Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yazici

    Merhaba,

    Nişanlınız hangi tür vize randevusundan red aldı?

    1. Şu an süreç biraz sarpa sarpı. Vatandaş eşleri için yaklaşık 1.5-2 sene sürebiliyor, GC eşleri için ise bir şey diyemiyorum.

    Avukatınızın bahsettiği şey 'visa bulletin'. GC yakınları için verilen vizeler kısıtlı, her sene belli sayıda. Ve şu an göçmenlik merkezi 2018'de yapılmış başvurulara vize mülakatı ayarlıyor. Her ay bu sürenin bir ay ilerleyeceği farz edilirse -sadece mülakat aşamasında, evvelki aşamaları hiç hesaba dahil etmiyorum- 5 sene bekleyebilirsiniz. Ama bültenin ay ay ilerleyeceği tahmin sonuçta. Kimileri ise düzelir diyor. Mantıklı bir tahmin yaparsak vatandaş olmadığınız sürece yaklaşık bir 2-3 sene bekleyebilirsiniz maalesef

    1. Süreci Tr'de geçirmek mantıklı. Biz de o yola yöneldik. Ama re-entry permit almadık. Hala Abd ikametim devam ediyor. Bu süreçte Abd'de yerleşik olma şartı var diye biliyorum. 6 ayı (veya vatandaşlık şimdilik çok önemli değilse 1 seneyi) geçirmeyecek şekilde gir-çık yaparak süreci Tr'de devam ettirmeyi deneyebilirsiniz.

    2. Avukatla çalışmanızın bir fayda sağlayacağını sanmıyorum. Biz çalışmadık.


  • Merhabalar,
    Oğlum Aerikan vaandaşı Dökümanlar tamamlandı ve DQ mesajı geldi konsolosluk randevu tarihi beklemekteyim.
    Your application is waiting for an interview appointment, where a consular officer will adjudicate it.
    Sorum Şu; Bu arada oğlumun isim değişikliği oldu, Canberk Buldu John Berk Buldu oldu. Amerikadaki bu isim değişikliği mahkeme kararını bu aşmada NVC ye bildirelim mi?
    Yoksa Konsolosluk mülakat tarihi belli olunca Konsolosluğa mı bildirmek gerekecek. Teşekkürler.


  • @ICu Nişanlım turist vizesinden red aldi. 5 sene korkutucu bir sure gibi geliyor. Evli bir cifti neden bu kadar uzun sure ayrı kalmaya mecbur birakiyorlar anlayamadım. 2. maddede bahsettiğiniz gibi yapmayı düşünüyoruz. Zaten 5 senemin dolmasına 3 yıl kaldı. Sizce baska ülkeden bir vizeye basvurmali miyiz ? Baska tavsiyelerinize acizim. Bu süreçten gecmis birisinin deneyimlerinden yararlanmak isterim. teşekkürler


  • Selamlar arkadaslar,
    Zor bir durum karar veremiyorum. Nasıl ilerlerim diye tavsiyelerinizi almak isterim.
    2017 yilindan itibaren greencard sahibiyim. Esimle 2020 yilinda evlendik suan iki cocugumuz var ve ben Abd ye giris cikis yaparak greencard i hayatta tutmaya calistim. En sonki giris cikisimin üzerinden 9 ay geçti yani yine giris yapmam gerekiyor, esim ABD’ye sicak bakmadığı icin ona sponsorluk basvurusu yapmadım simdiye kadar. Simdi esime basvuru yapmak istedim fakat sureler oldukca uzamis ve cok karisik hal almis. Forumda konulara goz gezdirdim gocmen olmayan vize turuylede esimin ve cocuklarimin abd ye vize almasida bir hayli zor görünüyor benim greencard sahibi olmamdan ötürü. Ben simdi ne edeyim kafami nerelere vurayim. Bana bir akil verin arkadaslar. It’s never too late diyorlar ama bizim icin too late mi? Esimden cocuklarimdan uzun sureler ayri kalarak bu sureci yonetmek istemiyorum. Siz olsaniz nasil yol izlerdiniz? Oguz kardesinize bir yardim.


  • merhaba
    diyelim ki abd vatandaşlığı aldım ve anne ve babam için green card başvurusunda bulunacam hesapladığımda 5 sene sonra vatandaşlık alırsam 4 kadeşimden 1 i 21 yaş altı oluyor onu da anne ve babamla berber kolayca green card alabiliyor muyuz ?


  • bide sormayı unuttum diğer 3 kardeşimde ben vatandaşlık aldığımda 21 yaş üstü oluyor onların süreci çok uzun sürüyor mu?


  • @mehmet-ein-avanaş merhabar biz de F4 vizesi bekliyoruz. Yani kardeşler kategorisi. 17. Yıldayız hala bekliyoruz.


  • @oguzbur1 oncelikle birlikte bir karar vermeniz gerekiyor yasamak istediğiniz yer hakkında. Bundan sonraki durum icin 3 seçeneğiniz var.

    1. yilin 6 ayindan fazlasını amerikada geçirerek vatandasliginizi beklemek bu süreçte aileniz icin basvurularinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor

    2. eğer vatandasliginizi alırsanız ve ailenizin greencardarlari onaylanmamışsa dosyanizi vatandaş statüsüne güncelleyip turkiyede bekleyebilirsiniz.

    3. aileniz icin turist vizesi başvurusu yaparak sureci Amerikada geçirmeyi deneyebilirsiniz.

    not: eger 5 seneyi bekleyemem derseniz askerlik seçeneğiniz var. asker olursanız kısa surede vatandaş olup sureci yine turkiyede geçirebilirsiniz.


  • @yazici
    Aile olmuş olmamış çok önem vermiyorlar sanırım.

    Başka ülkeden vizeye başvurmayı deneyebilirsiniz tabi ama hâlâ risk


  • @oguzbur1 gc sürecini TR de başlatabiliyorsunuz.

    Sizde 6 ay ABD de 6 ay TR de çalışarak idare edebilirsiniz. Hakkınızı kaybederseniz ömürboyu suçluluk duyacağınıza bunu deneyebilirsiniz.

    Vatandaşlık şartlarını yerine getirirseniz zaten dosyanız hızlanır.

    Bu aşamada yeterli gelir gösteremezseniz sponsor bulmak zorunda kalacaksınız ki bu da çok zor durum. Kızım ile bir anne olarak gelmek zorunda kaldım eşim TR ve ve 2.5 yıldır süreç devam ediyor. Kimse sponsor olmadı. kredi skorum düşecek diyende vardı ..! Ev alırken sorun oluyormuş diyende vs vs. Hazırlıklı olmanız için söylüyorum.

    Başvuruya başlamadan önce vize almayı denemekte mantıklı turist öğrenci vs ama randevular 1-1.5 yılmış zaten. Eğer bunu alabilirseniz ABD ye hep birlikte gelip başlarsınız.

    TR de kalmanızı sağlayacak iş, eğitim ya da sağlık süreci vs varsa fizik tedavi gibi ABD ye gelip Re Entry formuna başvuru yapabilirsiniz. 2 yıl ABD dışında kalabilirsiniz.
    En azından 2 yıl aileniz ile bir arada olursunuz sonra da 6 ayda bi gel git yolu deneyebilirsiniz.

    Ben bizzat şu tecrübeme göre direkt şöyle yapardım. Vatandaşlık için ABD yaşam süremi doldurup başvuru yapardım. Zaten 2017 den beri Gc var 2.5 yıl yaşadıktan sonra vatandaş olmak için başvuru hakkınız olacak ailenizi getirtirsiniz.

    Hakkınızda hayırlısı olsun ama bu şans çok zor geliyor çocuklar büyüyünce keşke gitseydin hakkımızı kaybetmedeydin baba dediklerinde sizi bırakamadım dediğinizde , bıraksaydın ne var 2 yılda diyeceklerini unutmayın. 3 yaşında ki kızım ile ABD ye bu düşünce yüzünden gelmek zorunda biri olarak söylüyorum.
    Bol şanslar diliyorum


  • @ferda Mulakat tarihi bir belge sunabilirsiniz


  • Merhaba greencardım var ve babamı yanıma getirmek istiyorum gerekirse kısa süreli kalır sorun değil. Bunu nasıl yapabilirim? Turist vizesi dışında bir seçenek var mı?


  • Merhabalar,

    Sorum iki farkli konuyu kapsadigi icin tam olarak nerede sormam gerektigi konusunda emin olamadim.

    Green cardliyim. Anne, babam ve kardesim turistik vizesiyle abdye ziyarete geldiler ve burada kalma dusunceleri var. Asylum yapmayi dusunuyorlar. Fakat soyle de bir durum var; seneye 5 yilimiz dolacagi icin biz seneye abd vatandasligi icin basvuracagiz ve sonrasinda vatandas olduktan sonra anne ve babam icin green card basvurusunda bulunacagiz. Kardesim(16 yasinda) icin green card 10-15 yil surecegi icin o yolu yani kardese direk green card yolunu hic dusunmuyoruz. Anne baba green cardli olduktan sonra 21 yasin altinda olan kardesime de green card cikartabiliyorlar diye biliyorum. Fakat buradaki sorum su olacak, eger anne babam ve kardesim asyluma basvurmus olsalar ve asylum pending suresinde biz varandasligi alinca once anne babaya sonrasinda da anne baba green cardli oldugu icin 21 yasin altindaki bekar cocuklarina yani benim kardesime green card cikartabilirler mi? Veya asylumdan mulakatta red alsalar mahkemeye dosya gidince mahkeme gununun cok gec(2-3 yil) geldigini biliyorum, o sure icinde yine ayni sureci gerceklestirebilir miyiz? Yani once anne baba green cardli olacak bizim uzerimizden sonrasinda da kardesim annem babam uzerinden green cardli olacak seklinde? Bunlar asylum suresi icerisinde olabilir mi?

    Simdiden cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.
    Saygilar


  • Merhabalar,

    Eşimin annesi amerikan vatandaşı oldu ve bizim için F3 vizesine başvuracak. Vatandaşlık yemininden sonra görevli çocuklarınız için süreç çok hızlı işler bir an önce başvurun gibi bir bilgi vermiş. Bekleme yılının 3-4 yıl olduğunu da okumuştum ama en son açıklanan bültene göre 2009 yılından görüşme almışlar. Çelişkiler olduğundan bir bilene danışmak istedim. Var mı bu süreçte olan veya daha önce girmiş olan. Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkürler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   SeyfettinB. SeyfettinB. 

  • Merhabalar,

    Kiz arkadasimi yanima getirmek istiyorum greencardliyim , Turist vizesi ile amerikaya gelse ve evlensek greencardi alana kadar turkiyeye donemiyor degil mi ? Ayrica en iyi yol bu mudur yoksa Turkiyede nisanlanip sureci Turkiyeden mi devam ettirmesi daha uygundur ? Son zamanlarda bunu deneyen oldu mu ?


  • Merhabalar ben uluslararası bir eğitim kurumundan meslek sertifikası almıştım.yurtdışına gitmek istediğimi söyleyince yardımcı oldular ve eğitim kurumundaki danışmanım bir göçmenlik şirketi buldu.bu göçmenlik şirketine green card için taksitle 6000 dolar ödeyeceğim. ve sonrada para ödediğim için mayıs ayındaki green card çekilişinde kuraya girmeden green card bana direkt çıkıcak ve para karşılığı direkt çalışma green cardı alacağım.danışmanıma annemde benimle gelebilir mi diye sordum cevap olarak sen gittikten 3 ay sonra annene davetiye gönderip o şekilde aldırabilirsin dedi.size sorum ise davetiye göndermek için amerikada hangi kuruma gitmeliyim? ve davetiyeyle gelirse vizeyle mi yoksa green cardla mı gelicek? davetiye gönderdikten ne kadar zaman sonra annem amerikaya gelebilir? ve gerçektende green cardla gidersem 3 ay sonra annemi aldırabilme imkanım var mı? cevaplarsanız memnun olurum.


  • Merhabalar.. Ben kardeş kategorisinden başvuru yaptım. Processing times sayfasına girince 73,5 ay gorunuyor ama benzer kategori için kullanıcı profillerine baktığımda dosyalar 12-13 senede sonuçlanmış görünüyor. Bu bilgi farklı ülkeleri de kapsadığı için yanıltıcı mı yoksa son yıllarda süreç mi hızlandı, bir bilgisi olan var mıdır?


  • @bilgegencer merhabalar biz de kardeş kategorisinden vize bekliyoruz. 17. Yıldayız. Hala bekliyoruz


  • @Zeyno welcome letter sonrası da epey bekleme oluyor yani 12 yıl sonrası.. 😕 teşekkürler


  • @bilgegencer maalesef 2019 almıştık welcome letter ı 4 yıl olmuş

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum