Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Hadi be , artık valla daraldım yani , çıksında gidelim şurdan 🙄



  • @teknomer Hoşbulduk. GC kazanmadığım için henüz imzama taşıyacak bir sürecim yok maalesef 😃


  • @Kekw, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    taze çıktı. usa vısa red oranları
    https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2Fya31rq75vhib1.jpg

    Haritaya göre tam olarak Fas, Libya, Mısır gibi ülkeler ekseninde işlem görüyoruz. Haritada beni şaşırtan nokta Kanada'nın oranı oldu. Bu da sanırım Kanada'da okuyan veya yaşayan diğer 3. dünya ülkelerinin vatandaşlarının oradan başvurması neticesinde oluşmuştur.


  • @Kekw Oranlar çok ilginç geldi bana. Türkiye red oranı %20 lerde iken, mesela Kanada redlerinin %58 olması çok tuhaf degil mi?

  • ⭐⭐

    @Emrah-Borazan hahah iyi bari 🙂 tanıdık isimler görünce ailemden birini görmüş gibi oluyorum artık valla

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 offff valla bu sene bu iş bitsin artık diyorum forum olarak alsınlar bizi 🙂 hem buradaki herkes çok istiyor ne yapacaklarını da biliyor çoğu bilinli herkes yani 🙂 yeter artık 🙂


  • @Kekw Bugün ailece taze red yiyenlerdeniz 😂 😂 Ama gördüğüm kadarı ile red oranı %20'den çok yüksek. Aile olarak gelen en az 4 ailede onay alan görmedik. Hatta yeşil pasaportlu anne-kız vardı, Avrupada ülkeleri saya saya bitiremediler ama red. :)) Neyse biz EB3 beklemeye devam.

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Riethian, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Kekw Bugün ailece taze red yiyenlerdeniz 😂 😂 Ama gördüğüm kadarı ile red oranı %20'den çok yüksek. Aile olarak gelen en az 4 ailede onay alan görmedik. Hatta yeşil pasaportlu anne-kız vardı, Avrupada ülkeleri saya saya bitiremediler ama red. :)) Neyse biz EB3 beklemeye devam.

    Geçmiş olsun. Tecrübelerinizi yazarsanız güzel olur. Görüşmeye nerede girdiniz? Nasıl sorular sordular ? Topladığınız evraklardan hangilerine baktılar ? vb.


  • @debbieLA77, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    heeeyyyy houston mangal ekibi nerelerdesiniz... hepiniz mangalı alıp turist vizesi ile ülkeye giriş mi yaptınız ne yaptınız 🙂 yoksunuz ortalarda:) gelin artık tatil bitti yeni sezon başlıyor

    Ekip buralardadır bence. Dv2025 başvurulara aslında çok bir süre kalmadı.Yeni yıl şans getirsin herkese diyelim.


  • @debbieLA77, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @ayvalik10 offff valla bu sene bu iş bitsin artık diyorum forum olarak alsınlar bizi 🙂 hem buradaki herkes çok istiyor ne yapacaklarını da biliyor çoğu bilinli herkes yani 🙂 yeter artık 🙂

    Ya ben Amerika'ya bir kaç gün turist olarak bile gitmek isteyenlerden yüzlerce dolar vize başvuru ücreti alırlarken; Amerika'da yaşamak ve oranın imkan,olanaklarından faydalanacak potansiyel göçmen adayı insanlar için neden başvuru ücreti talep etmiyorlar anlam veremiyorum.
    Bunun yüksek meblağlar olması zaten bende istemem ancak 10-15$ gibi bir başvuru ücretinin olması şart diye düşünüyorum.
    Bunun yanında başvuran neredeyse herkesin kıta değiştirecek olmasına rağmen neden pasaport zorunluluğunu kaldırdılar hayret ediyorum. Yani daha bu çekilişe başvurmadan pasaport temin edemeyen insanlar, kazansalar nasıl gelmeyi planlıyorlar ?
    Bunlara ek olarak kişilerin bir sonraki her başvurusunda kazanma şansları yükselse çok iyi olurdu. Böylece ilk defa başvuran kişiyle 15. kere başvuran kişinin kazanma şansı aynı olmazdı. Ancak bunu yapmları için bir mesai ve emek harcamaları lazım ve kimsenin umrunda değil doğal olarak 😃
    Şans arttırımı biraz hayal olarak duruyor ancak pasaport ve başvuru ücreti kesinlikle gelmesi lazım...


  • @NYC

    Ben de kesinlikle katılıyorum. Çıkma şansı binde 5 olan bir çeşitlilik vize kurası işi biraz milli piyangoya döndürüyor. Pasaport sınırlandırması gerçekten iyiydi bence, başvuruları yarı yarıya azaltmıştı. Buna ilaveten başka uygunluk şartları da getirilse daha hayırlı olur diye düşünüyorum. Örneğin geçen gün youtube'da bir çiftin kanalında gördüğüm, İstanbul'un en önemli fotoğrafçılarından biri olan 65-70 yaşa yakın bir amcaya çıkmış, çocukları onun yerine yazıp başvurduğu için. Parası pulu da var, ziyan olmasın diye gitmiş çocuklarının zoruyla; dili de olmadığı için Peterson New Jersey'e yerleşmiş ot gibi bekliyor orada vatandaşlığı. Bir heves iş olsun diye başvurup ya da yakınları tarafından haberi bile olmadan yazdırılıp çıkıp gitmekten vazgeçen ya da gidemeyen; hatta belki sonucunu kontrol bile etmeyen yüzlerce insan olduğunu da biliyoruz. Bu kadar hevesli ve hak eden insan varken yazık günah cidden.

    Bence de kişi başı en az 10-15 dolar başvuru ücreti, pasaport numarası, belli bir yaş sınırı (21-50 gibi), en azından lise diploması, belki en az birkaç sene düzenli bir iş tecrübesi, sabıka kaydı ön kontrolü, sağlık muayenesi, en az A2-B1 düzeyinde bir dil bilgisinin ispatı vs olsa daha verimli olur diye düşünüyorum. Hiç değilse çıkma şansı %10 %20'lere kadar yükselirdi bu şekilde. Çeşitliliğin bu kadarı fazla gibi 🙂


  • @NYC İstanbul'da. Valla evrak v.s. bakmadı bile 🙂 . Çocuk için daha sonra posta yolu ile alınabildiği için eşimle gittik. Ne amaçla, kaç gün kalacaksınız, ne iş yapıyorsunuz? Bizim kendi aile şirketimiz var ama bununla ilgili vergi levhasına dahi bakmadı 🙂 Kriterleri nedir bilmiyorum ama bundan 12 sene önce bekar olarak tekrar başvurmuştum ve o zaman da iyi bir işim, evim ve arabam vardı. Ama yine hiç bir evrağa bakmamışlardı 🙂 Benim o zamanki ve şimdi de tescillediğim teorim green card başvuruları. 🙂


  • Bu ileti silindi!

  • @NYC Her an herkese çıkabilecek potansiyelde bir çekiliş, deneyerek devam edeceğiz. Dv2025 için başvuru yapacağım olur da çıkmazsa eb3 rotasından devam edeceğim. Hiç değilse işim garanti olur boşa kürek sallamam

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emre911 bahsettiğin insan vefat etti. Biraz saygılı olalım ne dersin. Bahsettiğin video da bu galiba. Bu arada aynı cümleleri sana yazmamak için @NYC yazdıklarımı okursun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NYC green kart içeriğini anlamamışsınız. İçeriği random yani rastgele çekiliş demek oluyor. Bu sebepten dolayı para ile yapılamaz. Şansın varsa çıkar yoksa seneye olur. Pasaportta da aynı mantıktan dolayı iptal edildi. Kardeşim bu çekiliş random değil mi ozaman sen nasıl dayatma yaparsın diye mahkeme açtılar. Böylelikle şart kalktı. Bu şartın tekrar gelmesi için hükümetin yüksek mahkemeye götürmesi gerekiyor ki iptal olsun. Onlar da o kadar derdin için de bunu düşünmedikleri için bu pasaport şartını yada paralı olmayı artık konusunu açmazsanız seviniriz.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @emre911 bahsettiğin insan vefat etti. Biraz saygılı olalım ne dersin. Bahsettiğin video da bu galiba. Bu arada aynı cümleleri sana yazmamak için @NYC yazdıklarımı okursun.

    örnek aldığım bir insandı.Öldüğünü duyunca üzüldüm.Allah rahmet eylesin.


  • @ayvalik10

    Bilmiyordum, Allah rahmet eylesin. Fakat aslında bu durum söylediğimi haklı çıkarıyor tam olarak. Bu bey amca, hayatını kazanmış, dünyalığını yapmış, sonunda emekliliğini rahatça yaşama planları yapan bir amcayken çocukları tarafından sırf şansı arttırmak için bu işin içine atılmış. Orada mecburen çocuklarının hayali için bulunduğu, mutsuzluğu, adapte olamamışlığı konuşmasından belli oluyor. Bir nebze vatan hasreti çekmesin, hem de dil bilmemesine kolaylık olsun diye oğlu tarafından Paterson'a yerlestirilmis, o bile proje. Oradaki Türklerden bile memnun kalmamış.

    İlaveten amcanın oraya giderken sağlıklı olduğu, orada aniden kansere yakalanıp öldügü yazılmış. Bu amca belki de stres ve hasretten aniden kansere yakalandı veya çok hızlıca ilerledi, veya teşhis ya da tedavisi dilini bile bilmediği yabancı bir ülkede gecikti.

    Demek istediğim, her şeyin olduğu gibi, nasıl özgürlüğün varsa, çeşitliliğin de bir sınırı olabileceği. Sonuçta bu bir göçmen lotosu, bunun bir ciddiyeti, bir ağırlığı, bazı sınırları olmalı mutlaka. Ununu eleyip duvara asmış veya İngilizce'nin i sini bilmeyen veya işi gücü olmayan veya pasaportu olmayan veya doğru düzgün eğitimi olmayan veya sicili temiz olmayan birinin dünyanın öbür ucuna gidip vatandaş olması mantıklı mı? Bunun kimseye bir hayrı olmadığı gibi, bizler gibi genç, hem ABD'ye hem kendi ailesine güzel katkılar sunabilecek, göçmenliği gerçekten isteyen ve her şeyiyle hazır insanlara da engel olmaktan başka bir işe yaramıyor maalesef. Şu forumda 20-30 kere deneyip çıkmayan ve gerçekten çok isteyip hak eden insanlar var yazık günah 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum