Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Kazanınca Ailenizin Tepkisi Ne Oldu?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
91 51 4.6k 49

• şahsen 2023 kazananıyım ve halen söylemedim , mülakat günü vizem onaylanana kadarda söylemeyi düşünmüyorum .

• @viskican Bizde de durum aynı. Bir çok kez söylemeye niyetlendik ama, vize alamama durumunda boşuna heyecan yaratmış olmak istemiyoruz. GC vizeleri basılı pasaportlarımızı elimize aldıktan sonra güzel bir yemek organizasyonunda söylemeyi düşünüyoruz.

• @salih-atilla başarılarınızın devamını dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@viskican @deep_blue aileler şok geçirecek, gizlemeyi nasıl başardınız bu da ayrı bir konu :)

• @norta benzer duygular yaşanıyor

• Biz vizemizi alana kadar kimseye söylemedik sadece annem kendini alıştırsın diye anneme söylemiştim sagolsun hep arkamızda durdu, vize alıncada çok yakın akrabalarıma söyledim uzak akrabalar ve arkadaşlarım Amerikaya geldikten iki ay sonra instada hikaye atmıştım ordan öğrendiler

• @Serapp 😁 Vallahi Serap hanım çok zorlandık, hala da zorlanıyoruz ağzımızı tutmak için 😂 Mutluluğunu heyecanını en sevdikleriyle paylaşmak istiyor insan. 5 Eylül’de mülakatımız var. Hele şu US vizeleri basılmış pasaportlarımızı bi alalım alıştıra alıştıra söyleyeceğiz artık. 😊

• @deep_blue Mantıklı hep aynı düşünce hakim

• Ben aileme henüz söylemedim, kesinleşince söyleyeceğim. Memur bir aileden geliyoruz ve ben de bir memurum. Daha önce söyleseydim istifa edeceğim için çok üzülürlerdi. Böyle bir şeye hiç alışık değiller ve çevrelerinde bu tarz bir örnek de yok. Bir gün ziyaret edip durumu güzelce anlatıp istifa edeceğimi anlatacağım. Mesleği bırakacağım için ve daha çok ayrı kalacağımızı düşündükleri için muhtemelen üzüleceklerdir. Gerçi her ne kadar farklı illerde olsak ve senede bir kez görüşebilsek de böyle düşünürler. Umarım hem bizim hem de ailelerimiz için güzel olur her şey.

• Ben abime söyledim. Abim annemlere söylemiş annemler sağolsun tüm tanıdıklarına söylemiş 😅 Neyse ki tamamı destek oluyor. Hatta us vizesine bile başvurdular biz daha vize almadan.
    Gel gör ki eşimin tarafı ise gitmemizi istemiyor. Bunun esas nedeni 1.5 yaşında ikizlerimizin olması. Umarım bir an önce mülakat vs işleri de tamamlanır ve yeni hayatımıza geçeriz.

• ........

• ss atana kadar kimse inanmadi ilk etapta :grinning_face_with_sweat: sonra gc surecini herkes benimle yeniden tanidi.

• yine mi Amerika ...

Benzer Başlıklar

• Green card aldıktan sonra F1 vize iptali

Göçmenlik Sohbetleri
    5
    1 Oy
    5 İleti
    204 Bakış
    T
    @pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
  • Green Card çekilişini bekleyen gençler için B planları

9
    1 Oy
    9 İleti
    803 Bakış
    xkira7X
    Vize amaçlı yurtdışı seyahati yapılması taraftarıyım. Özellikle türü fark etmeksizin amerika vizesine başvuruyorsanız pasaportunuz boş gitmek büyük risk. Kendimden örnek vermek gerekirse sırf pasaportum boş kalmasın vize başvurusu yapacağım, hemde gezmek lazım abi düşüncesiyle Ankara'dan batum'a aracım ile 3 günlük bi gezi yaptım 2022 Eylül ayında. Orası şuan bizim için eskisi gibi değil, epey pahalı hale gelmiş kurdan dolayı. Mesela ben batumda kalmadım, akşama kadar gezip sınırdaki ilçe hopa'da kalmıştık otelde. Daha avantajlı olmuştu : ) Batum için diyeceğim tek şey eğer biz gibi aracınız ile girip çıkacaksanız yanınıza bol bol nakit alın. Parayıda sınırdaki dövizcilerden bozdurmayın zaten değeri düşük olan paramızı yok pahasına bozuyorlar. Orada sadece araç sigortası vs. için küçük bi miktar bozdurursunuz geri kalanını gideceğiniz kentte bozdurabilirsiniz. Trafik kurallarına uyun, polisler TR plaka görünce yapışıyor arkanıza. Gürcistan'dan sonra bi balkan gezisi yaptım ondan 1-2 ay sonra. Makedonya'ya uçakla inip araba kiralayarak bizden vize istemeyen küçük balkan ülkelerini bi turladık. Toplam 1200-1300 Km'de hepsini dolaşıyorsunuz tabi bu gideceğiniz şehirlere planınıza göre değişir. Ama biz gibi rush yapmayacaksanız 5-6 gün ayırmanızı tavsiye ederim. TL her yerde bozdurulabilir, 100 km sonra başka bi ülkeye geçeceğiniz için ve o ülke kendi para birimini kullandığı için tüm paranızı makedon dinarı yapmayın yani onu iyi ayarlamak gerekiyo : ) Balkan gezisinde tavsiye edeceğim en önemli şey şu olur, biz gibi araba kiralayacaksanız kesinlikle internetten ve büyük şirketlerden rezerv. yapmayın. Oraya gidince ekstra ücretler çıkartıyorlar. Mesela yeşil belge diye bi dalga var, ülkeler arası araç sigortası oluyor. Eğer o yoksa ülkeye almıyorlar sizi kapıda. Biz enterprice isimli şirketten araç rezerv. yaptırdık. Oraya gidince bizden her ülke geçişi için ekstra 25 euro ödeyeceksiniz dedi. Bizde iptal ettik tabiki rezervasyonu. Sonra üsküp merkeze inince bir şekilde yerel araç kiralama şirketlerinden sahibi türk olan birisinden yeşil belge parası dahi ödemeden uygun fiyata aracımızı aldık. Balkan gezisinde şöyle bi detay daha var, araç kiralayacak iseniz alacağınız aracın plakası diğer ülkeler ile sorunu olmayan bi ülkeden olsun : ) Yani oradaki ülkeler birbirleri ile çok kardeş değiller esasında ondan bahsediyorum. Örneğin bir arnavutluk plakası ile veya kosova plakası ile sırbistana almıyorlar sizi. Bosna plakası ile yine sırpta veya arnavutlukta sorun yaşayabiliyorsunuz. Bu bağlamda makedonya en masumları olabilir, biz yol boyunca sadece sırbistan'da durdurulduk onda da pasaportıun arasına bi miktar euro olayı çözdü (evet rüşvet orada normal bir şey), zaten adamların bizi durdurma sebebi rüşvet almak. Durdurulma nedenimiz; şerit çizgisinin üzerine tekerle çıkmak : ) Bizden vize istemeyen ülkelere gir çık yaparak pasaportunuzu doldurabilir ve oraları bir güzel gezebilirsiniz. Hatta bu sizin sonrada eğer schengen almak isterseniz orada da faydanıza olacak. Sıfır pasaport ile schengene başvurmak da red yeme riski, başlarda onu da çok araştırdık yani. Konu başlığı gibi bi B planı arıyorsanız bunları tavsiye edebilirim.
  • Green card ile başarı şansını artırma yolları

Göçmenlik Sohbetleri
    8
    0 Oy
    8 İleti
    5k Bakış
    RhonsterR
    @MuratUsa, içinde söyledi: Green card ile başarı şansını artırma yolları Yanlis bilmiyorsam dogdugunuz ulke kontenjanindan basvuru yapmaniz icin o ulkenin vatandasi olmaniz gerekmiyor.Zaten esas olan dogdugunuz ulke kontenjanindan katilmaniz.Ama alternatif seceneklerde olabiliyor. aynen öyle doğum yeri önemli annem almanya doğumlu ama vatandaşı filan değil 13 yaşında dönmüşler ama almanya kontenjanından katılıyor.
  • Green card çekiliş süreci gerçekten adil mi?

36
    1 Oy
    36 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @TurboTez, içinde söyledi: Green card çekiliş süreci gerçekten adil mi? Arkadaşlar bir sorum var? Green card seçilişinde pasaportun geçerlilik süresinin önemi var mı? 6ay süreli. Alsam iş görür mü? Basvuru sirasinda gecerli olmasi yeterli.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k