Amerikaya taşındıktan sonra ilk 5 yıl içinde seyahat etmek istediğiniz ülke ve eyaletler nedir, nerelere gitmek isterdiniz? (taşındıysanız bu planların ne kadarı gerçekleşti?)
-
@dytmelek
Teşekkür ederim, sizlerinde hedeflerinize ve hayallerinizde ulaşmanızı dilerim.
-
Gidilecek yollar, çizik atılacak listeler bizleri bekliyor... :couple_with_heart_woman_woman:
-
Bende kendi hayalimden bahsetmek isterim ;
Nasip olurda talihlilerden olursak, ilk önce Texas Houston'a taşınıp yerleşmek
- yıl çocukların okulu, iş bulma gelir düzeyini dengeleme ile geçer diye düşünüyorum.
- yıl itibari ile ekonomik olarak Texas düzeyinde olup iklimsel olarak İstanbul'a benzer bir eyalete taşınmak adına fikir olması için ziyaret etmek isterim örneğin; North Carolina
3.yıl Amerika kültürünün yoğun olduğu, göçmen sayısının düşük olduğu eyaletleri gezmek isterim. Bahsi geçen o kültür nedir daha iyi anlamak adına :) - ve 5. yıllarımızda ise 1 aylık tatilimiz olacağını varsayarsak 1 hafta İstanbul, 1 hafta güzel bir tatil beldemizde her şey dahil otel rezervasyonu, 1 hafta Avrupa tatili maximum 2 ülke olacak şekilde, kalan 1 haftayı da Amerika'daki eve dönüp jet lag süreci ve tatil yorgunluğunu atma olarak değerlendirirdim. :)
-
Japonya-İngiltere(Harry Potter Stüdyoları)-Norveç-Polonya ve Almanya(2.Dünya savaşı bölgeleri)
Amerika'da ise
New York (Özellikle helikopter turu)
California
veeeeee
Route 66!!!!!! -
Kanada
Norveç
İspanya
İsviçre
Fransa
Çek Cumhuriyeti
Japonya
Avusturya-Viyana -
@Erkan-Gürsoy bu iletiye cevap yazayım, amerikaya geldiğimizde lazım olacak 😊 emeğiniz için teşekkürler
-
Daha önce meslek sebebiyle gitmiş olduğum halde, turist olarak yeniden ziyaret etmek istediğim;
- Kanada-Montreal
2)İsviçre-Zürih
3)Japonya-Osaka
😍
Ayrıca Eyalet bazında FL’ye gidecek bi göçmen olarak öncelikle;
1)California
2)Michigan
3)Hawaiiziyaret etmek isterim 🫶🏻🙏🏻🇺🇸
- Kanada-Montreal
-
........
-
oregonun pasifik sahillerini karavanla gezmek görmek isterdim
-
elinize sağlık
-
bende abd ye gittiğimde elimden geldiğince gezmeyi düşünüyorum
-
ABD'nin batı kıyısı, Seattle'dan başlayıp San Diego'ya kadar gerçekten muazzam. Deneyimlenebilecek çok fazla tecrübe var. Eşimle en çok batı yakasını gezip dolaşmak istiyoruz. Belki bir karavanla ya da araba-otel şeklinde olabilir. Hata batı yakasını 3 gün boyunca boydan boya geçen yataklı tren bile çok güzel bir deneyim.
Onun haricinde Alaska ve Hawai çok sofistike yerler. Fırsat bulunabilir mi bilmiyorum ama bulduğum bir dönem ikisini de kesinlikle görmek isterdim. Doğu yakası da New York ve Miami başta olmak üzere gezilir tabii ki detaylı ama daha az ilgimi çekiyor açıkçası. Bir de Montana, Minnesota, Michigan gibi kış eyaletleri doğasıyla gerçekten çok güzel görünüyor.
-
Bahsettiğiniz yerleri ailece gezip gördükten sonra öğrenciyken okuyup rotanın çıktısını kitabın arasında sakladığım Zen ve Motorsiklet Bakım Sanatı (Zen and the Art of Motorcycle Maintenance) kitabındaki Zen Route'u motorsikletle tek başıma tamamlamak, bucket-list'tekilerden bir tanesi.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum