Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@bernat çok teşekkür ederim cevabınız için.
-
@selamibasaran çok teşekkürler cevabınız için.
-
Merhabalar, bu aralar kopeginiz icin Kuduz Antikor Titresi yaptiracaksaniz sunu soylemek istiyorum ki, bizim surec tam iki ayda raporlandi. Veteriner'in ifade ettigine gore ciddi bir basvuru yogunlugu varmis, tesaduf de olabilir, ve surec minimum 6 haftaya cikmis artik. Bilginize arkadaslar, yakin zamanda gitme planlari olanlar varsa bu sureyi haberdar etmek istedim.
-
@arsmlk2007 merhabalar
biz de yil sonunda kopegimizle birlikte turist olarak gitmek istiyoruz: ancak kesin bir bilgi bulamadim. Amerika seyahatinizin sonucunu bildirirseniz cok sevinirim. mailim [email protected] -
@Ahmet-0 merhabalar
Sorunsuz geldik .Turist vizesiyle . Köpeğimiz kargo bölümünde geldi en çok korktuğumuz o kısımdı ancak oda çok iyi geçti. ülkeye girişte oğlumuzla ilgili hiç bişeye bakmadılar .
Çünkü Thy bileti almadan tüm onayları almış oluyorsunuz. #güncelbilgi : evraklar tam ve Cdc onayı varsa uçak biletini alıp vize statüsü fark etmeksizin yavrunuzu getirebilirsiniz. -
@buyysse merhaba , ekstra bişey yapmadık inanın bizde şaşırdık .8 hafta onay süreci var normalde .
İlk gönderdiğimde bir formu Hatalı gönderdiğimi farkedip uyardılar ve yeniden girdim .sadece şunu yaptım formun en altında not kısmı var.Oraya uçuşumuzun yakın olduğunu ve hızlı dönüş yapmalarını rica ettim . Tüm evraklar doğru mı emin olun .Mailleri kontrol edin. inşallah hızlıca sonuç alırsınız. -
Tekrar merhabalar, sureci en son tekrar aktaracagim ama dun gelen (tam sekiz hafta surdu) kuduz titre raporu (FAVN) ile hizli bir sekilde CDC basvurusunu yaptim ve mucizevi bir sekilde (:crossed_fingers:) onay da ayni gun geldi. Detaylica sureci aktaracagim.
-
@arsmlk2007 teşekkürler, biz de bir kaç gün önce titre sürecine başladık, umarım bizimde herşey yolunda gider
-
@lumos gözünüz aydın sevindim adınıza,, biz titrye yeni başladık ve ben de cdc için seyahat edecek kişi ve uçuş bilgisi kısmını merak ediyorum nasıl hallettiniz. Sadece rezervasyon yetiyor mu mesela, çünkü bizim tarihler de pek kesinleşmedi ve cdc illaki bilet istiyorsa nasıl yapacağım bilemedim.
-
@Ahmet-0 rezervasyon gerekmiyor, gideceğiniz tarih ve havaalanı net belli değilse dahi tahmini yazıyorsunuz, ona göre onayı çıkartıyorlar.
Bunun dışında başka havaalanına inecekseniz de onaylı havaalanı olduğu sürece geçerli oluyor.
-
@arsmlk2007 Merhaba, konu ile ilgili tecrubeniz yakin diye bir soru sormak istedim size. Basarili girisleriniz icin tebrik ederim bu arada.
Soyle ki ben de bilet aldim THY'den, once ucakta baska canli var mi yok mu onu teyit ettiler, sonra biletleme yapildi. Bu arada da Los Angeles havalimani icin de izin gerektigi icin bir kac belgenin fotografini cekip mail attilar bir yere. Fakat daha sonra aradigimda ret almis oldugunu anladim. Bu sefer de uc farkli yere ben mail attik THY'nin musteri hizmetlerinin yonlendirmesiyle. Fakat hala somut bir sey elimde yok. Atladigimiz bir sey mi var, surc mi yabanci kaliyor insanlara anlayamadim? Kusura bakmayin size de sormak istedigim CDC onay belgeleri, kopek pasaportu, CDC mikrocip kayit formu ve titre sonuc raporu disinda bir belge sundunuz mu acaba?
Tesekkurler.
-
@Ahmet-0 tesekkurler, Seyehat edecek kisi olarak, kopeginizin uzerine kayitli kisinin bilgilerini girmelisiniz, eger vekalet varsa baska kimseyi girebilirsiniz, onun da pasaport bilgileri ve yetkilendirilmesiyle ilgili belge olmali tabii ki. Ikinci sorunuza gelecek olursam; ucus icin aslinda sizden sadece bir tarih bekliyorlar, bence mesela CDC formunu doldurmanizdan 3 hafta, Titre icin numune alimindan da minimum 45 gun sonrasi icin bir tarih yazabilirsiniz. tabii bu tarihlerin Kuduz asisi denklemine de uymasi gerekmektedir.
-
@Ahmet-0 CDC bilet istemiyor, bir tarih istiyor ve de olasi ucus sirketi, ucus bilgisini de isterseniz yazabilirsiniz ama, tarih disinda hic biri zorunlu degil. Bilet almayin, CDC onayindan sonra biletleme sureci ancak baslar.
-
@lumos teşekkürler cevaplarınız için. Köpeğim malesef kardeşim üzerine kayıtlı ve o da abd içinde. Vekalet olmadan herhangi biri getirebiliyor diye biliyordum. Çipde yazan kişinin cdc başvurusunda seyahat edecek kişi olarak gözükme zorunluluğu veya vekalet zorunluluğu mu var? Ben mi yanlış anladım acaba? Herhangi bir arkadaşımız getiremez mi onun ismini yazsak ve dilekçe tarzı bir yetki belgesi ile?
-
@Ahmet-0 Rica ederim, CDC basvurusunda eslik edecek kimse, kopegin adina kayitli kisi disinda biriyse diye bir bolum var, oradan kendi adiniza islem yapabilirisiniz bence ama tabii bununla ilgili bilet alirken bir sorun yasama durumu olmasin diye ben olsam en azindan hem Ingilizce hem de Turkce dilekce hazirlardim.
Bir de su bolum dogrudan sizinle ilgili, CDC der ki;
The permit can only be used once before the expiration date.The permit will only be issued to a single person, known as the Applicant. The Applicant must be at least 18 years old to apply. You, as the Applicant, may designate someone (for example, a family member or friend), known as the Permit Holder, to travel with the dog to the United States. If this is the case, then you must make sure the Permit Holder receives the permit so the Permit Holder can present it to a US Customs and Border Protection officer upon arrival.
Kaynak bu linkte.
CDC Formunda Basvuru yapan kisi ve Kopek izni olan kisi gibi farkli tanimlar var, bence ozelinizde mutlaka mail atmalasiniz CDC' a bu konuda.
-
@lumos süper kaynak teşekkürler. Gayet açık ifade edilmiş başvuru sahibi ve izin sahibi ayrı olabiliyor anlaşılan. Statü olaylarına zaman zaman kısıtlamalar geldiği için garanti olsun diye greencardlı kardeşime çipi kayıt ettirmiştik geçen sene o yüzden biraz karıştı bizim durumlar :) teşekkürler tekrar..
-
@Ahmet-0 Rica ederim, bol sans ve iyi yolculuklar.
-
Merhaba arkadaslar, kendi kopek izin surecimi tamamladiktan sonra, bazi arkadaslara rehber olmasi niyetiyle grafik bir bicimde Turkiye'den ABD'ye, 6 aydan buyuk ve yasakli olmayan kopek turleri icin bu is nasil olur sorusuyla bir grup grafik hazirladim. Umarim herkes tuylu, tuysuz butun ailesiyle yeni hayatina baslayabilir.
Bu iletimde sadece CDC izin surecini aktaracagim, bilet alma surecini baska bir iletide ayrica aciklayacagim.
Ilk Olarak CDC, yani Hastalik Kontrol ve Onleme Merkezi olarak cevirebilecegimiz kurumun Turkiye'yi Kuduz riski olan ulkeler listesine almasi ile bir takim sureclerden gecmemiz gerektigini ve bu islemin 31 Temmuz 2024 tarihine kadar Turkiye icin zorunlu oldugunu belirtmeliyim.
CDC izin surecini anlatan imaji altta bulabilirsiniz.

Bir diger etmen de Kopeginizin Kuduz asi tarihine gore seyahat edebilme araligidir. Bununla ilgili olarakda grafik olcutu assagiya ekliyorum.

Kaynaklar;
1. Kaynak
2. Kaynak
3. Kaynak
4. Kaynak
5. KaynakCDR-RVMR-2023-508 (Mikrocip ve Kuduz Asisi Formu, bu form CDC tarafindan uluslararasi uyum icin olusturulmustur). Formun doldurulma rehberi icin alttaki imaji inceleyiniz.

CDC Kopek Izin Basvuru Formu doldurma rehberleri sirasiyla eklenmistir.

Herkese kolayliklar ve olumlu ivedi cevaplar dilerim.!
-
@lumos Tuğba hanım elinize sağlık çok açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız, ilerleyen dönemde kendim için de çok faydalı olacak bir yazı. Teşekkürler
-
@lumos teşekkürler tüm sayfaların çıktısını aldım bir dosya yapıyorum tekrar teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum