DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Turist vizesi yenileme basvurusunda tahmini gidiş tarihini basvurudan ne kadar sonrası için yazmak doğru olur? Örneğin 2 ekimde yenileme talebinde bulunacagımızı varsayarsak ekim sonu ya da kasım bası çok erken bir tarih mi olur gidiş belirtmek için? Çok teşekkürler simdiden

  • ⭐⭐

    @bernat Merhaba Berna hanim, buradaki tecrubeli arkadaslar eminim sizi daha dogru yonlendirecektir ama benim bir kac tavsiyem olacak.

    1. Bence 24 Ekim erken ve sizin de seyahatiniz oldugu icin soru gelirse supheli bir tarih olmakta bu nedenle daha ileri bir tarih icin plan yapmanizda fayda var sanki.

    2. Ilk sorunuzla iliskili olarak baska bir adres belirtmeniz, o kadar surede sizin de ayni AirBnB'de kalmayacaginiz ongorusuyle soyluyorum, faydali olacaktir.

    3. Eger potansiyel bir kolabrasyon ihtimali varsa, butun gezi planini bu konu uzerine, yani akademik bir toplanti gibi, yogunlastirabilirsiniz.

    Yanlis hatirlamiyorsam pasaporta vize ellere ulastigi gun itibariyle basiliyor, bu durumda risk almamis olursunuz gibi geliyor bana.


  • @lumos çok teşekkürler. Airbnbdeki evi ben 1 yıllık tuttum. O nedenle tereddütte kaldım o zaman farklı adres belirtmek daha uygun oluyor öyle yapalım. Umarım bu sefer şansımız yaver gider 🙏🏼 Çok sağolun

  • ⭐⭐

    @bernat Umarim, gercekten icimi usuten bir uzuntu sisin deneyiminiz, ama elbette ki yolu var ve cozulecek. Adres ayni olabilir bu durumda.

  • ⭐⭐

    @bernat ben de sayın @lumos'un eklediği yorumlara ek olarak şunları belirteyim:

    açıklamalarınız içerisinde şu cümle dikkatimi çekti. "Birlikte gittiğimizi gizliyoruz ya olabildiğince o nedenle sordum".
    Eşinizin seyahat planı sizinle birlikte değilse formda kendisine özel bir seyahat planı olması lazım veya bu alanı boş bırakabilir. sonuçta daha önce vizesi var ve bu bir yenileme talebi. İlk defa vize almadığı için mutlaka bir planı olmak zorunda değil. Tabi yine net bir planı var ise bunu dahil etmesi iyi olacaktır. Planın bir konuya odaklı olması daha sağlıklı. Bir de çok yakın tarihli bir plan vize onayı açısından (bekleme süreleri olabilir ) problem yaratabilir. Bir plan eklenecekse yine çok yakın bir tarih olmaması sağlıklı olacaktır.

    DS-160 formunda kalınacak adres bilgisinden ziyade "US CONTACT INFORMATION" kısmı var, yani sizi tanıyacak kimliğinizi doğrulayacak kişinin bilgileri. Genelde buraya otel bilgileri giriliyor. ADB'de tanıdığı olmayanlar ve iletişim için kullanılacak kişi bilgisi zorunlu olduğu için ilk veya en çok kalılacak otel bilgisi giriliyor. Dilerseniz bu alana Philadelphia’da ziyaret edeceği müze / yetkili kişi bilgilerini girebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    bu arada sayın @bernat kusura bakmayın cevapladıktan sonra hatırladım sizin durumunuzu. Umarım eşinizin vizesi sorunsuz şekilde mülakat almadan yenilenir. Dilerseniz bu müze ziyaretini ana amaç olarak belirleyebilirsiniz. eğer böyle bir davet olursa ve bunun üzerine şekillendirirseniz belki daha iyi olabilir. mülakata çağrılırsa eğer elinde davet vs. gibi detaylar olursa avantaj sağlayabilir.


  • @tufank çok teşekkür ederim. Biz vize kalmama ihtimalini hiç aklımıza getirmediğimiz için apnin Olumlu sonuclanacagını düşünmüştük. Şans... o nedenle 24 ekim için birlikte gidiş planımız vardı. Olur da belki yenileme o tarihe yetişirse yine birlikte gideriz gibi düşünerek acaba o tarihi belirtsek mi dedik ama çok yakın oluyor haklısınız. O zaman kasım ayı gidiş planı belirtsek daha uygun olur sanıyorum. Kalacak yere de iadesi mümkün bir airbnb ya da otelden onun adına rezervasyon yapıp onu yazalım. Sanırım bu şekilde daha sorunsuz oluyor. Ya da tuttuğumuz airbnb adresini verebilirim kalacak kişiler arasında ismi görünüyor. Benim de orada kaldığım anlaşılır mı o kısmı bilemiyorum.

  • ⭐⭐

    Size katiliyorum @tufank Bey, ben de kesinlikle akademik/profesyonel bir sebebin, hatta egitim aldiginizi kurumun da icazetiyle gorevlendirme gibi, daha uygun oldugunu dusunuyorum bu vize talebi icin. Onun uzerine yogunlasmak faydali olacaktir sevgili @bernat hanim.

  • ⭐⭐

    @bernat forma ileri bir tarih girin, sizin giriş tarihinizden sonraki bir tarih olsun. kasım ayı içerisinde olabilir. planı bu şekilde oluşturabilirsiniz. eğer bahsettiğiniz müze odaklı bir ziyaret olacaksa seyahat planında bunun bilgilerini girebilirsiniz. mülakata çağrılma durumu olursa da eğer müzeden böyle bir davet yazısı alabilirseniz çok faydası olabilir. dilerseniz şimdiden bu belge / davet işlemlerini hazırlamaya başlayın. belki müzeden bunu teyid etmek isteyebilirler eğer "US CONTACT INFORMATION" kısmına müze bilgilerini girerseniz. eğer o kısıma otel bilgileri girecekseniz müzenin bulunduğu bölgede bir otel olabilir, iptal edilebilir rezervasyon olması yeterli. booking üzerinden ücret ödemeden iptal edilebilir bir otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz.


  • @tufank rica ederim ne demek. Çok sağolun elimizden geleni yapıyoruz umarım en azından yenileme de şans bize güler 😕 belirttiğiniz şekilde neler yapabiliriz bir bakıp, eğitimi ile alakalı daha fazla görüşme ve resmi belge edinmeye çalışacağım.


  • @tufank burada aklımı kurcalayan ve sorun çıkaracak tek konu daha önce göçmen vizeye basvurdun mu sorusuna evet demek durumunda oluşumuz. Yani göçmene basvurduk olmadı şimdi de şansımı akademik amaçlı turist vizesinden deniyorum gibi bir izlenim oluyor ama olur mu olur belki de çok takılmazlar, umuyorum, insallah 🙏🏼

  • ⭐⭐

    @bernat sonuçta turist vizeniz var ve bunu yenilemek istiyorsunuz, daha önce de vardı ve kötüye kullanılmamış, giriş çıkışlarınız var. Evet göçmen vize türüne başvurmuş olmanız işin şeklini değiştiriyor ama posta ile yenileme seçeneği varken bunu kullanmak en iyi seçenek. Tabi ki mülakatsız vize yenilenmesi garanti değil , mülakat olması durumunda da eliniz güçlü olursa en azından tüm şartları zorlamış olursunuz. En kötü senaryoda family based kategorisinde başvuru yaparsınız, buna bir engel yok.


  • @tufank @lumos hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Biraz olsun kaygım azaldı. Güçlü bir dosya hazırlayacağım, gerisi şansa kalacak 🙏🏼


  • @bernat Bence esinizin vizesini yenileyecekler. Tek sorun bu vize basvurusunda da Ap’ye kalma ihtimalinin yuksek olusu. Biz (yani isimden Ap’ye kalanlar) bir kez mimlendik. Ne zaman vize basvurusu yapsak bu sorunu yasayacagiz herhalde. Umarim, bu kez cok uzatmadan sonuclansin. Isiniz rast gitsin 🙏🏻


  • @dpdemir umarım tek sorunumuz ap yi kısa zamanda atlatmak olur dediğiniz gibi ve yine de bir umut umarım bu sefer apsiz atlatırız. Çok sağolun 🙏🏼


  • @bernat vize yenilemede ek takip islemleri ve mülakata cagrilma ap den kaynaklimi oluyor


  • 14 eylül günü ptt ofisine teslim ettiğim pasaport ve evraklar için 21 eylül günü yani bugün ceac tan sorguladığımda evraklar alındı vize durumunuzu 2 iş günü sonra sorgulayın iletisini aldım. dilerim sorunsuz vize verilir de postaya düşer .


  • @Ayyıldız28 mülakata çağrılma durumu benim de anladığım kadarıyla eğer bir önceki vizenizden sonra hayatınızda bir takım değişiklikler olmuşsa oluyor. Evlilik, iş değişiklikleri gibi. Ap durumu farklı. Eşim ABD özelinde yaptığı her çeşit vize başvurusunda isim, soyisimden dolayı sürekli APye kalıyor. Sebebi benzer isim ve soyisim kombinasyonunda birinin ABD de bir suça karışmış olması. O kişinin kendisi olup olmadığının her seferinde araştırması yapılıyor. İsimden dolayı APye kalan dosyaların hepsi bu şekilde inceleniyor.


  • @bernat isim soyisim benzerliginden yada resim benzerliginden olabilir belkide çünkü konsolosluk gönderdigim resmimi geri göndermedi


  • @Ayyıldız28 fotoğrafınızla ilgili olarak ap süreci yaşadığınızı ben şahsen düşünmüyorum daha önce hiç duymamıştım, daha iyi bilen arkadaşlar belki fikir beyan edebilir. Fotoğrafınızı koymayı unutmuş dahi olabilirler.

    Ek olarak sürecinizi imzanıza taşırsanız daha sağlıklı bilgi paylaşımı yapılabilinir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143
Çevrimiçi

42.4k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum