DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @selamibasaran Harika çok teşekkürler, tek tek bakıyorum hemen 👍🏻


  • @çakıl Peki gelir gelmez tuvalet kum işini nasıl yaptınız, yanımızda ufak üstü açık plastik bi kap getirmeyi düşünüyoruz ama akşam vakti o yorgunlukla kum vs nasıl halledebiliriz düşünmüyor değilim açıkçası 🙂

  • ⭐⭐

    @tohma31 Tuvalet kısmını tam bilemiyorum ama yolculuk için tavsiyem kafesin altına çocuk alt açma bezlerinden serebilirsiniz. Birde calmvet alıp yolculuğa başlamadan bir kaç gün önce verip ve yolculuk günüde verip strese girmesini önleyebilirsiniz. Bizim kediler bizle çok seyahat ettiği için biz bu şekilde çözüyoruz. Ama kalacağınız yerde airbnb ise ev sahibinden rica edebilirsiniz kum almasını. Bu gibi çözümler aklıma geliyor.


  • Merhabalar, Ekim ayı gibi Los Angeles'tan giriş yapmayı düşünüyoruz. Kedimiz de bizimle beraber gelecek ancak bizim kedimiz biraz saldırgan bir tip olabiliyor strese girdiğinde. Veterinerimiz de uçuş esnasında 4-5 saatte bir onu sakinleştirecek bir takviye ile seyahat edersek onun açısından bu durumun daha kolay atlatılabileceğini söyledi. Ancak uçuş ortamında o ilacı ona vermek için elbette taşıma çantasını açmamız vs. gerekecek. İlacı verirken gergin anlar da yaşanabilir:( Böyle bir durum yaşayan olduysa naptınız, nasıl ilaç olayını hallettiniz ve yolculuğunuz nasıl geçti acaba?


  • @tohma31 bizim çocuklar tam 24 saat boyunca (Ankara-Dallas) tutup, airbnb evine girer girmez resmen inleyerek yapmışlardı. Taşıma çantalarının içince bebekler için olan alt açma bezlerinden koymuştuk ama yapmadılar, biliyorsunuz kediler biraz seçici bu konuda. Bizi karşılayacak arkadaşımızdan rica etmiştik, o kum ve kum kabı almıştı ve bizi almaya gelince yanında getirdi.

    Eğer sizi karşılayacak birisi varsa malzemeleri alıp getirmesini rica edebilirsiniz, yoksa iniş saatinize göre hızlıca bir markete uğrayabilirsiniz, gece 01:00’a kadar açık marketler var, kalacağınız yerin sahibinden/otelden sizin için temin etmesini rica edebilirsiniz veya ev sahibini/oteli bilgilendirip aynı gün teslim yapan market (target, walmart) ya da 3. Parti uygulamadan (uber, doordash) internet üzerinden sipariş vermeyi deneyebilirsiniz, sizin olmanıza gerek yok kapının önüne bırakıyorlar, en son olarak da bir alt açma bezinin üzerine gazete yaprakları parçalayıp kullanmaya deneyebilirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar.


  • Arkadaşlar merhaba, biz 2 kedi ile 3 ağustosta Lufthansa ile frankfurt aktarmalı washington da yolculuğumuzu yaptık, hiçbir sorunla karşılaşmadık bilginiz olsun.


  • @tohma31 size şöyle söyleyeyim biz depremden dolayı kalacak yerimiz olmadıgından dolayı bir gün önceden havaalanına gittik saat ögleden sonra dört beş gibi ve havaalanında geceledik ertesi gün uçak rötar felan baya tuvaletini tuttu adanadan istanbula gittiginizda istanbul havaalanında kedi tuvaletleri vardı normalde hijyene önem veririm ama gözüm hüç birşey görmüyordu kediyi oraya koyduk elini yüzünü yıkadık ordan geri amerikaya kadar uçakta felan hiç tuvaletini yapmadı biz kaldıgımoz airbnb hayvan dostuydu kum tuvalet kabı hazırdı eve gittigimizde birde bizim bi üç gün araba yolculıgımuz var kediyle aman aman o daha beterdi kedim neler çekti yollarda ama bizden dayNıklılar merak etmeyin


  • @norta bizde sakinleştirici kullandık şırınga şeklinde agzına sıkılıyor biz kedimize sırt tasması aldık tasmasını taktık kaçarsa felan diye ama bizim kedimiz yaramaz hırçın bir kedi degil sadece çok korktu


  • @norta zaten sakinleştirici etkisinde olacağı için ve kalabalık, uçak gürültüsü ürküteceği için problem çıkartmayacaktır. Bizim 2 kedimiz de sakin karakterli, hiç ilaç vermedik ama her ihtimale karşı veterinerimizin tavsiyesi ile malt seklinde olandan yanımıza almıştık. Malt şeklinde olanlardan isteyebilirsiniz, kullanması daha kolay olur. Vücut tasmaları vardı, kucağımıza aldık, arada yere indirdik, sürekli küçücük çantada kalmaları içimize sinmedi. Tasmayı birkaç ay önce alıp arada evde taktık ki alışsınlar diye, siz de deneyebilirsiniz. Gerçi kızımız tasmadan kurtulup kaçtı bir ara, baya aksiyon yaşadık 🙂


  • @çakıl Biz de veterinerimizin tavsiyesiyle ağızdan verilen bir ilaç kullanırız diye düşünüyoruz, sırt tasmasını da bir çok youtube videosunda aslında görmüştük, mantıklı gelmişti, siz de olumlu bildirim verince kafamızda daha da netleşti, cevabınız için teşekkür ederiz 🙃


  • @deebee Aslında bizim küçük canavar da ilk kez gördüğü ortamlarda bazen donup kalıyor ama yine de emin olamıyoruz ne yapacağından, açıkcası biraz bu donup kalma durumunun olmasını umuyoruz gibi 😂 arada tasma ile ayağını yere basması için çantasından çıkarmayı düşünüyoruz biz de, belki daha rahat eder diye düşündük, demek ki herkes hemen hemen aynı şeyleri düşünüyormuş, içimiz rahatladı. Tasmadan kaçma olayı biraz talihsiz olmuş, sizin sakin kediniz kaçtıysa bizim ki ne yapar diye açıkcası biraz korktuk 😂 hakkımızda hayırlısı, cevabınız için çok teşekkür ederiz.


  • Tasma şart gibi aslında çünki havaalanında kontrolden geçerken kucagınıza alıyorsunuz kediyi çantadan çıkartırıyorlar o kalabalıgı görünce çok korkuyorlar


  • Merhaba
    Bizim iki köpeğimiz var Amerika’ya turist vizesiyle bir defa gittik şimdi ikinciye gitmeyi planlıyoruz fakat köpeklerin de bizimle gelmesi gerekiyor bu konuda bilgisi olan var mı ?
    Turist vizesiyle giderken köpekler götürülmüyor vizeniz iptal olur diyen var köpekler siz çıkana kadar karantinada kalır diyen var kapıdan almazlar diyen var. Teşekkürler



  • merhaba arkadaşlar , oturduğum il / ilçe tarım müdürlüğünü aradım sordum + abd gümrük ve sınır koruma birimin web sayfasınada baktım , kedi (british) cinsi için yayınlanan metinde , metnin tarihi 20.06.2023 , kediler için herhangi bir titrasyon testi isteniyor , yapılması gerekiyor gibi bir makale malasef yok , fakat oturduğum ilçedeki veteriner hekim üstüne basa basa titrasyon testi yaptırman gerekiyor cevabı veriyor bana , ücretini karşılama konusunda sıkıntı yaşıcak durumda değilim ama can dostumun o kan alındığında canının yanmasını istenmiyorum , ilçe tarım müdürlüğü çalışanlarıda ülkede çıkmanda sorun yok titrasyon testi istenilmiyor cevabını veriyor , istanbul ankara abd konsolosluklarıda bu siteden kontrol etmemi önerdiler, son çare abd gümrük ve sınır koruma birimine mail attım cevap bekliyorum, son zamanlarda kedisi ile abd yolculuk eden varmı aramızda , gümrükte ne talep edildi , bunu yaşayan varsa cevap verirse çok teşekkür ederim.


  • 14.08.2023 tarihi itibariyle aldığım cevaplar şu şekilde;
    abd gümrük sınır ve koruma birimi , kediler için titrasyon testi abd girişte talep edilmiyor cevabını veriyor.
    il/ilçe tarım müdürlüğü kediler için abd için talep edilmiyor cevabını veriyor.
    ilçemdeki veterinerlik titrasyon testi isteniliyor cevabını veriyor.
    tabi burada thy arayıp sormak en son aklıma geldi. thy tarafı uçağa binişlerde taşınılan çanta , ağırlık , kuduz aşısı , iç dış parazit ve titrasyon test sonucuna bakılıyor bunlardan herhangi biri eksikse uçağa alınmaz cevabını veriyor.
    www.aphis.usda.gov
    www.fws.gov
    www.cdc.gov

    hepsinde titrasyon belirtilmemiş ama hepsini ortak noktası kullanıcağınız hava yolu şirketinin ve gideceğiniz eyaletin kuralları farklılık gösterebilir yazıyor.
    bu yüzden evet kediler için titrasyon testi gerekiyormuş bilgilerinize.


  • @viskican "Titrasyon testi isteniyormuş" kesin yargınızı destekleyici veriler paylaşırsanız sevinirim. Zira bu başlık altında ve diğer sosyal medya platformlarında izlediğim ve konuştuğum kişilerden edindiğim bilgiye göre kediler için titrasyon testinin gerekmediği yönünde. Bizim de bir kedimiz var ve Amerika'ya bizimle birlikte götürmeyi planlıyoruz. Bu sebeple bu konu bizim için çok önemli.


  • Bulunduğum ildeki Tarım Müdürlüğü titrasyon testinin istendiğini ama AB gibi 3 ay geçmesi şartı olmadığını söyledi. Özel klinik veteriner hekimimin bir fikri yoktu, İstanbul’daki arkadaşı daha önce Pennsylvania’ya kedi yolladığını, titrasyon testi ve 3 ay süre şartı olduğunu söylemiş. CDC’nin ve federal büronun kediler için koyduğu bir şart yok, eyaleti kontrol edin diyor. Pennsylvania tarım bürosunu skype üzerinden aradım. Titrasyon gerekmedini, sadece kuduz aşısı olduğuna dair döküman istediklerini söyledi.

    Yani Amerika tarafının istemediğine %100 eminim. Her şeye rağmen Türkiye tarafında işgüzarın biri sıkıntı çıkarır diye parayı yatırdım kanı yolladık. MNG kargo ve takip etmeyen veteriner hekim sağolsun serum Ankara’ya ulaşmamış ara bir yerde takılmış. Yeni kan yollasak yetişmeyecekti. Sonuç olarak eylül başı titrasyon testi olmadan kedimi götürmeyi deneyeceğim çünkü tüm rezervasyonlarını yaptırdım. Umarım başarılı olurum, THY’nin internet sitesinde böyle bir şart yok, 10 gün içinde alınmış sağlık raporu istiyorlar. Sonucu haberdar ederim.


  • @md1987 Çok çok teşekkür ederim!


  • @pathway ABD’ye girişte kedi için titrasyon testi şartı yok. En az 30 gün önce yapılmış kuduz aşısı şartı var. Türkiye’den çıkışta da çıkıştan 48 saat önce Tarım Müdürlüğünden alacağınız çıkış yapabilir belgesi ve chip şartı var. Türkiye’ye giriş için titrasyon istiyorlar, muhtemelen onla karıştırdılar. Gönül rahatlığıyla uçabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

202
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum