Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @furkansn merhabalar. çocuğunuzun sadece 21 yaşını doldurmaması sizinle greencard mülakatına girmesi ve vize alması için yeterlidir. ilk başvuruda yani çekilişte çocuğunuzu belirtmişseniz olumsuz oluşturacak bir durum olmayacaktır. içiniz rahat olsun. :slightly_smiling_face:

• @Mr-Dexter bülten ayın ilk günü de açıklanabilir. Ancak kesin bir gün de açıklanacak şeklinde bir kural yoktur. Bültenin açıklanması için çok sabırsızlanarak hele ki sürecin başında olduğunuzu düşünecek olursak kendinizi uzun ve yorucu bir maratonda iken başlangıçta itibaren çok yıpratacağınız anlamına gelmektedir. Heyecanınızı anlıyorum ama sabırlı olup süreci yönetme konusunda neler yapabileceğinizin yol haritasını çıkarıp ona göre aksiyon almanız daha faydalı olacaktır.

• bekliyoruz , bekliyoruz ve yine bekliyoruz 😁 stres zaten tavan yapti.Surec bitene kadar insallah tum saclardan olmayiz

• @Rizamrs gerek yok böyle bir şey yapmaya ki zaten cevap vermezler.

• @barbie siz zaten cut off içerisinde değil misiniz, neden bülteni bekliyorsunuz ki?

• @gucarslan Merhaba. DS260 formunu doldururken eşim benimle gelmek istemedi ve ben de gelmeyecek diye işaretledim ve onun için form doldurmadım. Şimdi karar değiştirirse nasıl bir yol izlemeliyiz. Onun DS 260 formunu doldurursak benim 9 Mayısta görece olarak erken submit boşa mı gider. Bu konuda çok karmaşa içinde kaldık.

• @gucarslan Merhabalar. Bu adrese [email protected] mail atsakta otomatik mail yanıtı aldım ve özetle mailinize cevap verilmeyecek site üzerinden incelemeler ile sorunuzu cevap bulabilirsiniz gibi dönüş aldım. Soru sorup dönüş alabileceğimiz resmi bir makam yok mu acaba

• @ahuramazda Yeni bültenle beraber ikinci mülakatları dağıtmaya başlayacaklar sanırım ondan dolayı bekliyor olabilirler

• @ibrahimhalılll, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahuramazda Yeni bültenle beraber ikinci mülakatları dağıtmaya başlayacaklar sanırım ondan dolayı bekliyor olabilirler

mülakat dağıtımını beklediklerini sanmıyor tabi yanlış biliyor olabilirim ama mantıklı düşününce. Bülteni yayınlayan kurum sadece bölgelere aralığı belirler. o aralıktaki randevuları ilgili konsolosluklar kendi planlarına göre dağıtırlar diye düşünüyorum. Tabi bu benım düşüncem doğrudur diyemem.

Ama konsoloslukların uygunlarını toparlayıp ona göre range belirliyor olabilirlerse dediğiniz mantıklı oluyor.

• @yusufalak ilk müsait zaman mülakat dağıtımlarının nasıl yapıldığına dair bilgi vereceğim, kafanızda soru işareti kalmaması için..

• ⭐⭐⭐

@yusufalak Bulten yayimlandiktan sonra (genellikle) takip eden ilk haftada mulakat dagitimi yapilir, mesela Ankara eger o ay mulakat verecekse bulteni takip eden hafta dagitim yapar, hatta bir cok konslololuk sirayla mulakatlarini dagitir bu sekilde. Bulten ve mulakat arasinda oldukca onemli bir bag var ozetle, tabii cani mulakat dagitmak isteyene. Umarim Ankara bu sene bizi haksiz cikarir.

• @yusufalak acaba ilk ay için kaç CN ye kadar mülakat verildi? biyerlerden
    görülebiliyor mu?

• ⭐⭐

@segulay76 2024 talihlilerinin takip etmesi için hazırlanan excel tablosuna bilgilerini güncel tutan arkadaşlardan bildiğimiz kadarıyla 2XX' lerin üzerinde Ankara'dan mülakat alabilen olmadı olarak biliyoruz.

• ⭐⭐⭐

@segulay76 Ancak Ocak 2024 itibariyle bu veri paylasilacak kamuyla, su anda sadece tahmin edilebilir ki o da cok guvenilir olmaz.

• ⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak ilk müsait zaman mülakat dağıtımlarının nasıl yapıldığına dair bilgi vereceğim, kafanızda soru işareti kalmaması için..

@lumos, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusufalak Bulten yayimlandiktan sonra (genellikle) takip eden ilk haftada mulakat dagitimi yapilir, mesela Ankara eger o ay mulakat verecekse bulteni takip eden hafta dagitim yapar, hatta bir cok konslololuk sirayla mulakatlarini dagitir bu sekilde. Bulten ve mulakat arasinda oldukca onemli bir bag var ozetle, tabii cani mulakat dagitmak isteyene. Umarim Ankara bu sene bizi haksiz cikarir.

Teşekkür ederim bilgilenlendirme için. :folded_hands:

• @ibrahimhalılll evet aynen mülakat mailini bekliyorum Kasım bülteni açıklanınca mülakatlar dağıtılmaya başlanıyormuş, kesin bir bilgi değil ama, sanırım geçmiş yıllardan yola çıkılmış bir varsayım. Bülten açıklandıktan yaklaşık 1 2 hafta sonra mail göndermeye başlıyorlarmış sanırım.

• Umarım mülakat dağıtımı olur bu ay ve 200 den fazla olur mesela 1500 e kadar

• @Rizamrs mülakat aldığınızda sorunuza cevap alacaksınız, şuan zaten bu işlemi yapamazsınız. mülakat almayı bekleyin..

• @symbi0te Keşke tamamının dağıtımı yapsalar dua kapınız açık olur belki küçük dilemeyin :)

• @gucarslan ya hocam sana 50 tane soru sordum hakkını helal et gerçekten. İnsan kendini 6 aydır ABD sürecine hazırlayınca ufak bir pürüz bile gözünde büyüyor ve obsesif davranıyor. Çok teşekkür ederim ısrarla cevapların için. Emeği geçen yardımcı olan herkese minnettarız

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    49 İleti
    5k Bakış
    A
    Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
  • 17 Oy
    8k İleti
    920k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k