Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @dpdemir Teşekkür ederim. 🙂

    Bizim randevu saatimiz de sabah 7.45
    7 Eylül e hastane randevusu oluşturduk. Hastanede ki işlerimiz bitince İstanbul a geri döneceğiz.12 Eylül de sonuçları alıp otelde 1 gece konaklamayı düşünüyoruz.


  • @Şener Biz de bir hafta önce doktor muayenesini gerçekleştirmiştik. Sonuçları bize vermediler. “Biz online olarak konsolosluğa göndereceğiz, almanıza gerek yok” dediler. Sizde de öyledir belki. Tabi bir gece önce gidip konaklamak daha mantıklı ama o heyecanla yolda hiç yorulmadık desem. Çünkü zaten heyecandan uyku tutmazdı herhalde.


  • @dpdemir ben sonuçları alacağız diye biliyorum. Dediğiniz gibi olursa geceden yola çıkmak daha mantıklı o zaman.
    Biraz erken ama bizim uykular şimdiden kaçmaya başladı heyecandan 🙂🙂


  • @Şener Mülakatınız hayırlı olsun. Mülakat deneyimlerinizi mutlaka bekliyoruz 🙂 Konsolosluk sizden ıslak imzalı iş teklifi ve özgeçmişinizi istedi mi acaba merak ettim?


  • @Gökhan, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

    @Şener Mülakatınız hayırlı olsun. Mülakat deneyimlerinizi mutlaka bekliyoruz 🙂 Konsolosluk sizden ıslak imzalı iş teklifi ve özgeçmişinizi istedi mi acaba merak ettim?

    Teşekkür ederim

    Evet CV ve iş teklifi mektubunu istiyor.


  • @Şener DV lottery kazananları muayene dosyalarını elden alıyorlar ama bizim kategoride direk konsolosluga gönderiyorlar. Sizde de öyle olması lazım. Hayırlısıyla geçsin inşallah.


  • @dpdemir

    Ben bunu bilmiyordum.
    Öyle ise otel e gerek yok, hastanede dediğiniz gibi teyit ederse akşamdan yola çıkarız.
    Teşekkürler 🙂 otel parası şimdilik cebimizden kalsın.


  • @Şener Gerek yok bence de konaklamaya. Cebinizde kalsın. Masraf cok olacak çünkü daha. Doktor ofisi işlemleriniz bittikten sonra size faturalarınızı mail atacak. Ertesi gün de ailedeki herkesin ayrı ayrı maillerine aşı bilgilerini atıyorlar. Muayene sonunda biz sormuştuk, sonuclar çıktı mı diye. “Çıktı, bir sorun yok. Biz raporları konsolosluğa göndereceğiz” demişlerdi.


  • @dpdemir merhaba,
    anladığım kadarıyla mülakatta pasaportları teslim ediyoruz eğer AP'ye kalınmazsa 2 hafta içinde pasaportu gönderiyorlar. AP'ye kalındığında pasaport vize çıkana kadar konsoloslukta mı kalıyor?


  • @demir_fl Merhaba, normalde vizeniz onaylanirsa, pasaportunuzu aliyorlar; bir hafta, en fazla on gunde vizeli pasaportunuz ve sari zarfiniz postayla geliyor. Bizde Memorial Day tatili, hafta sonlari denk geldi. Bu yuzden elimize gecmesi 2 hafta surdu. Eger Ap’ye kaldiginiz mulakat aninda belli olursa size pasaportunuzu geri veriyorlar. “Bizden mail bekleyin” diyorlar. Bazen de pasaportunuzu aliyorlar, vizeniz onaylandi diyorlar, sonrasinda vize basilmamis sekilde Ap kagidiyla birlikte gonderiyorlar. O daha husran oluyor maalesef. Ben ikisini de yasadim ne yazik ki. Daha once turist vizemde “onaylandi” dediler. Pasaportum bos gelmisti. Ap’ye kaldigimi bir gun sonra gelen maille ogrenmistim. Bu kez bastan belliydi Ap’ye kalacagim ve pasaportumu mulakatta geri verdi. Bazen de pasaportunuzu aliyor ama size Ap kagidi veriyor. Bu durumda genellikle Ap daha cabuk, 1 ay icinde sonuclaniyor. Bu nedenle, CEAC’de Issued gorene kadar rahat yok. Issued oldugu gun PTT maili geliyor konsolosluktan. Umarim sizinki sorunsuz, AP’siz, su gibi akan bir mulakat olur.


  • @demir_fl Ben 20 Temmuz'da mülakata girdim. Görüşmenin sonunda idari işleme bırakıldığımı bildirerek pasaportumu geri verdiler. Aynı gün DS 5535 formunu doldurmamı isteyen bir email geldi. Doldurulmuş formu 31 Temmuz gönderdim. 16 Ağustos'ta konsolosluktan email geldi. Pasaportumu tekrar gönderdim ve 24 Ağustos'ta da pasaportum vize basılmış olarak geldi.

    Sayın @dpdemir 'in bahsettiği gibi önce vizeniz onaylandı deyip pasaportunuzu konsoloslukta tutup sonra idari işleme tabi tutulduğunuzu belirten bir bir postayla birlikte pasaportunuzu gönderdikleri de oluyor ama benim gördüğüm bu daha çok B1/B2 vizelerinde oluyor. Şuan çalıştığım şirkette 3 kişinin başına bu geldi.


  • Temmuz istatistikleri açıklandı:
    Ankara E1 2
    Ankara E2 2
    Ankara E3 3
    Ankara EW 4


  • @dpdemir merhaba, mülakat için bir dress code var mı? bir iş görüşmesine gider gibi takım elbiseli mi geliniyor.


  • @demir_fl Merhaba, hayir bildigim kadariyla yok. Gozlemledigim, gorusmeye gelenler genellikle rahat, gunluk kiyafetlerle gelmislerdi. Biz gomlek ve pantolon seklinde giyinmistik. Amerikalilar kiyafet konusunda rahatlar. Buna cok takilacaklarini dusunmuyorum.


  • @Şener Merhaba, mülakatınız nasıl geçti? Hangi soruları sordular, mülakat deneyiminizi merakla bekliyoruz 🙂 Umarım sorunsuz bir mülakat olmuştur.


  • @Gökhan merhaba, teşekkür ederim.

    Bizim kategorimiz EW belki de o yüzden çok soru sormadılar bilemiyorum. Mülakatamiz şu şekilde geçti;

    Gece 01 de İstanbul dan yola çıktık 6 gibi konsolosluk binasının oradaydik. Kahvaltı yapacak bir yer bulamadık. Ana cadde üzerinde 500 MT yukarıda çorbacı vardı. Sadece çorba içebildik. 7 gibi seyyar simitçi geliyor binanın önüne. Bizim randevu saatimiz 7.45 di 7.30 da kapıda sıra olundu sırayla içeri aldılar. Poşet, çanta, telefon hiç bir şey içeri alınmıyor. Araba anahtarı sokabilirsiniz problem olmuyor.

    İçeri girdiğiniz de pasaportunuzu kontrol edip sıra numarası veriyorlar. Önce evrak teslimi sonra mülakat için

    Benden istenen evraklar;
    Nüfus kayıt örneği (e devletten)
    Sabıka kaydı (e devletten)
    Askerlik belgesi (e devletten)
    Cv
    İş mektubu
    Ds260 onay sayfasi (bunu almadılar)
    Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi
    2 adet resim

    Eşimden
    Nüfus kayıt örneği (e devletten)
    Sabıka kaydı
    Ds260 onay sayfasi (bunu almadılar)
    2 adet resim

    Kızımdan
    Nüfus kayıt örneği ( e devlet şifresi olmadığı için nüfus müdürlüğünden aldım. Apostil ettirmenize gerek yok)
    Ds260 onay sayfasi ( bunu da almadılar)
    2 adet resim

    Evrak teslimi yaparken, mülakat İngilizce mi Türkçe mi diye sormadılar.

    Benden önce görüşen 3 aile ve ayrı ayrı 2 kişi vardı. Ailelerin tamamı İranliydi. Sanırım yatırımcı vizesi olabilir bilemiyorum. Hepsine red verildi. Diğer 2 kişi Türkiye vatandaşıydi birinin ki onaylandı diğeri red aldı. Görüşmeler 10 dakikanın üzerinde sürdü ve sonunda sıra bize geldi. Mülakatı İngilizce mi yapalım diye Türkçe sordu. Bende hayır Türkçe olsun diyince. Gülerek ben Türkçe bilmiyorum dedi ve tercüman geldi.

    Önce sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Sanırım kızım etmedi ona bakarak, "sen" dedi. Bizim ki kafasını salladı (7 yaşında)
    Daha sonra parmak izimizi aldılar
    Kızımın yerine benden istediler yasından dolayı.

    Bu işi nerden buldun diye sordu. Dayım teklif etti
    Kaç yıldır bu işi yapıyorsun. 13 yıl
    Daha önce Türkiye dışında yaşadın mı. Hayır
    İlk evliliğin mi. Evet
    İşyeri adresimi okudu burada mı çalışacaksın dedi. Evet dedim

    Eşime senin ilk evliliğin mi diye sordu. Evet dedi.

    Tamamdır vizenizi onaylıyorum. 1 hafta içinde posta dan alırsınız dedi.

    Teşekkür ederim diyip ayrıldık.

    Henüz mülakat tarihi belli olmayan arkadaşların neler çektiğini çok iyi biliyorum. Sabır dilemekten başka bişey gelmiyor maalesef elimden. Umarım ki bekleyenler de tez vakitte randevu maili alır.


  • @Şener hayırlı olsun çok tebrikler darısı başımıza🙂

  • ⭐⭐

    @Şener hayırlı olsun vizeniz. Biz de forumda "EW" kategorisinde vize almış birileri var mı diye arıyorduk. Şu iletide EW kategorisindeki konsolosluk vize sayılarını paylaşmıştım nerede bu onay alan insanlar diye sormuştum 🙂 Size denk gelmemiz iyi oldu. Aşağıdaki başlık altında deneyimlerinizi ve süreci paylaşabilirseniz ( tabi mümkünse) çok sevinirim. ( ne zaman başladı, ne kadar sürdü, aradaki aşamalarda neler yaşadınız audit , rfe vb) https://yesilkartforum.com/forum/topic/2375/eb-3c-ew-green-card-süreci-danışmanlığı-konusunda-sorular-ve-uyarılar/601?page=31

    Bizler de sürece yeni başlamış adaylar olarak heyecanla bekliyoruz.


  • @Şener vizeniz hayirli, ugurlu olsun. Sorunsuz bir mulakat gecirmenize cok sevindim inanin. Bizler bu kadar bekleme suresiyle sabrimizdan dolayi bile coktan bu vizeleri hakettik aslinda. Kiziniz icin o kadar dogru bir zamanda gidiyorsunuz ki. Hersey umdugunuzdan da guzel olsun insallah. Bana da sans dileyin lutfen. Artik iyice yoruldum beklemekten.


  • @Şener Vizeleriniz hayırlı olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum