Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.9k 296

• @bernat sordum iki ihtimalden birisi dedi net bir şey söylemedi. Kargo sirketlerine yönlendirdi ama bilemiyorum ne yapayim

• @baharikoo biletleriniz flexible ise kabinde uygunluk olan baska bir tarihe alın. Sonraki gün ya da 2 gün sonra gibi. Ama önce kabinin uygunluğunu kontrol ettirin

• @bernat ben cumartesi günü pasaport resmi gibi fotografcidan çektirip doktorumuza danışarak bir yol izleyecegiz.

• @Perihan-0 ben bugün görüştüm tarım il müdürlüğü ile yarın da randevu aldık Van kedisi olan kedim için gideceğiz. Kendimiz fotoğrafını çekip, fotoğrafçıdan vesikalık ölçüsünde fotoğraf kağıdına bastırdık. Size de yarın bilgilendirme yaparım

• @baharikoo bizde thy den soyle bilgi almıştık 2 kedi yavrum vardı (8 aylik olan kızımı kalp yetmezliğinden kaybettim 3 hafta önce 😥)2 kedinin ağırlığı kabiyla beraber 8 kg yi geçmiyorsa (aynı cins,birbirlerine alisik) 1 tek cam kenarı rezervasyon yeterli demişlerdi.

• @ozpirinc ben pasaportuna islettim kısırlaştırma yapıldığını.(scottish)

• @ozpirinc merhaba geri dönüşüm geç oldu , en son güncel bilgiyim aktarmak isterim thy müşteri hizmetlerine üstüne basa basa amerika seyahatim için sormama rağmen hepsi ayrı kafadan titrasyon gerekli ve gerekli değil cevapları verdir , en son aldığım net bilgi müşteri ilişkileri ile görüştüm ( temsilcisi değil ) türkiyedeki kedinizi amerikaya götürmek için , 1 aydan az değil 1 yıldan fazla değil kuduz aşısı , iç dış parazitleri ve çip takılı olması gerekiyor , ilçe tarımdan seyahat belgesi aldığımızda 48 saat geçerlili olduğu bilgisi aldım . Evet titrasyon gerekli değil fakat , kıta değiştireceğim için ve kedimi katiyen gümrükte bırakmayı göze alamıyacağım için , ben yinede ( titrasyon testi ) yaptıracağım bu masrafı göze alıyorum , bu gerekli olan bir detay değil , ben farklı bir tutum ile karşılaşma durumuma karşı bunu yaptırıyorum , herkese sevgiler.

• Arkadaslar İstanbul İl Tarım Müdürlüğünden şimdi çıktım. Van Kedisi olan kedim için ırk tespiti yapıldı. 3 kişilik bir kurul ayrı ayrı kedimi kontrol etti fakat kafesinden çıkarmadılar rahatsız etmemek için. Telefondan kendim çektiğim 2şer adet yüz, 2şer adet yandan boy fotoğrafını, dün bir fotoğrafçıda vesikalık ebadında yaptırmıştım, onları kabul ettiler. Veterinerimden aldığım kısırlaştırma yapıldığı tarihi içeren dökümanı, kedimin 8 yıldır benim üzerime kayıtlı olduğunu belgeleyen eski pasaportunu ve chip takıldıktan sonra ilçe tarımdan verilen yeni pasaportu aldılar. yeni pasaportuna fotoğrafları basıldı, soğuk damga vuruldu. 472₺ online olarak karttan ödeme yaptım ve ırk tespiti işlemi tamamlandı. Amerika’ya gitmeden son 48 saat içinde yine İstanbul İl Tarım Müd. Giderek gereken diğer izinleri alacağız. Kuduz aşılarını yeni yaptırıp pasaporta işletmiştim. Gelmeden sadece iç dış parazitte yaptırıp pasaporta işletin dediler. Bunun dışında Amerika özelinde ekstra bir şey talep edilmedi.

• @Perihan-0 bizimki ikisi 10 kg yapıyor malesef. Zaten uçacagimiz güne skinti çıktı rezervasyon konusunda. Atlanta kabul etmiyor gibi bi açıklama yapıldı az önce. Kargoyla göndermeyi bile göze aldım ama olmuyor. Ne yapacağım bilmiyorum :(

• @baharikoo farklı uçuşlara da mı kabul etmiyorlar?

• @baharikoo imkanınız varsa biletleri yenileyin.

• @helin-kara Pasaport ve çip kimin üzerine ise onunla uçacak diye bil kural var mi diye sorun?
    Hangi firma ile uçacaksaniz.

• @Perihan-0 bir gün sonrası için rezervasyon yapıp biletleri değiştirdik. Teşekkürler.

• @baharikoo süper, çok sevindim adınıza ve miniklere

• @baharikoo çok sevindim.Iyi yolculuklar 🙏

• Selamlar,

Benim de 2 yaşında british shorthair cinsi bir kedi kızım var. Gideceğim zaman, THY ile kabinde beraberimde götürmek istiyorum. Bununla ilgili rezervasyon, çanta vs gerektiğini anladım. Fakat diğer yasal prosedürleri, yani yapılması gerekenleri daha önce ABD seyahatinde yanında kedisini de götürmüş birisi kronolojik sırayla ve özetle anlatabilirse çok memnun olurum. Zorunlu olsun ya da olmasın tüm yasal-bürokratik işlemleri öğrenmek istiyorum.

İlaveten seyahat belgesinin uçuşa 48 saat kala alınması gerektiği yazılmış. 48 saatle sınırlı oluşu biraz saçma değil mi? Araya haftasonu vs girerse ya da uçak 48 değil 52 saat sonra ise ne oluyor tam olarak, götüremiyor muyuz?

Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. 🙏

• @emre911 merhaba, bununla ilgili 2 gün önce bizzat kendim giderek tarım il müdürlüğü ile görüştüm. rezervasyon sonrası yapmamız gerekenler konusunda 3 şey söylediler ilk olarak uçuştan en erken 1 ay, en geç 1 yıl önce yapılmış kuduz aşısının pasaportuna işlenmiş olması, 2. si seyahat planınızın olduğu ay içinde iç-dış parazit yapılmış olması ve bunun yine pasaporta işlenmiş olması, sonuncusu da son 48 saat içinde alınmak zorunda olunan yurtdışı seyahat izin belgesi. Bizim uçuşumuz salı sabaha denk geliyor pazar kapalı oldukları için uçuştan 1 gün önce pazartesi mutlaka gelin dediler. Hangi ilde yaşıyorsanız aslında oranın tarım il müdürlüğünü arayarak haftasonuna denk gelmesi durumunda nasıl bir işlem uygulanacağını daha sağlıklı öğrenebilirsiniz ya da uçuş öncesini haftasonuna denk gelmeyecek şekilde almanız gerekiyor mecburen.

• Merhaba herkese,
    Ben yaklaşık bir ay önce kedimle uçuş yaptım. Thy ile olan rezervasyonumu gişeden bilet alarak kolayca hallettim. Ankara’da yaşayanlar için meclisin olduğu caddedeki gişeyi öneririm. Uçuştan önce de tarım Bakanlığından kimsenin bakmadığı o belgeyi aldım. Tabii yine de nolur nolmaz almak lazım. Kedim normalde orta sakinlikte bir kedi. Ben sakinleştirici vermedim. Uçuştan 3 saat önce yemesini kestim. Önce İzmirden İstanbul’a uçtuk. İlk uçuşta çok rahattı. Mutlaka kedinize tasma takmanızı tavsiye ederim. Uçuş aralarında çıkarıp etrafa bakmasını sağladım. Tasmayla kaçma gibi bir olay yaşamadık. Bu işin eğer yalnız uçuyorsanız em zor kısmı güvenlikten geçerken kediyi her seferinde çıkarmak durumunda kalmaktı. Bu yüzden kedinin vücudunu saran kaçmasını engelleyecek bir tasma çok işime yaradı. Uçakta kedim ilk 5 saat uyudu. Son 4 saat biraz gergindi ve kafesinden dışarı çıkmak istedi. Biz seattle a yaklaşık 11 saatlik bir uçuş gerçekleştirdik. Arada çantasını kucağıma aldım. Bir şekilde idare ettik, ödül mamaları attım kendisini rahat hissetsin diye.
    Benim seattledan sonra bir uçuşum daha vardı Phonex’e. O uçuşun öncesinde havaalanındaki hayvan rahatlatma odasına soktum. Belki tuvaletini yapar diye taşınabilir kum kabı almıştım yanıma ama hiç kullanmadı. Sadece biraz gezindi odada. Dışarı çıkmak iyi geldi diye düşünüyorum. Amerika’ya girişte kimse kediyle ilgili bir şey sormadı bana. Genel olarak tek olduğum için orta zorluktaydı her şey. Ama yapılabilir olduğunu deneyimledim. Uçuş öncesi çok gergindim. Belki benim gibi birileri de merak ediyordur diye deneyimimi yazmak istedim. Herkese kolaylıklar.

• @gok334 istanbul üzerinden yapılan uçuşlarda genelde rica edince kedileri özellikle kafesten çıkarmamaya izin veriyorlar. Kedilerin kafesten cıkınca strese girme durumu daha yüksek olduğu için. Ama yine de dediğiniz gibi temkinli olmak lazım.

• @gok334

Selamlar hocam. Kıymetli bilgiler için teşekkür ederim. Seattle'a yaptığınız uçuş sırasında kedinin tuvalet ihtiyacı oldu mu hiç acaba? Gerçi sakinleştirici vermeyi düşünüyorum ben hayvanın stres olmaması için ama yine de olursa ne yapılıyor merak ediyorum açıkçası, çantasına mı yapması gerekiyor? Bir de söylediğiniz taşınabilir kum kabının linki varsa dm'den atabilir misiniz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k