Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Mervc sıra numaranız ve ds260 form gönderme tarihiniz iyi normal şartlarda size çok rahat sıra gelir ama bence nişanlınızla bir an önce nikah yapın bol şanslar


  • @semihistanbul dediğiniz gibi çok sabırlı olmak gerekli maalesef dv23 bizler için çok zorlu geçti ben bile mart- nisan gibi mülakat alırım diye umarken sonlara kaldık ama sizin numara gayet iyi bir sıkıntı yaşayacağınızı pek ihtimal vermiyorum umarım bekleyen herkes müjdeli haberi alır ve hayallerine kavuşur


  • @lumos teşekkürler, KCC'ye bir mail daha atamalı mıyım, confirm etmek için?


  • @bedosamka Paranın sizin hesabınızda olması gerekiyor. Ailenizden parayı alıp, hesapta gösterin. Sonrasında verirseniz yine geri verin onlara tabii.


  • @lutfitunca nüfus genel müdürlüğüne mi yazalım 5 tane dilekçe verdik zaten 2 kere avukatımız gitti sırası gelince yapacaklarını söylüyorlar


  • @ozmell Merhaba,
    "Göğüs röntgeninde tübeküloz şüphesi bulgular içeren adaylardan üç ardışık günde balgam örneği vermesi istenecektir. Balgam örnekleri AFB mikroskobi, mikobakteri ve kültürü mikobakteri türü M.tubrküloz kompleks doğrulamasının sonuçlanması için en az 8 hafta sürecek bir işleme tabi tutulacaktır. Süreç sonunda sonuç adaya ve elçiliğe bildirilir. Balgam testi 3 ay geçerlidir."
    https://www.doctorun.com/tr/testler-ve-gogus-rontgeni


  • @Seher-Yvz-Gülsever Twitter’da @ TCNufusDestek ve @ AliYerlikaya bunları etiketleyerek durumu anlatır birkaç tweet atabilirsiniz. Nufus destek ekibi twitter üzerinden cevap verene kadar yazmanızı öneririm.


  • @yusufalak Merhaba, sürecin daha çok başındasınız; bu kadar aceleci olmayın :) Her senenin dinamiği farklı olmakla birlikte excelden önceki yıllarda sizin case numaranıza hangi aylarda mülakat verildiğine bakıp kendi mülakatınızla ilgili bir tahminde bulunabilirsiniz. (Örneğin geçen sene erken submitli 5 binlerin bir kısmı mülakat mailini kasım bir kısmı ocak ayında almışlar.)


  • @meecittt Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Beklerken "DV2023 Mülakat Deneyimleri" başlığını okumanızı tavsiye ederim. Dosya taşıyıp vizesini alan arkadaşlar deneyimlerini bu başlık altında detaylıca anlattı; size de yararı olacaktır.


  • @bedosamka Merhaba, para kendi hesabınızda dursun. Mülakatta konsolosluk görevlisi sorarsa "ailemin desteği" dersiniz; çoğu kişi böyle söyledi bir problem yaşamadı.


  • @mustafa_27 Merhaba, istenen ve önerilen minimum 6 aylık hesap dökümü götürmeniz ama bildiğim kadarıyla geçen sene daha kısa süreli hesap dökümü götürenler olmuştu. (Hatta sizin gibi 2 aylık hesap dökümü götürüp vizesini alan biri de olmuştu.) Ama tabi nihayetinde konsolosluk görevlisinin kararıdır; değişkenlik gösterebilir.

  • ⭐⭐⭐

    @meecittt Atabilirsiniz ama Ekim ayini beklemenizde fayda var. Endise etmeyin cevap gelmezse.


  • @meecittt Hayırlı olsun çok iyi yapmışsınız taşıyarak CN’nız current olduğunda muhtemelen bülten sonrası mülakatınızı alırsınız. Forum’u takip etmeyi ihmal etmeyin sakın. 👏👍


  • @Hamza-Kalender Son üç senenin excel tablosu verilerine göre yani talihli beyanlarına göre her talihli ortalama 1,7-1,8 vize talep ettiği görünüyor. Buna göre dosya sayısını 2000-2200 civarında olduğunu düşünebiliriz..


  • @yusufalak şöyle olabilir belki forumu henüz keşfetmeyen mülakat almış kişiler vardır bu sürede belki onlardan gelen olur ama buda iki elin parmağını geçmez bence


  • Sevgili arkadaşlar kardeşler herkese merhaba tekrardan.

    Yarın sağlık muayenesi için randevum var. Kısmetse onu da halletmiş olucam.

    Başka bir konuda akıl almak istiyorum sizden.

    Vize ücretini mülakat anında mı ya da orada bir vezne var orada mı ödememiz gerekiyor yoksa internetten mi ödememiz gerekiyor bu 1. sorum

    1. Sorum Green Card'ımız elimize geçti. Kartımızı aldıktan sonra ne kadar süre Amerika'da kalmamız gerekiyor. 3 ay 6 ay 1 sene mi yoksa kartı aldım nasılsa istediğim gibi girip çıkarım gibi mi olur? Yakın zamanda evleniyorum ve eşimi de yanıma almak istiyorum. Ben orada düzeni kurduktan sonra onun vize işlemleri için Türkiye'ye dönerek onun vizesini de yaptırmak istiyorum ama ne kadar süre orada kalmalıyım bir bilgi bulamadım.

  • @lutfitunca çok teşekkür ederim yazdık bakalım hayırlısı


  • @meecittt merhabalar, istenilen şart neydi tam olarak, oturumunuz mu vardı yoksa çifte vatandaşlık gibi vs. Hayırlısı olsun bu arada.


  • @Seher-Yvz-Gülsever Merhaba, Nüfus müdürlüğüne dilekçe yazdıktan sonra 30 gün içerisinde cevap verilmediği takdirde zımnı red oluyor bundan dolayı 60 gün içerisinde dava açma hakkı doğuyor. Emsal olaylarda idare mahkemesi pasaport tahdit'ini kaldırıyor. umarım biran önce kalkar

    Durumunuzdan bizi de haberdar ederseniz seviniriz. Bol şans


  • @meecittt Merhaba. Bişkek'e dosyanızı taşımak için herhangi bir vatandaşlık veya oturumunuz mu vardı? Yoksa bunlara gerek olmadan taşıyabiliyor muyuz?


Benzer Başlıklar

  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum