Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Uber ve Lyft Şoförlüğü

• ⭐⭐

@edelweiss Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

alt metni

ABD'ye yeni giden ve henuz arabasi olmayan kisiler icin Lyft Express Drive'dan bahsetmek istiyorum. Eger 25 yasinin uzerindeyseniz (bir cok sehir icin zorunlu) ve gecerli bir ABD ehliyetiniz varsa, Lyft tarafindan size saglanan haftalik $229 karsiliginda kullanabileceginiz araclar var. Lyft Hertz veya Flexdrive gibi sirketlerden araclari leasing yaparak size sunuyor ve sonrasinda haftalik bir ucret karsiligi kullanmaniza olanak sagliyor. Ustelik herhangi bir mile siniri yok. Araclari sahsi isleriniz icin de kullanabilirsiniz. ABD'ye ilk gittigimde bunu yapmayi cok istemistim ancak 25 yas sinirina takilmamdan dolayi yapamadim. Ayni sistem Uber'de de var diye biliyorum. Uber'deki ismi yanlis hatirlamiyorsam Vehicle Solutions'du. Express Drive simdilik yalnizca asagidaki sehirler icin gecerli:

Atlanta
    Austin
    Baltimore
    Boston
    Charlotte
    Chicago
    Dallas/Fort Worth
    Denver
    Detroit
    Houston
    Las Vegas
    Los Angeles
    Miami
    Nashville
    New Orleans
    Orange County
    Orlando
    Philadelphia
    Phoenix
    Pittsburgh
    Portland
    Richmond
    Sacramento
    Salt Lake City
    San Antonio
    San Diego
    San Francisco
    San Jose
    Seattle
    Tacoma
    Tampa Bay
    Washington, D.C.

Kaynak: https://www.lyft.com/expressdrive

Iyi gunler dilerim.

$5000 ile iş görür bir araç satın alınabilirken haftada $229 ile Lyft için kiralama yapmayı bakım maliyeti ve mil hesabı yapmamak avantajlı hale getirmeye yetiyor mu sizce?

• ⭐⭐

@saulgoodman Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

229 ile Lyft için kiralama yapmayı bakım maliyeti ve mil hesabı yapmamak avantajlı hale g

Lyft ExpressDrive ile arac kiraladiginizda sigorta icin esktra odeme yapmiyorsunuz. Ayrica olasi bir kaza, arizalanma vs. durumlarinda da herhangi bir odeme yapmaniz gerekmiyor. Sahsi aracla yapmak elbette daha karli ancak yeni gelen, birikimi olmayan ya da toplu bir masraftan kacinmak isteyen kisiler icin bence gayet ideal bir cozum. Uzun vadede olmasada kisa vadede gunu kurtarabilecek ve hatta iyi miktarda kar yapabilmenizi saglayabilecek bir sistem.

• ⭐⭐

@saulgoodman Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

@edelweiss Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

alt metni

ABD'ye yeni giden ve henuz arabasi olmayan kisiler icin Lyft Express Drive'dan bahsetmek istiyorum. Eger 25 yasinin uzerindeyseniz (bir cok sehir icin zorunlu) ve gecerli bir ABD ehliyetiniz varsa, Lyft tarafindan size saglanan haftalik $229 karsiliginda kullanabileceginiz araclar var. Lyft Hertz veya Flexdrive gibi sirketlerden araclari leasing yaparak size sunuyor ve sonrasinda haftalik bir ucret karsiligi kullanmaniza olanak sagliyor. Ustelik herhangi bir mile siniri yok. Araclari sahsi isleriniz icin de kullanabilirsiniz. ABD'ye ilk gittigimde bunu yapmayi cok istemistim ancak 25 yas sinirina takilmamdan dolayi yapamadim. Ayni sistem Uber'de de var diye biliyorum. Uber'deki ismi yanlis hatirlamiyorsam Vehicle Solutions'du. Express Drive simdilik yalnizca asagidaki sehirler icin gecerli:

Atlanta
    Austin
    Baltimore
    Boston
    Charlotte
    Chicago
    Dallas/Fort Worth
    Denver
    Detroit
    Houston
    Las Vegas
    Los Angeles
    Miami
    Nashville
    New Orleans
    Orange County
    Orlando
    Philadelphia
    Phoenix
    Pittsburgh
    Portland
    Richmond
    Sacramento
    Salt Lake City
    San Antonio
    San Diego
    San Francisco
    San Jose
    Seattle
    Tacoma
    Tampa Bay
    Washington, D.C.

Kaynak: https://www.lyft.com/expressdrive

Iyi gunler dilerim.

$5000 ile iş görür bir araç satın alınabilirken haftada $229 ile Lyft için kiralama yapmayı bakım maliyeti ve mil hesabı yapmamak avantajlı hale getirmeye yetiyor mu sizce?

Aslında bu seçenek sadece iyi iş yapan şehirlerde mantıklı geliyor bana. Hafta da 229 ödemiyorsunuz genelde. Size bonus vermiyor. Ekstraları kesip arabanın parasını orada çıkarmanıza yardımcı oluyor o zaman da 100-150 doalra hatta altına düşüyormuş. Birde şöyle düşünün ama 50-60 bin mil de bir sentra accent verso gibi bir arabaları 7-8 bine rahat alırsınız. O, 229'un yarısını arabanın masraflarına çıksanız ayda 500 dolardan yılda 6000 doları yine buluyor yani araba size bir nevi bedava gelecek. Km açısından da ayda 10 bin mil bile yapsanız en kötü iki sene kullanırsınız alacağınız arabayı. Çünkü çoğu araba 200-300 bini rahat görüyor. Ki bakarsanız fazlasınıda gider. Bana araba almak daha mantıklı geliyor. Bu işi ne kadar süre yaparım demeniz çok önemli aslında.

• @gkhanfeez Hocam sadece bir noktaya takildim, yilda 10 bin mil cok az bir rakam. Araba ile calisan biri olarak gunde en az 100 mil yapiyorum. 10 bin mili 3.5 ayda dolduruyorum.

• ⭐⭐

@mehmett Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

@gkhanfeez Hocam sadece bir noktaya takildim, yilda 10 bin mil cok az bir rakam. Araba ile calisan biri olarak gunde en az 100 mil yapiyorum. 10 bin mili 3.5 ayda dolduruyorum.

Yanlış yazmışım düzelttim hocam ayda 10 bin demek istedim büyük şehirlerde hafta da 1000-2000 oluyormuş full time yaparsanız. Birde uzak yerden geliyorsanız daha fazla

• @mehmett bey ben uber ve lyft Türkiye'deki taksi mantığı ile düşünmüştüm ama dün izlediğim videolardan eğer arabanız uygunsa dolmuş gibi kullanıla bildiğini duydum bu konuyu biraz açabilirmisiniz.

Aynı güzargay üzerinde birden fazla insan almak mümkün mü.. Bu işlem için uygulama üzerinden aynı güzergaha bakıp o güzergahtaki yolcular ilk önce tek tek seçilip sonra yolcuları alıpmı devam ediliyor ve gitmek istedikleri yerlere bırakılıyor sanırım burada anladığım kadarıyla insanlarda bu duruma alışkın..

Birde araçların 2004 model ve üstü olması istendiğinden bahsedilmiş doğrumu..

• ⭐⭐

@barış Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

@mehmett bey ben uber ve lyft Türkiye'deki taksi mantığı ile düşünmüştüm ama dün izlediğim videolardan eğer arabanız uygunsa dolmuş gibi kullanıla bildiğini duydum bu konuyu biraz açabilirmisiniz.

Aynı güzargay üzerinde birden fazla insan almak mümkün mü.. Bu işlem için uygulama üzerinden aynı güzergaha bakıp o güzergahtaki yolcular ilk önce tek tek seçilip sonra yolcuları alıpmı devam ediliyor ve gitmek istedikleri yerlere bırakılıyor sanırım burada anladığım kadarıyla insanlarda bu duruma alışkın..

Birde araçların 2004 model ve üstü olması istendiğinden bahsedilmiş doğrumu..

Doğrudur lyfte duymadım ama uber pool deniyor o dediğinize aynı güzargah üzerinde olan rotalardan 3-4 yolcu binebilir o zaman fiyat yolcular için düşüyor. Tabi bunu yolcunun seçmesi lazım yoksa uberin isteğine göre değil. Şoför de bu seçeneği kapatabilir isterse tamamen isteklerde bağlı. Zorunlu bir durum değil.

• @gkhanfeez teşekkürler

• NYC Taksi ve Lümuzinler komitesinin oylaması ile Uber ve Lyft sürücüleri için minimum kazanç olarak saatlik en az $27.86 ödenmesine karar verildi. Kural 20 gün içinde başlayacak. Diğer şehirlere örnek olabilir.

https://www.theverge.com/2018/12/4/18125818/uber-lyft-ride-share-new-york-wage-increase-minimum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@freeworld Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

NYC Taksi ve Lümuzinler komitesinin oylaması ile Uber ve Lyft sürücüleri için minimum kazanç olarak saatlik en az $27.86 ödenmesine karar verildi. Kural 20 gün içinde başlayacak. Diğer şehirlere örnek olabilir.

https://www.theverge.com/2018/12/4/18125818/uber-lyft-ride-share-new-york-wage-increase-minimum

bu iki turlu de dusunulebilir.

Uber/Lyft soforleri icin iyi bir haber gibi gorunse de, taksi lobisi ve mafyasinin bu sektoru bitirmek icin koymaya calistigi bir uygulamaya benziyor. Eger ucretler artar veya soforlerin sayisi azalirsa, insanlar sari taksileri daha cok tercih edeceklerdir diye dusunuyorlar sanirim...

Bir de New York'taki sari taksiciler oldukca kaba ve terbiyesizler, hizmet kalitesi de 0'a yakin... Buna ragmen Uber/Lyft/Via/Juno'ya devam edecegim kesinlikle...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Houston icin ufak bir video cektim... Faydali olabilir dusuncesi ile buradan paylasayim istedim... Aslinda cok video cekmek istedigim bir konu olmasa da cok fazla ulasan oluyordu. Birde cevremde bazen duydugum ve kesinlikle ezbere bir bilmislik olan 'al bir prius, parayi kirarsin' bakis acisinin dogru olmadigini gostermek gerekiyordu. Zira herkes bu duyum ile geliyor ve ciddi zaman harcamak zorunda kaliyordum cevaplamak icin. Rahatsiz adamim, koru korune yanlis gorunce aman bee diyemiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=rmZGYKxc-VI&lc=z23vvnn5orbtspygh04t1aokgy1mpd3zqjdarjbm0byrbk0h00410

• @semavi Güzel bir video olmuş özellikle sayılarla ve örneklerle açıklamanız bir çok insana yardımı olacaktır

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Mecbur kaldim...

Pizza ve bazi delivery islerinde kesinlikle 4 silindir ufak seyler...
    Uberx icin 4 yada 6 silindir az yakan olabilir...
    Baska bir isiniz var ise alin 7 kisilik...

Ben suan 7 kislik arac olmazsa cikmam durumuna geldim... Zaten is yogunlugu nedeniyle artik cikmiyorum. 1 Aylik bir gecis surecinde ise hem para kazandim hemde isyerimi acana kadar bana zaman kazandirmisti... Tesekkurler Uber iyi ki varsin :D

• @crazycells Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

@freeworld Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

NYC Taksi ve Lümuzinler komitesinin oylaması ile Uber ve Lyft sürücüleri için minimum kazanç olarak saatlik en az $27.86 ödenmesine karar verildi. Kural 20 gün içinde başlayacak. Diğer şehirlere örnek olabilir.

bu iki turlu de dusunulebilir.

Uber/Lyft soforleri icin iyi bir haber gibi gorunse de, taksi lobisi ve mafyasinin bu sektoru bitirmek icin koymaya calistigi bir uygulamaya benziyor. Eger ucretler artar veya soforlerin sayisi azalirsa, insanlar sari taksileri daha cok tercih edeceklerdir diye dusunuyorlar sanirim...

Bir de New York'taki sari taksiciler oldukca kaba ve terbiyesizler, hizmet kalitesi de 0'a yakin... Buna ragmen Uber/Lyft/Via/Juno'ya devam edecegim kesinlikle...

Sayın @crazycells
    Size katılıyorum bu gibi uygulamalar dünyada her zaman yapılabiliyor ilgi azaltmak adına zaten oldum olası anlamadım bu sarı taksi olayını tekelcilik mantığını birileri bazı alanları kapatmış ve tekelleştirmiş...

• @griinkart Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

@semavi Güzel bir video olmuş özellikle sayılarla ve örneklerle açıklamanız bir çok insana yardımı olacaktır

Ona ragmen anlatamadigim kisiler var... Yani basit matematik bazi seyler aslinda...

Bunun nedeni ise insanlarin yetersizligi degil... Bazi seylerin buraya gelmeden anlasilamiyor olmasi...

• Merhabalar videonuzu izledim bu platformda hep faydalı paylaşımlae yapan biri olduğunuzuda biliyorum amacım eleştirmek değil ama yanlış olan bazı şeyleri düzeltmek. Dün öğleden sonra 4 saate yakın uber yaptım ve güncel bilgileri paylaşayım.
    1.müşteri: uber pool 11.88 mile kazancım :14.44
    2.müşteri:uber pool 22.67 mile kazancım:30.03
    3.müşteri:uberx 7.62 mile kazancım:8.83
    4.müşteri uberx 4.37 mile kazancım:7.27
    5.müşteri uberx 2.84 milr kazancım:4.06
    Hiçbir bonus olmadan ödenen miktarlar bunlar ayrıca talep olması durumunda özelden ekran fotoğrafınıda iletebilirim. South jersey bu iş için vasat bir bölge. Hareketli bölgelerde daha yüksek kazançlar sağlanabilir

• @maranty Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

çla

Elestiri ve guzel dusunceleriniz icin cok tesekkurler...

Hosutonda degilseniz karsilastirma yapmaniz cok zor. Bende ekran paylasimlarimi iletebilirim :)

Bende Houston icin bazi yanlis anlasilmalarinhemen duzelteyim :)

Mesela son 1 ay icinde acilmadi ise bizde uberpool yok burada...

Eyaletlere gore UBER yada Lyftin verdigi kazanclar degisiyor. Kaldi ki bekleme sureleri de fiyatlar uzerinde etken... Bunu UBER sitesinden de gorebilirsiniz... Hatta en son UBER bilgilendirme yapmisti. Houstonda trafikte vakit gecirenler icin avantajli olacak ama zaman kisa yol uzun ise dezavantaj olacak bir tarifeye gecildigini bildirmisti.

Verdiginiz bilgiler kesinlikle cok degerli lakin bulundugunuz bolgeler icin gecerli.

Ben genellikle videolarda hep houston diye belirtiyorum, bu videoda belirtmedi isem, benim hatam diyeyim... Basligi hemen editleyecegim bu tip yanlis anlasilmalarin ve elma ile armutun karsilastirilmasinin onune gecmek icin...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Mesela Yakin bir kazanc yazayim oradan karsilastirin isterseniz kendi kazanclariniz ile... Sizin 5. Musteriniz ile cok benzer bir trip bilgileri paylasiyorum...

Uberx:

Base fare 0.75$
    distance: 2.05$ (3.43 Mile)
    Time: 1.32$ (10dakika 20 saniye)

Toplam Kazanc 4.12 Dolar (bonus yok)

Sanirim sizin bulundugunuz yerde Mile basina daha fazla odeniyor. Yani bilgilerin dogru yada yanlisligindan ziyade eyalete gore olan farkliliklar diyelim... Sanirim sanfransisco gibi yerlerde kazanclar daha yuksek olsa gerek...

• Katılıyorum eyaletler arasında herşey gibi bundada farklılıklar var anladığım kadarıyla. Onun dışında şunu belirtmek isterim America ya gelme niyeti olan arkadaşların ilk dönemleri atlatması adına iyi bir kazanç kapısı ve bunun yanında food delivery öneriyorum genelde mesafeler daha kısa ve bahşişler fazla oluyor.

• @maranty Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

Katılıyorum eyaletler arasında herşey gibi bundada farklılıklar var anladığım kadarıyla. Onun dışında şunu belirtmek isterim America ya gelme niyeti olan arkadaşların ilk dönemleri atlatması adına iyi bir kazanç kapısı ve bunun yanında food delivery öneriyorum genelde mesafeler daha kısa ve bahşişler fazla oluyor.

Burada delivery mi uber mi ayriminda kaliyor insanlar ve Uber lyft daha cok kazandiriyor... Ehliyet isini halledene kadar delivery yapmak genelde mumkun... Ilk gecis surecini atlatana kadar farkli isler ile ayakta kalabiliyor insanlar...

Dedigimiz gibi, bolgesel olarak hersey farkli olabiliyor burada... O yuzden arastirma yaparken, o bilgiyi edindigimiz kisilerin sartlarini ogrenmek en iyisi. Hepsi dogru ama kendi bolgesinde genellikle...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k