(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Herkese merhaba, umarım herkes iyidir. Bayağıdır foruma katılamıyorum. Turizm vizeleri konusunda teknik bilgisi olan arkadaşlardan bir detay öğrenmem lazım. Aldığımız turist vize randevusuna gidememe gibi bir durumda herhangi bir sıkıntı yaşıyor muyuz? Biz bu randevuyu ötelemek istesek hangi adımları izlememiz gerekiyor? bilen yardımcı olabilir mi? selamlar...
-
@istanbuladami Planlanmış bir randevuya katılamazsanız aşağıdaki işlemi yapmanız gerekir:

Bunun haricinde AIS üzerinden randevunuzu uygun olan başka bir tarihe alabilirsiniz. ( devam tuşuna bastıktan sonra Randevu Yeniden Planla) seçeneği ile.
-
su anki durumu bilmiyorum ama bundan 8-10 sene once sanirim kuzen randevusunu kacirmisti, vizeyi yeniden zamanladiginda da red almisti ki o zaman redler bu kadar yuksek degildi biz randevusunu kacirmasina baglamistik o reddi.
-
@tufank öncelikle hızlı bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum yalnız şöyle bir sıkıntı var, randevu başvuru sayfasına girdiğimde devama bastığımda zaten randevu tarihi ile alakalı yeniden planlama erteleme gibi seçenekler karşıma çıkmıyor, orada tıkanmış durumdayım. Başvuru sahibi ekle, acil randevu talep et gibi seçenekler var ama randevu yeniden planla ya da randevu tarihlerine bak gibi o sayfayı göremedim ne yazık ki
-
@istanbuladami devam tuşuna bastıktan sonra çıkan ekranın görüntüsünü paylaşabilir misiniz? (kişisel bilgilerinizi gizledikten sonra )
-
@tufank tabi ki..

-
@istanbuladami normalde aşağıdaki seçeneğin olması lazım ama randevunuz çok yakın tarihte diye gözükmüyor olabilir.

Dilerseniz AIS müşteri hizmetlerini arayıp destek alabilirsiniz. şu adreste hem TR destek numarası hem de e-mail mevcut. https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/contact_us
-
Az önce 6 Eylül de ki randevumuzu iptal ettim hadi bakalım kime nasip olacak

İptal ettikten sonra birşey oldu ben yeniden randevu alacağım para ödeyeceğim diye biliyorum baktım orda randevuyu planla seçeneği var tıkladım yeni randevu oluşturdum normalde Ekim de bir yıl olacak ve yeni ücret ödemem gerekecekti öyle bir ekran çıkmadı bilen varmı nedir -
@Zelene ödemeyi hangi tarihte yapmıştınız? Ödemenin yapılmasının üzerinden 1 sene geçmeden randevu almanız gerekiyor. şöyle bir duyuru eklendi en son:
Göçmen Olmayan Vize Bedelinin Geçerliliği (MRV Bedeli)
1 Ekim 2022'den önce düzenlenen Makinada Okunabilir Vize (MRV, Machine-Readable Visa em inglés) Bedelinin ödenmesine ilişkin tüm ödeme makbuzlar 30 Eylül 2023'te sona erecektir. Ücret geçerlilik süresi uzatılmayacaktır. Başvuru Sahiplerinin yeni bir ücret ödememek için 30 Eylül 2023'ten önce bir randevu almaları veya mülakattan muaf başvurusu yapmaları gerekmektedir. Mülakatın kendisinin 30 Eylül 2023'ten önce yapılması gerekmediği, ancak aylar sonrasına planlanmış olsa bile sistemde bir mülakat randevusu alınması gerektiğini lütfen unutmayınız. Ayrıca, randevu almak için 1 Ekim 2022'den önce ödenen MRV ücretlerini kullanan başvuru sahipleri, randevu tarihlerini 1 Ekim 2023'te veya sonrasında değiştirmeye çalışmamaları konusunda uyarırız. Aksi takdirde, hem orijinal randevu tarihi hem de MRV ücreti geçerlilğini yitirir. Başvuru sahibinden yeni bir ücret ödemesi ve yeni bir başvuru paketi sunması istenecektir.
VİZE ÜCRETİNİZİN GEÇERLİLİĞİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER
Vize başvuru ücretleri, satın alma tarihinden itibaren 365 gün kullanım için geçerli olup 365 günden sonra, başvuru sahibi görüşme randevusunu planlamamışsa veya ABD Göçmen Olmayan vizesine (K nişanlı vizeleri dahil) başvurmak için randevusunu almamışsa, ücretin süresi dolar ve başvuru sahibi vize başvuru ücretini kullanma hakkını kaybeder. Bununla birlikte, 2020'nin başlarında COVID-19 nedeniyle rutin konsolosluk işlemlerinin askıya alınması ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın tüm rutin vize işlemlerini olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde eski haline getirme çabaları sonucunda, Bakanlık 20 Şubat 2020 ile 30 Eylül 2022 arasında süresi dolan vize başvuru ücretlerinin geçerliliğini 30 Eylül 2023 tarihine kadar uzatmıştır.
-
@tufank okudum bunu karşıma çıktı ama hiç birşey anlamadım
️
ekranda 11 Ekim de bir yıl dolacak randevuyu alalı ben iptal edeyim gitmeyeceğim randevuya biri faydalansın dedim baktım ekran da iptal sonrası yeni randevu al diyor para ödemesi de istemedi hiç mi istemeyecek yoksa görüşmede mi vereceğim -
@Zelene 11 Ekim'e kadar tekrar bir randevu oluşturursanız ek bir ücret ödemeniz gerekmez. Ancak bu tarihten sonra ödeme makbuzunuz geçerliğini yitirecek ve yeni bir randevu almak için tekrar ödeme yapmanız gerekecek.
-
@tufank aldım randevuyu almazsa tekrar para süper olur
-
@Zelene aldıysanız bir sıkıntı olmaz, tekrardan para ödemeniz gerekmeyecek.
-
@tufank @zelene bu konuda ufak bir düzeltme yapayım parayı ödediniz ve randevuyu 15 ay sonraya aldınız paranızın ödendiği tarihten itibaren 1 sene içerisinde yakın zamana zaten çekebiliyorsunuz. Velevki çekemediniz ve parayı ödediniz tarihten 1 sene geçti işte o 15 ay sonraya aldığınız tarih sabit kalıyor randevu tarihi değiştirilemiyor. O tarihte randevuya giriyorsunuz. Konsolosluğun açıklamasını ekliyorum.
"Vize ücretinizi gelecekte (vize ücretinin sona erme tarihinden sonra) bir randevu ayarlamak için zaten kullandıysanız, yeni bir vize ücreti ödemediğiniz sürece, ücretin sona erme tarihinden sonra randevunuzu iptal edemez veya yeniden planlayamazsınız. Mevcut randevunuz, vize ücretinin sona erme tarihinden sonra planlanmış olsa bile hala geçerlidir. Lütfen planlanan vize görüşmesi randevunuza katılmayı planlayınız.
Vize ücretinin sona erme tarihinden sonra randevunuzu iptal edemez veya yeniden planlayamazsınız. Randevunuzu iptal etmeye veya yeniden planlamaya çalışırsanız, planlama sistemi orijinal randevunuzdaki vize ödemenizin sona erdiğini belirten bir uyarı mesajı görüntüler ve randevunuzu iptal etmeye veya yeniden planlamaya devam etmek isterseniz, sistem sizden yeni bir vize ücreti ödeme yapmanızı ister." -
@selamibasaran evet bu durumu biliyorum bende randevu vermesine şaşırdım vize ücreti geçersiz o zaman ama randevu oluşturdu
-
@selamibasaran evet biliyorum ancak @Zelene randevuyu iptal etmişti o yüzden süre dolmadan randevu alması gerektiğini söyledim. süre dolduktan sonra mevcutta randevusu olmadığı için ödeme belgesi geçersiz olacaktı.
-
@istanbuladami randevunuza 5 gün kala tarih değişikliği yapamazsınız ondan dolayı randevu değiştirme ekranı sizde kapalı
-
Daha 4 gün önce @tolgasatir ile 20 kasıma erkene çekmek için anlaşmıştık. Redliyim normal de 2024 Aralık 11 de randevu vardı sonra bugün gelen mail ile öğrendim 17 Kasım çekilmiş her şey için teşekkür ederim

-
22 Ağustos 2024teki çift kişilik randevumu 3 günde 16 ekim 2023e alan çok değerli abim olan @tolgasatir ‘a teşekkür ederim. Sana güvenim sonsuz

-
Merhabalar. Sistemi ben kendim ve eşim adına amerika vizesine basvurucam
-
Öncelikle Ds160 formu ile randevu sitesi farklı mi.
-
Randevu 1 yıl sonraya verildiği için ds160 geçersiz kalacak. Bu arada shengen almaya calisip onlari da eklemek istiyorum forma. Ds160 formu kaç kez ve nasıl güncellenir.
-
İlk ds160 form doldurmada tüm bilgileri girmemiz gerekir mi . Değilse hangileri yeterli.
-
Ds160 guncellerken randevu ile ilgili sitede bir değişiklik yapmamız gerekiyor mu . Kaç kez degisiklik yapabiliriz.
5.Ben ve eşim ikimiz aynı anda mülakata gitmek istiyoruz. Ds160 ayrı ayrı 2 farklı form mu doldurmaliyiz yoksa 1 ekrandan 2 kişi için dolmuş oluyor mu .
6. Ayrı ayrı dolduruluyorsa aynı tarihe nasıl randevu alabiliriz aynı anda mülakat için.
7.Son olarak randevu tarihini one çekmek için form veya sitede herhangi bir değişiklik yapılması gerekiyor mu -
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.