DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 Ben bu programın asıl motivasyonunun "Rastgelelik" değil, Amerika'daki çeşitliliği arttırmak olduğunu dolayısıyla orada yaşamak isteyen başka ülkelerdeki insanlara sunulan bir çekiliş olduğu kanısındayım.
    Kanada gibi bir puan toplama sistemi zaten olmasın, ancak gerçekten göçmen olmak isteyen ile öylesine başvuran, çıksa da gitmeyecek insanları zaten başka ülkelere seyahatlerinde zorunlu olan pasaport bilgilerinin istenmesi gibi basit filtrelerle ayrıştırılması gerektiği kanaatindeyim.
    Bu sayede gerçekten gidecek insanlar başvurmuş ve gitmiş olacak, Amerika'da kültüre, iş ortamına, kısaca hayatın her noktasında "çeşitlilik" sağlanmış olacak ve program amacına ulaşmış olacak.

    Başvuru ücreti getirilmesi konusu tartışılabilir, üzerine beyin fırtınası yapılabilir ama bu konuları açmazsak nasıl konuşuruz bilemedim 😃

  • ⭐⭐⭐

    @hdemircanusa, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Hadi be , artık valla daraldım yani , çıksında gidelim şurdan 🙄

    Efendim? Valla ben de daraldım kardeş.

    😁


  • @Harpy-Eagle, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @debbieLA77, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @ayvalik10 offff valla bu sene bu iş bitsin artık diyorum forum olarak alsınlar bizi 🙂 hem buradaki herkes çok istiyor ne yapacaklarını da biliyor çoğu bilinli herkes yani 🙂 yeter artık 🙂

    Ya ben Amerika'ya bir kaç gün turist olarak bile gitmek isteyenlerden yüzlerce dolar vize başvuru ücreti alırlarken; Amerika'da yaşamak ve oranın imkan,olanaklarından faydalanacak potansiyel göçmen adayı insanlar için neden başvuru ücreti talep etmiyorlar anlam veremiyorum.
    Bunun yüksek meblağlar olması zaten bende istemem ancak 10-15$ gibi bir başvuru ücretinin olması şart diye düşünüyorum.
    Bunun yanında başvuran neredeyse herkesin kıta değiştirecek olmasına rağmen neden pasaport zorunluluğunu kaldırdılar hayret ediyorum. Yani daha bu çekilişe başvurmadan pasaport temin edemeyen insanlar, kazansalar nasıl gelmeyi planlıyorlar ?
    Bunlara ek olarak kişilerin bir sonraki her başvurusunda kazanma şansları yükselse çok iyi olurdu. Böylece ilk defa başvuran kişiyle 15. kere başvuran kişinin kazanma şansı aynı olmazdı. Ancak bunu yapmları için bir mesai ve emek harcamaları lazım ve kimsenin umrunda değil doğal olarak 😃
    Şans arttırımı biraz hayal olarak duruyor ancak pasaport ve başvuru ücreti kesinlikle gelmesi lazım...

    Kesinlikle katılıyorum. Başvuruda pasaport şartının kaldırılması hiç iyi olmadı.

  • ⭐⭐⭐

    @Harpy-Eagle turist vizesinin 2 katı vize ücreti alıyorlar zaten mülakatta. Maalesef diversity olduğu için herkese eşit mesafede bir durumda yaklaşmaya çalışıyorlar. Pasaport alamayacak veya Bu gibi gelmeyecek yada gelemeyecek durumda olacaklar için zaten 55bin vize verilecek olmasına rağmen 120bine yakın kişi seçiyorlar

  • ⭐⭐⭐

    @Harpy-Eagle gerçekten göçmen olmak isteyen bir kişiyi nasıl belirleyecekler peki. Veya mesela türkiyeden bu sene seçilen 3496dı yanlış hatırlamıyorsam ama başvuru sayısı 100binlercedir. Birinin diğerinden daha fazla göçmen olmak istediğine nasıl karar vericekler


  • @Emre-Kurtulmuş

    Hocam zaten birkaç ön şart koşsalar o yüzbinlerle ifade edilen sayı direkt on binlere düşer. Kimin daha çok istediği de şartları sağlamasından belli olur. Surname yerine adını, Name yerine soyadını yazan birçok kişiye bile çıktığını gördüm. Bu işin biraz ciddiyeti olmalı. İnsanlar belediyeye iftar başvurusu yapar gibi başvurmamalı.


  • @emre911 İngilizceyi bilmeyenleri, işi gücü olmayanları, eğitimi olmayanları, yaşı fazla olanları elemek kısmına hiç katılmıyorum.
    Bu tarz insanlara da çıkacak ki misal oradaki ingilizce kurslarına iş kapısı açılmış olacak. Bu kişiler ihtisas sahibi olmadıkları için Amerikanların fazla ilgi göstermedikleri mesleklere yönelmiş olacaklar ve o sektörlerdeki açıklar kapanacak. vs.vs. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @emre911 şart koşman demek DV lottery mantığını değiştirmen demek ama adamların bunlar için zaten Eb, H vs gibi başka vize türleri var


  • @Emre-Kurtulmuş Fazladan mülakat düzenleyip her yıl alınması istenen insan sayısı kadar insan alınıyorsa o zaman program için bir sıkıntı yok sayı karşılanmış oluyor. 😃


  • @Harpy-Eagle

    Hocam zaten İngilizce'den kastım A2 düzeyi olması. İş güçten kastım, herhangi bir düzenli işten birkaç yıllık maaş bordrosu (kişinin çalışabildiğini, iş güç yapabildiğini göstermek için) olması. Yaşı büyükten kastım 50-60 yaş üzeri. Yoksa Kanada gibi gitsin ABD de dayın var 200 puan, doktora yaptın 100 puan bilmemne diye puan barajı kurmasın. Belirli taban şartlar olması işi biraz ciddileştirir ve görece kaliteyi arttırır.

    Onun dışında zaten green card la gidenlerin hemen hepsi mecburen en az bir süre sıradan işlerde çalışıyor ve çeşitli kurslara, sertifika programlarına vs gidiyor adaptasyon için. Aslında belirli şartları sağlayan ve hevesli kitlenin tercih edilmesi herkesin işine yarar, başta ABD'nin.

    Tabi biz dedik diye değişecek hali yok, ama pasaport sınırlandırması güzel bir adımdı, keşke kaldırmasaydı mahkeme.


  • @Riethian Ah Geçmiş olsun. isteyenin bir yüzü vermeyenin iki diyelim 😁


  • @Müberra-Dikici Kanada vatandaşlarının vize derdi yok göçmen ülkesi olduğu için burdan vizeye bavuran insanlar genelde öğrenciler sınırlı süreli orda oturanlar vs.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 allah rahmet eylesin nurlar içinde yatsın amerikada mı ölmüş kaç yaşında ölmüş yani kaç sene yaşamış amerikada adamcağız 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @debbieLA77 röportaj yapılırken zaten akciğer kanseri tedavisi görüyormuş. Şu zamana kadar yaşasaydı vatandaşlık için başvuru yapacaktı. 3-4 yıl yaşadı orada.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu arada neden turist vizesi Türkleri ret veriyorlar. Böyle yapanlar olduktan sonra seni neden alsınlar

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/6699/metro-turnikesinden-ücret-ödemeden-atlamanın-cezası


  • @ayvalik10 Tipik Türk kafası 😀 ahlaksızlığı zekilik olarak algılayan tipler, eğitimde sıkıntı olunca haliyle mahsulde de problem çıkıyor.. Norveç'e gitseler yine değişmez bunlar, genel bir sorun mevcut bakalım ne olacak işin sonu.


  • @dilmel ilk yazdığımda 147 gün varmış bugün aklıma geldi bir bakayım dedim 47 gün kalmış. 1 ay sonra 17 gün kalacak. Sabır sabır sabır...


  • @emre911 hocam adamın umrunda mı sanki? Hep diyorum bizim burada söylediğimiz "10 dolar şartı koysunlar", "pasaport şartı geri gelsin" vs. hepsi hikaye.

    Adamların derdi 50k kişiyi ülkeye sokmak. Ötesi umurlarında değil (doğal olarak).


  • Her sene başvuru günü yaklaştıkça yine yine aynı konular konuşuluyor. Şartlar artsın başvuran sayısı azalsın biz kazanalım biz gidelim biz daha üstünüz Amerika'ya biz yakışırız mantığı bir kesim için hiç değişmiyor gördüğüm kadarıyla. Para şartı gelsin, yaşı büyükler elensin, İngilizce bilmeyenler elensin, işi olmayanlar elensin demekle bitmiyor ona bakılırsa yeni lise mezunu olanlar , üniversiteyi yeni bitirenler,ev hanımları gibi kesimlerinde elenmesi gerek çünkü hiçbir iş deneyimi yok hayat tecrübesi yok. Böyle olursa zaten Türkiye'de ve Dünya'da sadece küçük bir azınlık başvuru yapma ve kazanma şansına sahip olur. Evet pasaport şartı olmalı ama ülkenin ekonomik şartlarında zaman içinde başvuran sayılarında etken olmaktan çıkacak artık herkes pasaport sahibi olmak bir yerlere gitmek için uğraşıyor. Herkesin eşit haklara sahip olduğu random bir çekiliş insanların neden zoruna gidiyor neden değişsin istiyorlar ben anlamıyorum. Öylesine başvurup gitmeyen olunca o hak yanmıyor başkasına geçiyor bir başkası gidiyor. Şartlar değişse puan sistemi vs gelse belki değişsin diyen pek çok kişi de gidemeyecek. Hepimiz için hakkımızda hayırlısı ne ise o olacak nasibimizde varsa olacak yoksa ne yaparsan yap zaten olmaz. İş sadece kazanmak değil artık kazanıp sıra gelmeyen vize alamayan gidemeyen o kadar çok insan varki birde onları düşünmek gerek onların hayal kırıklığını üzüntülerini sadece ben diyerek bencillik yapılmamalı.


  • Bilgisi olan arkadaşlara şunu sormak istiyorum 2024 kazanan sayılarına bakınca bazı ülkelerde kazanan sayısı çok fazla iken bazı ülkelerde kazanan sayısı çok az. Mesela Avrupa Birliği ülkelerinde kazanan sayısı ve vize verilme sayısı az iken Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Pakistan, İran,Türkmenistan gibi ülkelerde kazanan ve verilen vize sayısı fazla Türkiye'de bu gurupta kazanan sayısı yüksek. Bunun nedeni nedir her ülke için eşit belli bir kota belli bir sayı yok mu .


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

239
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum