Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Berkan-Duru cok tesekkur ediyorum.


  • @Berkan-Duru Selam, SSN için ekstra bir şey yapmaya gerek yok. Ben ülkeye giriş yaparken adresimi verdim. SSN im geldi fakat green card henüz gelmedi. ben geleli 2 ay oldu sanırım bir kaç ay sonra gelir. İkisi ayrı geliyor.


  • @baharg SSN ne kadar süre sonra geldi? Posta ile mi geliyor?


  • @crazycells Merhabalar, biz Temmuz 2 de I130 formumuzu doldurduk . Geçen aya kadar 10 ay gözüküyordu ama 15 Eylülde 4 haftaya düşmüş gözüküyor ve USCIS dosyanızı aktif olarak inceliyor diyor şu an yakın bir zamanda sonraki aşamalar ile ilgili cevap bekliyoruz. Fakat sürecin devamını araştırırken aklıma takılan bazı sorular oldu.

    Sonraki NVC aşaması için sanırım ilk iş temsilci seçmek ve ücretleri yatırmak. ((Affidavit of Support Fee ve Immigrant Visa Application Processing Fee). Fakat okuduklarıma göre bir ABD bankasından hesap numarasına ve routing number’a ihtiyacımız olacağından bahsediliyor. Bu doğru mu?

    Biz türkiyedeyiz, bu sebeple bu konu hakkında ne yapabileceğimizi bilmiyoruz. Yardımcı olursanız çok seviniriz.

    Ayrıca NVC aşamasındaki güncel yönergeleri de paylaşabilirseniz çok seviniriz. Okuduğum bazı şeyler sanırım biraz eski, posta yoluyla belgeleri göndermemiz gerektiğinden bahsediyor.


  • @gkorkmaz Merhaba. NVC odemeyi payment order seklinde aliyor. Bunun icin de sisteme routing number gibi US banka bilgilerini girmeniz gerekiyor. Farkli bir sekilde odeme yontemi ben gormedim sistemde. Farkli bir odeme yontemi olsa ve odemeyi gerceklestirebilseniz bile "Domicile" isini nasil cozeceksiniz? NVC asamasinda Amerikan vatandasi esin ABD'de yerlesik oldugunu kanitlamasi isteniyor. Bunu da genellikle banka dokumanlari, isminize kayitli kira sozlesmesi vs. ile yapiyorsunuz.
    Posta yoluyla birsey gonderilmiyor. Hersey elektronik sisteme yukleniyor.


  • Bu ileti silindi!

  • @kadargo Merhaba süreçte Domicile ile ilgili bir şey görmedim ben biraz daha bilgi verebilir misiniz? Sponsor olarak "joint sponsor" yapacağız kuzenimi. Bundan mı bahsediyorsunuz? Kuzenim ABD vatandaşı ve orada yaşıyor ve çalışıyor sponsor olarak kendisini göstereceğiz. Ben petitioner olarak yine de Domicile ile ilgili bir şey yapmak zorunda mıyım? SSN numaram var daha önce çok kısa dönemlerde 1-2 ay ABD de çalıştım ama taxlerim ile ilgil bir kayıt vs yok. Türkiyede yaşıyorum.

    Türkiye'den ABDde banka hesabı açmak ile ilgili bir yönerge vs var mıdır?


  • @gkorkmaz Petitioner olarak 1. sponsor siz olacağınız için sizin de "Us Domicile" olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Altta paylaştığım linkte konu detaylıca anlatılmış inceleyebilirsiniz. Nvc ödemesine gelince, tam emin değilim fakat banka hesabı başvuru sahibi adına olacak diye birşey hatırlamıyorum. Kuzeninizin banka hesabında parayı çekebilirler belki diye düşünüyorum. Dediğim gibi emin degilim, araştırın lütfen.


  • @kadargo teşekkürler bilgiler için.

    @crazycells sizin de konuyla ilgili yorumunu rica edebilir miyim? Forumda daha önce bu konuyla ilgili yapılan yorumlarda joint sponsor varsa petitioner olarak bir yükümlülük olmadığına değinmişsiniz.


  • Merhaba @gkorkmaz,

    Biz de benzer bir süreç ilerletiyoruz. Burada "Proof of Domicile" konusu aslında şu: Başvurunuz onaylandığında kesinlikle Amerika'da yaşayacağınızı ve bundan sonra orada ikamet edeceğinizi belgelemeniz gerekiyor. Yani bir anlamda bu başvuruyu "eğlencesine" değil ciddi bir şekilde ele aldığınızı görmek istiyorlar. Bunu nasıl yapabilirsiniz?

    1- Petitioner, yaşamayı düşündüğünüz yerdeki firmalara yapılmış birden çok iş başvurusunu ya da oradaki firmalardan alınan iş teklifini kanıt olarak sunabilir.
    2- Eğer ilk etapta kuzeniniz ile birlikte yaşayacaksanız ondan sizin durumunuzu anlatan ve size destek olacağını belirten bir mektup yazmasını isteyebilirsiniz. Bu da oldukça işe yarıyor.
    3- Amerika'ya yerleşmek üzere şimdiden yaptığınız hazırlıkları yazabilirsiniz. Örneğin eşyaları azaltmak, borçları kapatmak vb.

    Biz kendi başvurumuzda bu üç adımı da uyguladık. Sonuç olarak sorunsuz bir şekilde DQ olduk.

    Uzaktan banka hesabı açmanız mümkün gözükmüyor. Ancak kuzeniniz sizin yerinize ödeme yapabilir. Hesap sahibi siz olmak zorunda değilsiniz. Tek problem artık wise da çalışmadığı için kuzeninize para göndermek biraz sancılı olacak 🙂


  • @approachingminimums Çok yardımcı oldu söyledikleriniz çok teşekkür ederiz. Peki kuzenim değil ama bir başkasının hesabından parayı yatırsak ama kuzenim yine sponsor olsa sorun olmaz değilmi? Aynı kişi mi olmalı emin omak istedim. Sürecinizi anlattığınız bir ileti varsa bana mesaj gönderirseniz ordaki adımları takip etmek konusunda bize çok faydalı olacaktır. Tekrardan çok teşekkür ederiz..


  • @gkorkmaz bizim odememizi eşim yapmıştı sponsor başka isimdi yani yapabilirsiniz


  • Yehhu dq mailimizi aldık bu kadar çabuk beklemiyordum 🫣🥰


  • @yenibasladim genelde 2 haftayi buluyor ama bana 1 haftada yolladilar


  • Arkadaşlar benim de mülakat tarihim geldi sonunda🥰 8 Kasım’da randevum var ☺


  • @ahsenas gözünüz aydın. Darısı bizlerin başına


  • Çok teşekkür ediyorum🙏🏻 Ve tabi ki bir sorum olacak 😁 İlk doz Covid aşısını 15 eylülde vuruldum. 12 Mayıs 2023 tarihli CDC kararı doğrultusunda tek doz yeterli çünkü. Sağlık muayene randevumu da 10 Ekim tarihine aldım. Ancak forumdan arkadaşlar da yazmıştı, Unganlardan bana gelen mailde de 2 doz olması gerektiği yazıyor. 1 Ekim 2021 tarihli CDC kararını eklemişler eski olan yani.
    Yine burada 2.doz aşı tarihi gelmeden muayeneye girilirse 1 doz kabul ediliyor diye okumuştum.
    Benim 2.doz aşı olmam gereken tarih 13 Ekim ancak sağlık muayenesi tarihim 10 Ekim.
    Sizce benden 2. Dozu talep ederler mi? Benim durumumda benzer bir durumda olan ve tecrübesini paylaşabilecek bir arkadaşımız varsa çok memnun olurum.


  • Herkese merhaba, bugün mülakat tarihim geldi 1 Kasım a . Çok uzun bekledik, sonunda oldu. Darısı bekleyen herkesin başına. Umarım herkes eşinin yanına hayırlıca gidebilir. Burada bunca zaman bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Uçak biletini şimdiden almayı düşünüyorum, hazır daha uygunken. Mülakat 1 Kasımda olacak sizce pasaportum kaç gün içinde gelir ona göre uçak için gün seçeceğim. Şimdiden teşekkürler


  • @ahsenas siz aşı olduğunuz kuruma bunu 3 gün öne cekebilirler mi diye sorsaydınız çünkü bir kaç gün farketmiyor diye biliyorum. Eğer böyle bir şey yapabilirlerse hiç ugrasmamis olursunuz.


  • @Gönül-Akbaş merhabalar mülakat tarihiniz kaç ayda geldi? bende bekliyorum da


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum