Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikaya taşındıktan sonra ilk 5 yıl içinde seyahat etmek istediğiniz ülke ve eyaletler nedir, nerelere gitmek isterdiniz? (taşındıysanız bu planların ne kadarı gerçekleşti?)

• @dytmelek

Teşekkür ederim, sizlerinde hedeflerinize ve hayallerinizde ulaşmanızı dilerim.

• @çakıl

Gidilecek yollar, çizik atılacak listeler bizleri bekliyor... :couple_with_heart_woman_woman:

• Bende kendi hayalimden bahsetmek isterim ;

Nasip olurda talihlilerden olursak, ilk önce Texas Houston'a taşınıp yerleşmek

1. yıl çocukların okulu, iş bulma gelir düzeyini dengeleme ile geçer diye düşünüyorum.
    2. yıl itibari ile ekonomik olarak Texas düzeyinde olup iklimsel olarak İstanbul'a benzer bir eyalete taşınmak adına fikir olması için ziyaret etmek isterim örneğin; North Carolina
      3.yıl Amerika kültürünün yoğun olduğu, göçmen sayısının düşük olduğu eyaletleri gezmek isterim. Bahsi geçen o kültür nedir daha iyi anlamak adına :)
    3. ve 5. yıllarımızda ise 1 aylık tatilimiz olacağını varsayarsak 1 hafta İstanbul, 1 hafta güzel bir tatil beldemizde her şey dahil otel rezervasyonu, 1 hafta Avrupa tatili maximum 2 ülke olacak şekilde, kalan 1 haftayı da Amerika'daki eve dönüp jet lag süreci ve tatil yorgunluğunu atma olarak değerlendirirdim. :)
  • ⭐⭐⭐

Japonya-İngiltere(Harry Potter Stüdyoları)-Norveç-Polonya ve Almanya(2.Dünya savaşı bölgeleri)
    Amerika'da ise
    New York (Özellikle helikopter turu)
    California
    veeeeee
    Route 66!!!!!!

• Kanada
    Norveç
    İspanya
    İsviçre
    Fransa
    Çek Cumhuriyeti
    Japonya
    Avusturya-Viyana

• @Erkan-Gürsoy bu iletiye cevap yazayım, amerikaya geldiğimizde lazım olacak 😊 emeğiniz için teşekkürler

• Daha önce meslek sebebiyle gitmiş olduğum halde, turist olarak yeniden ziyaret etmek istediğim;

1. Kanada-Montreal
      2)İsviçre-Zürih
      3)Japonya-Osaka

😍

Ayrıca Eyalet bazında FL’ye gidecek bi göçmen olarak öncelikle;
    1)California
    2)Michigan
    3)Hawaii

ziyaret etmek isterim 🫶🏻🙏🏻🇺🇸

• ........

• ⭐⭐

oregonun pasifik sahillerini karavanla gezmek görmek isterdim

• elinize sağlık

• bende abd ye gittiğimde elimden geldiğince gezmeyi düşünüyorum

• ABD'nin batı kıyısı, Seattle'dan başlayıp San Diego'ya kadar gerçekten muazzam. Deneyimlenebilecek çok fazla tecrübe var. Eşimle en çok batı yakasını gezip dolaşmak istiyoruz. Belki bir karavanla ya da araba-otel şeklinde olabilir. Hata batı yakasını 3 gün boyunca boydan boya geçen yataklı tren bile çok güzel bir deneyim.

Onun haricinde Alaska ve Hawai çok sofistike yerler. Fırsat bulunabilir mi bilmiyorum ama bulduğum bir dönem ikisini de kesinlikle görmek isterdim. Doğu yakası da New York ve Miami başta olmak üzere gezilir tabii ki detaylı ama daha az ilgimi çekiyor açıkçası. Bir de Montana, Minnesota, Michigan gibi kış eyaletleri doğasıyla gerçekten çok güzel görünüyor.

• Bahsettiğiniz yerleri ailece gezip gördükten sonra öğrenciyken okuyup rotanın çıktısını kitabın arasında sakladığım Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı (Zen and the Art of Motorcycle Maintenance) kitabındaki Zen Route'u motorsikletle tek başıma tamamlamak, bucket-list'tekilerden bir tanesi.

73bf643a-cdd5-4d57-ae29-c1214974c4b2-zen_route-1536x1079.jpg

Benzer Başlıklar

• Gayrimenkul Yatırım Yönetimi Tavsiyeleri

Emeklilik ve Yatırım amerika amerikadaeval
    5
    0 Oy
    5 İleti
    483 Bakış
    MySeaM
    50% yani yari yariya kiraya ortak olma durumu cok yuksek. Normalde property management sirketleri bu isi 10-15% arasinda bir oranda yapiyorlar. Kiraciyi onlar buluyor, herseyi ile onlar ilgileniyorlar. Tadilat falan gibi masraflari siz oduyorsunuz ama onlar yaptiriyorlar.
  • Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek

Taşındı Yolculuk
    7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @patriot, içinde söyledi: Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek @gucarslan cok tesekkur ederim. Simdi baktim, uzerinde tc kimlik no yaziyor. 11 sayidan olusan bir numara, dogru mu? Oldukca eski birsey. Bu resimdeki gibi. https://ipfs.io/ipfs/QmQP99yW82xNKPxXLroxj1rMYMGF6Grwjj2o4svsdmGh7S/out/I/m/Nufus_cuzdani.gif Bunu kabul ederler mi? Ucaga binerken sorun olur mu? üzerinde TC kimlik numaranız varsa kabul edileceğini düşünüyorum. yerinizde olsam vizemi hazır eder, bununla girmeyi dener, olmazsa hemen abd pasaportu ve vize ile giriş yapardım.
  • Amerika İçi Uçak Seyahati

Yolculuk
    54
    2 Oy
    54 İleti
    6k Bakış
    K
    Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
  • İlk giderken götürülecek evraklar

Yolculuk
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @mulus Sorunuz su konuyla ilgili: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k