@CVera, içinde söyledi: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
@emre911 yok yani olmuyor, ne dersek diyelim farklı açılardan anlatalım bilgi verelim, kesinlikle ne ikna oluyorsunuz ne geçerli cevaplar veriyorsunuz. Eminim bize bunlar bilmiyor diyorsunuz içinizden. Tabii ki bizim kimseyi ikna çabamız yok, sadece burayı okuyacaklar için ileride bir bilgi olsun, farklı alternatifleri görsünler diye uğraşıyoruz.
Daha bugün yaşanan olay, DV kotaları doldu artık vize vermeyeceğiz dediler bi anda. Ki bakın DV bu, vize değil yani. Demek ki istedikleri zaman istedikleri gibi davranabiliyorlar.
Nasıl ki turist vizesinde size red verebiliyorlarsa, diğer vize türlerinde de verirler. Bunu da çok güzel sebeplere bağlarlar, ikna olmadım diyip geçer anlamazsınız bile.
Belli ki bilmiyorsunuz, Aos'un red itirazını yapabilirisiniz. CP'de evinize dönersiniz, üzülürsünüz sadece.
Rica ediyorum bu kadar net keskin konuşmayın, başkalarını açıkça yönlendiriyorsunuz. Siz CP'ye başladınız diye bu dünyanın en mantıklı süreci olacak değil, alternatifleri var biz de bunları anlatmaya çalışıyoruz.
Cevabımın geçerli cevap olup olmadığına siz mi karar veriyorsunuz
Mesele beni ikna etmek değil, sizin bahsettiğiniz yöntem EB3 için ideal yöntemler arasında değil, standart yollara bir alternatif de değil maalesef onu demek istemiştim. Bahsettiğiniz yöntem bir shortcut. İçerisinde dürüst olmayan beyanlar, şeffaf olmayan süreçler barındırıyor. Aynı zamanda birçok kaynağa göre riskli de, zaten kendiniz de söylemiştiniz. Siz bu şekilde yapabilirsiniz, ama bu makul bir alternatif değil.
Vize kotaları konusunda gereken cevabı Tufan bey vermiş. DV lottery de genel vize kotası var, ailenizdeki insan sayısı yani dependant olarak alanlar da bu kotadan düşüyor. Bu yüzden case number'ınız önemli, bu yıllardır böyle, yeni bir şey değil. Pandemiden dolayı gecikmeler oldu, ama Case number'ı kota içerisine girebilenler bir şekilde aldı zaten. EB3 deki olayın bunlarla alakası yok. EB3 de yıllık kota 10.000, ülkelere göre ayrılan kontenjanlar da var, dependentlar bu kotaya dahil değil, ve önemli olan sizin Current olmanız.
İlaveten turist vizesine red verdikleri gibi red veremezler. Kendilerine yüzlerce sayfa belge sunuluyor, çalışma sertifikanız alınmış I-140 alınmış vs bir sürü şey var. Bunun reddedilmesi için konsolosluk memurunun haklı gerekçeleri olması, ilgili yazı yazması, haklı gerekçelere bağlaması gerekiyor. Buna itiraz da edilebiliyor. Yani CP'de konsolosluk keyfine göre red verdi hadi eve dönelim, üzüldük 20-30 bin dolar gitti gibi bir durum yok. Bu konuda hiçbir bilginiz olmadan ve muhtemelen şirketle-avukatla görüşmeler yapmadan, kontrat imzalamadan yazmışsınız.