Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • 31 ekim saat 08:00


  • @yenibasladim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    NVC aşamasında marriage certificate istiyor. vukuatlı nüfus kayıt örneği yüklesem orada evli olduğum yazıyor zaten o yetiyor mu? Ayrica adli sicil kaydi vs gibi belgeleri türkce yüklesem yetiyor mu? ekstra belge yüklemem gerekse nasil yükleyebiliyorum? tesekkür ederim

    Vukuatlı nüfus kayıt örneğini zaten doğum belgesi olarak yüklemeniz lazım. Aile kaydınızla birlikte yükleyin. Sorun çıkmasın. Evlilik belgesi olarak orijinal belgenin ilk sayfasının taramasını yükleyin. Belgelerin hepsi Türkçe olabilir. Fazladan belge yüklemek için de aşağıda yer var, oradan yükleyebilirsiniz. Belgelerinizi 90 derece döndürülmüş şekilde yükleyin. Örneğin; nüfus kayıt örneği yataydır, onu dikey şekilde yüklemeyin. Adli sicil kaydı dikey belgedir, yatay yüklemeyin. Biz o konuda red yemiştik. Boşuna zaman kaybı.

    Edit: Evlilik belgesinin mühürlü sayfalarını yüklemişiz. Siz de öyle yapabilirsiniz. Kusura bakmayın biraz eksik bilgi olmuş yukarıda ama neyseki @ecom arkadaşımız tamamlamış bilgiyi.. 😊


  • Arkadaşlar merhabalar bugün mülakatım vardı, eşimin eski boşanma kağıdı elimdeydi ama mülakatı yapan kişi ismini göremedi, en üstte yazıyordu adı . Tekrar belge yükleyin hemen yüklerseniz perşembe günü onaylanır dedi. Belgeyi nereye yüklememiz gerekir?


  • @ynsmry Alakasız bir soru olacak ama mülakatı yapan görevli sarışın, gözlüklü olan beyfendi miydi? Bir de, bilenler cevap yazsa daha iyi olur ancak CEAC sistemine yüklemeniz lazım sanırım. Yani teknik olarak belge yükleyecek başka yer yok.


  • Merhaba, bugün eşime Ankara’da görüşme için email geldi!

    October 31 e tarih verdiler. DQ tarihi August 30,2022 idi. Uzun sürmesinin sebebi Foreign State od Chargeability si Fransa olması. Yani TC vatandaşı fakat yurt dışında doğduğu için vize mülakat sırası farklı ilerledi. Bu bilgilerin bu durumda vize bekleyen kişilere yardımcı olması için bu şekilde açıklamaları yazdım.


  • @Naerys evet ya oydu 😞 moralim çok bozuldu, ismi gayet yazıyor kağıtta 😞


  • @ynsmry, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    @Naerys evet ya oydu 😞 moralim çok bozuldu, ismi gayet yazıyor kağıtta 😞

    Ya o adam benimle beraber olanlara da sıkıntı çıkardı. Üzüldüm gerçekten sizin için. Hayırlısı olsun. İnşallah kısa zamanda onaylanır. 😥


  • Herkese merhaba. Size bir kaç şey danışacağım. CR-1 sürecim IR-1 oldu . 24 Temmuz günü DQ geldi. NVC den gelen son maile bunu diyoruz sanıyorum. Kısaltmaları çok iyi bilmiyorum . Hala mülakat günüm gelmedi. Ve 2021 yılında bir doz covid aşısı olmuştum. İkinciyi olmam gerekir mi ? Ve eğer ikinci doz aşıyı olursam ve mülakat günü gelirse, sağlık muayenesinden 1 ay önce hiç aşı olmayın diyorlardı. Bu sorun olur mu. Diğer bir sorum Mülakat günü haberi mülakat gününden ne kadar önce geliyor ?
    Bir sorum daha var , ben İsrail de doğdum ama İsrail vatandaşlığım yok. Ben 2 yaşındayken Türkiye’ye geri dönmüşüz. Türk vatandaşıyım. Bu belgelerin gecikmesine yol açar mı ? 2022 Nisan da başvurumuzu yapmıştık ve hala bekliyorum. Bütün sinir yaylarım gevşemiş durumda, yardmcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler


  • Arkadaslar merhaba, unganlarda muayene tam olarak ne kadar tutuyor? ve kredi kartı ile ödeyebiliyoruz değil mi ?


  • Konsolosluk görüşmesi sırasında hangi belgeleri yanımızda götürmeliyiz? Noter tasdikli belge orijinal belge olarak sayılıyor mu?


  • @Naerys teşekkür ederim🙏🏻 amin hepimiz için hayırlısı olsun inşallah, evraklarım tamdı ama yine yaşadık bi aksilik kısmet


  • @yenibasladim nvc ye orjinali türkçe olan belgeleri türkçe yukleyebiliyorsunuz. Adlı sicil kaydı arşiv kayıtlı olmalı. Evlilik cuzdaninizin işlem görmüş tüm sayfalarıni taratıp yükleyin onu kesin istiyorlar.


  • @Payakan Kredi kartiyla TL. olarak odeyebilirsiniz. Muayene ucreti, kisiden kisiye, yapilan asilara ve tahlillere gore degisiyor. Mesela, 18-45 yas arasina kan tahlili ve akciger filmi var. 45 yas uzerine bu tahliller yok. Sadece akciger filmi var. Diger tahliller yapilmiyor. Ortalama ucret 300-400 dolar arasi diyebiliriz.


  • @Gönül-Akbaş, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Herkese merhaba. Size bir kaç şey danışacağım. CR-1 sürecim IR-1 oldu . 24 Temmuz günü DQ geldi. NVC den gelen son maile bunu diyoruz sanıyorum. Kısaltmaları çok iyi bilmiyorum . Hala mülakat günüm gelmedi. Ve 2021 yılında bir doz covid aşısı olmuştum. İkinciyi olmam gerekir mi ? Ve eğer ikinci doz aşıyı olursam ve mülakat günü gelirse, sağlık muayenesinden 1 ay önce hiç aşı olmayın diyorlardı. Bu sorun olur mu. Diğer bir sorum Mülakat günü haberi mülakat gününden ne kadar önce geliyor ?
    Bir sorum daha var , ben İsrail de doğdum ama İsrail vatandaşlığım yok. Ben 2 yaşındayken Türkiye’ye geri dönmüşüz. Türk vatandaşıyım. Bu belgelerin gecikmesine yol açar mı ? 2022 Nisan da başvurumuzu yapmıştık ve hala bekliyorum. Bütün sinir yaylarım gevşemiş durumda, yardmcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    Merhaba,

    Sağlık muayenesi için 1 doz Covid aşısı yeterli. Kaynak sayfayı aşağıya bırakıyorum.

    İsrail vatandaşlığınız olmasa bile Türkiye dışında doğduğunuz için randevu tarihiniz biraz gecikmeli olacaktır. Büyükelçilik "Foreign State of Chargeability"nizi İsrail olarak görüyor, o nedenle öncelik Türkiye'de doğmuş Türk vatandaşlarının oluyor maalesef. @Handan hanımın eşi de bu durumdan muzdaripti. Bu durumu en iyi onlar bilir.
    Umarım en kısa zamanda randevu tarihinizi alırsınız. Bol şanslar.


  • @Naerys siz tüm soruları cevaplamissiniz zaten benimki küçük bir detay sadece malum o kadar çok aşamadan geçiyoruz ki boğulduk hepimiz bu detaylardan. Birilerine yardimimiz dokunuyorsa ne mutlu bizlere🙂


  • @ecom Teşekkür ederim inceliğiniz için. 🙂 Evet o kadar çok aşamadan ve sınavdan geçiyoruz ki, yardımcı olabilmek için ben de naçizane bilgi paylaşımı yapıyorum işte.. Bizim sınav bitti çok şükür. Amacımız elimizden geldiğince diğer arkadaşlara yardımcı olmak.. 😊


  • @ksmdgn, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Konsolosluk görüşmesi sırasında hangi belgeleri yanımızda götürmeliyiz? Noter tasdikli belge orijinal belge olarak sayılıyor mu?

    NVC sistemine yüklediğiniz bütün belgeleri (Nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı; E-devlet çıktıları olur) mümkün mertebe orijinal olarak götürmelisiniz. Eşinizin Tax Return'ler orijinal olmak zorunda değil. Zaten onları götürmek zorunda değilsiniz ama çoğumuz ne olur ne olmaz diye yine götürdü. Noter tasdikli belgelerden kastınız evlilik belgesiyse eğer, evlilik cüzdanının orijinalini istiyorlar. Noter tasdikli halini kabul edeceklerini sanmam. Bunlara ek olarak da ilişki kanıtlarınızı (uçak/otobüs/tren biletleri, otel rezervasyonları, birlikte çekilmiş fotograflar, WhatsApp konuşmaları vs).


  • @Naerys teşekkür ederim sağ olun


  • @Naerys bu aşamada eşimize ait bilgilerimi kendi bilgilerimizi mi götüreceğiz


  • My IR1 visa petition was approved by the NVC in mid-May 2023, but I still have not received an interview date. Is anyone else in the same situation?


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1476
  • 3
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum