(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@tufank Çok teşekkürler. Şimdi daha netleşti süreç. Elimizden geleni yapacağız umarım kısa sürede sonuç alırız. Çok sağolun tekrar.
-
@Lgelada3daMgda Merhabalar tebrikler çok sevindim adınıza güle güle gidin .
-
@baharaziz Teşekkürler, darısı herkesin başına.
-
@bernat benim size naçizane tavsiyem bir göçmenlik hukuku avukatından fikir almanız yönünde olacaktır, danışmanınız çok bilgili olmasa bile sizin greencardınız var iken eşinizin turist vizesi ile gidecek olması tutarsızlık yaratabilir. ancak ülkeye giriş yasağı gibi bir durum söz konusu olacağını sanmıyorum aile birleşim vizeleri bu işlere yarıyor zaten.
-
@tolgasatir çok teşekkürler. İlla ki bir avukatla ilerleyecegiz süreç içerisinde fakat şu aşamada anlamadığım eşimin turist vizesi ile gelip orada süreci başlatması ile bu sene dv sürecini turist vizesi ile abd ye gidip orada yürüten arkadaslardan ne gibi bir farkı olur? Kimseye neden turist vizesi ile gelip göçmen vizeye basvurdun, burada tutarsızlık var gibi bir şey sorulmadı. Yani bu şekilde nasıl bir riski olur?
-
@bernat şöyle ki onlarda greencard çıkıp çıkmadığını turist vizesi ile girdiklerinde pasaport polisi göremiyordu zaten hali hazırda turist vizesi olanlar bu yola başvurdular. Ama konsolosluk sizin greencard bilgilerinizi görecektir risk burda başlıyor açıkçası yoksa tabi ki turist vizenin olsaydı kimse soramazdı ancak şuan siz vizeye yeni başvuruyorsunuz .
-
@tufank abd ile bilgi paylaşımı yapılmıyor.
abd sadece kanada/ingiltere/irlanda/avustralya/yeni zelandayi görür. -
@tolgasatir anladım şimdi. Çok teşekkürler. Biraz daha araştırıp öyle ilerleyelim
-
Merhaba öncelikle bana şimdiye kadar yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sizlerin vermiş olduğunuz bilgilere göre sürecimi başlatıcam. Bir yardımda kuzenim için rica ediyorum mümkünse, kuzenimin eski eşi çocuğuda alıp abd ye gitti. Turist vizesiyle gitti şu an bi yere ortak oldu. Id no var çocukda okula başladı. Kuzenim geçen sene red aldı erkek 40 yaşında çalışıyo eski eşinden çocuğundan bahsetmemis görusmede turist olarak başvurmuştu. Şimdi kendi annesiyle çocuğunu görmeye gideceğini söylese eski eşinin ve çocugunun orda olması daha mı zorlaştırır vizeyi? Tavsiyeniz ne olur bu durumda? Velayet annede çocuğunu görmek istiyo baba olarak. Çok teşekkür ederim şimdiden
-
@stella DS-160 formunda eksik hatalı bilgiler olmamalı. “ABD de yaşayan yakınınız var mı” sorusuna cevap vermemiş ve mülakatta da bunu belirtmemişse zaten ret almayı kabul etmiş diyebiliriz. Eski eşin ve çocuğun oradaki yasal statüleri de önemli. Adres bilgileri ve diğer detaylara ihtiyacı olacak. Anne ile beraber ziyaret bir avantaj mı bilmiyorum ama önemli olan buraya dönmesini gerektirecek güçlü kanıtlar / bağlar.
-
@tufank çok sağolun 🙏
-
Merhaba, 18 Eylül için Ankara'dan turist vizesi randevum var, ancak aynı tarihte annem'in acil ameliyat olması gerektiği için randevuyu yeniden planlamam gerekiyor, ama ais.usinfo'da randevuyu yeniden planlama seçeneğini göremiyorum, bu konu hakkında bilgisi olan bir kişi yardımcı olabilirse çok sevinirim, aksi halde randevum yanacak.
-
@love_qonquers_all randevu tarihinize kısa süre kaldığı için yeniden zamanlayamıyorsunuz. Telefonla arayıp değiştirmeyi deneyin.Yada randevuyu iptal etme seçeniğini deneyin.Sonradan yeniden planlarsınız.
-
@love_qonquers_all randevuyu iptal edebilirsiniz. ödeme dekontundaki tarih üzerinden 1 sene geçmediği sürece yeni bir randevu alabilirsiniz ücret ödemeden. Aldığınız tarih ödeme tarihinden 1 sene ileri olabilir, bu sorun değil. Önemli olan 1 sene geçmeden bir randevu alabilmek.
-
@selamibasaran, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@birgi merhabalar benim tam kesin olmamakla birlikte kendi görüşüm Amerikadaki mesai saatinin başlangıç saati sanki boş randevular açılıyor diye düşünüyorum.Ülke kocaman hangi saat dilimine derseniz bilemiyorum ama genelde tr saati ile 17-18 arası gibi.Ben tsi ile gündüz gece sabah erken saatlerde falan hep baktım. İki kere değiştirme şansı yakaladım. Forumda randevuyu öne çekme hizmeti yapan firma var ( @Rushvisasnow ) Acil ise onlarla iletişime geçebilirsiniz.
@CptBarbo bu post'da yer alan mesai başlangıç saati bilgisi belki işinize yarar. Bol şans
-
Merhaba Annemle Babam adına ABD turist vizesi başvurusunu yapıyorum. Annem ev hanımı, babam ise emekli kendisi 2005 yılında emekli olmuş. DS 160 formunda 'Previous Work/Education/Training Information' bölümünde daha önce son 5 yılda çalıştığı yerleri kısmını boş mu bırakmalıyım ???
-
@ramsen18 evet boş bırakmanız gerekiyor.
-
Arkadaşlar merhaba bir konuda bilgi desteğine ihtiyacım var.
Öncelikle bir vizeci(acente) ile ABD Turistik vizesine 2023 Mart dolayında başvuru için gittik. Kendisi bizden çeşitli belgeler talep etti, paylaştık.
DS-160 formunu doldurup, 1 yıl sonraya randevu aldı, daha sonra Aralık '23 ayına geri çektiğini söyledi. Burada ben formu görmek istediğimi söyledim, sadece kendilerinin üyeliklerinde görüntüleyebileceğini söyledi. Böyle bir durum sizlerin başına geldi mi ? DS-160 formumu görmem gerekmez mi ?
Bu durumdan rahatsız oldum randevumu geri çekip kendim mi başvuru yapsam bilemedim. Randevu tarihimi ve ds-160 numaralarımı paylaştı. Sonuçta randevu tarihimde bana sorular gelebilir. Birde bu randevuya hangi belgelerimle gitmeliyim, greencard başvurusu yapmak turistik vize için negatif etki eder mi ?
teşekkürler -
@tufank Teşekkür ederim
-
@fermanoglu muhtemelen DS-160 formunuzu doldurduktan sonra pdf halini kaydetmemişlerdir. Geriye dönüp tekrar kaydetmeleri mümkün değil. Ancak imzalanan form sayfasını çağırıp yeni bir form doldurulursa bilgiler büyük ölçüde yeni forma aktarılır.
DS-160 formuna ne girildiğini bilmeden randevuya gitmek tamamen gözü kapalı gitmek anlamına geliyor. DS-160 nosu, formu çağırabilmek için tanımlanan güvenlik soruları ve AIS hesabı bilgilerine ihtiyacınız var, oradaki e-postayı size ait olacak şekilde düzenleyebilirler. Bu bilgilere sahip olursanız kendiniz yeni bir form doldurup randevuya bu form ile girebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum