DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @FUAT-ARI Posta ile gelecek ay yapacam,yapinca detaylariyla yazarim

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Beykentli Beykentli 

  • @aze Dikkat edin lütfen, ABD dışında Re-entry Permit olmadan 180 günden az kalmanız gerekiyor, 6 ay ise 181-183 gün arasında değişiyor. Bence 179 gün ideal maksimumu, ABD'den çıktığınız ve girdiğiniz günlerde de (pasaportlardaki mühürlerin tarihlerine bakarak) kendinizi yok sayarak hesap yapınız, Excel'de formül yazarsanız ABD pasaportunuzdaki mühürlerin tarihlerini "=Şimdiki Giriş Tarihi-Son Çıktığım Tarih+1" olarak formüle edin ve 180 günün altında kalın. Yoksa girişte sorguya çekilip memurları ikna etme mecburiyetinde kalırsınız. Elle ya da hesap makinesiyle hesap yaparsanız hangi ayın kaç gün çektiğine dikkat ediniz. Son 2 rakamı dörde kalansız bölünen yıllarda da şubat ayı 29 gündür.


  • @Beykentli mantıklı ayni şekilde dusunuyorum


  • @nevzemin merhaba. 2 yıllık Re-entry Permit'in başlangıç süresini ne zamandan itibaren başlatmıslar, ilk başvurudan itibaren mi, 2 ay sonraki parmak izleri verildikten sonra mı veya ondan sonraki 15 aylık onay bekleme süresinden sonra mı 2 yıllık Re-entry Permit süresini başlatmışlar?


  • Merhabalar bir şey sormak istiyorum, 2023 dv kazananıyım ve ilk girişimi geçen hafta yaptım. Devam eden bir yüksek lisans programım var İstanbul'da. Re-entry permit başvurmayı düşünüyorum hem okulun bitmesine son 1 yıl kaldı hem de erkek arkadaşımla evlenip f2a başlatacağım ve süreci oradan yürütmek istiyorum. Ancak şuan ki processing time baktığımda 17 ay gösteriyor.

    1. re-entry permit başvurmadan dönsem ve1 yılı aşmayacak şekilde buraya geri gelsem, girişte neden uzun kaldığıma dair soru geldiğinde de master diplomamı göstersem bir sıkıntı olur mu?
    2. 2023 kazananı olarak 2028'de vatandaşlık başvurusu yapabiliyorum. Ancak eğer re-entry permit alırsam diyelim ki 2025 e kadar bu hakkımı kullanıp geri geldim ve 30 ayı geçecek şekilde de çalıştım. Bu sefer vatandaşlık sürecim 2023 baz alınarak mı yapılacak yoksa 2025 baz alınarak mı yapılacak, yani vatandaşlığa 2028 yılında mı başvurabileceğim yoksa 2030 mu ?

  • @myna merhaba. Re-entry Permit vatandaşlığa başvuru sürecinizi en az 2 yıl geciktirir. 5 yıl içinde 2,5 yıl net kalmış olma süreniz Re-entry Permit'iniz bittikten sonra tekrar sıfırdan hesaplanmaya başlıyor.İlk Re-entry Permit 2 yıllı oluyor. Re-enrty Permit'in ödemesini yapacağınıza Ocak ya da şubatta (180 gün geçmeden) girseniz ve sonra tekrar 180 gün geçmeden haziran ya da temmuzda girseniz en garantisi. Ocak ya da şubatta girmeden (1 yıl olmadan) girmeniz sizin durumunuzda pek riskli olmayabilir ve ABD'deki bazı havaalalarındaki memurlar daha toleranslı olabiliyormuş diye okumuştum ama bu riski almaya değer mi, siz karar verin.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   SeyfettinB. SeyfettinB. 

  • Merhaba, konuyu epey okudum ama aşağıdaki sorularıma net cevap bulamadım.

    1- Green card sürecindeki adresim Houston - Teksasta. Şu anda 20 günlüğüne Iowa'yım. Burdan tr'ye döneceğim.
    Re-entry Permit belgesini buradan postalayacağım. Bu durumda Teksas USCIS adresine mi yollamam lazım?

    2- Randevuyu beklemeden belgelerin aldındığına dair bilgi gelince döneceğim. Niyetim; Chicago'dan uçağa binmeden
    USCIS ofisine gidip işlemleri yaoma çalışmak olacak. Bu durumda sadece formu yolladığım USCIS bürosuna mı gidebilirim, yoksa Teksas'a yollayıp
    Chicago'da şansımı deneyebilir miym?

    3- Konunun başında "Form I-131 doldurma ucreti ($575) ve biyometrik ucreti ($85) (14-79 yas arasi icin" bu ücreti güncel olarak ödeyen var mı? İkisinin toplamını tek seferde mi ödeceğiz ve güncel ödeme
    yöntemi nedir?

    4- Formu yolladıktan sonra, randevuyu beklemeyeceksem, sonradan geleceksem evrakın ulaştığına dair maili beklememin bir gereği var mı?


  • @Beykentli Sürekli 6 ayda bir giriş çıkışın bir sınırı yok mu? Bunu ne kadar süre yapabiliriz re-entry permit alternatifi olarak?


  • @Henry-bloor re-entry permit yaptınız mı, detayları yazar mısınız?


  • @dorstenevi merhaba. Bilemem, toplam 2-3 kere giriş-çıkışta problem olmayabilir, bence @gucarslan Bey benden daha iyi bilir. Bir de bu 6 ayda bir (aslında 6 ay değil, maksimum 180 gün, 6 ay duruma göre 181-183 gün arasında değişiyor) giriş-çkışa hangi eyaletlerdeki hangi havaalanlarının memurları daha toleranslı yaklaşıyor, onu da araştırmak lazım ama siz ABD'ye 1 yıl sonra gireceksiniz 180 günü geçirmeden gidip gelmek, Re-entry Permit almaktan daha akıllıca olur bana göre.


  • @Beykentli Teşekkür ederim, hayır 2 sene gidememe durumu var. siz işlem yaptınız mı, yukarıdaki sorularımla ilgili bilginiz var mı?


  • @dorstenevi merhaba. Ben bu konuda işlem yapmadım ama çocuğum okulunu Türkiye'de bitirmek istediği için bu konudaki yazıları bayağı okudum.


  • @dorstenevi dostum daha yapmadim Allah izin verirse 18 inde yapacvagim eylulde.Planim su sekilde ki avukatimda bunu onayladi,sana uyar uymaz bilemem ama paylasayim.Simdi ben land ettim 18 inde avukat uscis e posta ile bunu atacak ve uscis ten bana receipt gonderinceye kadar yani alindi maili gelinceye kadar amerikada kalacagim .Receipt i alir almaz tekrar usa den cikis yapacagim taa ki bana biometrik gunu gelinceye kadar .(USCIS receipt 7 gunde geliyormus ama genelde 5 gunde aliyorlarmis,biometrik ise 4 ila 6 hafta sonra veriliyormus receipt alindiktan sonra) ardindan 5 bucuk ay sonra yani biometrigi verip tekrar usa den ciktiktan sonra tekrar usa ye girecegim oda mart ortasi nisan basi gibi olur .Bir hafta kalacagim ardindan tekrar 5.5 ay usa disi olacak oda ekim basi eylul sonu gibi olur 2024 te.Ardindan bende bilemiyorum.3 secenek var bundan sonra ya 1 ay kalacagim oyle reentry gelinceye kadar(17 ay suruyor ilk receipt ten sonra) ya sallayacagim reentry kesin alirim 2 kusur sene sonra girerim temelli yada tekrar 1 hafta kalip 5.5 ay sonra gelecegim.Buradaki aklinindan cikarmaman gereken sey;abd de baginin olmasi ne gibi evin olmali kira yada sahibi,araban olmali 3 bin dolara sirf ruhsati olsun yeter belki abd de bir kuurs universite kaydi yada remote calisma artik sen ekle.Tr de universite okuyor olman bile durumunu etkiler positif olarak ama usa deki bagini da gostermen lazim.Anladigim kadariyla green cartin varsa us vatandasi olana kadar abd malisin oyle kolay gir cik hep supeli gorunecektir.Neredesin bilmiyorum ama abd ye girerken kesinlikle preclearance olan havalanlarindan toronto calgary shanon dubai vesaire girme direk abd icinde immigration olanindan gir cunku seni deny bile etse iceri almak akabinde seni mahkemeye gondermek zorunda o yuzden herturlu abd topragina bastigindan emin ol.Biliyorum cok pahali olacak ama inan her centine deger.Sana tavisyem git amerikada oku trdeki diploman altin kapli bile olsa cop.Amerikada oku.Bol sans diliyorum


  • @Beykentli olmaz cok risrkli kimle karsilasacaginiz bilmiyorsunuz plani 5.5 ay seklinde yapin,kendi mantik ve inanclariniz anca sansiniza gore calisir .Risk almayin,genel olarak avukatlar zaten berbat Allah muhafaza cok surunursunuz.Ha yok mu adam 10 yildir gelmemis girmis jfk ye 10 sene sonra elini kolunu sallaya sallaya cikmis havalimanindan.Bu ornege gore abd hayatinizi planliyorsaniz cok yazik edersiniz ama hayat karar sizin.


  • @Henry-bloor merhaba. Bu yazıyı bana değil de @dorstenevi'ye yazın lütfen. Cünkü kendisi bu konuda bilgi talep etmişti.


  • @Henry-bloor Hocam süreci liseye giden oğlum için takip ediyorum. 2 senesi var, tr de okulu bitirince 2 sene sonra abd'ye yerleşme durumu var.


  • @dorstenevi muhtemelen liseli diye sikinti cikarmayacaklardir ama dedigim gibi bir plan isinizi gorur.Turk avukatlar falan hepsi hikaye belki cok iyileri olmustur ama geneli zayif size tavsiyem eger ingilizceniz de varsa duzenli calisabileceginiz bir avukatiniz olsun mumkunse lokal biri cunku gercekten uscis e belki hayatinda telefon acmamis avukat diye gezen tipler vardir 1000 dolarina bahse girerim.Ayrica uscis i de arayin ben o sekilde cok isimi gordum.Basari ve sans diliyorum


  • @Henry-bloor çok teşekkür ederim.


  • @crazycells bey, https://www.uscis.gov/i-131-addresses sayfasında I-131 formu için "Deferred Enforced Departure (DED) applicants" başlığında "Filing Form I-131 by itself." açıklamasıyla sadece Chicago adresi var. Bir de ayrıca "All other applicants (including re-entry permit applicants)" başlığında eyaletlere göre ayrılmış. Bu durumda hangisini seçmek gerekiyor? (Biraz aciliyeti var, kusura bakmayın)


  • Arkadaşlar,

    Merhaba,

    21 Mart 2022 de başlattığım Re-Entry permit başvuru süreci 11 Eylül 2023 tarihinde toplamda 540 gün sonunda olumlu olarak sonuçlandı.

    Çok uzun ve stresli bir süreç oldu.

    Bu süreç boyunca başta @crazycells @redsat2000 @semavi olmak üzere bilgisiyle destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

201
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum