@CVera, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
@emre911 yani yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum
CP'de sorun olmaz olmayacaktır demek sizce de çok basit değil mi? Bakın bugün 2 yıla çıktı nerdeyse turist vizesi randevusu, sizin Eb3 vize randevunuz belki bu kadar yığılmadan sonra 5 seneye çıkacak. Bakın çıkar demiyorum, sizin deyiminizle risk var diyorum. Eb3 anlaşması bitmeyebilir ama öyle bir zorlaştırılar ki keşke görüşmeye girebilsem de öyle reddetseler dersiniz. Olmaz mı, olabilir, risk.
AOS-CP vs vs bunların hepsinde risk var, avantaj ve dezavantajlar var. Doğrusu olmayan bir süreç açıkçası.
Neyse herkesin dinamikleri durumları farklı, size ve herkese bu süreçte şans ve başarılar dilerim.
Birkaç ay önce turist vizesini (İstanbul Konsolosluğu üzerinden) 3 ay bekleyerek aldı bir arkadaşım. Sanırım Mayıs ayıydı aldığında. Şubat ayında başvurmuştu. Şu anki durum nedir bilmiyorum turist vizeleri bekleme süresi olarak. Yalnız turist vizesi bekleme süresinin EB3 vize mülakatlarına bir etkisi olacağını sanmıyorum. Tarihiniz Current olduktan sonra, ya da olmaya yakın ona göre ayarlar alırsınız randevuyu. Turist vizesi yoğunluğu var diye sizi 2 sene sonrasına atmazlar. Ek olarak turist vizelerinde seçim sonrası, özellikle kaçak göçek yollarla gitmek isteyenler için bu tarz yığılmalar olsa da, EB3 de böyle bir yığılma söz konusu olamaz. Şartları ağır, uzun süre beklemek gereken ve maliyetli bir süreç çoğu kişi için. Yılda 50'ye değil 100'e çıkar sayı en fazla.
Bu arada @tufank , Ankara büyükelçiliği için, turist vizesi taleplerindeki yoğunluktan dolayı EB3 vize mülakatlarını beklettiklerine, aylarca ya da 1-2 sene ertelediklerine dair bir veri ya da bilgi var mı elinizde acaba?