Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Arkadaşlar merhaba I-130 bekleyen arkadaşlarım için genel bir güncelleme notu paylaşmak istedim maalesef pek olumlu gelişmeler yok ve açıkcası durum çok daha kötüye doğru gidiyor keşke iyi haberlerle gelebilsem ama yinede bunları aktarmak istiyorum.
Şuanda Reddit'de r/I130suffering ve TMVN discord sunucularında yoğunluklu olarak 2025 Mart 2025 Nisan kısacası 2025 PD tarihli dosya sahipleri dosyalarının FOD'a gönderildiğini kısacası SCOPS'dan servis merkezlerinden alınıp bu dosyaların saha ofislerine gönderildiğini belirtiyorlar. Şuanda aktif olarak dosyalarımız saha ofislerine gidiyor. Bende kendi kontrolümü sağladım ve I-130 dosyamın SCOPS'dan FOD'a yani saha ofisine aktarıldığını doğruladım.
Maalesef durum bununla sınırlı değil maalesef USCIS aşağı yukarı forumlarda gördüğüm kadarıyla ki herkes aynı şeyi paylaşıyor dosyaları BIO ofisine aktarmış. Benefits Integrity Office'de şuanda bir çok dosya BIO nedir diye biraz araştırma yaptığımızda olay dahada kötü bir yere çıkıyor
BIO Göçmenlik için arka plan kontrolleri sahtekarlık kontrollerinin yapıldığı kısacası dolandırıcılık şüphesi ve dosyaların güvenlik amacıyla daha ciddi ve çok daha uzun sürede işlendiği bir Saha ofisi ve 2025 PD li consular dosyalarının şuanda büyük bir kısmı BIO'ya gitmiş durumda. Bu konunun Trump yönetiminin duyurduğu arttırılmış güvenlik kontrolü emriyle alakası olduğunu söyleyenler var ve pek çok dedikodu var. Fakat geldiğimiz noktada tüm başvurular şuanda BIO'da ve bunun tam olarak ne olucağını bilmiyoruz. USCIS bunu yeniden yapılanma için mi yapıyor yoksa tüm bu 2025 PD başvuruları detaylı incelemeye tabi tutmak için bilinçli olarak BIO'ya mı aldılar eğer ikinci seçenek ise arkadaşlar bunlar bizi çok uzun bir süre ağaç edebilirler artık bu durum benim gözümü korkutmaya başladı tüm bu veriler kendi dosyam üzerinde yaptığım inceleme ve kullanıcılardan gelen yorumlar üzerinden oluşturulmuş veriler USCIS resmi açıklaması değil ki zaten son 3 aydır yaşanan bu sıkıntının tamamı boyunca insanlar bilgiyi topluluktan aldı çünkü USCIS açıklama yapmıyor. Günün sonunda başımıza neler gelicek görüceğiz fakat son durum hiç olumlu değil.
Dipnot;
Eğer kendi case'inizin konumunu merak ediyorsanız USCIS'in mesai saatlerinde Emma'ya bağlanıp Live chat'e geçin ve görevliye "Where is exact location and service center of my case" diye sorabilirsiniz cevap veriyorlar eğer dosyanız BIO-Benefits integrity office'e aktarılmışsa aynı işlem dosyanıza uygulanmış demektir şuanda 2025 dosyalarının büyük bir kısmı aynı ofise aktarılmış bulunmakta herkesin kontrol etmesini öneriyorum özellikle hala bekleyenlerin.Bu arada I-130'umun 1.yılını doldurdum ve hala ağaç gibi bekliyorum işin kötü tarafı muhattabım olan kurum hala dosya bile işlemiyor boşuna bekliyorum ortalama 2 hafta sonra 4 aydır boşuna bekliyor olucağız ve USCIS'den hala bir ses veya açıklama yok hepimize sabır diliyorum.
-
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
I-130 formu ile ilgili sorular
-
Arkadaslar dun esim ve kizim icin I-130 formu submit ettim. Uzun bir surec olacagi icin bu sirada kizim 2 yasini coktan doldurmus olacak. Arkadasim kizin icinde I-130 formu doldurman gerekebilir dedi. 2 yasina 9 ay var. Bu durumda ne yapmak gerekiyor?
-
Merhabalar, Amerikalı eşimle Tr'de yaşamaktayız. Birlikteliğimizin altı, evliliğimizin ilk yılı. i-130 formu sürecine başladık. Sorum bona fide evlilik kanıtı ile ilgili:
"Affidavits sworn to or affirmed by third parties having personal knowledge of the bona fides of the marital relationship. Each affidavit must contain the full name and address of the person making the affidavit; date and place of birth of the person making the affidavit; and complete information and details explaining how the person acquired his or her knowledge of your marriage" diyor. Nikah şahitlerimiz olan kardeşim ve ortak arkadaşımızı düşünüyoruz. Burada bahsedilen affidavit:- Kaç kişiden alınmalı?
- Format nasıl olmalı/hangi bilgileri içermeli?
Ayrıca birlikte fotoğraf ve yazışma sunmaktan da sıkça bahsedilmiş. O ne kadar olmalı? Biraz ucu açık olduğu için tam olarak ne sunmam gerektiğini kestiremiyorum.
Kısacası bona fide marriage kanıtlamak için tam olarak ne gerekiyor konusunda yardıma ihtiyacım var.
Teşekkürler, selamlar -
@mrbiber 1 veya 2 kişi yeterli olur. Birlikteliginize sahit olan ve birlikte zaman gecirdiginiz arkadaşlar veya aile bireyleri olabilir. Ingilizce yazilmalidir ve her biri islak imzayla imzalanip taratilmalidir. Isimleri adresleri ve sahitliklerine dair kendi sahsi dusunceleri gibi statement yeterli olur. Kanit olarakda yeterli bulduğunuz bazi fotoğrafları ekleyebilirsiniz. Nvc asamasinda veya gorusme gunu zaten yaninizda bulundurursunuz bazi prooflari. Ucsis asamasi uzun asama. Esiniz US vatandasi ise kafadan en az 1.5 yili gozden cikarin derim. Surecinizde bol sabirlar diliyorum.
-
@mrbiber Ben göndermedim böyle birşey. Düğün albümünden ve sosyal hayatımızdan fotoğraflar, seyahatlerimizin uçak biletleri ve kaldığımız yerlerin Airbnb çıktıları, birkaç sayfa çok özel olmayan mesajlaşma ve üzerinde ikimizin de ismi olan kira kontratını gönderdim. Yeterli oldu.
-
@Samet-Ünlü merhaba evliyken mi k3 başvurusu yaptınız?
-
@Hava, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@Samet-Ünlü merhaba evliyken mi k3 başvurusu yaptınız?
Evet I-129F olarak geçiyor. Bi nevi eşlerin süreci beraber geçirmesi için hızlandırma talebi.
-
Çok teşekkür ederim. Bakıcam bunada.
-
@Mohammed-Sadeq88, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
@crazycells evet gocmen avukatının onlayn yaptı başvuruyu
isterseniz farkli bir web browser'dan USCIS hesabiniza girmeyi deneyin, bazen browser'lar hata veriyor... firefox, google chrome, safari vs.
-
@cgokhan, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Arkadaslar dun esim ve kizim icin I-130 formu submit ettim. Uzun bir surec olacagi icin bu sirada kizim 2 yasini coktan doldurmus olacak. Arkadasim kizin icinde I-130 formu doldurman gerekebilir dedi. 2 yasina 9 ay var. Bu durumda ne yapmak gerekiyor?
Hangi kategoriden basvuru yapiyorsunuz? GC sahibi misiniz? Yoksa ABD vatandasi mi?
-
Merhaba eşim greencardlı ve Amerika’da nikah yaptık. I130 formu dolduruyoruz beneficiaryim. Türk nikahımız olmadı pasaportta soy adım kızlık soy adı. Ama Amerika’da evlilik sertifikasında soy adım değişti. Formda hangisini yazmam gerekiyor soy adı farklılığı yüzünden red yer miyiz ? Yardımlarınız için teşekkürler
-
merhaba.ben I-130 formu sürecindeyim.Eşim green kartlı ve 28 nisan 2022 de ı-130 başvurusu yaptık ancak o günden beri hiçbir kıpırdama olmadı.süreç uzun oldu diğerlerine göre.Böyle bir durumda olan var mı?
#I-130 #form #vize#ailedayanıklıgöçmenvizeler
-
Merhaba arkadaslar,
Abd vatandasligim bulunuyor. Esimle bu yaz evlendik, kendisi Turkiye'de yasiyor.Ben Tr deyken ona form I-130 doldurdum ve onun doldurmasi gereken form I-130a formunu da birlikte doldurduk.Consular processing e girecek ama henuz formlarimizi submit etmedik. form I-130 un sonlarina dogru sorular bulunuyor: Religious records,school record,census record,written statement, Dna test result seklinde. Tamamini okudum ama bunlari doldurup doldurmamam gerektigini anlayamadim. Sanirim "written statement" i kismina bir sayfa biseyler yazilabilir evlilik bona fide marriage oldugunu kanitlamakla ilgili. Oyle midir ?
Bir sorum daha olacak : Bu immediate relative basvurularinda daha once TR den ABD ye gelecek es icin sponsor olunuyor diye okumustum. Basvuru esnasinda calisitigim isleri yazdim ama simdiye dek benden finansal belgeler istenmedi ya da geliriniz nedir diye sorulmadi. Submit edip process baslayinca mi sorulacak acaba ?
Cok tesekkurler !
-
@Sükran-Arancak hanım merhaba bende 17 mayıs 2022 de başvurdum hiç bi gelişme yok eylül ayı bülteninde 1 eylül 2023 ten öncekiler için vize süresi işlemleri başladı gibi bi açıklama okudum yanlış anlamadımsa.
-
Arkadaşlar merhaba
17.05.2022 tarihinde I-130 formuna başvurduk ama hiç bi ilerleme olmadı
Eylül ayı bülteninde 1.09.2023 öncesi için vize başvuruları başlayabilir gibi bi acıklama okudum ama pek anlamadım
Konu hakkında uzman arkadaşlar bilgi verebilir mi
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. -
Arkadaşlar F2A sürecinin ilk aşaması olarak eşim için I-130 ve I-130A formunu gönderirken sanırım online olarak gönderme seçeneği de oluyor. Bu durumda para ödemesini nasıl yapıyoruz ve diğer tüm belgeleri (Evliliğe dair kanıtlar, birth certificate, çeviriler vs vs.) nasıl gönderiyoruz? Online olarak listedeki tüm belgeleri submit edebileceğimiz bir alan mı var yoksa çeviriler vs ıslak imzalı olduğu için orjinallerini görmek isterler ve yine posta yoluyla mı göndermemiz gerekir bilgisi olan varsa çok sevinirim. Amerika'ya giriş yapmadan önce Türkiye'den alacağım tüm belgeleri hazırlayıp öyle ilk girişimi yapmak istiyorum.
-
Merhabalar ben 2022 green card talihlisiyim. 1 Kasım 2022'de Amerika'ya yerleştim. Geçtiğimiz ay evlendim. Fakat eşimi götürmek için neler yapmam gerektiğini ve bu süreci bilmiyorum. Anladığım kadarıyla ilk olarak I-130 formu doldurmam gerekiyormuş. F2A vizesi ile ilgili konuyu inceledim fakat bu sürece dair gerekli belgeler ve işlem sırasına dair biraz kafam karıştır. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
-
@Yigit-0, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular
Merhabalar ben 2022 green card talihlisiyim. 1 Kasım 2022'de Amerika'ya yerleştim. Geçtiğimiz ay evlendim. Fakat eşimi götürmek için neler yapmam gerektiğini ve bu süreci bilmiyorum. Anladığım kadarıyla ilk olarak I-130 formu doldurmam gerekiyormuş. F2A vizesi ile ilgili konuyu inceledim fakat bu sürece dair gerekli belgeler ve işlem sırasına dair biraz kafam karıştır. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Aslında f2a başlığının ilk sayfasında zaten sıralı bir şekilde anlatılıyor. İlk önce uscis aşaması oradan onay geldikten sonra nvc ye dosyaniz gönderiliyor nvc de dosyanızı onayladıktan sonra konsolosluktan randevu bekliyorsunuz .
Tabi kısa anlattigim bu işlemler için ben 3 yıldır bekliyorum.
Burada önemli olan surecinizi uzatabilecek eksik yada yanlış evrak yuklememek çünkü her şey normalken bile zaten uzun sürüyor birde böyle aksilikler bir f2a bekleyeni için kabus gibi.
O sebeple size f2a başlığının ilk sayfasında verilmiş yonergeleri ve benim tecrübe ile ogrendigim son sayfada daha biraz önce başka bir arkadaşa yazdığım detayları okumanizi tavsiye ederim.
Sonrasında daha spesifik sorular oluşacaktır kafanizda ve tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır. Kolaylıklar diliyorum. -
GC'li olarak benim I130 formunu doldurup ücretini ödedikten sonra eşim Turist vizesiyle ABD'ye gir çık yapabiliyor mu? Zira I 485 için bir süre bekleyeceğiz gibi duruyor.
-
@cnblgc eşinizin abd vizesi var mı? Eğer yok ise sizin onun adına green karta başvurduğunuz için ve eşiniz yanınıza gidip geri dönmeyeceğini düşünüp turist vizesine red verme ihtimali yüksek, ama yine de deneyin şansınızı kayıp en fazla vize ücreti olur, ben demedim vermediler:(
-
@kıvanç turist vizesiyle şuanda Amerika'da.
Benzer Başlıklar
116
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum