Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 176.2k 296

• @gok334 nmerhaba kedi ile nasıl gittiniz anlatabilir misiniz?

• Daha gitmedim gideyim anlatırım tabiki 3 kedi bir yolcu ile yolculuk nasıl olacak ınanın bende stresi içindeyim

• @bernat Merhaba, kedileriniz için rezervasyon işlemlerinin detaylarını kısaca anlatma şansınız var mı acaba ? Örn: Ne kadar süre öncesinde yapabiliyoruz rezervasyonu? nasıl yapıyoruz? Önce kendi biletimizi alıp sonrasında mı kediler için rezervasyon yaptınız yoksa her ikisini de birlikte mi yaptınız ? Sonuç itibariyle müsaitlik olmadığı takdirde müsait olan bir gün tercih edilebilir diye düşünüyorum. Bu ve benzeri detayları bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

• @ozpirinc Merhaba, biletimi yeni aldım o nedenle bilgiler çok taze olacak sizin için. Öncelikle Thydan uçuşumu belirledim. Bizim uçuşumuz Ekim ayı sonunda, İstanbul’dan Philadelphia’ya olacak ve bulduğum bilette Chicago’dan bir aktarmamız var. Bileti Thy dan aldığınızda da aktarma uçuşunuz başka bir firma oluyor genelde, bizimki United Airlines orayı ayrıca arayıp kedilerin o uçuş için rezervasyonunu ayrıca yapmanız gerekiyor. Thy sadece kendi uçuşu için rezervasyon yapabiliyor. Öncelikle bileti belirledikten sonra (henüz almadan) thy nı arayıp almak istediğim uçuşu belirttim ve 2 kedim için kabin içi rezervasyonun uygun olup olmadığını teyit ettim. Uygun olduğunu söylediklerinde hemen bileti aldım ve beklemeden tekrar thy arayarak kabin içi hayvan taşıma bölümüne bağlanarak uçuşuma kedilerimi dahil etmek istediğimi belirttim. Yeniden uygunluğa bakıldı ve kedilerin ayrı ayrı bilgisi istendi. Türü, rengi, kilosu gibi bilgileri verdikten sonra rezervasyonlarının onaylandığını ancak ödeme ve diğer evrak işlemlerinin alana gittiğimde yapılacagı bilgisi verildi. Daha sonra PNR kodumla sisteme girip kontrol ettiğimde iki kedinin de eşimle benim biletlerimizde göründüğünü teyit ettim ve yine bir sorun çıkmaması adına thy ofise gidip kedilerin onay kodunu print olarak temin ettim. Daha sonra skypedan bir amerika numarası almıştım, bu numara ile united airlinesı aradım. Müşteri temsilcisine uçuş bilgilerimizi verdim ve uçuşumuza in cabin olacak şekilde kedilerimizi dahil etmek istediğimizi ilettim. Hemen işleme aldılar fakat bu aşamada işlem biraz uzun sürüyor telefonda biraz bekliyorsunuz. Öncelikle ilk kedi için yaş, kilo bilgisi aldı daha sonra ödemeye geçtik. Kredi kartımdan $125 tutar alındı ve sonrasında ilk kedi için uçuş onay kodu gönderildi. Sonrasında aynı şekilde diğer kedi için bilgiler alındı ve yine $125 ödeme yaptım ve uçuş onay kodu iletildi. Fakat burada çok dikkat edin telefonu kapadıktan sonra kartımdan 3 tane $125 çekildiğini gördüm. Yani 2 işlem yapılması gerekirken 3 işlem yapmışlardı. Hemen yeniden aradım ve yarım saat içinde kartıma ekstra çekilen $125 para iadesi yapıldı. Mutlaka kontrol edin yanlışlık olabiliyor. Thy alanda ödeme alacağı için onun tutarı konusunda şu an bilgi veremiyorum. Kedinin türü ve kilosuna göre değişkenlik gösterebiliyor tutar dediler, giderken öğreneceğiz

• @bernat Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Umarım sıkıntısız bir yolculuk yaparsınız. :D :folded_hands:

• @bernat tarım ilçeden 48 saat önce Evrak almayı unutmayın.(thy kesinlikle kabul etmiyormus)
    Benimde 2 yavrum var (kedim)onlar için thy aradık bu bilgiyi ve oz.kuduz asisi min.1 ay önce mak.1 ay kalaya kadar kabul ettiklerini söylediler.Pasaportunda muhakkak resim önden ve yandan (uluslararası uçuşlar icinmis).

• @Perihan-0 evet evet semtindeki tarım ilçe müdürlüğü ile de görüştüm, bu ay kuduz aşılarını yaptırıp pasaportlara işleteceğim. Bir de bizim ekstra olarak bir belge daha almamız gerekiyormuş kedilerimizden biri için. İkisi de aslında sokak kedisi, sokaktan sahiplendik ancak bir tanesi aynı zamanda Van kedisi. Van ve Ankara kedilerinin yurtdışına çıkarılabilmesi için ayrıca izin almanız gerekiyor. Bir de öyle bir izin belgesi temin edeceğiz. Fotoğrafı Tarımda yetkili mi çekiyor yoksa biz çekip pasaporta mı iliştireceğiz bilginiz var mı?

• Arkadaslar bir ek not düşeyim, eğer minik dostunuz Ankara kedisi, Van kedisi, Kangal gibi yurtdışına çıkış yasağı olan ülke özelinde bir ırksa çıkış işlemlerini ve izinleri ilçe tarımdan alamıyorsunuz. Tarım il müdürlüğüne, vesikalık boyutta 2şer adet yüz ve 2şer adet yandan boy gösteren fotoğrafla birlikte randevu alarak gidiyorsunuz. Hayvanın mutlaka kısırlaştırılmış olduğuna dair veterinerden bir yazı ve sizin hayvanın 3 yıldan uzun süredir sahibi olduğunuza dair bir resmi belge götürmeniz gerekiyor. Bir kurul toplanıyor, hayvanın türünü belgeliyorlar ve sonrasında uygun görülürse yurtdışı çıkış onayınız veriliyor. Bu işlemi birkaç ay öncesinden sorun yaşamamak ve minik dostunuzun uçuşunu garanti etmek adına almanızı öneririm.

• @bernat Bizim kedimiz yukarıda belirttiğiniz cinslerden değil, British Shorthair. Peki veterinerden kısırlaştırıldığına dair belgeyi bizlerde almak zorunda mıyız ?

• Merhabalar, 16 Eylül'de ucusumuz var. İki tane british kedimiz ve bir buçuk yaşında bebeğimiz var. Çip kuduz titrasyon testi vs. Tüm prosedürleri hallettim. Sizlere sormak istediğim, hem kedileri kabinde götürüp ( british cinsi kargo bölümüne alinmiyormus solunum skintisi riskinden dolayı) hem de eşimle yanyana nasıl gidebiliriz. Rezervasyon yapmak istediğimizde evcil hayvan olduğundan dolayı cam kenarı secme zorunluluğu var. İki kedi oldugundan ayrı ayrı cam kenarı seçmemiz mi gerekecek. Bebeğimiz de olduğundan zor olur bu durum bize. Ne yapabiliriz öneriniz tecrübeniz var mı bu konuda ?

• Kabin için rezervasyon yaptırmadim. Ret cevabı geldi :( bilet de almış bulunduk. Kedilerimi birakabilecegim kimse yok. Bırakmak da istemem zaten. Ne yapabilirim ? Çok kötüyüm :((

• @baharikoo red vermelerinin sebebi nedir? Kabindeki hayvan kapasitesi mi dolu yoksa köpek mi var?

• @ozpirinc hayır kısırlaştırılmış olması gereken sadece bu türler.

• @bernat sordum iki ihtimalden birisi dedi net bir şey söylemedi. Kargo sirketlerine yönlendirdi ama bilemiyorum ne yapayim

• @baharikoo biletleriniz flexible ise kabinde uygunluk olan baska bir tarihe alın. Sonraki gün ya da 2 gün sonra gibi. Ama önce kabinin uygunluğunu kontrol ettirin

• @bernat ben cumartesi günü pasaport resmi gibi fotografcidan çektirip doktorumuza danışarak bir yol izleyecegiz.

• @Perihan-0 ben bugün görüştüm tarım il müdürlüğü ile yarın da randevu aldık Van kedisi olan kedim için gideceğiz. Kendimiz fotoğrafını çekip, fotoğrafçıdan vesikalık ölçüsünde fotoğraf kağıdına bastırdık. Size de yarın bilgilendirme yaparım

• @baharikoo bizde thy den soyle bilgi almıştık 2 kedi yavrum vardı (8 aylik olan kızımı kalp yetmezliğinden kaybettim 3 hafta önce 😥)2 kedinin ağırlığı kabiyla beraber 8 kg yi geçmiyorsa (aynı cins,birbirlerine alisik) 1 tek cam kenarı rezervasyon yeterli demişlerdi.

• @ozpirinc ben pasaportuna islettim kısırlaştırma yapıldığını.(scottish)

• @ozpirinc merhaba geri dönüşüm geç oldu , en son güncel bilgiyim aktarmak isterim thy müşteri hizmetlerine üstüne basa basa amerika seyahatim için sormama rağmen hepsi ayrı kafadan titrasyon gerekli ve gerekli değil cevapları verdir , en son aldığım net bilgi müşteri ilişkileri ile görüştüm ( temsilcisi değil ) türkiyedeki kedinizi amerikaya götürmek için , 1 aydan az değil 1 yıldan fazla değil kuduz aşısı , iç dış parazitleri ve çip takılı olması gerekiyor , ilçe tarımdan seyahat belgesi aldığımızda 48 saat geçerlili olduğu bilgisi aldım . Evet titrasyon gerekli değil fakat , kıta değiştireceğim için ve kedimi katiyen gümrükte bırakmayı göze alamıyacağım için , ben yinede ( titrasyon testi ) yaptıracağım bu masrafı göze alıyorum , bu gerekli olan bir detay değil , ben farklı bir tutum ile karşılaşma durumuma karşı bunu yaptırıyorum , herkese sevgiler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k