Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @cedric teşekkürler 😊

• @Berkan-Duru evrakları ilk teslim ederken hanımefendi kanıtlarınız varsa ekleyin dedi, yüzlerce fotoğraf, uçak biletleri, airbnb otel rez. Hepsini verdim. Mülakat esnasında da officer sadece fotoğraflara göz ucuyla baktı.

• @ynsmry Hayırlı olsun dostum. Ben de Adana'da yaşıyorum da dosyaların onaylanıp kargodan size ulaşması 3 4 gün sürdü sanırsam

• @Samet-Ünlü çok teşekkür ederim, darısı en kısa zamanda size olsun. Bizim evrakta sıkıntı oldu, ondan dolayı dün onaylandı vizem bugün teslim aldım. 24 saat bile değil😅 gönderilen ptt linkinden takip ettim Adana’ da seçtiğim ptt’ ye geldi yazdığı an gittim aldım, hiç mesaj gelmesini beklemedim😅

• @Berkan-Duru Hayırlı olsun Berkan. Evet normal prosedür, benimkinde de öyle yazdı. Sanırım şu saatlerde Issued olmuştur.. :)

• @Naerys teşekkürler 😊 evet bu sabah issued olarak güncellendi. Ayrıca pttye verildiğine dair mesaj da geldi. Sanırım pazartesi elimde olur

• Merhaba arkadaslar, eşim John F Kennedy havalimanından giriş yapıcak. Girişte herhangi bir sorun oluyor mu? Ne tür sorular soruyorlar?yanında ekstra birşey bulundurması lazım mı? Örneğin sağlık dokümanını yanına alacak

• @istanbullover merhaba, eşinizin ayrica ikamet ettigi yer NYC mi yoksa ilk girişini ziyaret maksatinda farkli eyalete mi yapacak?

• @Berkan-Duru new york city de degil ama new yorka bagli bir sehirde. JFK den sonra baglantili ucusa binecek

• Herkese merhaba davanızı nereden takip ediyorsunuz biz başvuru yaptık avukat aracılığıyla güncel durumu takip etmek için hangi siteye girmem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim

• @Busra-Akdag https://egov.uscis.gov/ buradan size özel verilmiş kod ile taratabilirsiniz

• @Berkan-Duru çok teşekkür ederim bir sorum daha olacaktı dosyanızı aktif olarak inceliyoruz yazıyor bu ne anlama geliyor acaba ?

• herkese merhaba ben türkiye'de öğrenciyim öğrenci oturma iznim var nvc'den davamı Ankara türkiye'ye nakletmesini istedim davamı transfer ettiler eğer bilen varsa görüşme tarihi almanın ne kadar süreceğini

• @hermi-abebe, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

herkese merhaba ben türkiye'de öğrenciyim öğrenci oturma iznim var nvc'den davamı Ankara türkiye'ye nakletmesini istedim davamı transfer ettiler eğer bilen varsa görüşme tarihi almanın ne kadar süreceğini

Merhaba. Vatandas olmayanlarin randevu almalari maalesef ki cok uzun suruyor. 2 yila yakin surenleri de gormustum FB gruplarinda. Yani 1 - 2 sene arasinda birseydi en son. Tabii belli de olmaz.

• @Busra-Akdag dosyanızı aktif olarak inceledikleri anlamına geliyor :)) yeni mi başvurdunuz? Öyleyse yaklaşık 8 ay öyle gözükmesi muhtemel. Sonra department of state yani nvc ye gönderiliyor. Daha sonra nvc giriş bilgileriniz ile giriş yapip dosya yüklüyorsunuz. En sonda gorusme maili bekliyorsunuz. Basvuru tarihiniz nedir?

• @Busra-Akdag, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Berkan-Duru çok teşekkür ederim bir sorum daha olacaktı dosyanızı aktif olarak inceliyoruz yazıyor bu ne anlama geliyor acaba ?

Merhaba. Dosyaniz bir memura atanmis ancak memur daha bakmamis anlamina geliyor. Servis merkezlerine gore degisiyor sureler. Ikinci "Actively Reviewing" mailinden sonra onay/red durumu belli oluyor.

• @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Busra-Akdag dosyanızı aktif olarak inceledikleri anlamına geliyor :)) yeni mi başvurdunuz? Öyleyse yaklaşık 8 ay öyle gözükmesi muhtemel. Sonra department of state yani nvc ye gönderiliyor. Daha sonra nvc giriş bilgileriniz ile giriş yapip dosya yüklüyorsunuz. En sonda gorusme maili bekliyorsunuz. Basvuru tarihiniz nedir?

Ilk Actively Reviewing aktif olarak inceledikleri anlamina gelmiyor aslinda. Sadece "basvurunuzu aldik, herhangi bir eksik ya da hataniz yok bu nedenle de dosyanizi bir memura sirasi geldiginde kontrol etmesi icin zimmetledik" anlamina geliyor. Ikinci mailde "Case is Being Actively Reviewed By USCIS" denmesi dosyanin acilip bakildigi ve durumun red ya da onay oldugu anlamina geliyor.. :))

• @Berkan-Duru teşekkür ederim başvuru tarihimiz 13 ocak eşim amerikan vatandaşı yinede 8 ay sürermi ya ☹️

• Merhabalar, dosyamız California eyaletine atanmış. Bu eyaletteki süreç ortalama ne kadar sürüyor? Bilgisi olan biri cevap verebilirse sevinirim.

• @efsun uscıs 2023 te her ay 50.000 dosyayı inceleyip bitiriyor şu anda Eylül ve Ekim 2022 dosyaları üzerinde yoğunlukla çalışıyor

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k