DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba, 12 ekimde Dublin konsolosluk mülakatım var. yurt dışında yaşadığım için askerlik durumum kaçağa düşmüş yeni fark ettim mülakatıma 2 aydan az süre kaldı bir haftalığına Türkiyeye gittiğimde tecil etmeye çalışacağım. eğer tecil edemezsem sizce bununla ilgili mülakatta sorun yaşar mıyım? geçmiş mülakat deneyimlerinde bir arkadaşın Dublinde askerlik belgesi sorduklarını yazdığını gördüğüm için soruyorum ayrıca Bulgaristan vatandaşlığım var orada askerlik zorunlu değil galiba oradanda askerlik yapmadığıma dair belge almama gerek var mı acaba? şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @sanaldeniz çok fazla evham yapmıyorum şu anda ilk mülakatlar dağıtıldığında biraz heyecanlandım artık daha sakın kalabiliyorum kendi açımdan bakarsak cn düsük olduğu için biraz sabredip süreci okumaya çalisiyoeym tecrübe almaya bakıyorum forumdan


  • @kdone AP ne oluyor



  • @baran-bozdogan teşekkürler


  • @makaron önemli olan dürüst olmak bence de sorun olmaz .

  • ⭐⭐

    @ozpirinc Lutfen mesajlarda buyuk harf kullanmayin! Yazi dilinde ses yukseltmek anlamina geliyor, sizin amaciniz bu olmasa da belirtmek isterim.
    Mulakata Ankara'da girecekseniz ; kullanacaginiz belgeler orjinal dilinde Ingilizce ya da Turkce degilse bunlari cevirtmek zorundasiniz. Bir de arsiv kayitli adli sicil belgenizde kayitli mahkeme karari varsa onu kesinlikle Noterli Ingilizce Ceviri paptirmalisiniz. Bunun disinda belgeler Turkce olabilir.

  • ⭐⭐

    @ayberka Pasaportunuzu bulmanizda ya da kayip oldugunu ispatlamanizda fayda var. Cunku ABD vizesi basili eski pasaportlari gormek istiyorlar, vaktiniz var bulmaya calisin. Pasaport kimlik belgesi oldugu icin bir cesit, kayipsa en azindan Resmi Gazete ilani sureci baslatmanizda fayda vardi... En kotu ihtimal varsa dijital kopyasinin ciktilari yaninizda olsun ama bu Z plani, once ilk iki secenegi yapmaya calisin.


  • @lumos Büyük harf kullanmaktaki niyetim asla bir ses yükseltmek değildi, şayet yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Şimdi ABD Türkiye Büyükelçiliği'nin sitesinde yer alan yönergeye göre; "İngilizce veya Türkçe olmayan belgelerin yeminli tercüman tarafından yapılmış
    tercümesi gereklidir."
    şeklinde hüküm amirdir. Ayrıca mahkeme kayıtları başlığı adı altında 3 ayrı alt başlık altında değerlendirilme yapılması gerekmektedir.

    1) Boşanma:
    İlgili yönergeye göre şayet boşanma Türkiye'de gerçekleşmiş ise, orijinal boşanma ilamını üzerinde mahkemenin damgaları bulunmak şartıyla mahkemeden temin edilmesi gerektiği belirtilmiştir. İngilizce çeviri şartı bulunmamaktadır. Bu belgelerin aslı ve 1 fotokopisi gerektiği belirtilmiş. Ancak boşanma Türkiye dışında gerçekleşmiş ise, boşanma belgelerinin İngilizceye çevrilmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

    2) Ceza Davası:

    İlgili yönergeye göre; herhangi bir suçtan hüküm giymiş kişilerin daha sonradan suçu affedilmiş veya hüküm para cezasına çevrilmiş olsa dahi mahkeme kayıtlarının asıllarını (yine mahkeme mührü şartı bulunmakta), İngilizce tercümelerini ve kopyalarını getirmeniz gerekmektedir.

    3) Diğer Mahkeme Kayıtları:
    Bu başlıkta da yukarıda belirtilmeyen mahkeme kayıtları yer almaktadır. Ancak bu her dava dosyanızı kapsamamaktadır. İsim değişiklikleri, yaş düzeltmeleri, evlat edinme gibi işlemler içindir. Bahse konu bu mahkeme kayıtlarının mahkeme kayıtlarının asıllarını (yine mahkeme mührü şartı bulunmakta), İngilizce tercümelerini ve kopyalarını da getirmeniz gereklidir.

    Şimdi sizlere ilgili yönerge ve konsolosluk sayfasının linklerini paylaşıyorum. İlgilenen arkadaşlara faydalı olması dileğiyle...

    EKLER:

    1. İlgili yönerge için; https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf
    2. Konsolosluk sayfasında yer alan bilgiler için; https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/interview-guideline/step-3-interview-guideline/

  • @gucarslan birisi submit tarihlerimizi değiştiriyoda hiç durmadan ondan sordum


  • @sanaldeniz 570-700 adet mülakattan bahsediyorsanız çok az değil mi o halde CN 1000'e gelmeden biter mülakatlar?


  • Merhabalar, forumdaki excel listesinde yalnızca 2 kişinin ankaradan mülakat maili aldığı görünüyor ancak onlardan sonraki sıralamada yer alan yani 2XX CN'e sahip diğer arkadaşların da sanıyorum ki mülakat mailleri gelmeliydi diye düşünüyorum, ya da bu kadar ara veriliyor mu mülakat tarihleri verilirken?


  • @barbie Ankara'nın 2023 2022 2021 ağustos ilk ay mülakat dağıtım tarihlerini excel den kontrol ederseniz önceki seneler de de çok fazla dağıtım olmadığını fark edersiniz geçen sene 10 dağıtım olmuş ayrıca sayı olarak bizim excel de 2 kişi olabilir ama forumdab süreci takip etmeyen kişiler olduğunu da hesaba katın ayrıca greencard dışında da vize türleri olduğundan tek noktaya yüklenmiyor ankara umarız eylül ve Ekim aylarında ileri ki aylara daha fazla mülakat dağıtımı yapılacaktır


  • @barbie Case number 1,2,3 diye sıralı değil ki atlamalı sıralamalı. Ama çok az kişiye mülakat dağıtılması konusunda haklısınız malesef.


  • @symbi0te teşekkür ederim cevabınız için, bol şanslar.


  • @barbie rica ederim sizin içinde bol şanslar dilerim


  • @barbie arada boşluklar oluyor ya ondan dolayı öyle söylemiştir diye düşünüyorum


  • Herkese merhaba. Yeni evlendiğim eşime Add Applicant yaparak bir ds-260 formu açtırdık. Kendisi çocukken annesinin kazandığı çeşitlilik vizesinden faydalanarak ABD'de bulunmuş. Yani ailecek çekilişi kazanıp ABD'de green card almışlar. Ancak 2-3 sene orada bulunduktan sonra vatandaşlık almadan green card'ı yakarak Türkiye'ye kesin dönüş yapmışlar. Onun formunu dolururken "Have you ever been issued a U.S. Visa?" sorusuna Evet mi yoksa Hayır mı demeliyiz? Hayır seçeneğini işaretlemek gerekir diye düşündük çünkü ABD'ye Ankara Konsolosluğu'nun verdiği kapalı zarf ile giriş yapmışlar. Pasaportunda da bir vize görünmüyor. Sadece ABD'ye ilk girişte bastıkları I-551 damgası mevcut. Ancak yine de emin olamadık ve deneyimli adminlere danışmak istedik. Teşekkürler.


  • @barbie Selam.
    Ankara, 2024 yılı DV Lottery talihlileri için Ekim-2024 için Ankara CN=4500'e kadar vize mülakatı randevusu verebilecekken (Visa Bulletin'e göre), CN=299'a kadar vize mülakatı randevusu vermiş olabilir.
    Yine aynı şekilde Ankara, 2023 yılı DV Lottery talihlileri için sürecin sonuna kadar CN=32000'e kadar vize mülakat randevusu verebilecekken CN=14999'a kadar vize mülakatı randevusu verdi. Bunların içinden de DS-260 Formunu erkenden dolduranlar mülakat randevusu aldı.
    Fakat dosyasını (case) başka ülkelerdeki konsolosluklara taşıyabilenler CN=32000'e kadar mülakat randevusu alabildiler.
    Bence bunun da sebebi 01.01-31.12.2022 arasında ABD'ye illegal giren (herhalde hepsine yakını da Meksika üzerindendir) 21968 Türk'tür.
    Green Card Lottery'de şöyle bir kural var, Türkiye'den Green Card Lottery'e katılanlar Türkiye son 5 yılda ABD'ye toplam 50.000 adet göçmen vermediği için katılabiliyorlar, bu her ülkenin vatandaşları için böyle, eğer Türkiye son 5 yılda ABD'ye 50.000 adet (legal+illegal) göçmen gönderim rakamına ulaşırsa o zaman Türk vatandaşları da Meksikalılar, Brezilyalılar, Kolombiyalılar, Dominikliler, El Salvadorlular, Haitililer, Honduraslılar, Jamaikalılar, Hintliler, Nijeryalılar, Pakistanlılar, Filipinliler, Venezuellalılar, Vietnamlılar, İngilizler (Kuzey İrlandalılar hariç), Güney Koreliler, Çinliler, Bangladeşliler gibi Green Card Loto'suna katılamazlar.


  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, peki bu sene DV-2024 için, DV-2023'te 14999 demişsiniz, bundan daha az verme ihtimalleri var mıdır, ek olarak Coronavirus'ün yeni varyantı da Atlanta'da görülmüş olduğu iletiler okudum burada, etkisi olabilir mi bunun? Yani biraz evham mıdır, diğer arkadaşların söylediği gibi, biraz endişe midir bilmem bu belirsiz durumdan ötürü stresliyim. Net bir konu hakkında konuşmuyoruz farkındayım ancak iletileri okudukça diğer konsolosluklara dosya taşıma fikri geliyor aklıma, ancak kararsızım. Yorumlarınız benim için önemli arkadaşlar, tekrardan herkese bol şanslar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum