Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@crazycells cevap için teşekkürler, ben aslında Amerika'ya giriş yapabilmekten ziyade re-entry permit süresi içerisindeyken bir iş teklifi alırsam çalışıp çalışamayacağımı merak ediyorum. Re-entry'i iptal etmek gibi bir durum olabiliyor mu, internette bu konuda bir döküman bulamadım.
-
Merhabalar,ben eylulun sonunda landing yapmayi planliyorum.Reentry yapmak istiyorum.Yaptigim arastirmalarda uscis field offise paper olarak basvuru yapmam gerektigini anladim.Avukata ihtiyac duyup duyamayacagimi bilmemiyorum cunku avukattan istedigim expedite bir sekilde basvuru icin uscis i ikna edici dokuman/telefon acma vs seyleri bilebilmesi.Sizin tecrube ve tavsiyeleriniz nelerdir ? ayrica hangi uscis field office ini tavsiye edersiniz hiz acisindan tesekkurler
-
@FUAT-ARI Bu konuda yanitlayabilecek varmidir acaba?
-
@crazycells merhaba, peki re-entry permit olsa ama arada giris cikis yaparsak vatandaslik sureci icin neyi dikkate aliyorlar. cok kafa karistirici gercekten.
biz 6 eylulde ilk girisimizi yapacagiz fakat bu sene oglum turkiyede okula gidecek. bu eylulden sonra martta tekrar giris cikis yapsak ve 2024 yazinda artik abd yerlesirsek agustostan once bir sorun olur mu yani illa ki re- entry permit doldurmak zorundamiyiz? cunku sanirim bilemedik ve 6 eylul giris yapip 22 eylulde donecegiz turkiyeye o arada o form yetismeyecek. -
Bu ileti silindi! -
@farukaktasgil 18 ay mi suruyor ilk kez sizden duyuyorum baya uzunmus. biz 2 hafta kalacagiz hem cok kisa bir sure hemde baya masrafli oluyor permit anladgim kadari ile kisi basi basvuracagiz. ve 3kisi tekrar gir cik yapsak 6 ay dolmadan daha mantikli gibi geldi ?
-
@crazycells tekrar merhaba, tahmin ettiğim üzere Amerika'dan bir iş teklifi aldım, re-entry permit'imi iptal etme şansım olabiliyor mu, internette konu ile ilgili bir döküman vs bulamadım.
@nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
@crazycells cevap için teşekkürler, ben aslında Amerika'ya giriş yapabilmekten ziyade re-entry permit süresi içerisindeyken bir iş teklifi alırsam çalışıp çalışamayacağımı merak ediyorum. Re-entry'i iptal etmek gibi bir durum olabiliyor mu, internette bu konuda bir döküman bulamadım.
-
USCIS'i aradım, herhangi bir sorun olmayacağını re-entry permit'in sadece ülkeye giriş çıkış için kullanıldığını, dilendiğinde Amerika'ya dönüp çalışmaya başlayabileceğimizi söylediler.
@crazycells tekrar merhaba, tahmin ettiğim üzere Amerika'dan bir iş teklifi aldım, re-entry permit'imi iptal etme şansım olabiliyor mu, internette konu ile ilgili bir döküman vs bulamadım.
-
USCIS'i aradım, herhangi bir sorun olmayacağını re-entry permit'in sadece ülkeye giriş çıkış için kullanıldığını, dilendiğinde Amerika'ya dönüp çalışmaya başlayabileceğimizi söylediler.
Bilgilendirme için teşekkürler.
-
merhaba ben temmuz ayında ilk girişimi yaptım bugün 3.haftamı doldurdum türkiyeye geri dönmem gerektiği için r entry yapacağım başvuruyu yaptıktan sonra en fazla 1 ay daha kalabilirim çünkü üni öğrencisiyim ve mecburen dönmem gerekiyor. 1 ayda işlemler halledilir mi ve bu sürede bitmezse süreci türkiyeden devam ettirme şansım var mı ne yapabilirim bu durumda
-
@Yasemin-Demirel amerikaya gelmissin bosver amerikada oku zaten turk diplamasini saglam bir networkun olmadigi zaman ciddiye almazlar.Ilk hafta receipt biometrik icin ise 6 hafta ila 2 ay diyorlar gecenlerde biri 17 ayda almis.Sikintili bir konu iyi tahlil et durumunu aile/para/kariyer problem yasama ,cunku inan avukatlarda sistemde bela.Kolay gelsin basarilar
-
Merhaba Arkadaslar
Amerika green kart uzatma islemini UCSIS ten yapiyoruz degil mi arkadaslar. Bu konuda sureci kendi yonetmis arkadaslardan destek rica ediyorum. Eger yazabilirseniz cok sevinirim.
Selamlar
-
@FUAT-ARI Posta ile gelecek ay yapacam,yapinca detaylariyla yazarim
-
L lumos bu başlıktan bahsetti
-
L lumos bu başlıktan bahsetti
-
B Beykentli bu başlıktan bahsetti
-
@aze Dikkat edin lütfen, ABD dışında Re-entry Permit olmadan 180 günden az kalmanız gerekiyor, 6 ay ise 181-183 gün arasında değişiyor. Bence 179 gün ideal maksimumu, ABD'den çıktığınız ve girdiğiniz günlerde de (pasaportlardaki mühürlerin tarihlerine bakarak) kendinizi yok sayarak hesap yapınız, Excel'de formül yazarsanız ABD pasaportunuzdaki mühürlerin tarihlerini "=Şimdiki Giriş Tarihi-Son Çıktığım Tarih+1" olarak formüle edin ve 180 günün altında kalın. Yoksa girişte sorguya çekilip memurları ikna etme mecburiyetinde kalırsınız. Elle ya da hesap makinesiyle hesap yaparsanız hangi ayın kaç gün çektiğine dikkat ediniz. Son 2 rakamı dörde kalansız bölünen yıllarda da şubat ayı 29 gündür.
-
@Beykentli mantıklı ayni şekilde dusunuyorum
-
@nevzemin merhaba. 2 yıllık Re-entry Permit'in başlangıç süresini ne zamandan itibaren başlatmıslar, ilk başvurudan itibaren mi, 2 ay sonraki parmak izleri verildikten sonra mı veya ondan sonraki 15 aylık onay bekleme süresinden sonra mı 2 yıllık Re-entry Permit süresini başlatmışlar?
-
Merhabalar bir şey sormak istiyorum, 2023 dv kazananıyım ve ilk girişimi geçen hafta yaptım. Devam eden bir yüksek lisans programım var İstanbul'da. Re-entry permit başvurmayı düşünüyorum hem okulun bitmesine son 1 yıl kaldı hem de erkek arkadaşımla evlenip f2a başlatacağım ve süreci oradan yürütmek istiyorum. Ancak şuan ki processing time baktığımda 17 ay gösteriyor.
- re-entry permit başvurmadan dönsem ve1 yılı aşmayacak şekilde buraya geri gelsem, girişte neden uzun kaldığıma dair soru geldiğinde de master diplomamı göstersem bir sıkıntı olur mu?
- 2023 kazananı olarak 2028'de vatandaşlık başvurusu yapabiliyorum. Ancak eğer re-entry permit alırsam diyelim ki 2025 e kadar bu hakkımı kullanıp geri geldim ve 30 ayı geçecek şekilde de çalıştım. Bu sefer vatandaşlık sürecim 2023 baz alınarak mı yapılacak yoksa 2025 baz alınarak mı yapılacak, yani vatandaşlığa 2028 yılında mı başvurabileceğim yoksa 2030 mu ?
-
@myna merhaba. Re-entry Permit vatandaşlığa başvuru sürecinizi en az 2 yıl geciktirir. 5 yıl içinde 2,5 yıl net kalmış olma süreniz Re-entry Permit'iniz bittikten sonra tekrar sıfırdan hesaplanmaya başlıyor.İlk Re-entry Permit 2 yıllı oluyor. Re-enrty Permit'in ödemesini yapacağınıza Ocak ya da şubatta (180 gün geçmeden) girseniz ve sonra tekrar 180 gün geçmeden haziran ya da temmuzda girseniz en garantisi. Ocak ya da şubatta girmeden (1 yıl olmadan) girmeniz sizin durumunuzda pek riskli olmayabilir ve ABD'deki bazı havaalalarındaki memurlar daha toleranslı olabiliyormuş diye okumuştum ama bu riski almaya değer mi, siz karar verin.
-
S SeyfettinB. bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba, konuyu epey okudum ama aşağıdaki sorularıma net cevap bulamadım.
1- Green card sürecindeki adresim Houston - Teksasta. Şu anda 20 günlüğüne Iowa'yım. Burdan tr'ye döneceğim.
Re-entry Permit belgesini buradan postalayacağım. Bu durumda Teksas USCIS adresine mi yollamam lazım?2- Randevuyu beklemeden belgelerin aldındığına dair bilgi gelince döneceğim. Niyetim; Chicago'dan uçağa binmeden
USCIS ofisine gidip işlemleri yaoma çalışmak olacak. Bu durumda sadece formu yolladığım USCIS bürosuna mı gidebilirim, yoksa Teksas'a yollayıp
Chicago'da şansımı deneyebilir miym?3- Konunun başında "Form I-131 doldurma ucreti ($575) ve biyometrik ucreti ($85) (14-79 yas arasi icin" bu ücreti güncel olarak ödeyen var mı? İkisinin toplamını tek seferde mi ödeceğiz ve güncel ödeme
yöntemi nedir?4- Formu yolladıktan sonra, randevuyu beklemeyeceksem, sonradan geleceksem evrakın ulaştığına dair maili beklememin bir gereği var mı?
-
@Beykentli Sürekli 6 ayda bir giriş çıkışın bir sınırı yok mu? Bunu ne kadar süre yapabiliriz re-entry permit alternatifi olarak?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum