Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @gucarslan tamamdir bir Tablo hazirlayip burada paylasayim ve ayrica ulasabilecegim tum Arkadaslara rica edeyim benim gibi eklesinler imzalarinin ilgili bolumune

• Merhaba,

Bugün I-130'u doldurup göndersem, visa bulletin'de şuanda F2A 1SEP23 yazıyor. Bu durumda eşim I-485 formunu doldurup başvuramaz mı? İlla 1OCT yada C olmasını mı beklememiz lazım?

• @cnblgc Aynen öyle. I-485’i file edebilmek için priority date’inizin current olması gerekiyor.

• @lavita Beklemeden edersek? Bir kaç yerde avukatlar pending durumunda olur, date geldiğinde işleme alınır diyor. Bazıları da rejected olur diyor :S

• @cnblgc Ben bu konu ile ilgili bazı facebook gruplarında reject edilenler gördüm. Pendingte bekleme konusunda gördüğüm bir örnek yok. Şimdi yanlış yönlendirmiş olmayayım, deneyimi olan arkadaşlar varsa belki onlar yanıtlayabilir.

• O zaman diğer bir sorum;

I130'u file edersem, I485'i file etmeden, I130'da belirttiğim eşim, Avrupa'ya gidip gelebilir mi? Zira Turist vizesiyle süresi 1 Aralık'ta doluyor. Over stay yapmak istemiyoruz. Avrupa'da 2-3 ay kaldıktan sonra tekrar ABD'ye 2. kez turist olarak girebilir mi?

• merhaba arkadaslar. AOS fee oderken money orderi 1000+225 $ seklinde iki money orderla yapabilirmiyiz? biometric fee icin 85$ ayri bi money order yapamaya gerek var mi? Tesekkurler

• @cnblgc Geçerli vizesi olduğu sürece Amerika’ya gelebilir ama girişte custom’da detaylı sorguya girme ihtimali yüksek olur. Kesinlikle giremez gibi bir durum yok ama officer’a geliş amacı geçici gibi gelmezse ülkeye girmesine izin vermeyebilir. Biraz riskli olabilir bu yüzden. Ama dediğim gibi kesin girer ya da giremez gibi bir durum yok.

• @SAVAS, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Arkadaşlar,
    Benim Green card'ım üzerinden eşim ve 7 yaş oğlum B1 vizeleri ile gelip Aos için ilk olarak I-130 gönderdikten sonra kotayı bekleyeceğiz 485 için. Peki bu sürede ülkede kalabilieceklermi? Okul gitmesinde bir sakınca varmı? Teşekkürler

B-2 Statüsü varsa yasal olarak kalabilirler. Filing date kısmı sizin I-130 işleme alınma tarihinden sonra olduğu anda I-485 başvurusu yapabilirsiniz. Arkasından I-485 receipt aldığınızda artık statüleri Adjustment pending olarak değişiyor ve korumanıza gerek kalmıyor.

• @gokhanabd, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

merhaba arkadaslar. AOS fee oderken money orderi 1000+225 $ seklinde iki money orderla yapabilirmiyiz? biometric fee icin 85$ ayri bi money order yapamaya gerek var mi? Tesekkurler

tek çek ile ödemeniz lazım.

https://www.uscis.gov/forms/filing-fees#:~:text=You must pay for each,not a combination of methods.

• @cnblgc, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

O zaman diğer bir sorum;

I130'u file edersem, I485'i file etmeden, I130'da belirttiğim eşim, Avrupa'ya gidip gelebilir mi? Zira Turist vizesiyle süresi 1 Aralık'ta doluyor. Over stay yapmak istemiyoruz. Avrupa'da 2-3 ay kaldıktan sonra tekrar ABD'ye 2. kez turist olarak girebilir mi?

Bunun yerine B-2 Extension yapabilirsiniz.

• Ben ve eşim birlikte Adjustment of Status başvurusunu gönderdik. Şu ana kadarki süreci paylaşayım.

Dosya Numarasi: 2024EU000032XX
    DS-260 Gonderimi: Gönderilmedi
    DV-Fee Ödeme Kargosu: 9 Ağustos 2023
    DV-Fee Kargo teslimi: 11 Ağustos 2023
    DV-Fee Ödemenin çekilmesi: 14 Ağustos 2023
    Saglik Muayenesi: 23 Ağustos 2023
    DV-Fee Ödendi Belgesi gelmesi: 2 Eylül 2023
    I-485 Gönderim: 19 Eylül 2023
    I-485 Teslim Edilme: 20 Eylül 2023
    NOA Letter:
    Biometrics Randevusu:
    Mülakat Tarihi:
    Green Card:

• @gokhanabd bir çeki maximum 1000 dolar yapabildiğimiz için biz de dediğiniz gibi iki çek gönderdik. Sorun olmadı. Biyometrik ya da ayrı filelar için ayrı ayrı bölmeye gerek yok. Dediğiniz şekilde gönderebilirsiniz.

• @Plus19 Cevap için teşekkürler. Peki current day gelene kadar yanii ilk I-130 başvurusunu yaptığımızda statüleri hala B-2 olarak mı devam edecek. Yoksa 485'e başvurmadan önce çalışma ve seyahat iznini alabiliyormuyuz?

• @gokhanabd yapabilirsiniz ama yapmamanizi tavsiye ederim .

• @lavita tesekkurler. evet money orderda maximum 1000$ gonderilebiliyor.

• @Figen dogrusu nasil peki Figen hanim? money order 1000$ ile sinirli. 1000+140+85 seklinde 3 money order gondermek mi ?

• @Plus19 Merhaba. Benim siramde ekim bulteninde gozukuyor. Bana yabanci forumlarda eylul ayinda gonderemeyecigimi ekimi beklememi yazdilar o yuzden belgelerimi bekletiyorum. Siz sanirim gondermissiniz. Bu konuda aciklik getirebilecek var mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Plus19, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Ben ve eşim birlikte Adjustment of Status başvurusunu gönderdik. Şu ana kadarki süreci paylaşayım.

Dosya Numarasi: 2024EU000032XX
    DS-260 Gonderimi: Gönderilmedi
    DV-Fee Ödeme Kargosu: 9 Ağustos 2023
    DV-Fee Kargo teslimi: 11 Ağustos 2023
    DV-Fee Ödemenin çekilmesi: 14 Ağustos 2023
    Saglik Muayenesi: 23 Ağustos 2023
    DV-Fee Ödendi Belgesi gelmesi: 2 Eylül 2023
    I-485 Gönderim: 19 Eylül 2023
    I-485 Teslim Edilme: 20 Eylül 2023
    NOA Letter:
    Biometrics Randevusu:
    Mülakat Tarihi:
    Green Card:

Kolay gelsin. Yalnız merak ettiğim ds260 doldurmak ve interview location sorusuna AOS yazmak gerekmiyor mu?

• @gokhanabd Sira numaraniz aciklandigi andan itibaren gonderebilirsiniz . Benim imzama bakiniz .

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k