Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @viskican Inanin biz de maalesef sikintidayiz, klinikler bilgisiz ve firsatcilik yapiyor demek istemezdim ama aksini ispatlayan bir tecrube yasamadik. Gerci bizim kopegimiz var ama buna ragmen, once asla ikna edemedik surece, neyse sonra OK dediler, ama bu sefer hic bir yerde olmayan ve benzer sureci yasayan arkadaslarimin hic birinin vermedigi faturasiz bir ucret karsiligi islemi baslatti [kuduz titre testini (bakanliga odedigim ucret disinda ve onun 1.5 kati)]. Seroloji surecinde (7. haftayi doldurduk} durumu sorgulamak icin bir takip sistemi olup olmadigini sorduk surekli ve olmadigini ilettiler. Sonra ogrendik ki; su adrese mail atilabiliyor (etlik.rabies(at)tarimorman.gov.tr) ve cevap da veriyorlar. Bu mail vesilesiyle, numuneyi gonderdigimiz tarihten iki hafta sonra isleme alindigini ve hala bitmedigini ogrendik, klinik zaten israrla karanlikta tutup hic bir aciklama yapmiyor israrla... Sabir diliyorum herkese...


  • @lumos kedi sahiplerinde işlemler biraz daha kolay , köpek dostlarımızda biraz daha yorucu , sabır diliyorum..


  • @arsmlk2007 vardığınızda deneyiminizi paylaşır mısınız? Ben de abd içindeyim ve köpeğimi getirteceğim bir kaç ay sonra, güncel bilgi ve deneyimler gerçekten önemli, şimdiden teşekkürler umarım yolcuğunuz sorunsuz geçmiştir.


  • @arsmlk2007 CDCnin 5 saat içinde onay mailini göndermesi büyük şans. Bizimde 19 Eylülde uçuşumuz var başvuruyu yaptık hala cevap gelmedi siz özel bir şey yaptınız mı? CDC ye acileyet maili de attık ama dönüş olmadı. Deneyiminizi paylaşır mısınız?


  • Merhaba, 2 hafta sonra kedim ile birlikte(kabinde) İstanbul havalimanından Los Angeles havalimanına uçacağım. Kedimin uçak içi bilet işlemleri halloldu. Tüm evrakları hazır. (48 saat içinde almam gereken evrak hariç). Türk Havayolarının kabul ettiği kafesi ne yazık ki bir türlü bulamıyorum. Forumda birkaç taşıma çantası önerisi gördüm fakat ölçüler uyuşmadığı için emin olamadım. Bu konuda deneyimi olan, yardım edecek olan var mı acaba? Taşıma çantası önerisi olan var ise çok memnun olurum.


  • @öznegöçer merhaba, gecen ay thy ile arkadasım 2 kedisini Berlin’e götürdü. Sert kapaklı kafeslerde istenilen ebatı bulabilme şansınız yok, öyle bir üretim yok. Yumuşak kumaştan, küçük spor çantası boyutunda çantalar var. Önü ya da yanları delikli oluyor. Onlarda ebat bulabilirsiniz. Arkadasım 2 kedisi için de onlardan aldı hiç sorun çıkmadı. Ben de öyle yapıyorum.

  • ⭐⭐

    @öznegöçer amerikaya götürmedik kedimizi ama Rusyadan gelirken bizde thy sitesindeki kafes boyutlarına göre telli kafes aldık sonra ayağımızın altına sığmadı.Soft çantalarla uçağa binenler vardı. Onlardan alın başka türlü yazılan ölçüler koltuk arasına sığmıyor.


  • Gc almak daha kolaydır heralde 🙄


  • @bernat çok teşekkür ederim cevabınız için.


  • @selamibasaran çok teşekkürler cevabınız için.

  • ⭐⭐

    Merhabalar, bu aralar kopeginiz icin Kuduz Antikor Titresi yaptiracaksaniz sunu soylemek istiyorum ki, bizim surec tam iki ayda raporlandi. Veteriner'in ifade ettigine gore ciddi bir basvuru yogunlugu varmis, tesaduf de olabilir, ve surec minimum 6 haftaya cikmis artik. Bilginize arkadaslar, yakin zamanda gitme planlari olanlar varsa bu sureyi haberdar etmek istedim.


  • @arsmlk2007 merhabalar
    biz de yil sonunda kopegimizle birlikte turist olarak gitmek istiyoruz: ancak kesin bir bilgi bulamadim. Amerika seyahatinizin sonucunu bildirirseniz cok sevinirim. mailim [email protected]


  • @Ahmet-0 merhabalar
    Sorunsuz geldik .Turist vizesiyle . Köpeğimiz kargo bölümünde geldi en çok korktuğumuz o kısımdı ancak oda çok iyi geçti. ülkeye girişte oğlumuzla ilgili hiç bişeye bakmadılar .
    Çünkü Thy bileti almadan tüm onayları almış oluyorsunuz. #güncelbilgi : evraklar tam ve Cdc onayı varsa uçak biletini alıp vize statüsü fark etmeksizin yavrunuzu getirebilirsiniz.


  • @buyysse merhaba , ekstra bişey yapmadık inanın bizde şaşırdık .8 hafta onay süreci var normalde .
    İlk gönderdiğimde bir formu Hatalı gönderdiğimi farkedip uyardılar ve yeniden girdim .sadece şunu yaptım formun en altında not kısmı var.Oraya uçuşumuzun yakın olduğunu ve hızlı dönüş yapmalarını rica ettim . Tüm evraklar doğru mı emin olun .Mailleri kontrol edin. inşallah hızlıca sonuç alırsınız.

  • ⭐⭐

    Tekrar merhabalar, sureci en son tekrar aktaracagim ama dun gelen (tam sekiz hafta surdu) kuduz titre raporu (FAVN) ile hizli bir sekilde CDC basvurusunu yaptim ve mucizevi bir sekilde (🤞) onay da ayni gun geldi. Detaylica sureci aktaracagim.


  • @arsmlk2007 teşekkürler, biz de bir kaç gün önce titre sürecine başladık, umarım bizimde herşey yolunda gider


  • @lumos gözünüz aydın sevindim adınıza,, biz titrye yeni başladık ve ben de cdc için seyahat edecek kişi ve uçuş bilgisi kısmını merak ediyorum nasıl hallettiniz. Sadece rezervasyon yetiyor mu mesela, çünkü bizim tarihler de pek kesinleşmedi ve cdc illaki bilet istiyorsa nasıl yapacağım bilemedim.


  • @Ahmet-0 rezervasyon gerekmiyor, gideceğiniz tarih ve havaalanı net belli değilse dahi tahmini yazıyorsunuz, ona göre onayı çıkartıyorlar.

    Bunun dışında başka havaalanına inecekseniz de onaylı havaalanı olduğu sürece geçerli oluyor.

  • ⭐⭐

    @arsmlk2007 Merhaba, konu ile ilgili tecrubeniz yakin diye bir soru sormak istedim size. Basarili girisleriniz icin tebrik ederim bu arada.

    Soyle ki ben de bilet aldim THY'den, once ucakta baska canli var mi yok mu onu teyit ettiler, sonra biletleme yapildi. Bu arada da Los Angeles havalimani icin de izin gerektigi icin bir kac belgenin fotografini cekip mail attilar bir yere. Fakat daha sonra aradigimda ret almis oldugunu anladim. Bu sefer de uc farkli yere ben mail attik THY'nin musteri hizmetlerinin yonlendirmesiyle. Fakat hala somut bir sey elimde yok. Atladigimiz bir sey mi var, surc mi yabanci kaliyor insanlara anlayamadim? Kusura bakmayin size de sormak istedigim CDC onay belgeleri, kopek pasaportu, CDC mikrocip kayit formu ve titre sonuc raporu disinda bir belge sundunuz mu acaba?

    Tesekkurler.

  • ⭐⭐

    @Ahmet-0 tesekkurler, Seyehat edecek kisi olarak, kopeginizin uzerine kayitli kisinin bilgilerini girmelisiniz, eger vekalet varsa baska kimseyi girebilirsiniz, onun da pasaport bilgileri ve yetkilendirilmesiyle ilgili belge olmali tabii ki. Ikinci sorunuza gelecek olursam; ucus icin aslinda sizden sadece bir tarih bekliyorlar, bence mesela CDC formunu doldurmanizdan 3 hafta, Titre icin numune alimindan da minimum 45 gun sonrasi icin bir tarih yazabilirsiniz. tabii bu tarihlerin Kuduz asisi denklemine de uymasi gerekmektedir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum