@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@cantekin, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba arkadaşlar,
Green card'ımı 28 Aralık 2025'te ABD'ye ilk girişimde aktive ettim. 4 Ocak 2026'da Türkiye'ye döndüm, yani ABD'de yaklaşık bir hafta kaldım. Yarın (6 Haziran 2026) tekrar giriş yapacağım. Toplam yokluğum yaklaşık 5 ay (153 gün) olacak.
Sorum şu: 180 günün altında kaldığı için sürekli ikamet (continuous residence) açısından sorun olmadığını okudum, ama kartı aktive edip hemen çıkıp 5 ay sonra dönmek girişte sıkıntı yaratır mı? Memur ne tür sorular sorabilir, nelere hazırlıklı olmalıyım? Yaptığım iş başvuru belgelerinin çıktısını aldım ama bazıları ınder review bazıları hala da Application In Progress durumunda görünüyor. Bunlar bana yardımcı olur mu?
Benzer bir ilk dönüşü yaşayan oldu mu? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Memur neden aylarca disarida kaldiginizi sorarsa, tasinma surecinde Turkiye'deki isleri halledip, ABD'de is aradiginizi, su an temelli geldiginizi soylersiniz. Sorun olmaz. Ilk yil herkes yasiyor bunlari, stres yapmayin.
-
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
@nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Bir sorum olacak, 17 aylık bekleme sonunda 2 yıllık re-entry permit sahibi olduk, bu iki yıllık zaman zarfı içerisinde Amerika'dan bir iş teklifi alırsam re-entry permit'i iptal edebiliyor muyuz, nasıl yapabiliriz?
iptal etmenize gerek yok. Re-entry permit almis olmaniz ABD'ye giremeyeceginiz anlamina gelmiyor. Re-entry permit suresi devam ederken hala ABD'ye istediginiz kadar giris cikis yapabilirsiniz. Fakat giris yaparken pasaportunuzla beraber re-entry permit belgenizi de gosterin.
-
@crazychemist, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Merhabalar, 2023 yili icinde green cardim onaylandi, oncesinde h1b vizesiyle amerikada yasiyordum su an da amerikadayim.
Nolur nolmaz gunun birinde ihtiyacim olur diye re-entry permite basvurmak istiyorum ve yil sonu tatilimde turkiyeye gitmeyi dusunuyorum. Sorum su olacak.Okuduguma gore USCIS re-entry basvurusunu almadan ulkeden cikarsaniz basvuru iptal oluyor. Basvurumu hemen yapacagim fakat turkiyede tatilde oldugum zamanda parmak izine cagirirlar ve gidemezsem diye endise ettim. Green card surecimde zaten parmak izi vermistim, her re-entry permit basvurusunda parmak izi vermek gerekiyor mu?
Cok tesekkurler simdiden. Herkese kolay gelsin
genelde gerekiyor, her basvuru icin ayri ayri gerekiyor, fakat bu gerekliligi USCIS belirliyor. Pandemi zamani yogunluk olusmasin diye bu gerekliligi kaldirdilar ve ellerindeki verileri tekrar kullandilar.
Turkiye'deki tatilinizden ne zaman doneceksiniz? Biyometrik randevu tarihinizi erteleyebilirsiniz, bilginize.
-
Bir sorum olacak, 17 aylık bekleme sonunda 2 yıllık re-entry permit sahibi olduk, bu iki yıllık zaman zarfı içerisinde Amerika'dan bir iş teklifi alırsam re-entry permit'i iptal edebiliyor muyuz, nasıl yapabiliriz?
Konu hakkında bilgisi olan var mıdır arkadaşlar?
re-entry permit ile ABD'ye dilediginiz zaman giris cikis yapabilirsiniz. permitiniz suresi bitene kadar gecerli olacak.
-
Merhaba Arkadaslar
gecen senenin kasim ayinda green kartimizla ingiltereye donduk. 2-3 ay once Amerikaya giris cikis yapip geldim. fakat tek basima gittim. Simdi ise bu yil Ekim 2023 te ailemle gitmeyi planliyorum. bu sefer green kart surecimi dondurmayi ve 2 sene uzatmayi planliyorum. Sorularim su: yanitlayabilirseniz cok sevinirim.
Soru 1: Gitmeden once uzatma formunu Ingilteredeyken doldursam ve gorusme maili geldiginde Amerikaya hep beraber gitsek bir sorun olur mu. Bunun takip edildigini duydum ama emin degilim
Soru 2: uzatmaya hangi eyalette basvursam en hizli gorusme ve parmak izi icin davet maili gelir.
Soru 3: 5 kisilik bir aileyiz. 3 yetiskin bir 4 ysinda birde 13 yasinda iki kucuk cocugum var. Diger cocugum 18 yasini gectigi icin yetiskinden sayiyorum. toplam ne kadar ucret tutar basvurumuz
Cevaplarsaniz cok sevinirim. Sorumda bir hata varsa kusur varsa simdiden ozur dilerim.
Selamlar
-
Herhangi bir yanit var mi acaba?
-
@FUAT-ARI, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Merhaba Arkadaslar
gecen senenin kasim ayinda green kartimizla ingiltereye donduk. 2-3 ay once Amerikaya giris cikis yapip geldim. fakat tek basima gittim. Simdi ise bu yil Ekim 2023 te ailemle gitmeyi planliyorum. bu sefer green kart surecimi dondurmayi ve 2 sene uzatmayi planliyorum. Sorularim su: yanitlayabilirseniz cok sevinirim.
Soru 1: Gitmeden once uzatma formunu Ingilteredeyken doldursam ve gorusme maili geldiginde Amerikaya hep beraber gitsek bir sorun olur mu. Bunun takip edildigini duydum ama emin degilim
Soru 2: uzatmaya hangi eyalette basvursam en hizli gorusme ve parmak izi icin davet maili gelir.
Soru 3: 5 kisilik bir aileyiz. 3 yetiskin bir 4 ysinda birde 13 yasinda iki kucuk cocugum var. Diger cocugum 18 yasini gectigi icin yetiskinden sayiyorum. toplam ne kadar ucret tutar basvurumuz
Cevaplarsaniz cok sevinirim. Sorumda bir hata varsa kusur varsa simdiden ozur dilerim.
Selamlar
Maalesef ABD disindayken re-entry permit basvurusu yapamiyorsunuz.
-
Formlari hazirlayip, ABD'ye girer girmez gonderebilirsiniz. I-131 formunuzun alindigina dair I-797 mektubunu aldiktan sonra ABD disina cikip daha sonra biyometrik randevu icin geri gelebilirsiniz.
-
Maalesef bilemiyorum, ama kucuk sehirlerdeki randevular daha hizli olacaktir diye dusunuyorum.
-
Cocuklarinizin yasi kucukmus, eger sadece 2 yillik re-entry permit dusunuyorsaniz cocuklariniza almasaniz da olur (her ne kadar kurallara gore herkesin almasi gerekse de)... pratikte zaten cocuklarinizi kapida sizden bagimsiz olarak geri cevirmeyecekleri icin, siz uzun sure sonra geri dondugunuzde cocuklarinizin yaninizda olmasi ve gecerli bir 10 yillik Green Card'larinin olmasi yeterli.
-
-
Merhabalar. Biometrik randevu sonrası herhangi bir sebepten dolayı red almış birisi varmı merak ediyorum açıkçası. Tüm işlemi kendim ve avukat olmadan yaptığım için hiç yaşanılmayacak olsa bile hangi durumlarda red ihtimali mümkün olduğunu araştırıyorum. 17 ay çok uzun bir süre ve bu süreni "acaba red gelir mi?" diye düşünmek istemiyorum. Gördüğüm kadarıyla şu anki süreçte red gele bilecek bir problem göremiyorum kendi açımdan, fakat diğerleri farklı bir süreç yaşamışsa öğrenmek isterim.
-
@crazycells merhaba
- madde icin ek su soruyu sormak istiyorum. 5 kisilik bir aileyiz demistim. sadece ben kendim amerikaya gidip basvuruyu hepimiz icin yapsam bu durumda sorun yasar miyim? Cunku hepimizin gitmesi pahaliya maloluyor. SOnrasinda I-797 mektubunu alinca (eve mi geliyor? emaille mi geliyor? bunu da yazarsaniz memnun olurum) Ingiltereye geri donup daveti bekleyebilir miyim?
Selamlar
-
@crazycells cevap için teşekkürler, ben aslında Amerika'ya giriş yapabilmekten ziyade re-entry permit süresi içerisindeyken bir iş teklifi alırsam çalışıp çalışamayacağımı merak ediyorum. Re-entry'i iptal etmek gibi bir durum olabiliyor mu, internette bu konuda bir döküman bulamadım.
-
Merhabalar,ben eylulun sonunda landing yapmayi planliyorum.Reentry yapmak istiyorum.Yaptigim arastirmalarda uscis field offise paper olarak basvuru yapmam gerektigini anladim.Avukata ihtiyac duyup duyamayacagimi bilmemiyorum cunku avukattan istedigim expedite bir sekilde basvuru icin uscis i ikna edici dokuman/telefon acma vs seyleri bilebilmesi.Sizin tecrube ve tavsiyeleriniz nelerdir ? ayrica hangi uscis field office ini tavsiye edersiniz hiz acisindan tesekkurler
-
@FUAT-ARI Bu konuda yanitlayabilecek varmidir acaba?
-
@crazycells merhaba, peki re-entry permit olsa ama arada giris cikis yaparsak vatandaslik sureci icin neyi dikkate aliyorlar. cok kafa karistirici gercekten.
biz 6 eylulde ilk girisimizi yapacagiz fakat bu sene oglum turkiyede okula gidecek. bu eylulden sonra martta tekrar giris cikis yapsak ve 2024 yazinda artik abd yerlesirsek agustostan once bir sorun olur mu yani illa ki re- entry permit doldurmak zorundamiyiz? cunku sanirim bilemedik ve 6 eylul giris yapip 22 eylulde donecegiz turkiyeye o arada o form yetismeyecek. -
Bu ileti silindi! -
@farukaktasgil 18 ay mi suruyor ilk kez sizden duyuyorum baya uzunmus. biz 2 hafta kalacagiz hem cok kisa bir sure hemde baya masrafli oluyor permit anladgim kadari ile kisi basi basvuracagiz. ve 3kisi tekrar gir cik yapsak 6 ay dolmadan daha mantikli gibi geldi ?
-
@crazycells tekrar merhaba, tahmin ettiğim üzere Amerika'dan bir iş teklifi aldım, re-entry permit'imi iptal etme şansım olabiliyor mu, internette konu ile ilgili bir döküman vs bulamadım.
@crazycells cevap için teşekkürler, ben aslında Amerika'ya giriş yapabilmekten ziyade re-entry permit süresi içerisindeyken bir iş teklifi alırsam çalışıp çalışamayacağımı merak ediyorum. Re-entry'i iptal etmek gibi bir durum olabiliyor mu, internette bu konuda bir döküman bulamadım.
-
USCIS'i aradım, herhangi bir sorun olmayacağını re-entry permit'in sadece ülkeye giriş çıkış için kullanıldığını, dilendiğinde Amerika'ya dönüp çalışmaya başlayabileceğimizi söylediler.
@crazycells tekrar merhaba, tahmin ettiğim üzere Amerika'dan bir iş teklifi aldım, re-entry permit'imi iptal etme şansım olabiliyor mu, internette konu ile ilgili bir döküman vs bulamadım.
-
USCIS'i aradım, herhangi bir sorun olmayacağını re-entry permit'in sadece ülkeye giriş çıkış için kullanıldığını, dilendiğinde Amerika'ya dönüp çalışmaya başlayabileceğimizi söylediler.
Bilgilendirme için teşekkürler.
-
merhaba ben temmuz ayında ilk girişimi yaptım bugün 3.haftamı doldurdum türkiyeye geri dönmem gerektiği için r entry yapacağım başvuruyu yaptıktan sonra en fazla 1 ay daha kalabilirim çünkü üni öğrencisiyim ve mecburen dönmem gerekiyor. 1 ayda işlemler halledilir mi ve bu sürede bitmezse süreci türkiyeden devam ettirme şansım var mı ne yapabilirim bu durumda
-
@Yasemin-Demirel amerikaya gelmissin bosver amerikada oku zaten turk diplamasini saglam bir networkun olmadigi zaman ciddiye almazlar.Ilk hafta receipt biometrik icin ise 6 hafta ila 2 ay diyorlar gecenlerde biri 17 ayda almis.Sikintili bir konu iyi tahlil et durumunu aile/para/kariyer problem yasama ,cunku inan avukatlarda sistemde bela.Kolay gelsin basarilar
-
Merhaba Arkadaslar
Amerika green kart uzatma islemini UCSIS ten yapiyoruz degil mi arkadaslar. Bu konuda sureci kendi yonetmis arkadaslardan destek rica ediyorum. Eger yazabilirseniz cok sevinirim.
Selamlar
Benzer Başlıklar
143
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k