DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Fatih-Kaymak Lutfen deneyimleri ve baslikalri okuyun, daha once defalarca cevaplanan sorular size de zaman kaybettirir.


  • @Mesut-Isler Belgrad/Sırbistan’tan aldım. Değerli adminlerimizin tavsiyesiyle vatandaşlığım olduğu için dosya taşıma yaptım.


  • @Not_Born_Yesterday ben de abd ye gidip böyle deneyimlerimi aktarmak istiyorum 🥹

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DS260 Açtırmak ve Vize Mülakatına Etkisi


    The American Immigration Lawyers Association (AILA) her iki üç ayda bir Department of States (DOS) ile soru cevap niteliğinde bir etkinlik yaparak sıklıkla gelen soruları cevaplıyor.

    son yaptıkları etkinlikle "DS260'ı açtırmanın mülakat almak sırasına etkisi nedir?" ve "DS260 formunun ne zaman açtırılması gerek?" sorularına açıkça cevap verdi.

    CEAC Issues Updating Form DS-260 18. Once Form DS-260 is submitted, it cannot be changed. Applicants submit DS-260s at the NVC stage for the case to become documentarily qualified and then wait for one to two years for an interview. In some cases, the information on the form becomes outdated during this time. However, given that the document is locked and there is no option to submit a new DS-260, please confirm how DOS prefers applicants update the information included to reflect updates from after submission but before the IV appointment?

    Response: Our systems are not designed to allow a DS-260 to be reopened after it has been received and reviewed by NVC. Reopening would take the case out of the intended processing path and further, if NVC were to re-open a DS-260 after a case was documentarily complete, the case would lose its ‘spot in line’ for scheduling, as a new documentarily complete date would be applied to the case. Instead, once the case has been scheduled the post can be informed that there are changes that need to be made to the DS-260, and the post can reopen the document to allow updates to be made through the CEAC portal. Likewise, the visa applicant can and should inform the officer at the interview of any information on the form that has become outdated so that the form can be annotated or reopened to be amended by the applicant, as appropriate (see 9 FAM 504.5-3(A) for more information).


    yine, yeni, yeniden belirtmiş olayım ki;
    DS260 formunu açtırmak açıkça mülakat alma sırasını ciddi şekilde etkiliyor ve hiçbir şekilde bunu tavsiye etmiyoruz.
    bunu zaten DV2022 ve DV2023 sürecinde açıkça gördük.

    ayrıca, DS260 formunda değişikliği ne zaman yapmak gerektiğini de çok açık şekilde belirtmiştik ki, onlar da bunu tekrar belirttiler.
    bu değişiklikleri, mülakat aldığınızda; ya konsolosluğa mail atarak ya da mülakat sırasında evrak teslim ederken konsolosluk görevlisine bildirerek yapabilirsiniz.

    bütün DV2024 kazananları arkadaşlarımızın konu için azami önem göstermesi dileğiyle!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @meecittt doğru, alabilirsiniz.


  • Ben siteye girdiğimde bu yazı çıktı, başvuruyu Litvanya'dan yapmıştım, 25 Eylül -17 Ekim tarihleri arasında Türkiye'de tatilde olacağım. Risk var mı yetişememe durumu konusunda, Türkiye'ye tatile gitmişken oradan hangi belgelerimi almam mantıklı olur? Teşekkürler

    Entry period for the DV-2024 Diversity Visa Program was between October 5, 2022 and November 8, 2022. Entries are not being accepted at this time.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Omer-Manas bu yazının sürecinizle ne alakası var tam olarak?
    mülakat için alacağınız belgeleri de bu bağlığın ilk iletisinde bulabilirsiniz;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/


  • Merhaba maalesef şu an konuyu takip edemiyorum, değiştirmem gereken yapmam gereken kritik bir değişiklik var mı yeni bir durum gibi ?


  • @ayberka hangi pasaportu verirseniz ona vize basılır bunun bir önemi yok. Siz varsa eski ve güncel olmakla beraber ikisini de götürün istediğinize bastırın. 16 yaşından itibaren 6 aydan uzun farklı bir ülkede yaşandıysa polis sertifikası (tr'de adli sicil belgesi) alınmasını istiyorlar. Bu durumda hem İrlanda hem Türkiye belgelerini almanız gerekecektir veya başka nerde uzun süreli kaldıysanız. Bununla beraber aramaya dublin yazarsanız birçok mülakat deneyimi karşınıza çıkacaktır hepsini okuyun, notlarınızı alın.Eminim birçok soru işaretinizi ortadan kaldıracaktır.


  • @meecittt mümkün mertebe yakın tarihlerde alın sorun çıkmaması için

  • ⭐⭐

    @ayberka Merhaba, mulakatinizi tebrik ederim. Oncelikle bilgilerinizi talihliler icin olusturulan ve verilerin toplanarak analiz edildigi 2024 tablosuna eklerseniz surec sizin icin daha faydali ilerler. Sizi listede goremedim.

    Sonralikla, DV vizenizi basilmasini istediginiz ve gecerli olan her hangi pasaportunuza bastirabilirsiniz sadece mulakata giderken ABD vizeniz varsa o pasaportlari da goturmelisiniz o kadar.

    Polis belgesinin detaylari su sekilde;

    2023-08-21_12-07-50.png

    Kaynak

    Bunlara ek olarak Dublin ozelinde deneyimleri mutlaka okuyun. Eger dogum yeriniz farkli ve 16 yasindan once dogdugunuz ulekeden ayrildiysaniz da (tabloda yoktur bu detay) oranin belgesini de almakta fayda var, sorulabiliyor...


  • @meecittt, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, Yurt dışından alınan sicil belgesinin geçerliliği 6 aydır, onu herkes biliyor. Fakat sormak istedim şu eğer o ülkede artık yaşamıyorsanız ve gitmediyseniz, belgeyi aldıktan sonra 6 ay geçse bile geçerliliği vardır, doğru mu bilgi?

    Merhabalar;

    Civil Documents

    yukarıdaki linke tıklayınca "Police Certificate" bölümünde diyorki;

    Civil_Documents.jpg

    EN: Important: Police certificates expire after two years, unless the certificate was issued from your country of previous residence and you have not returned there since the police certificate was issued.

    TR: Önemli: Polis sertifikaları, sertifika daha önce ikamet ettiğiniz ülkeden verilmemişse ve polis sertifikasının verilmesinden bu yana oraya dönmediyseniz, iki yıl sonra geçerliliğini yitirir.

    Açıkcası bende buna güvenerek yaz sezonunda uygun bir zaman olduğu için ağustos başında gidip aldım. Mülakat belki Şubat Mart gibi gelebilir. 6 Ay'ı geçmiş oluyor.

    Eğer en ufak bir sıkıntılı durum oluşacabileceğini düşenen daha yetkin abilerimiz ablalarımız derseki riske girme git yeni tarihli al. 2-3 ay önceden konsolosluk aracılıyla alabilirim. KKTC tekrar gitmem sanırım.

    Son noktayı bence daha yetkin arkadaşlarımız koyar ve bu konu sonsuza kadar kapanır diye düşünüyorum.

    Tekrara düştüysekde özür dilerim şimdiden.


  • Merhaba son zamanlarda maalesef ilerleyişi takip edecek fırsat bulamıyorum, bildiğim kadarıyla bültenler yayınlanmaya başladı, bu aşamada yapmamız gereken bir şey var mı acaba


  • Merhabalar. Aklıma takılan bir şey var. DS-260 formunu doldururken Covid-19 aşısından bahsetmiştik aşı ile ilgili sorulan kısımda. Doğru değil mi? Bir de şu an formu doldurduğumuz siteye girince orada Applicant ve Spouse kısımları Completed olarak görünüyor. Olması gerken bu değil mi? Ek olarak, Amerika'da kayıtlı bir adresin istendiği kısımda adresi girerken bir yanlışlık yapmadık çok dikkatli doldurduk ancak belki sokak ya da cadde isimlerinin yerlerini değişik yazmış olabilirzi diye hatırllıyorum ancak eksik bir kısım yazmadığımızdan eminim, bu sıkıntı yaşatır mı? Son olarak da mülakat maili asıl talihliye mi gönderiliyor sadece? Diğer aile üyelerine gönderilmiyor mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Bol şanslar.


  • Herkes 6 aydan fazla yaşanılan ülkeden adlı belge veya polis sertifikasını sormuş. Daha önce hatırladığım kadarıyla ABD'de bulunduğumuz süreler için bu belgeye gerek yoktu.

    Bu durum güncelliğini koruyor mu? Yoksa ABD'den polis belgesi almalı mıyız?


  • @MinimalistBey Merhaba. Şu an bültenleri ve Ankara’nın performansını takip edeceksiniz sadece. Özel bir durumunuz yoksa süreci yakından takip etmenizi öneriyorum. Zira küçük bir bilgi gibi görünen şey, sizin DV sürecinizi büyük etkileyebiliyor. Ayrıca forumdaki AOS ve dosya taşıma gibi başlıkları incelemenizde fayda var.


  • @barbie, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar. Aklıma takılan bir şey var. DS-260 formunu doldururken Covid-19 aşısından bahsetmiştik aşı ile ilgili sorulan kısımda. Doğru değil mi? Bir de şu an formu doldurduğumuz siteye girince orada Applicant ve Spouse kısımları Completed olarak görünüyor. Olması gerken bu değil mi? Ek olarak, Amerika'da kayıtlı bir adresin istendiği kısımda adresi girerken bir yanlışlık yapmadık çok dikkatli doldurduk ancak belki sokak ya da cadde isimlerinin yerlerini değişik yazmış olabilirzi diye hatırllıyorum ancak eksik bir kısım yazmadığımızdan eminim, bu sıkıntı yaşatır mı? Son olarak da mülakat maili asıl talihliye mi gönderiliyor sadece? Diğer aile üyelerine gönderilmiyor mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Bol şanslar.

    1)DS-260 formunu doldururken bahsedilen aşılar sağlık muayenesi esnasında uygulanan aşılar diye biliyorum.

    2)Applicant ve Spouse kısımları Completed olarak gözükmesi normal, mülakat randevusu bekleyeceksiniz bundan sonraki süreçte.

    3)Amerika’da kayıtlı adreste olası bir hata olduğunu düşünüyorsanız, kontak kişiniz ile adresi tekrar teyit edip mülakat günü evrak teslimi esnasında doğru adresi yazılı olarak bir kağıtta tekrar verebilirsiniz, sorun olmayacaktır.

    4)Mülakat e-maili asıl talihliye geliyor.

    Bol şans 🍀


  • @barbie Merhaba süreçle ilgili iletişim e-mail yoluyla sadece asıl talihli ile kuruluyor. Completed yazması normal; bu sizin DS-260 formunu doldurarak tamamladığınız anlamına gelir. ( Zaten açık kalmamalı yoksa mülakat alamazsınız.) Adresi kafanıza takmayın hiç. Bir yanlış olduğunu tespit ederseniz;

    • Mülakat aldıktan sonra konsolosluğa e-mail atıp DS-260 formunu açtırır ve düzeltirsiniz veya,
    • Mülakat günü bir kağıda doğru adresi yazıp kons. görevlisine verebilirsiniz veya,
    • Yine bir kağıda yazıp ülkeye girişte görevli polis memuruna verip düzeltebilirsiniz.
    • Covid-19’la ilgili DS-260 formunda bir detay hatırlamıyorum. Arzu ederseniz kendi formunuzdan inceleyebilirsiniz.

  • @copataxi Doğru hatırlıyorsunuz ABD için polis kaydı almanız gerekmiyor.

  • ⭐⭐

    @barbie Merhaba,
    I. Asilar saglik kontrolunde bahsi gecen asilar, Covid asisi da bu kapsamda ama butuna asilar olarak dusunmek gerekir. Eksik yaptiysaniz sorun degil, nasil olsa saglik raporunda tamamlanacaklar.
    II. Completed olmasi dogru, formu doldurdunuz ve basariyla imzaladiniz demek oluyor.
    III. Sikinti yaratmaz, ama cikti alip bakabilrisiniz sistemden, o zaman hataliysa yaninizda dogrusunu goturursunuz mulakatta.
    IV. Talihliye gelecek, ama sisteme girdiginizde her aile bireyinin ismi yaziyor olacak mulakat mektubunda.

    Guzel gunler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum