Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Kramer kredi karti neden almadiniz ?


  • @SemihPehlivan merhaba, paylaşımınız bizim için çok faydalı oldu çok teşekkürler. Bizim de uçuşumuz Chicago aktarmalı Philadelphia. Chicago’daki bekleme süremiz 2 saat ve 2 de kedimiz var, o nedenle bizi çok bekletirler mi diye tedirgin olmuştuk. Ek olarak sarı zarfları aldıklarında adres değişikliği ile ilgili bir şey sordular mı? Çok teşekkürler şimdiden


  • @bernat Hiç bir şey sormadılar. Çok kolay geçtik. Toplam 1 dakika sürmez merak etmeyin. Yalnız şöyle bir durum var; Şikago uçağı çok kalabalık oluyor. Pasaport kuyruğunda sonlara kalmamaya dikkat edin. Ayrıca bavulları epey bekleyeceksiniz. Mesela bizim 1 kabin boy 2 tane de normal bavulumuz vardı. Bavulların biri hemen geldi ama diğerini yarım saatten fazla bekledik. Bir de çıkışta sıra var. O yüzden indikten 2 saat sonrası için Philadelphia uçağı almak bana göre riskli hareket. Kısacası;

    • Uçaktan hızlıca inip pasaport kuyruğuna önlerden girerseniz,
    • Kontrolden sonra bavul bekleme alanına 3-5 dakikada ulaşırsanız
    • Şanslıysanız ve bavullarınız hemen gelirse
    • İç hatlar terminaline hızlıca giriş yapabilirseniz
    • İç hatlar uçuşunuza hızlıca check-in yapabilirseniz
      2 saat yeterli gelir ama ben olsam 4 saat ayırırdım.

  • @SemihPehlivan çok teşekkürler öncelikle ayrıntılı cevabınız için. Şimdi yeniden kontrol ettim de aktarma uçuş süresiyle, aktarma bekleme süresini karıştırmışım. Beklememiz 3 saat 48 dak. Uçuşumuz 2 saat. Sanırım 3 saat 48 dak da bahsettiğiniz işlemleri hallederiz.


  • @AE123 merhaba ben skype üzerinden gidecegim eyalete göre bir U.S. telefon numarası edindim. Aylık 50₺ gibi bir tutar ödüyorum tüm aramalarımı gerçekleştirebiliyorum.


  • Herkese merhaba,
    Ben yaklaşık 1 ay önce Arizona’ya giriş yaptım. Yeşil kartı bekleme sürecindeyim. Hala ne yeşilkarttan ne de ssn den bir haber var. Bugün belki ssn numaramı öğrenebilirim diye social security administration a gittim. Gişedeki kadın bana benim Work authorization ım olmadığını, greencard ım gelince tekrar uğrayıp ssn ve work permit için başvuru yapmamı söyledi. Biraz kafam karıştı çünkü yeşil kart zaten çalışma izni yerine geçmiyor mu? Ben içeri girdikten sonra otomatik geliyor sanmıştım. Bu konuda bilgisi olan birisi varsa yardım edebilir mi?


  • @gok334, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Herkese merhaba,
    Ben yaklaşık 1 ay önce Arizona’ya giriş yaptım. Yeşil kartı bekleme sürecindeyim. Hala ne yeşilkarttan ne de ssn den bir haber var. Bugün belki ssn numaramı öğrenebilirim diye social security administration a gittim. Gişedeki kadın bana benim Work authorization ım olmadığını, greencard ım gelince tekrar uğrayıp ssn ve work permit için başvuru yapmamı söyledi. Biraz kafam karıştı çünkü yeşil kart zaten çalışma izni yerine geçmiyor mu? Ben içeri girdikten sonra otomatik geliyor sanmıştım. Bu konuda bilgisi olan birisi varsa yardım edebilir mi?

    Greencard basımı için 330 usd uscis fee ödemesi yapmış mıydınız?

  • ⭐⭐

    @yigitberberoglu 🙂 330 vize ücreti
    USCIS için 220 dolar ödeniyor


  • @yigitberberoglu merhaba evet immigrancy fee’yi ödemiştik. Ödediğimize dair mail de gelmişti.


  • @SemihPehlivan acaba siz ssn için büroya gittiğinizde onlara bir case number verdiniz mi? Benimle konuşan kadın kesinlikle ben bakamam buna bir Application number olmadan gibi bir şeyler söyledi.


  • Merhaba arkadaşlar,
    27 Ağustos tarihinde eşim ve 8 yasindaki kızımla birlikte İstanbul hava alanından Atlanta'ya direk uçuşla gittik. Tr' den çıkarken yurtdışı çıkış harcı odemedik ve görevli memurlarda sormadilar.

    Thy ile direkt Atlanta'ya 12 saatte uçtuk. Uçuş uzun olmasına rağmen beklediğim kadar yorucu olmadı.

    Atlanta'ya indigimizde biraz uzun olan ama hızlı ilerleyen bir sira ile karşılaştık. Pasaport kontrolündeki görevli dosyamızın işlenmesi icin eskort çağırıp bizi bir ofise yönlendirdi. Ofisin hemen yanında bir bekleme salonu vardı.gorevli memur beklememizi söyleyerek dosyamızı aldi. Daha yerimize bile oturmadan pasaportlarimizi geri vererek gidebilirsiniz dediler. Hiçbir soru sorulmadi. Bu kadar hızlı olmasına şaşırdık.

    Valizlerimiz de gelmişti. Onlarında hic beklenmedik. Buraya kadar herşey cok güzel ve hızlı gidiyordu.

    Tr'de iken hava alanından arac ve otel kiralamalarini yapmıştım. Atlanta hava alanı çok büyük bir yer. Kiraladigim araca shutt ile gidiliyordu. Bizde 6 büyük valiz 3 kabin valizi ve 3 sirt çantanız vardi. Bu kadar eşya ile shuttla binmek zor olacağı için esim ve kızımı indigimiz terminalde bırakıp kiraladığım araci almaya gittim. Valiler cok olduğu icin minivan bir arac kiralamıştim. Iyiki de oyle yapmışım. (İstanbul'da bir vw cady arka koltuklar yatık halde sadece 6 büyük valiz sığdı diğer eşyalar ve biz başka bir arac ile gittik.)
    International terminalden shuttle ile domestic terminale gittim oradan hava tren ile rent a car araclarin olduğu alana gittim. Benim kiraladığım firma hava alani dışındaydi kendi servisleri ile hava alanından sizi alıyorlar. Tum rent a car firmaları bir yerde idi (routes rent a car dışında) routes icin terminalde tabelalar vardi 1. Otoparkta diye ancak bu tabelalar 1. Otoparka gidince bitti. Servisin nereden kalktığı belli değil. Diger firma görevlilerine sorduğumda çoğu bilmiyordu. Tr'de iken telefon hatlarımızi yurtdışı kullanımina actirmistik. Telefonla aramaya çalıştım fakat Türk Telekom çalışmıyordu. Zar zor arama yaptım fakat santral çıkıp hatti kapatıyor ve ben biriyle görüşemiyordum. Bir kaç kez aramama rağmen iletişim kuramadım. International terminalde esim ve kizim.beni bekliyor. Ben stres icinde bir oraya bir buraya koşuyordum. O aracı iptal edip oradan başka bir firmadan arac kiralamayı düşünürken birine daha sordum. Benim kiraladığım firmayı biliyordu yolun karşısından servisi olduğunu benim ofisi aramam gerektiğini söyledi. Telefonumun çalışmadığını benim için kendisinin aramasını rica ettim. Kendi telefonu ile aradi fakat oda birine ulaşamadı telefonu açan yoktu. Dediği yere gittiğimde karsida duran gece farları gözümü alan bir minibüs gördüm bu mu acaba diye baktığımda aradığım servisin olduğunu gördüm. Bu arada 2.satten fazla olmuştu esim ve kızımı bırakalı. Aracı aldığım gibi eşimin yanina gittim. Bu arada kiralama ofisi ile international terminal arasinda baya bir yol var. Daha önceden indirdiğim google maps offline harita o gece hattımı kurtardı. Internet olmamasına rağmen Atlanta hava alanından Alpharetta'daki otelimizi ofline olarak bulup sorunsuz getirdi.
    1 gün verizondan prepaid hatlarımızi aldık. Fakat bizim xiaomi 4.5g telefonlarımız yüzünden sağlıklı çalışmıyor burada hatlar. Walmart'tan 50 usd ye ucuz gecici telefonlar aldik. Faturaliya geçince yeni telefon alacağız.
    Ayni gün bafo dan randevusuz olarak 16.00 civarı gittiğimiz subeden banka hesabı actirdik. Hesap açılışı icin sari zarfların üzerinde olan adresi kabul ettiler ( adres new Jersey "arkadaslarin adresi" olmasına rağmen)
    2 günluk gördüklerimiz için buralar cok guzel görünüyor. Bi kaç gün sonra North Carolina'ya geçiyoruz.
    Firsat buldukça deneyimlerimizi paylasmaya devam edecegim. Buradaki deneyimler sayesinde cok sey öğrendik.
    Tecrübelerinizle bu bilgi havuzunu doldurmaya bizde yardım edeceğiz.


  • @gok334 Sadece pasaportumu verdim. Bu biraz şans sanırım. Benim işime bakan çok tonton biriydi. Müracatta kuzenle gitmiştim. Ertesi gün numarayı almaya ben yalnız gittim. Tesadüfen aynı adama denk geldim. Ben "Sorry, My english level is not enough" der demez, Gülümseyerek "Rahat ol, seni dünden hatırlıyorum, hemen numaranı veriyorum" dedi. (Yani muhtemelen böyle bir demiştir diye tahmin ediyorum 😁 )


  • @bozyuruk Merhaba yeni hayatınız size mutluluk getirsin ❤️ Bizde 14 eylülde Atlantaya gidiyoruz. Banka hesabı açtığınız şubenin adresini verme şansınız var mı acaba? Bizde direkt oraya gideriz:)

  • ⭐⭐

    @gok334 Merhaba, evet GC kalici oturum ve calisma izni haklarini barindiryor. Acaba bu durum Phoenix'deki SSA ofisin isguzarligi midir diye dusunmeden edemedim. Ben de Phoenix'e tasinacagim bu arada. Bir ay uzun bir sure... umarim bir an once kavusursunuz her ikisine de.


  • @zeynomistan merhaba yolunuz açık olsun. Bizim hesap açtığımız sube adresini aşağı bırakıyorum. Randevu almadigimiz halde yardımcı oldular. Ismini hatırlamıyorum ama siyahi bir bayandı bize hesabi acan personel. Cok yardımcı oldular.

    5195 Windward Pkwy
    Alpharetta, GA 30004


  • @gok334
    SSN için başvuru yaptınız mı yoksa sadece DV-260 sırasında kutucuğu mu işaretlediniz?
    Başvuru yaptıysanız numarayı ertesi gün söylüyorlar. Yapmadıysanız hemen bugün yapın bence.
    Biz Indiana'daki büroya gittiğimizde "DV-260'daki başvurunuzu göremiyorum. Yeniden başvuru alacağım" demişti.


  • @bozyuruk yeni uayatınızda başarılar umarım sorunsuz işleri yoluna koyarsınız


  • @bozyuruk çok faydalı bir yazı olmuş teşekkür ederim. Bundan sonrası umarım yolunda gider ve kısa zamanda uyum sağlarsınız inşallah. Eğer ehliyetinizi de Atlanta'dan alacaksanız ehliyet deneyiminizi de ileride paylaşırsanız sevinirim. Abd hayatınızda başarılar.


  • @SemihPehlivan Merhaba, galiba kadının çok bilgisi yoktu. Ssn için başvuru yapmış olmamız lazım ama bir daha kontrol edeceğim. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.


  • @lumos ben de öyle tahmin ediyorum. Çok biliyor gibi gözükmüyordu. Biz Phonex’e 2 saat mesafede bir şehirdeyiz. Flagstaff’te. Phonex’i de sevdim ben. Özellikle iş bulma açısından çok daha iyi bizim bulunduğumuz şehre göre. Dedikleri kadar sıcakmış da 🙂 Kolay gelsin size de 🙌.


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 3
  • 3
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum