Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Betfair39, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @zorbacie, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @mrme12 Ağabeyim anneme şubat ayında gc için başvurdu. Sistemde şu an 4 ay görünüyor. Amerika'ya gidip oradan benim için başvuracak.

    Processing time for Petition for Alien Relative (I-130) 14.5 ay gorunuyor nasil 4 ay olabilir ?

    USCIS'teki bilgiler yaklasik -maksimum- sureler... Ayrica size gosterdigi surenin dosyalarin %80'inin bitmis olmasi gereken sure oldugunu unutmayin, yani beklentiniz bu sure olsun, ama basvurunuzdaki asamaya gore bu sure kisalabilir (ama cogunlukla uzamaz).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ferda, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Form 260 ve diğer dökumanları submit ettim pasaprtumun süresi yaklaştığından yenileyebilir miyim.
    Pasaportumu yenilediğimde Form 260 tan farklı olacak ne yapmalıyım

    Mulakat tarihi aldiktan 1 hafta sonra konsolosluga ulasip pasaport bilgilerinizi guncelleyeceginizi belirtebilirsiniz. DS-260 formunuzun kilidini kaldiracaklardir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @azcarada kullandiginiz belgeyi bana gonderebilirsiniz [email protected]

    neyin yanlis oldugunu tespit edeyim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Betfair39, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    18 yasindan buyuk kardesler icin processing time nedir? Bu basliktaki cevaplari gorunce USCIS teki processing time a inanasim gelmedi..
    Suan icin mesela processing time for brothers and sisters 83.5 ay gorunuyor.

    Boyle bir niyetiniz varsa hizli sekilde basvuru yapmanizi tavsiye ederim, zaten bekleme sureleri hic kisa degil, en yakin zamanda surece baslamis olun. I-130 formunu online bir sekilde doldurup gonderin. USCIS online profilinizde bekleme suresini daha iyi -sizin durumunuza ozel- gorebilirsiniz.


  • @crazycells çok Teşekkürler


  • Anerikada ilk eşimden olan oğlum benim için sponsor olarak başvurdu ve green kart için NVC aşamasındayım, istenen tüm belgeleri submit ettim bekliyorum.
    Şu anki yani current eşim ile ilgi olarak Ds 260 formunda benimle gelmeyecek diye yazdım ailesine de bakmak zorunda idi. Ancak şu an bakıcı bulduğumuzdan durum değişti. sorum şu;

    1. Seçenek ( varsa)Şimdiki eşim yani oğlumun üvey annesi de benimle gelme durumu olduğu için bu aşamada DS260 güncelleme için açılır mı?ve gerekli ödeme ve belgeleri yükleyerek ekleme yapabilir miyim ve birlikte mülakata girebilir miyim?
    2. Seçenek Yoksa daha sonra ben green kart aldıktan sonra eşim ABD^ye benimle turist vizesini kullanarak geldiğinde 2-3 ay sonra ABD de statü değişikliği şekline mi başvurmak doğru olur?
      Umarım anlatabilmişimdir.
      Teşekkürler
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ferda, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Anerikada ilk eşimden olan oğlum benim için sponsor olarak başvurdu ve green kart için NVC aşamasındayım, istenen tüm belgeleri submit ettim bekliyorum.
    Şu anki yani current eşim ile ilgi olarak Ds 260 formunda benimle gelmeyecek diye yazdım ailesine de bakmak zorunda idi. Ancak şu an bakıcı bulduğumuzdan durum değişti. sorum şu;

    1. Seçenek ( varsa)Şimdiki eşim yani oğlumun üvey annesi de benimle gelme durumu olduğu için bu aşamada DS260 güncelleme için açılır mı?ve gerekli ödeme ve belgeleri yükleyerek ekleme yapabilir miyim ve birlikte mülakata girebilir miyim?
    2. Seçenek Yoksa daha sonra ben green kart aldıktan sonra eşim ABD^ye benimle turist vizesini kullanarak geldiğinde 2-3 ay sonra ABD de statü değişikliği şekline mi başvurmak doğru olur?
      Umarım anlatabilmişimdir.
      Teşekkürler

    IR-5 ile basvuru yapiyorsunuz sanirim?

    Maalesef IR-5 dosyalarina es veya cocuklar eklenemiyor. Sadece siz bu vizeyi alabilirsiniz, daha sonra ABD'ye girer girmez GC sahibi olacaginiz icin esinize veya varsa diger cocuklariniza basvuru yapabilirsiniz.

    Esinizin turist vizesi var mi? Yoksa almasi mi gerekecek?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba @crazycells
    Ben 2022 DV talihlisiyim ve kiz arkadasim (Turist vizesi ile giris yapti) ile Amerika'da evliligi 2023 Nisan ayinda (giristen 90 gun sonra) gerceklestirdik ve gerekli olan (I-485, I-765, I-131, I-864) formlarini posta ile, I-130 formu da online olarak gonderdik. I-765 formu onaylandi ve calisma iznini aldik. I-131 henuz onaylanmadi. Bugun I-864 ile ilgili yeterli gelir olmadigina dair mail aldik, sorularim sunlar;
    1- Uscis sitesinde 2 kisi icin belirtilen yillik gelir tutari min $24,650 gorunuyor (Tennessee'de ikamet ediyorz). Ben 2022 Ekim ayinda calismaya basladim ve 2022 icin W2 ile beraber gonderdigim formda bunun uzerinde bir gelir gosterdim, ancak Uscis hesabina baktigimda gonderdigim W2 formunun taranan belgeler arasina eklenmedigini gordum. Bunun disinda basvuruyu yaptigimiz Nisan 2023’e kadar olan paycheckleri de eklememe ragmen taranan formlarda onlari da gormedim. Degerlendirmeye alinmamis olabilir mi?
    2- Bankada belli bir miktar birikimimiz mevcut, 2022 de beyan ettigim W2 formu istenen min kazanctan fazla oldugu icin bankadaki miktari belirtme ihtiyaci duymadim. Simdi bankada bulunan min tutar gerekliliklerine baktigimda da gerekli minimum tutar ile beyan edilen tutarin arasindaki farkin en az 5 katini gostermem gerektigini gordum. Benim beyan ettigim zaten fazlaydi, bankada bulunmasi gereken en dusuk tutari nasil belirlemem gerekiyor?
    3- Anladigim kadariyla RFE’ye cevap icin tek bir hakkimiz var, risk almamak acisindan ne yapmam gerekiyor? Baska bir sponsor bulmak icin herhangi bir yakin tanidigim yok,
    Simdiden tesekkurler cevaplar icin,


  • Merhabalar.
    Eşim Amerikali ve ben Türküm.
    Sistemde şu anda I-130 dosyamiz incelenmektedir ve hiç bir aksilik olmadigi görünüyor. Dosya tarih detay sorgulamasina girdiğimizde Ağustos ayı içerisinde onlar ile iletisime gecebilecegimiz (10.08.2023 gibi) bir tarih verilmiş. Acaba bu ne demek oluyor?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T tolgado 

  • @crazycells Eşimin Yristik vizesi var


  • Merhabalar,

    2 sorum olacakti,

    • Marriage Certificate alindiktan ne kadar sure sonrasinda basvurulmali ki akillarda soru isareti birakmasin ?
    • Ilk basvuru esnasinda mi kanitlayici belgeler sunuyoruz yoksa belgeleri interview gunu mu sunuyoruz kendilerine ? soyle ki ben esimle tanisali 3 ay oldu henuz sehir disina cikmadik ama ornegin ekim ayinda bir tatilimiz olacak, ve ben mesela Eylul ayinda basvurursam bu tatile gittigimizin evidencelarini sisteme nasil yukleyebilecegim ?

  • Merhabalar sorumla ilgili muhtemelen yanıtlar verilmiştir ama hepsini okuyamadım eğer yanıt verirseniz çok sevinirim. Eşim green cardlı bende F1 statüsündeyim 3 yıldır dil okulundayım.bu senenin 5 mayısında sonunda başvurabildik benim için green carda. Şöyle ki çalışma kartımı ve SSN imi aldım. Ama anladığım kadarıyla süreç baya uzun sürüyor I-485 form için Case is being actively Reviewed yazıyor. Bunun ne zaman sonuçlanacağına dair hiçbir fikrim yok 13-17 ay filan deniliyor ama şöyle ki dil okulları eylül itibariyle online eğitim vermiyor ve bu süreçte çocuğum oldu henüz 2.5 yaşında çocuğa bakacak kimsemiz yok preschoola gönderelim desek bütçemiz yetmiyor . Bu sebepten dolayı eğer okulu bırakırsam çocuğuma bakmak için statüm düşerse green card sürecimi nasıl etkiler . Hangi aşamaya kadar statümü korumalıyım ?


  • @crazycells Merhaba, K1 ile Amerika’ya geldim ve Green Card’imi aldim. Amerikali esim ilk basvurulari baslatirken oglumu da eklemisti USCIS basvuru evraklarina. Fakat, oglumu 1 yil icerisinde K2 ile Amerika’ya getirmedigim icin 1 yillik sure dolmus.Oglum icin tekrar USCIS’e basvuru yapmam icin hangi formu dodurup baslangic yapmam gereklidir. Bilgi vermenizi rica ederim. Tesekkurler


  • Merhabalar,
    Annem, babam, kardeşim ve 2 çocuğum amerikan vatandaşı. Annem ve babam 3 sene önce vatandaş oldular. Onlarda kardeşim üzerinden green kart alıp 5 sene sonrasında vatandaş oldular. Kızlarım da orda doğduğu için vatandaş. Ben çocuklarım üzerinden 21 yaşına gelmeden green card alamayacağımu biliyorum. Annem benim için başvurdu, statüm 21 yaş üzeri evli çocuk olduğum için F3, ancak sürelere baktığımda F3 için şu an 2009 başvuralarına sıra gelmiş durumda. Evli olmayan 21 yaş üzeri çocuklar F1 statüsünde oluyormuş onlar için de 2015 başvuralarına sıra gelmiş. Ancak anlamadığım 21 yaş üzeri evli olmayan green card sahibi kişinin çocuğu F2A statüsü oluyor ancak burada 2018 başvurularına sıra gelmiş. Yani abd vatandaşının 21 yaş ğzeri bekar çocuğu daha öncelikli demiş ama başvurular daha geride kalmış. Bu sürelerde kısalma oluyor mu? Ya da ben mesela çocuklarım abd de okusun istiyorum, eninde sonunda gc de alacağım ama bu süreyi öne çekme durumum olur mu? Eşimle kapıt ğstünde boşanıp statü değişikliği yapsam süreç başa mı döner yoksa kaldığı yerden devam mı eder bilgisi olan var mıdır?


  • Merhaba, bir soru sormak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Benim babam 2010 yılında beni f3 kategorisinden istek yaptı. 2020 yılında vefat etti. 2022 yılının ağustos ayında vize usciv'den nvc'ye konsolosluk işlemleri için gönderildi. Babam vefat ettiği için istek şu an düşmüş görünmüyor ama görüşmede memur iptal edebilir mi? Görüşmeye yedek sponsor belgesi de gönderebilirim. Annem de vatandaş. Şimdiden teşekkürler.


  • Merhabalar. yaklaşık 2 yıldır greencard sahibiyim. nişanlımla bu sene sonu evleneceğiz.vize randevusundan maalesef red Aldi. onun icin başvuru yapıp amerikaya gelmesini istiyorum.
    merak ettigim konular

    1. Suan bu süreç ne kadar sürüyor ?
    2. Eğer turkiyede yüksek lisansa başlayarak re-entry permit alırsam bu sureci turkiyede gecirebilir miyim (amerikada kuzenim var ve bana sponsor olabilir)
    3. Bir avukatla calismamda bir fayda var mi ?

  • Merhaba,

    Eşim ablasından dolayı Greencard sahibi, benim B1/B2 Turist vizem var 2022'de giriş çıkış yaptım. Ekim 2023'te birlikte ABD'ye giriş ve Greencard almam için başvuru yapmayı planlıyoruz.
    1-Türkiye'de evlendik. Soyadı eklenmesi sebebiyle kimlik ve pasaport değişimi yapmalı mıyız?
    2-Başvuruyu orada yaptığımızda (Atlanta, Georgia) daha iyi mi olur?
    3- 1 Yıldır Türkiye'de olduğumuz için girişte sorun olur mu ve maaşlı bir işi olmadığı için ablasının sponsorluğu gerekir mi?
    4- Bu süreçte benim oturum ve çalışma iznim olmadığı için Şirket açarak kendi işimi orada devam etmeyi düşünüyorum. Bir sorun yaratır mı başvuruya etkisi olur mu?
    Bu süreci benzer yaşamış olanlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi?


  • @mserdarkilic merhabalar,
    Benim bildiğim green card korunabilmesi için 6 aydan fazla Amerika dışında olmamak gerekiyor. Eşiniz 1 senedir gitmediyse Green Cartında sorun olabilir.


  • @yazici dun bir göçmenlik avukatı ile görüştüm ve göçmenlik bürosunun 2018 deki dosyalara bakmaya basladigini ve surecimin 4-5 yıl arası süreceğini söyledi. Boyle bir duyum alan var mi ? göçmenlik bürosunda Boyle bir degisiklik var mi


  • ABD büyükelçiliklerindeki backlog bilgisini https://web.tresorit.com/l/zlTMD#2S_X2oQiyTFMU5NSpzzw1Q adresindeki excel tablosunda bulabilirsiniz. Ankara için "Dashboard - Post Detail" sayfasında sarı ile renklendirilmiş kısma ANK yazılmalı. Ref: https://refugeerights.org/news-resources/nvcs-interview-scheduling-backlog-report-disclosed-a-way-to-learn-about-visa-interview-backlogs-at-consular-offices-around-the-world


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum