaları sonrasındada sorry işleminiz bitmemiş diyerek geri vermeleri şanssızlık. Artık dalga geçiyolar sanıyordum. Bendeki bu şanssızlıkla 29 eylüle kadar bekleyip, 30 eylülde red olduğunu öğrenirim :)) Tabi o zamana kadar ben ruh hastası olmazsam... Yaşattıkları sinir bozucu ve gerici hareketler
-
@roccorocco gerçekten çok stresli bir süreç yaşıyorsunuz, bol sabırlar dilerim.
Konsolosluktaki görevliler için son 1 ayda yaşadığınız süreç büyük ihtimalle sıkça yaşadıkları operasyonel bir hata/düzeltme, sıradan bir işlem. Karşılarındaki insanın hayatını şekillendirecek bir süreç olduğu düşünmüyorlar herhalde. Yoksa böyle davranmazlardı..
-
sayın @roccorocco gerçekten sinir bozucu bir hal almış olaylar. Anladığım kadarıyla hazırlıklarınızı bitirdiniz. Sizi en çok yıpratan şeyde sanırım bu ama Çok yakında güzel haberler almanızı temenni ediyorum
-
Sonunda status check değişti. Daha önce Interview Scheduled yazıyordu. Şimdi Under Review yazıyor. Sanırım dosyaya sıra geldi, inceleniyor demek oluyor değil mi? Daha önce bu statüde olan oldu mu?
-
@endyilmaz acıklamadan konsolos görevlisinin dosyanızı incelediği ve karar aşamasında olduğu anlaşılıyor. Iv check status bölümünde durumların detaylı acıklamaları var. Kısa sürede sonuclanır bence.
-
@endyilmaz merhaba.Bizim ilk Ap ye kalma sürecimizde yazan durum buydu.Under Review di.Daha sonra 4 hafta bu şekilde kaldı.Dosyadaki teknik bir durumdan ötürü email attık.email den sonra hem benden hem de eşimden Ds5535 istendi.2 gün sonra Prosessing Pending yazısı ile değişti.Yaklaşık 2 haftadır da durum böyle.Sabırla beklemeye devam...Dosyanız ile ilgili bir ilerleme sürecinde olduğu varsayılabilir.Ama net bişey söylemek oldukça zor..Bol sanş..Güzel haber almanız dileğiyle.
-
merhaba herkese, iv status check sayfası yaklasık 5 gundur calısmıyordu, bizde durumu ankara konsolosluguna yazdık ap duruumunu sorgulamak istiyoruz sitede problem oldugunu vs. gelen mailde acilen ds5535 formunu doldurmamız dosyamızın formu gonderdikten sonra tekrar isleme alınacagı yazılmıs. acilen dedigi icin biraz telaslandık iyi-kötü bir işaret mi bilemiyorum.
ds5535 formunu sadece talihli kisi mi doldurmalı yoksa her aile bireyi icin doldurulmalı mı? birde eger basvuru formunuzda ds260 belirtmediyseniz yazın diyor adres, egitim bilgileri icin, gecmiste dolduranlar nasıl ilerledi?
Teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum