Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tolgasatir anladım şimdi. Çok teşekkürler. Biraz daha araştırıp öyle ilerleyelim


  • Merhaba öncelikle bana şimdiye kadar yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sizlerin vermiş olduğunuz bilgilere göre sürecimi başlatıcam. Bir yardımda kuzenim için rica ediyorum mümkünse, kuzenimin eski eşi çocuğuda alıp abd ye gitti. Turist vizesiyle gitti şu an bi yere ortak oldu. Id no var çocukda okula başladı. Kuzenim geçen sene red aldı erkek 40 yaşında çalışıyo eski eşinden çocuğundan bahsetmemis görusmede turist olarak başvurmuştu. Şimdi kendi annesiyle çocuğunu görmeye gideceğini söylese eski eşinin ve çocugunun orda olması daha mı zorlaştırır vizeyi? Tavsiyeniz ne olur bu durumda? Velayet annede çocuğunu görmek istiyo baba olarak. Çok teşekkür ederim şimdiden

  • ⭐⭐

    @stella DS-160 formunda eksik hatalı bilgiler olmamalı. “ABD de yaşayan yakınınız var mı” sorusuna cevap vermemiş ve mülakatta da bunu belirtmemişse zaten ret almayı kabul etmiş diyebiliriz. Eski eşin ve çocuğun oradaki yasal statüleri de önemli. Adres bilgileri ve diğer detaylara ihtiyacı olacak. Anne ile beraber ziyaret bir avantaj mı bilmiyorum ama önemli olan buraya dönmesini gerektirecek güçlü kanıtlar / bağlar.


  • @tufank çok sağolun 🙏


  • Merhaba, 18 Eylül için Ankara'dan turist vizesi randevum var, ancak aynı tarihte annem'in acil ameliyat olması gerektiği için randevuyu yeniden planlamam gerekiyor, ama ais.usinfo'da randevuyu yeniden planlama seçeneğini göremiyorum, bu konu hakkında bilgisi olan bir kişi yardımcı olabilirse çok sevinirim, aksi halde randevum yanacak.

  • ⭐⭐

    @love_qonquers_all randevu tarihinize kısa süre kaldığı için yeniden zamanlayamıyorsunuz. Telefonla arayıp değiştirmeyi deneyin.Yada randevuyu iptal etme seçeniğini deneyin.Sonradan yeniden planlarsınız.

  • ⭐⭐

    @love_qonquers_all randevuyu iptal edebilirsiniz. ödeme dekontundaki tarih üzerinden 1 sene geçmediği sürece yeni bir randevu alabilirsiniz ücret ödemeden. Aldığınız tarih ödeme tarihinden 1 sene ileri olabilir, bu sorun değil. Önemli olan 1 sene geçmeden bir randevu alabilmek.


  • @selamibasaran, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @birgi merhabalar benim tam kesin olmamakla birlikte kendi görüşüm Amerikadaki mesai saatinin başlangıç saati sanki boş randevular açılıyor diye düşünüyorum.Ülke kocaman hangi saat dilimine derseniz bilemiyorum ama genelde tr saati ile 17-18 arası gibi.Ben tsi ile gündüz gece sabah erken saatlerde falan hep baktım. İki kere değiştirme şansı yakaladım. Forumda randevuyu öne çekme hizmeti yapan firma var ( @Rushvisasnow ) Acil ise onlarla iletişime geçebilirsiniz.

    @CptBarbo bu post'da yer alan mesai başlangıç saati bilgisi belki işinize yarar. Bol şans


  • Merhaba Annemle Babam adına ABD turist vizesi başvurusunu yapıyorum. Annem ev hanımı, babam ise emekli kendisi 2005 yılında emekli olmuş. DS 160 formunda 'Previous Work/Education/Training Information' bölümünde daha önce son 5 yılda çalıştığı yerleri kısmını boş mu bırakmalıyım ???

  • ⭐⭐

    @ramsen18 evet boş bırakmanız gerekiyor.


  • Arkadaşlar merhaba bir konuda bilgi desteğine ihtiyacım var.
    Öncelikle bir vizeci(acente) ile ABD Turistik vizesine 2023 Mart dolayında başvuru için gittik. Kendisi bizden çeşitli belgeler talep etti, paylaştık.
    DS-160 formunu doldurup, 1 yıl sonraya randevu aldı, daha sonra Aralık '23 ayına geri çektiğini söyledi. Burada ben formu görmek istediğimi söyledim, sadece kendilerinin üyeliklerinde görüntüleyebileceğini söyledi. Böyle bir durum sizlerin başına geldi mi ? DS-160 formumu görmem gerekmez mi ?
    Bu durumdan rahatsız oldum randevumu geri çekip kendim mi başvuru yapsam bilemedim. Randevu tarihimi ve ds-160 numaralarımı paylaştı. Sonuçta randevu tarihimde bana sorular gelebilir. Birde bu randevuya hangi belgelerimle gitmeliyim, greencard başvurusu yapmak turistik vize için negatif etki eder mi ?
    teşekkürler


  • @tufank Teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @fermanoglu muhtemelen DS-160 formunuzu doldurduktan sonra pdf halini kaydetmemişlerdir. Geriye dönüp tekrar kaydetmeleri mümkün değil. Ancak imzalanan form sayfasını çağırıp yeni bir form doldurulursa bilgiler büyük ölçüde yeni forma aktarılır.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1453/ds160-formunu-mülakattan-önce-güncellemek-mümkün-mü/328?_=1694964514654

    DS-160 formuna ne girildiğini bilmeden randevuya gitmek tamamen gözü kapalı gitmek anlamına geliyor. DS-160 nosu, formu çağırabilmek için tanımlanan güvenlik soruları ve AIS hesabı bilgilerine ihtiyacınız var, oradaki e-postayı size ait olacak şekilde düzenleyebilirler. Bu bilgilere sahip olursanız kendiniz yeni bir form doldurup randevuya bu form ile girebilirsiniz.


  • @tufank iyi aksamlar bir sorum olacakti 1 defa randevu almadan once ds 160 doldurmustuk kuzenimle 2. si ise randevuyu erkene cektikten sonra seyhat plani icin guncelledim 1 hakkimiz varmis orada kucuk bir hata yaptigimizi formu kaydettigimde kontrol ederken gordum. Country kismini ikametgah adresinde abd yapmistik kuzenimle turkey yapacagimiza. tekrar doldurduk formu ama usvisa ekraninda degistiremiyoruz. hatali formlami mulakata girmemi tavsiye edersiniz ufak bir hata sadece ikametgah adresinde sehir vs dogru ulkeyi yanlis yapmisiz. Yoksa formun guncel haliyle mulakata girebiliyormuyum usvisada degistirmeden. Yanitlarinizi bekliyorum

  • ⭐⭐

    @Hardwell bu bilginin hatalı olması ne kadar sorun yaratır emin değilim. Riske atmamak için dilerseniz yeni bir form doldurup onay sayfasını yanınızda bulundurun. Belgeleri teslim ettiğiniz görevliye güncel DS-160 formunun bu olduğunu ve sistemde güncellemesini rica edin. Genelde sorun çıkarmadıklarına dair deneyimler var forumda. En kötü ihtimalle eski formunuzla girmiş olursunuz görüşmeye.


  • DS-160 formu nasil doldurulur?

    Forum uyelerimizden sevgili @CloudyShadow 'un hazirlamis oldugu dokumani kullanarak DS160 formunu doldurabilirsiniz:
    https://app.box.com/s/ymiuelpthq6cfgm2t0cxakoex9baykwy
    merhabalar, bu linki güncelleyebilir misiniz


  • Merhabalar değerli üyeler size birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim 🙂

    20 Eylül 2023 tarihinde Ankara Büyükelçiliğinde b1/b2 vize görüşmem gerçekleşecek. Vize başvurusu yaptığım zaman ds160 formumun pdf halini kaydetmiştim ve verdiğim yanıtları kontrol ederken şöyle bir hataya rastladım. Doğum yeri sorusuna Konya yazmışım lakin pasaportumda doğum yerimin karşısında Meram yazıyor. Meram Konyanın merkez ilçesi. Çankaya / Ankara gibi düşünebilirsiniz. Sizce bu durum vize reddi için geçerli bir sebep midir değiştirmeme bu konuda birşey yapmam gerekir mi?

    Ayrıyeten Mart ayında vize başvurusu yaparken ‘Do you have a specific plan’ sorusuna da no seçeneğini işaretlemiştim. Şimdi detaylandırdık seyehatimizi değişiklik yapmam sizce gerekir mi ?

    Ayrıyeten size profilimi de söylemem gerekirse

    Yaş:27

    Cinsiyet: Erkek, Bekar

    Meslek: Avukat, kendi ofisimizi çalıştırıyoruz gelir ortalama 30 yazdım sabit bir gelirim yok (son 1 senelik ortalama o seviyede) görüşmeye kestiğim faturalardan örnekler götüreceğim.

    Son 5 yıl içinde ziyaret edilen ülkeler:

    Finlandiya
    Estonya
    Çek Cumhuriyeti
    Romanya
    Bulgaristan
    Arnavutluk
    Gürcistan
    Kuzey Makedonya
    Bosna Hersek
    Sırbistan
    Mısır

  • ⭐⭐

    @Alka-0 Ds160 formunuzu son güncel hali ile yenilemeniz daha doğru olur. Seyahat planınızı da kesinlikle belirtin. Hatta kaç şehirde kaç gün kalacağınıza kadar detaya girebilirsiniz.Doğum yeri değişikliğini formu güncellerken yaparsınız.
    Yaş ve bekar olmanız dezavantaj olabilir, fakat yakın zamanda çok yurt dışı seyahatleriniz var bu da artı yönleriniz.
    Bol şanslar.


  • Merhaba Annemle babam adına ABD turist vizesine başvurusunu yaptım. Mülakat yeri istanbul seçtim. İstanbul da en erken 2 Aralık 2024 te mülakat günü boş. Ankara ise ekimde var. mülakat yerini Ankara olarak değiştirsem sorun olur mu?

  • ⭐⭐

    @ramsen18 Ankara olarak değiştirmek mümkün elbette. Daha sonra ara ara girip bakarsınız ve daha erkene çekmeye çalışırsınız


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 553
  • 5
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum