Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
972 104 63.3k 115

• Araya giriyim biraz dv lerde her ülkenin kontejyanı var bu sene de gerekli sayıyı buldu türkiye yani kaç kişiye randevu verdiği önemli değil. Dependantlar heeeer gc kotasına dahil eb3 te de dv de dd adam isterse 15 kişiyi götürür ve o kotadan düşer ayrıca b21b2 vizesini alırken dahi şunu diyebiliyorsunuz okul bakıcam ordan bakmak daha ucuz iş bakıcam iş kurucam vs yani aos asla negatif olmaz ordaki olay 60-90 gün hani ikinci günden aos yaparsanız ne ara buldun karar verdin demesinler diye teşekkürler

• @captain35

EB3 Other Workers kategorisinde limit 10.000 ve bu sadece faydalananlar için geçerli. Eş ve çocuklar bu kotadan düşmüyor bilginiz olsun.

• @emre911 Hangi kotadan düşüyor? Bilmediğim için soruyorum.

• @dpdemir @dpdemir, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

@emre911 Hangi kotadan düşüyor? Bilmediğim için soruyorum.

Selamlar,

Employment Based Green Card'larda eş ve 21 yaş altı çocuklar "derivative beneficiary" olarak geçiyor. Bunlar, örneğin EB3'de 40 binlik kotadan düşmüyor. Bu kotalar "principal beneficiary" yani istihdam edilecek asıl başvuranlar için geçerli.

Family Based Green Card'larda, ABD vatandaşlığı aldıysanız ABD vatandaşı olmayan anne-baba-eş ve çocuklar yani "immediate relatives" için başvuru yapılabiliyor. Bu kişiler için de bir kota yok.

Dolayısıyla "derivative beneficiary" ya da "immediate relatives" sınıfı altında green card alanlar için bir sınırlandırma yok.

DV Lottery'deki durum çeşitlilikle ilgili. Orada çekilişi kazananla ailesi arasında ABD açısından nitelik olarak bir fark yok. Dolayısıyla kazanan herkes, case number'ına göre işleme alınıp ailecek sırayla toplamda 55.000 kişilik kotadan düşüyor. Kota dolunca case number'ı yüksek olanlara kapanıyor maalesef.

Son önemli nokta da, Employment Based'lerde boş kalan kotalar sonraki senelere aktarılabiliyor. O yüzden mesela EB3 için üst sınır 40 binken, son 1-2 senede sayı 60 bine yaklaştı. DV Lottery'de böyle bir şey yok. Zaten fazla fazla case number olduğu için hiçbir sene boş kota da kalmıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

Şu adreste tüm vize türleri ve kodları mevcut: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Immigrant-Statistics/MonthlyIVIssuances/Immigrant Visa Symbols.pdf

Bizi ilgilendiren others kategorisi yanl EW ile başlayanlar. Asıl vize sahibi için EW3, eş için EW4, çocuk için EW5 olarak geçiyor. Ancak bu vizelerin hangi kotadan sayıldığını bulamadım. Eğer bir kaynak bulursam paylaşacağım.

IMG_3132.jpeg

• ⭐⭐⭐⭐

Bu arada EW3 consular processing ile gelenlere verilen kod. AOS için EW8 adını alıyor. Eşler için EW9, çocuklar için EW0 adını alıyor. Aşağıya tüm kodları ekledim.

IMG_3133.png

• @tufank

Aşağıda konsolosluğun sitesinde şöyle bir bölüm var;

Every fiscal year (October 1st – September 30th), approximately 140,000 employment-based immigrant visas are made available to qualified applicants under the provisions of U.S. immigration law. Employment based immigrant visas are divided into five preference categories. Certain spouses and children may accompany or follow-to-join employment-based immigrants. You can learn more about these five categories of employment-based immigrant visas on travel.state.gov.

https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/employment-based-immigration/

Bazı kaynaklarda aile üyeleri de 140 binlik toplam limit + önceki senelerden aktarılan boş kontenjanlardan düşülüyor demiş. Bazı kaynaklarda düşmüyor, değişiklik oldu deniyor. Sonuç olarak 10.000'lik EW3'ü etkilemiyor. Bu zaten kendi başına bir alt grup ve kendine has, sadece çalışanları kapsayan 10.000'lik bir kontenjanı var. Ayrıca başvuran sayısı da oldukça az zaten bu kategoride.

• İlaveten şöyle bir bilgi edindim. 2021'den itibaren, Family Based green card'ların toplam kontenjandan (yaklaşık 226 bin) kullanılmayan bölümü, bir sonraki mali yılın istihdam bazlı kotasına yani 140 binlik istihdam limitine eklenmeye başlanmış. 2021'de 226 binlik aile kontenjanının 142 bini kullanılmamış ve 2022 yılında bu 142 bin, 140 binlik Employment Based kategorisine eklenerek toplam 282 binlik bir kontenjana ulaşılmış istihdam temelli kategorilerde. Bunların EB5 kategorisindeki 6-7 bin kadarı hariç hepsi dağıtılmış 2022'de. Benzer şekilde 2022'de de aile sponsorluğu için 57 bin vize kullanılmamış ve 2023 için istihdam temelliye eklenerek toplam 200 binlik limite ulaşılmış.

2023'de geçerli olan 226 binlik aile temelli ve 200 binlik istihdam temelli green card'ların kaçının dağıtılıp dağıtılmadığını 2023 mali takvim sonlandığında, yani 30 Eylül sonrası göreceğiz .

faqs.jpg

https://www.uscis.gov/green-card/green-card-processes-and-procedures/fiscal-year-2023-employment-based-adjustment-of-status-faqs

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2022AnnualReport/FY22_TableII.pdf

Yukarıdaki adres konsolosluklarda basılan vize sayılarını gösteriyor. Employment based kategorisinde unskilled worker, spouse ve children aynı başlık altında gösterilyor. Bu daha önce paylaştığım sayılarla eşleşiyor. Yani rakam içerisinde tüm aile üyeleri var. Örnekse 2022 yılında konsolosluklarda basılan toplam vize sayısı 4,633. Demek ki tüm aile bireyleri sayılıyor.

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/AnnualReports/FY2022AnnualReport/FY22_TableVI_PartII.pdf

• @emre911 Ben simdi EB3 asil basvuran esi olarak Ap’nin sonuclanmasini bekliyorum ama bu arada bizim PD’miz retrogression’a ugradi ve Ap sonuclansa bile tarihimizin current olmasi gerekiyormus vize basilmasi icin. Cunku principal applicant’in PD tarihi, diger katilimcilarin da PD tarihi oluyor. Demek ki kota dolunca ayni sekilde onlar da etkileniyor, yani kotaya dahil oluyor. Es ve cocuklar icin kota yoksa, asil basvuran olarak esim, green cardini aldigini halde ben niye vize alabilmek icin hala PD’nin current olmasini bekliyorum?
    Demek ki kotaya dahilim. Anlayamadigim konu bu aslinda.

• @tufank Evet oglumun vizesi E35 olarak basildi.

• @dpdemir Kotaya dahil olmaktan ziyade süreç olarak current tarihi bekliyorsunuz gibi düşündüm.

• @meke Ama bize mulakat verildi. Mulakata katildik ve sadece ben Ap’ye kaldim. Current’ti tarihimiz Ap’ye kaldigimda. Sonradan kota doldu ve tarih geri gitti. Simdi yeniden acilmasini bekliyorum vize basilabilmesi icin. Bu yasadiklarim nedeniyle de es ve cocuklarin ayni kategori icin ayrilan kotaya (sayiya) dahil oldugunu dusunuyorum.

• @dpdemir Evet sizin konuyu takip ediyorum. Kolaylıklar diliyorum.
    Kota dolduğu için tarih geriye gittiğinde de halen tarihe bağımlı olabilir süreciniz bunu demek istedim.

• @meke cok tesekkur ederim. Bir bitmedi gercekten. Ilk surecimizin basladigi tarih Ekim 2019’du. 4 yil dolmadan alacagim insallah vizeyi. 🙏🏻

• @emre911 Bu arada konumuz bu degil ama burada bir karisiklik var. Family Based Green Card’larla”Immediate Relatives” ayni sey degil. Abd vatandasinin es, cocuk ve anne babasi icin yaptigi green card basvurularinda bir sinir yok. Bu basvuralar en hizli sonuclandirilan 1.oncelikli “immediate relatives” basvurulari olarak gecer. Vize kodlari, IR-1/CR-1/IR-2/IR-5 dir. Family Based ise, yillik sayi sinirlamasi olan Green Card sahibi kisilerin es ve cocuklari icin yaptigi basvurulardir. Vatandaslarin degil, “green card sahibi” olanlarin. Bunlarin da yillik kotasi bellidir ve 2.onceliklidir. Vize kodlari F2A/F2B seklindedir. Yani, immediate relatives ile Family Based ayni sey degil.

• ⭐⭐⭐⭐

@dpdemir evet bence de kotaya dahil ilerliyor işlemler. aile üyeleri için açılmış farklı bir kota yok. bütün kota bağlı bulunduğu vize üst kategorisinin içerisinde değerlendiriliyor.

bu konudan bağımsız olarak daha önce EB-3C kategorisinde yıllara göre basılan vize sayılarını paylaşmıştım. Şunu fark ettim. Genelde tüm EB3 kategorisi için 40k kotasının aşıldığı veya bu kotanın altında kaldığı dönemler olmuş. Yani aslında "issued" sayıları bize yanlış fikir verebilir backlogs açısından. Vize sayıları kotayı doldurmuyor diye "başvuru sayısı" az diyemeyiz. Özellikle pandemi döneminde basılmayan vizeler yüzünden birikmiş çok fazla dosya var. Zaten vize bültenindeki gerilemenin en önemli nedeni de bu.

Bu nedenle @emre911 senin de paylaştığın gibi aslında vize sayılarındaki kotalar duruma göre EB3'e kaydırabiliyor. 2022'de 40K kotası olan EB3 kategorisi için (bu kotanın 30k kısmı skilled ve professional kategorisi kalan 10k kısmı ise EB-3 others unskilled) 2 katın üzerinde vize basılmış. toplam 80,998

EB3 - 72,104
    EB3 others (unskilled) : 8,894

toplam: 80,998

Burada dikkat çeken EB3 kategorisindeki skilled ve professional için 72,104 basılmış. Yani 30k olan kotanın 2,5 katına yakın. Bizim EB3 others (unskilled) için ise mevcut 10k kota aşılmamış bile. Yani umarım bu sayı başvuru sayısından dolayıdır. Yoksa burada önceliği EB3 içerisindeki diğer kategorilere vermişler ve kotaları oraya aktarmışlar diyebiliriz. Ve burada aslında diğer tüm EB-3 kategorisindeki vize kuyruğu bizi de etkiliyor gibi. Diğer kategorilere aktarılan kotalar eşit oranda EB-3C kategorisine de dağıtılıyorsa o zaman sorun yok.

• @dpdemir, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

@emre911 Ben simdi EB3 asil basvuran esi olarak Ap’nin sonuclanmasini bekliyorum ama bu arada bizim PD’miz retrogression’a ugradi ve Ap sonuclansa bile tarihimizin current olmasi gerekiyormus vize basilmasi icin. Cunku principal applicant’in PD tarihi, diger katilimcilarin da PD tarihi oluyor. Demek ki kota dolunca ayni sekilde onlar da etkileniyor, yani kotaya dahil oluyor. Es ve cocuklar icin kota yoksa, asil basvuran olarak esim, green cardini aldigini halde ben niye vize alabilmek icin hala PD’nin current olmasini bekliyorum?
    Demek ki kotaya dahilim. Anlayamadigim konu bu aslinda.

Şöyle aslında. "Other Workers" kategorisi, EB3 altında bir Subcategory. Bunun kendi içerisinde üst limiti, yönetmeliklerde 10.000. Sadece EW3 vizesi basılan kişileri, yani çalışacak işçilerin kendisini içeriyor. Eş ve çocuklara EW3 basılmadığından buradan düşmüyor.

Professional kategorisisinin üst limit sınırlandırması yok. Önceki seneden basılmayanlar ya da EB1 ve EB2 den artanlar kullanılabiliyor yönetmeliklere göre. Burada da eşinize basılan, çocuğunuza basılandan farklıysa zaten aynı kotadan düşmemiştir.

Retrogression'a gelirsek, bunun yine yönetmeliklere göre birçok sebebi var. İşlem yoğunluğu, değişen işlem öncelikleri, boş kalan kategorilerdeki vizelerin başka kategorilere aktarılması vs de etkiliyor bu tarihleri. Sizin şahsi vizeniz yönetsel sürece konu olduğundan askıda kalmış ve o sırada Priority Date değiştiği için beklemeniz gerekmesi normal. Kotayla ilgili olduğunu sanmıyorum bunun. İşlem sırasıyla ve yoğunluğuyla ilgili görünüyor. Zaten bu aile vizeleri için kategori bazlı bir üst sınır yok, ancak o yıl herkes için ayrılan toplam green card sayısı dolarsa etkileyebilir. Umarım en kısa sürede sizinkisi de hallolur.

• ⭐⭐⭐⭐

2019 yılını ait data yok ilgili sitede ama aşağıya 2016'e kadar olan vize sayılarını ekledim.

2022:

EB3 : 72,104
    Toplam: 80,998

2021:

EB3 : 50,355
    EB3 others (unskilled) : 4,885
    Toplam: 55,240

2020:

EB3 : 37,272
    EB3 others (unskilled) : 5,549
    Toplam: 42,821

2018:

EB3 : 36,938
    EB3 others (unskilled) : 3,028
    Toplam: 39,966

2017:

EB3 : 34,938
    EB3 others (unskilled) : 2,832
    Toplam: 37,770

2016:

EB3 : 33,669
    EB3 others (unskilled) : 3,871
    Toplam: 37,540

• @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

@dpdemir evet bence de kotaya dahil ilerliyor işlemler. aile üyeleri için açılmış farklı bir kota yok. bütün kota bağlı bulunduğu vize üst kategorisinin içerisinde değerlendiriliyor.

bu konudan bağımsız olarak daha önce EB-3C kategorisinde yıllara göre basılan vize sayılarını paylaşmıştım. Şunu fark ettim. Genelde tüm EB3 kategorisi için 40k kotasının aşıldığı veya bu kotanın altında kaldığı dönemler olmuş. Yani aslında "issued" sayıları bize yanlış fikir verebilir backlogs açısından. Vize sayıları kotayı doldurmuyor diye "başvuru sayısı" az diyemeyiz. Özellikle pandemi döneminde basılmayan vizeler yüzünden birikmiş çok fazla dosya var. Zaten vize bültenindeki gerilemenin en önemli nedeni de bu.

Bu nedenle @emre911 senin de paylaştığın gibi aslında vize sayılarındaki kotalar duruma göre EB3'e kaydırabiliyor. 2022'de 40K kotası olan EB3 kategorisi için (bu kotanın 30k kısmı skilled ve professional kategorisi kalan 10k kısmı ise EB-3 others unskilled) 2 katın üzerinde vize basılmış. toplam 80,998

EB3 - 72,104

toplam: 80,998

Burada dikkat çeken EB3 kategorisindeki skilled ve professional için 72,104 basılmış. Yani 30k olan kotanın 2,5 katına yakın. Bizim EB3 others (unskilled) için ise mevcut 10k kota aşılmamış bile. Yani umarım bu sayı başvuru sayısından dolayıdır. Yoksa burada önceliği EB3 içerisindeki diğer kategorilere vermişler ve kotaları oraya aktarmışlar diyebiliriz. Ve burada aslında diğer tüm EB-3 kategorisindeki vize kuyruğu bizi de etkiliyor gibi. Diğer kategorilere aktarılan kotalar eşit oranda EB-3C kategorisine de dağıtılıyorsa o zaman sorun yok.

Eşit dağılamaz, hatta EW3 e dağılamaz maalesef. Çünkü yönetmeliklere göre Professional'a ayrılan 30 binlik kota bir üst sınırı olduğu anlamına gelmiyor. 72 bin de olabilir arttıysa EB5, EB4, EB1 ve EB2 den, zaten sürekli de artıyor.

Other Workers ise 1 yılda 10.000 den fazla verilemez şeklinde yönetmelik var. Yani maksimum sayısı var. Genelde ulaşmadığı için 10 bine öyle görünmüş, ulaşsaydı 10 binde kalırdı tam 1 tane bile fazla veremezler. Fakat aileler dahil değil o 10.000'e.

Benzer Başlıklar

• EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    240k Bakış
    X
    Ağustos 2026 bülteni açıklandı [image: 1784591130685-6ab9b500-b702-4d1b-81ee-5fb72fa9337a-image-resized.jpeg] [image: 1784591140340-a7953669-ccd1-45ee-8d34-92168566e4bb-image-resized.jpeg] A Tablosu > Mart 2022 tarihinden Nisan 2022'ye ilerlemiş B Tablosu > Ağustos 2022 -- İlerleme yok
  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    147k Bakış
    kngslyr06K
    @mdnone Bu şirketin hala sonuçlanmış bir dosyası yok şuan için. En az 2-3 yıl daha zamanı olduğunu düşünmekteyiz.
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • 7 Oy
    5k İleti
    376k Bakış
    S
    @emkey İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, hocam.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k