IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhaba arkadaşlar dün sabah itibari ile sağlık muayenemi tamamlamış bulunmaktayim. Ankara garina geldiginizde 10 dk yürüyüş mesafesiyle metroya binerseniz 15 tl tl tek basim kart ücretiyle kizilay duragina gelebilirsiniz. Oradan da taksi 7-8 dk icinde unganlara goturuyor o da 60 tl bisey tuttu. Metroyla ugrasmamak isteyenlere onerim araç yoksa direkt gar çıkışı taksiye binmeniz. Kuğulu parkin hemen yaninda bina. Iceri girdikten sonra once resminizi cekip bir kayit oluşturmak icin covid ciktisini ve pasaportunuzu alıyorlar. Kayit acip bekliyorsunuz. 15-20 dk arasi sonrasi alt kattan kan vermeye çağırıyorlar. 3 dk icinde kan verip hemen orada 36 dolar civari bir ucret ister lira ister dolar olarak veriyorsunuz. 4. Kata geri cikip bu sefer rontgen cekiyorsunuz. Bu da 2 dkda tamamlaniyor. Daha sonra sonuclarin tamamlanmasi icin 1 saat sonra gelebilirsiniz diyorlar. O esnada kugulu park yaninda takilip kahve icebilirsiniz. En son da Ungan bey doktorun odasinda kilo,boy, tansiyon testi, kalp ritmi atisi gibi testler yapiliyor ve genel saglik sorulari soruluyor. Ardindan hemen asinizi vuruyorlar. Bu süreçte 5 dkda tamamlaniyor. En sonda 4. Katta toplam kalan ucreti oduyorsunuz o da yaklasik 8700 tl civari. Dolar olarak 325 dolara yakin ediyor. Faturanizi mailinize atiyorlar. Ve pasaportunuzu geri veriyorlar. Toplam tüm odemeler (benim ödediğim) 370-375 usd tutuyor. Ilk kayitda (korona belgesi haric) diğer asi belgesi olanlarin e nabizda kayitli çıktıli halini gormek istiyolar. Ibraz etmek isteyenler icin belirtiyorum. Iceride bekleyenler icin 4.katta vezne arkasinda ucretsiz kahve ve suda sunuyorlardi bekleyenler için. Son olarak sonuclar artik elektronik olarak tamamlaniyormus yani fiziksel bir belge vermeyecekler size. Daha sonra sizlere de yaptiklari aşıları belirten bir mail ve sonuc gelecek ve bunu ABD girisi yaninizda ibraz edecegimiz belirtildi. Konsolosluga goturulmeyecekmis yani. Genel olarak süreç böyleydi. Hizli ve guleryuzlu ve kibar calisanlar tarafindan yönetilen bir yerdi. Bekleyen herkese bol sabırlar diliyorum.
Detaylı yazınız için teşekkürler ben de yakında gideceğim yazdıklarınızı dikkate alırım 😇
-
@Berkan-Duru Hayırlı olsun Berkan
-
@Davut-Korkmaz teşekkürler
-
Merhaba, biz CEAC'ye tüm belgelerimiz yükledik ve onaylandılar. Yüklediğimiz tax belgeleri; 1040 ve W2 idi. (Tax Return Transcript değildi.)
Randevu ile ilgili gelen mailde ise yanımızda getirmemiz gereken belgeler yazılmış ve bu belgelerin randevudan önce https://ceac.state.gov/ adresine yüklenmeleri gerektiği belirtilmiş.
Şu an benim sponsorumun 1040 ve W2 sisteme yüklü ve onaylı olmasına rağmen, randevudan önce Tax Return Transcript'i de sisteme yüklememiz gerekir mi?
Ya da yüklersek, tekrar onay sürecini bekleme gibi bir durum söz konusu olur mu? Yoksa bunları görüşme sırasında sistemden mi kontrol edecekler?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yanlışlık yapıp süreci uzatmak istemiyorum.
-
Selam ,
DQ maili üzerinden 1 ay geçmesine rağmen halen interview tarihi alamadık , benim gibi çok bekleyen oldu mu aranızda?
-
@oğuzhan-adıyaman, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Selam ,
DQ maili üzerinden 1 ay geçmesine rağmen halen interview tarihi alamadık , benim gibi çok bekleyen oldu mu aranızda?
Bize 68 gün sonra geldi. Bazılarına, örneğin @Berkan-Duru beye 41 gün sonra geldi. Ankara'nın yoğunluğuna göre değişiyor.
-
@oğuzhan-adıyaman, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Selam ,
Ortalama 6 - 8 hafta ancak konsoloslugun yogunluguna gore de degisiyor. Bize 6. haftada randevu maili geldi, bizden sonraki gruba daha gec gitti. Insallah sizinki cok gec olmaz.
Bu arada, imzanizda sadece USCIS basvurusu gorunuyor. Isterseniz guncelleyin orayi. :smiling_face_with_smiling_eyes:
-
@Niv ben de 1040 ve w2 yuklemistim ve ekstra olarak ne olur ne olmaz tax returnleride yukledim interview sirasinda herhangi bir sorun yasamamak adina
-
@Niv mulakat tarihi aldiktantan sonra CEAC’e dokuman ekleyebilirsiniz. ornegin 2021 vergileriyle DQ olduysaniz, simdi 2022 vergilerini ekleyebilirsiniz. 2022 Tax return transcript eklemenizi tavsiye ederim
-
Arkadaşlar yeni ABD konsolosluğuna yürüme mesafesinde bildiğiniz otel var mi uygun fiyata? Önerilerinizi bekliyorum!
-
@Berkan-Duru Ben bu hafta eğitim araştıma hastanesinde bağışıklık testi yaptırdım bebeklik çocukluk aşı kartım olmadığı için sadece hepatit b bağışıklığı çıkmadığı ortaya çıktı,şimdi ilk dozunu vururdum lakin şu aklıma takılmıyor değil hepatit aşısının son dozu şubat ayında bitiryor o zamana kadar muayene güni gelirse tekrar mı vuracaklar bu aşıyı 😔 Enfeksiyon doktorundan aldığım tahlilin çıktısının altına doktor aşıları bağışık olduğuma istinaden açıklayıcı cümle yazıp imza kaşesini attı bu işe yarar mı sağlık kontrolünde muayene tecrübesi olanlar yazarsa memnun olurum.
-
@Berkan-Duru Mövenpick Hotel, Point Hotel Ankara, Holiday Inn, Meyra Palace, Metropolitan Hotel, Ataköşk Hotel, TBB Litai Konukevi, Wyndham Ankara, Grand Mercure ve JW Marriott yürüme mesafesindeki oteller. Tabii bütçenizi bilmediğim için fiyat kısmına yorum yapamayacağım. İyi şanslar şimdiden!
-
@luchadora teşekkürler. 1 gun kalacagim icin asiriya kacmak tercihim degil. 1500-max 2000 tl diyelim 1 gecelik.
-
Merhaba bugün Ankara Çankaya PTT şubesinden vizemin basılı olduğu pasaportumu teslim aldım. Öncelikle bu süreçte forumda emeği geçen yardım eden edemeyen herkese çok teşekkür ederim.
Yalnız kafama takılan bir husus var vize tarihi 16 Aralığa kadar çok kısa bir süre gibi geldi bana bu tarihten önce Abd ye giriş yapıp GC mın gelmesini mi bekleyeceğim. -
@timtim eşimi bir dakika erken görmek için bir yolumu verirdim bu ne sabır
-
@Berkan-Duru Goople Maps'ten Buyukelciligin adresini aratip ustteki sekmelerden oteller kismini secerseniz yakin mesafedekileri gorebilirsiniz. Butcenize uygunlari bulmak icin de tek tek bakmaniz gerekecek artik.
-
@ksmdgn hiç anlamadım ki ne demek istediğinizi
-
Herkese merhaba F2A sürecindeyiz mülakat tarihi bekliyoruz eşim bu ay vatandaşlığa başvuracak merak ettiğim bu süreçte statüm değiştiğinde,uscise bildirmek onların kabul etmesi vs ne kadar sürüyor? Ve bu süreçte f2a güncel olması halinde bana mülakat verilir mi? Teşekkürler şimdiden bu konu hakkında bir bilgi bulamadım.
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar yeni ABD konsolosluğuna yürüme mesafesinde bildiğiniz otel var mi uygun fiyata? Önerilerinizi bekliyorum!
Ben de biraz baktım en ucuz bayındır otel gibi görünüyor. Yürüyerek 5 dakika (2.3 km) geceliği 1000 tl. Greenpark ankara da 2. Seçenek olabilir geceliği 1500 tl o da 1.2 km
-
@timtim, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Merhaba bugün Ankara Çankaya PTT şubesinden vizemin basılı olduğu pasaportumu teslim aldım. Öncelikle bu süreçte forumda emeği geçen yardım eden edemeyen herkese çok teşekkür ederim.
Yalnız kafama takılan bir husus var vize tarihi 16 Aralığa kadar çok kısa bir süre gibi geldi bana bu tarihten önce Abd ye giriş yapıp GC mın gelmesini mi bekleyeceğim.Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Genelde sağlık raporunuzun geçerlilik süresi bitmeden giriş yapmalisiniz diye biliyorum ben. Sağlık raporununda 6 ay geçerliliği var. Yani normal şartlarda sizin giriş yapmak için 6 ayınız olmasi lazim bende merak ettim doğrusu neden bu kadar kısa verildi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum