EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
-
@meke cok tesekkur ederim. Bir bitmedi gercekten. Ilk surecimizin basladigi tarih Ekim 2019’du. 4 yil dolmadan alacagim insallah vizeyi. 🙏🏻
-
@emre911 Bu arada konumuz bu degil ama burada bir karisiklik var. Family Based Green Card’larla”Immediate Relatives” ayni sey degil. Abd vatandasinin es, cocuk ve anne babasi icin yaptigi green card basvurularinda bir sinir yok. Bu basvuralar en hizli sonuclandirilan 1.oncelikli “immediate relatives” basvurulari olarak gecer. Vize kodlari, IR-1/CR-1/IR-2/IR-5 dir. Family Based ise, yillik sayi sinirlamasi olan Green Card sahibi kisilerin es ve cocuklari icin yaptigi basvurulardir. Vatandaslarin degil, “green card sahibi” olanlarin. Bunlarin da yillik kotasi bellidir ve 2.onceliklidir. Vize kodlari F2A/F2B seklindedir. Yani, immediate relatives ile Family Based ayni sey degil.
-
@dpdemir evet bence de kotaya dahil ilerliyor işlemler. aile üyeleri için açılmış farklı bir kota yok. bütün kota bağlı bulunduğu vize üst kategorisinin içerisinde değerlendiriliyor.
bu konudan bağımsız olarak daha önce EB-3C kategorisinde yıllara göre basılan vize sayılarını paylaşmıştım. Şunu fark ettim. Genelde tüm EB3 kategorisi için 40k kotasının aşıldığı veya bu kotanın altında kaldığı dönemler olmuş. Yani aslında "issued" sayıları bize yanlış fikir verebilir backlogs açısından. Vize sayıları kotayı doldurmuyor diye "başvuru sayısı" az diyemeyiz. Özellikle pandemi döneminde basılmayan vizeler yüzünden birikmiş çok fazla dosya var. Zaten vize bültenindeki gerilemenin en önemli nedeni de bu.
Bu nedenle @emre911 senin de paylaştığın gibi aslında vize sayılarındaki kotalar duruma göre EB3'e kaydırabiliyor. 2022'de 40K kotası olan EB3 kategorisi için (bu kotanın 30k kısmı skilled ve professional kategorisi kalan 10k kısmı ise EB-3 others unskilled) 2 katın üzerinde vize basılmış. toplam 80,998
EB3 - 72,104
EB3 others (unskilled) : 8,894toplam: 80,998
Burada dikkat çeken EB3 kategorisindeki skilled ve professional için 72,104 basılmış. Yani 30k olan kotanın 2,5 katına yakın. Bizim EB3 others (unskilled) için ise mevcut 10k kota aşılmamış bile. Yani umarım bu sayı başvuru sayısından dolayıdır. Yoksa burada önceliği EB3 içerisindeki diğer kategorilere vermişler ve kotaları oraya aktarmışlar diyebiliriz. Ve burada aslında diğer tüm EB-3 kategorisindeki vize kuyruğu bizi de etkiliyor gibi. Diğer kategorilere aktarılan kotalar eşit oranda EB-3C kategorisine de dağıtılıyorsa o zaman sorun yok.
-
@dpdemir, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
@emre911 Ben simdi EB3 asil basvuran esi olarak Ap’nin sonuclanmasini bekliyorum ama bu arada bizim PD’miz retrogression’a ugradi ve Ap sonuclansa bile tarihimizin current olmasi gerekiyormus vize basilmasi icin. Cunku principal applicant’in PD tarihi, diger katilimcilarin da PD tarihi oluyor. Demek ki kota dolunca ayni sekilde onlar da etkileniyor, yani kotaya dahil oluyor. Es ve cocuklar icin kota yoksa, asil basvuran olarak esim, green cardini aldigini halde ben niye vize alabilmek icin hala PD’nin current olmasini bekliyorum?
Demek ki kotaya dahilim. Anlayamadigim konu bu aslinda.Şöyle aslında. "Other Workers" kategorisi, EB3 altında bir Subcategory. Bunun kendi içerisinde üst limiti, yönetmeliklerde 10.000. Sadece EW3 vizesi basılan kişileri, yani çalışacak işçilerin kendisini içeriyor. Eş ve çocuklara EW3 basılmadığından buradan düşmüyor.
Professional kategorisisinin üst limit sınırlandırması yok. Önceki seneden basılmayanlar ya da EB1 ve EB2 den artanlar kullanılabiliyor yönetmeliklere göre. Burada da eşinize basılan, çocuğunuza basılandan farklıysa zaten aynı kotadan düşmemiştir.
Retrogression'a gelirsek, bunun yine yönetmeliklere göre birçok sebebi var. İşlem yoğunluğu, değişen işlem öncelikleri, boş kalan kategorilerdeki vizelerin başka kategorilere aktarılması vs de etkiliyor bu tarihleri. Sizin şahsi vizeniz yönetsel sürece konu olduğundan askıda kalmış ve o sırada Priority Date değiştiği için beklemeniz gerekmesi normal. Kotayla ilgili olduğunu sanmıyorum bunun. İşlem sırasıyla ve yoğunluğuyla ilgili görünüyor. Zaten bu aile vizeleri için kategori bazlı bir üst sınır yok, ancak o yıl herkes için ayrılan toplam green card sayısı dolarsa etkileyebilir. Umarım en kısa sürede sizinkisi de hallolur.
-
2019 yılını ait data yok ilgili sitede ama aşağıya 2016'e kadar olan vize sayılarını ekledim.
2022:
EB3 : 72,104
EB3 others (unskilled) : 8,894
Toplam: 80,9982021:
EB3 : 50,355
EB3 others (unskilled) : 4,885
Toplam: 55,2402020:
EB3 : 37,272
EB3 others (unskilled) : 5,549
Toplam: 42,8212018:
EB3 : 36,938
EB3 others (unskilled) : 3,028
Toplam: 39,9662017:
EB3 : 34,938
EB3 others (unskilled) : 2,832
Toplam: 37,7702016:
EB3 : 33,669
EB3 others (unskilled) : 3,871
Toplam: 37,540 -
@tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
@dpdemir evet bence de kotaya dahil ilerliyor işlemler. aile üyeleri için açılmış farklı bir kota yok. bütün kota bağlı bulunduğu vize üst kategorisinin içerisinde değerlendiriliyor.
bu konudan bağımsız olarak daha önce EB-3C kategorisinde yıllara göre basılan vize sayılarını paylaşmıştım. Şunu fark ettim. Genelde tüm EB3 kategorisi için 40k kotasının aşıldığı veya bu kotanın altında kaldığı dönemler olmuş. Yani aslında "issued" sayıları bize yanlış fikir verebilir backlogs açısından. Vize sayıları kotayı doldurmuyor diye "başvuru sayısı" az diyemeyiz. Özellikle pandemi döneminde basılmayan vizeler yüzünden birikmiş çok fazla dosya var. Zaten vize bültenindeki gerilemenin en önemli nedeni de bu.
Bu nedenle @emre911 senin de paylaştığın gibi aslında vize sayılarındaki kotalar duruma göre EB3'e kaydırabiliyor. 2022'de 40K kotası olan EB3 kategorisi için (bu kotanın 30k kısmı skilled ve professional kategorisi kalan 10k kısmı ise EB-3 others unskilled) 2 katın üzerinde vize basılmış. toplam 80,998
EB3 - 72,104
EB3 others (unskilled) : 8,894toplam: 80,998
Burada dikkat çeken EB3 kategorisindeki skilled ve professional için 72,104 basılmış. Yani 30k olan kotanın 2,5 katına yakın. Bizim EB3 others (unskilled) için ise mevcut 10k kota aşılmamış bile. Yani umarım bu sayı başvuru sayısından dolayıdır. Yoksa burada önceliği EB3 içerisindeki diğer kategorilere vermişler ve kotaları oraya aktarmışlar diyebiliriz. Ve burada aslında diğer tüm EB-3 kategorisindeki vize kuyruğu bizi de etkiliyor gibi. Diğer kategorilere aktarılan kotalar eşit oranda EB-3C kategorisine de dağıtılıyorsa o zaman sorun yok.
Eşit dağılamaz, hatta EW3 e dağılamaz maalesef. Çünkü yönetmeliklere göre Professional'a ayrılan 30 binlik kota bir üst sınırı olduğu anlamına gelmiyor. 72 bin de olabilir arttıysa EB5, EB4, EB1 ve EB2 den, zaten sürekli de artıyor.
Other Workers ise 1 yılda 10.000 den fazla verilemez şeklinde yönetmelik var. Yani maksimum sayısı var. Genelde ulaşmadığı için 10 bine öyle görünmüş, ulaşsaydı 10 binde kalırdı tam 1 tane bile fazla veremezler. Fakat aileler dahil değil o 10.000'e.
-
@emre911 Bence tüm alt kategorileri ile birlikte sayılıyor. Çünkü şu tabloya bakarsanız https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2022AnnualReport/FY22_TableII.pdf
Employment-Based Preference Total başlığı altında:
Third Preference
Skilled worker or professional, spouse and children
Other worker, spouse and childrenverilen sayılar ile, yıllık basılan 3rd ve 3rd others kategorilerindeki sayılar uyuşuyor. Eğer dahil olmasaydı yıllık vize istatistiklerinde "spouse" ve "children" sayıları olmazdı.
-
@emre911 yukarıdaki yorumda bahsettiğim rakamlara göre eşler ve çocuklar bu toplama dahil gibi. 10k ile sınırlandırılmış olması acaba buradaki işlem hızını etkiliyor olabilir mi? Yani 10k vizenin altında basılması sanki başvurunun azlığından ziyade bu işleme ayırdıkları vakit / öneme göre değişiyor. Belki kota 10k ile sınırlı olmasa daha çok başvuruyu işleme alabilirler.
-
Olamaz. 2022 backlog miktarı 20 bin dosya EW3 yani Other Workers için. Bunun da çoğu konsolosluk sürecinde yani Priority Date bekleyenler. Bu kategoride valid başvuru miktarı çok az çeşitli sebeplerden.
Aile de EW3 ün 10 binden düşemez, çünkü aile üyelerine EW3 basılmıyor. Fakat basılan EW3 miktarı da 10 bini geçemez, çünkü üst sınır konmuş bu kategoriye özel.
-
@emre911 Tesekkurler.
-
@emre911 ben aile bireylerinin de kotaya dahil edildiğini düşünüyorum. https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2022AnnualReport/FY22_TableII.pdf
Bu sayılarla konsolosluk vize sayıları aynı. Sağlamasını yapmak istiyorsanız yıl bazında basılan toplam 3rd ve 3rd others kategorisindeki vize sayıları:
2020: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2020AnnualReport/FY20AnnualReport_TableVI_PartII.pdf
2021: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2021AnnualReport/FY21_TableVI_partII.pdf
2022: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2022AnnualReport/FY22_TableVI_PartII.pdf
Bu limiti etkilemiyor derseniz ona katılabilirim. Sayı 10k ın üstüne çıkarsa ( aile üyeleri ile birlikte) o zaman limitlere etki etmiyor diyebiliriz. bununla ilgili hiç kaynak göremedim yani 10k sadece çalışanlara ayrılmış şeklinde resmi bir kaynak yok, aile üyeleri buna dahil değil diye bir açıklama geçmiyor.
Birbirinden bağımsız ama DV kazananları için de vize kodları farklı ama aynı kotaya dahiller.
DV1 asıl talihli, DV2 eş, DV3 çocuklar . "DV" üst kategorisinde eş ve çocuklarla birlikte sayılıyor.
Burada da "EW" üst kategorisinde eş ve çocuklarla birlikte sayılıyor.
EB3 skilled & professional ise "E3" üst kategorisinde eş ve çocuklarla birlikte sayılıyor.
-
@emre911 Bu arada EW özelindeki backlog sayılarına nereden erişebiliyoruz? Aşağıdaki adreste DQ olarak bekleyen, mevcut ay için randevu almış ve mevcut aydaki görüşemler bittikten sonra randevu bekleyen kişi sayısını görebiliyoruz. Ama EW özelinde bir bilgiye erişemedim.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visas-backlog.html
-
Bu EW3 için, sadece ona özel bir üst limit var 10.000 le sınırlı. Bunun sebebi de niteliksiz işçi miktarını sınırlandırmak için. Eğer ailelere verilen vize türleri de bu sınıra dahil olsa, anca max 2-5 bin işçi bu vizeyi alabilir, bu vize türünün ve konulan üst limitin bir anlamı kalmazdı. Yani ailelerine verilen vizeler bu sınıra dahil edilmiyor, muhtemelen o yılki Employment Based'e ait toplam vize miktarı tükenmedikçe ailelere de 10.000'in haricinde, herhangi bir üst limit olmadan(EB kategorisi için ayrılanlar tükenmedikçe) veriliyor. Bunun bu şekilde olduğunu iki farklı avukatlık ofisinin yazılarındam okumuştum LinkedIn de, isterseniz BDV Solutions a da sorabilirsiniz bir ek bilgi için.
-
Aşağıdaki linkte, resmi raporlarla birlikte mevcut;
-
@emre911 Bildiğimiz gibi EB3 vize türünün üst ismi. 3 tane majör kategorisi var. (Professional, Skilled, ve Unskilled)
EB3 vizeleri için ayrılmış 40 bin kota olduğunu biliyoruz. EB3 Other - Unskilled workers kategorisi için ayrılmış vize sayısı da 10 bin olarak geçiyor. Sadece EW3 için ayrılmış vize kotası gibi bir cümle göremedim. EB3 Other - Unskilled worker yani vize koduyla "EW" üst kategorisi bahsediliyorsa buna eş ve çocuklar dahil oluyor. Ben yine bunu teyid edeceğim çünkü resmi bir kaynak bulamadım bununla ilgili. Ancak paylaştığım vize istatistikleri bunu doğrular nitelikte. Eğer eş ve çocuklar sayıya dahil değilse orada yer almazdı. Aksine basılan vize sayılarına eş ve çocuklar dahil şeklinde belirtmişler.
-
@emre911 çok teşekkürler, ben de bunu arıyordum bir türlü bulamıyordum. referans gösterdikleri raporları inceleyeceğim.
-
Aşağıdaki kaynakta, EW-3 e özel olarak 10.000 limiti olduğu yazılmış.
https://visaguide.world/us-visa/immigrant/eb3/ew3/
Since the employment based visas are subject to an annual limit, there are only 10,000 EW-3 visas given per year. This makes this type of visa highly competitive and people may end up waiting for many years before they get this type of visa.
Aile üyelerine EW-3 basılmadığı için 10.000 lik limiti etkilemez.
Aşağıdaki göçmenlik bürosu kaynağında da, E-3 vize türü için direkt olarak aile üyelerinin bu limitten düşmediği belirtilmiş;
Cap Issues
Although there is a Congress-imposed yearly cap of 10,500 E-3 visas, it does not apply when an employer is interested in extending a previously approved E-3 petition or when an employer wants the E-3 to be reissued due to a job change for an employee that already holds the E-3 status.The cap also excludes E-3 visas issued to other immediate family members. However, contrary to the H-1b cap, when an E-3 employee changes employers the cap remains.
It should be noted, nevertheless, that since the E-3 visa category was established in 2005, the E-3 cap has not been reached.
It is one of the most compelling reasons why Australian professionals may find the E-3 visa an attractive option to the H-1b.
-
@emre911 bu tamamen farklı bir kategori. Başlığında da"E-3 Visa for Australian Professionals" denilmiş sanırım bambaşka bir kategori. "excludes immediate family members" denmiş bu kapsam zaten çok daha farklı gibi.
diğer paylaştığın kaynakta da bence çok detaya girmemişler EW-3 diyip geçmişler belki vize kategorisini vurgulamak için.
-
@emre911 bu arada paylaştığın verilerde dikkat edersen backlog durumu analiz edilirken "derivative applicants" yani eş ve çocukları da buna dahil etmişler. eğer limitlere ve backlog'a bir etkisi olmasa eş ve çocuklar için bekleyen / basılacak vize sayılarının burada yer almasına gerek yok diye düşünüyorum.
-
Onu farkettim ama mantık aynı bence. Elde yeterli vize olmasına rağmen spesifik olarak yıllık bir üst limit belirlenmiş kongre tarafından. Burada aile üyesi oradan düşse işçiye özel konulan 10 bin sınırının bir önemi kalmaz. Aileye genel havuzdan verip 10.000 lik limiti doldurtmuyorlar benim düşüncem. Yine de soralım bu konuyu avukatlara, kesinleşmiş olur.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.1k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum