Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.4k 296

  • @bernat ben thy uygulamasından aldım köpeğim için. Bilet almadan 1-2 hafta önce aradığımda uygulamadan alırsanız başka bir şeye gerek yok dedi ama emin olmak için yine de arayacağım🙂


  • @Selmin-Erkal uygulamadan almama bende sistem izin vermedi. O nedenle alamadım ama aldıysanız sorun çıkacağını sanmıyorum. Yine de thy hiç belli olmaz arayıp teyit edin.


  • @gok334 görevlinin insiyatifine göre değişkenlik gösteriyor demekki bu durum. Gecen ay Berlin’e 2 kedisiyle giden arkadaslarım oldu ve istanbul’da rica ettiler kafesten hiç çıkarttırmamışlar. Görevliler çok anlayışlıydı dedi. O sebeple söylemiştim ve umutlanmıştım açıkçası ancak demek ki görevlinin de anlayışlısına denk gelmek gerekiyor...


  • 2 eylül 2023 tarihinde işim gereği istanbul airportta bulunmam gerekiyordu , aklıma geldi titrasyon problemi ve , bizzat dış hatlarda amerika uçuşları için açılan check in masasına gidip görevliye sorumu ilettim , british cinsi kedim var amerika uçuşuna dahil etmem için hangi evraklar lazım diye, 1aydan az olmayan 1 yılı geçmeyen kuduz aşısı , iç dış parazit aşılarının yapıldığını yazan aşı karnesi , çip ve uçuştan 48 saat önce alınmış ilçe tarımdan seyahet edebilir belgesi ve tabi kabin içi taşınması için ona göre uyumlu taşıma çantası + bilet almadan önce müsaitliği öğrenin kabin için öyle bilet alın denildi , ilk ve tek kontrol evcil hayvanınız için check in masasında yapılıyor daha sonra boarding esnasında bir kontrol olmadığı bilgisi aktardı checkin masasındaki thy çalışanı , neye göre veterinerler titrasyon gerekli diyor anlamıyorum , thy müşteri hizmetleride aynı abd uçuşu diyorum bazısı titrasyon gerek var bazısı yok diyor , en sağlıklı cevabı thy amerika checkin masasından aldım zaten titrasyon gerekmeden uçuşunu gerçekleştiren arkadaşlarımızda oldu aramızda forumda detayları paylaştı.


  • 1 Eylül günü kedimle birlikte Amerika’ya giriş yaptım. Küçük bir ilden İstanbul aktarmasıyla Şikago’ya inip Pittsburgh’a uçtum. Hiçbir aşamada kedimin ne karnesine ne de ilçe tarımdan aldığım belgeye baktılar. İlk biniş yerimde muhtemelen bilmediklerinden böyle oldu. Checkini İstanbul’da yapsam bakılabilirdi. Şikago’da gümrükte onay mührü basıldıktan sonra kendim söyledim kedi var ne yapacağım diye. Bana verdiği beyan kağını geri aldı üzerine kocaman CAT yazıp geri verdi. Sonrasında hiçbir ekstra belge kontrolü olmadı. Aktarmaya geçerken beyan formunu verdiğim yer de ekstra bir şey yapmadı. Yalnızca İstanbul ve Şikago’da güvenlikte boxtan çıkarma kısımları zor geçti, bir de tabi uzun yolculuk. Onun dışında belge olarak hiçbir kontrol yapmadılar. Daha önce kedi götüren arkadaşım da bu şekilde anlatmıştı. Benim veterinerime kalsa titrasyon yapılacak, 3 ay geçecekti. Amerika’da da kurul gelip muayene edecek, sağlıklı bulursa alacaklardı. Bu konuda çok bilgi eksiklikleri var. Avrupa ve Amerika’yı, kediyi ve köpeği birbirine karıştırıyorlar. Özet olarak kedi ile giden arkadaşlar hiç gerilmesin. Titrasyon testine gerek yok. Geri kalan şartlar önceki mesajlarda çok güzel açıklanmış. Onlar da Türkiye’den çıkışta gerekli.


  • @pathway benim kendi veterinerime soruyorum , böyle bir yazılı beyan varmı , gösterirmisiniz , bağlı olduğunuz kurumdan vs yok öyle bir şey diyor bana , peki neye göre bana titrasyon yapılması gerektiğini söylüyorsunuz , avrupa için gerekli karıştırıyor olabilirmisiniz diyorum , bana 6 ay önce bir müşteri gönderdiğini onun kedisine titrasyon testi yaptığını söylüyor şaka gibiler , son bir sövüşleme çabası ...

  • ⭐⭐⭐

    @viskican Inanin biz de maalesef sikintidayiz, klinikler bilgisiz ve firsatcilik yapiyor demek istemezdim ama aksini ispatlayan bir tecrube yasamadik. Gerci bizim kopegimiz var ama buna ragmen, once asla ikna edemedik surece, neyse sonra OK dediler, ama bu sefer hic bir yerde olmayan ve benzer sureci yasayan arkadaslarimin hic birinin vermedigi faturasiz bir ucret karsiligi islemi baslatti [kuduz titre testini (bakanliga odedigim ucret disinda ve onun 1.5 kati)]. Seroloji surecinde (7. haftayi doldurduk} durumu sorgulamak icin bir takip sistemi olup olmadigini sorduk surekli ve olmadigini ilettiler. Sonra ogrendik ki; su adrese mail atilabiliyor (etlik.rabies(at)tarimorman.gov.tr) ve cevap da veriyorlar. Bu mail vesilesiyle, numuneyi gonderdigimiz tarihten iki hafta sonra isleme alindigini ve hala bitmedigini ogrendik, klinik zaten israrla karanlikta tutup hic bir aciklama yapmiyor israrla... Sabir diliyorum herkese...


  • @lumos kedi sahiplerinde işlemler biraz daha kolay , köpek dostlarımızda biraz daha yorucu , sabır diliyorum..


  • @arsmlk2007 vardığınızda deneyiminizi paylaşır mısınız? Ben de abd içindeyim ve köpeğimi getirteceğim bir kaç ay sonra, güncel bilgi ve deneyimler gerçekten önemli, şimdiden teşekkürler umarım yolcuğunuz sorunsuz geçmiştir.


  • @arsmlk2007 CDCnin 5 saat içinde onay mailini göndermesi büyük şans. Bizimde 19 Eylülde uçuşumuz var başvuruyu yaptık hala cevap gelmedi siz özel bir şey yaptınız mı? CDC ye acileyet maili de attık ama dönüş olmadı. Deneyiminizi paylaşır mısınız?


  • Merhaba, 2 hafta sonra kedim ile birlikte(kabinde) İstanbul havalimanından Los Angeles havalimanına uçacağım. Kedimin uçak içi bilet işlemleri halloldu. Tüm evrakları hazır. (48 saat içinde almam gereken evrak hariç). Türk Havayolarının kabul ettiği kafesi ne yazık ki bir türlü bulamıyorum. Forumda birkaç taşıma çantası önerisi gördüm fakat ölçüler uyuşmadığı için emin olamadım. Bu konuda deneyimi olan, yardım edecek olan var mı acaba? Taşıma çantası önerisi olan var ise çok memnun olurum.


  • @öznegöçer merhaba, gecen ay thy ile arkadasım 2 kedisini Berlin’e götürdü. Sert kapaklı kafeslerde istenilen ebatı bulabilme şansınız yok, öyle bir üretim yok. Yumuşak kumaştan, küçük spor çantası boyutunda çantalar var. Önü ya da yanları delikli oluyor. Onlarda ebat bulabilirsiniz. Arkadasım 2 kedisi için de onlardan aldı hiç sorun çıkmadı. Ben de öyle yapıyorum.


  • @öznegöçer amerikaya götürmedik kedimizi ama Rusyadan gelirken bizde thy sitesindeki kafes boyutlarına göre telli kafes aldık sonra ayağımızın altına sığmadı.Soft çantalarla uçağa binenler vardı. Onlardan alın başka türlü yazılan ölçüler koltuk arasına sığmıyor.


  • Gc almak daha kolaydır heralde 🙄


  • @bernat çok teşekkür ederim cevabınız için.


  • @selamibasaran çok teşekkürler cevabınız için.

  • ⭐⭐⭐

    Merhabalar, bu aralar kopeginiz icin Kuduz Antikor Titresi yaptiracaksaniz sunu soylemek istiyorum ki, bizim surec tam iki ayda raporlandi. Veteriner'in ifade ettigine gore ciddi bir basvuru yogunlugu varmis, tesaduf de olabilir, ve surec minimum 6 haftaya cikmis artik. Bilginize arkadaslar, yakin zamanda gitme planlari olanlar varsa bu sureyi haberdar etmek istedim.


  • @arsmlk2007 merhabalar
    biz de yil sonunda kopegimizle birlikte turist olarak gitmek istiyoruz: ancak kesin bir bilgi bulamadim. Amerika seyahatinizin sonucunu bildirirseniz cok sevinirim. mailim [email protected]


  • @Ahmet-0 merhabalar
    Sorunsuz geldik .Turist vizesiyle . Köpeğimiz kargo bölümünde geldi en çok korktuğumuz o kısımdı ancak oda çok iyi geçti. ülkeye girişte oğlumuzla ilgili hiç bişeye bakmadılar .
    Çünkü Thy bileti almadan tüm onayları almış oluyorsunuz. #güncelbilgi : evraklar tam ve Cdc onayı varsa uçak biletini alıp vize statüsü fark etmeksizin yavrunuzu getirebilirsiniz.


  • @buyysse merhaba , ekstra bişey yapmadık inanın bizde şaşırdık .8 hafta onay süreci var normalde .
    İlk gönderdiğimde bir formu Hatalı gönderdiğimi farkedip uyardılar ve yeniden girdim .sadece şunu yaptım formun en altında not kısmı var.Oraya uçuşumuzun yakın olduğunu ve hızlı dönüş yapmalarını rica ettim . Tüm evraklar doğru mı emin olun .Mailleri kontrol edin. inşallah hızlıca sonuç alırsınız.


Benzer Başlıklar

  • Amerika Tur veya Bireysel Seyahat

    Yolculuk
    3
    1 Oy
    3 İleti
    153 Bakış
    G
    Teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻🙏🏻
  • ABD'ye Para koleksiyonu götürmek

    Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    865 Bakış
    VoomV
    @crazycells çok teşekkür ederim
  • Amerika'ya Girişte Uçakta Doldurulan U.S: Customs and Border Protection Formu

    Taşındı Yolculuk
    50
    1
    13 Oy
    50 İleti
    26k Bakış
    C
    En son bana da ucakta verdiler, doldurdum ama isteyen olmadi alanda , oylece ciktim gittim. Covid sebepli bence, az temas etmeye calisiyorlar insanlarla.
  • ABD yolculuğunda ilaç götürmek

    Taşındı Yolculuk
    106
    3 Oy
    106 İleti
    27k Bakış
    deebeeD
    @begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek @ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor. Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor. Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum