Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @tolgasatir bugün vize mülakatımız vardı, hiç risk almadık, bir yolunu bulduk ve çocuksuz gittik. Bilgilendirme için teşekkürler. Bu arada vize onaylandı :) şimdi pasaportlar bize gelince oğlum için de pasaportunu gönderip işleteceğim.


  • Bu ileti silindi!

  • @coshqun tebrik ederim gerçekten profiliniz neydi ve ne sordular cevaplarsanız sevinirim şimdiden başarılar diliyorum


  • @HATICE-KUREYSLI merhaba, teşekkürler. "B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları" başlığı altında uzunca bir yazı ile deneyimimizi aktarmaya çalıştım, oradan faydalanabilirsiniz. Sorunuz olur ise orada yanıtlayabilirim :)


  • Merhaba, cuma günün turist vizesi için görüşmeye gideceğim. Banka hesap ekstresini barkodlu olarak iletsek sorun yaşarmıyız?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @valentialp Barkodlu nasıl bilmiyorum ama banka hesap dökümüne bakmıyorlar, deneyimlerin hiçbirinde istenene rastlamadım ama yine de götürün yanınızda bulunsun.
    Ben giderken bir sürü evrak (tapu, e-devletten nüfus kaydı ve yurtdışı giriş çıkış listesi, bankadan hesap dökümü) götürmüştüm ama hiçbirine gerek olmadı.


  • teşekkür ederim.


  • ocakta açık yerler var 2024, öne çekmek isteyen çekebilir


  • Merhaba annem ve halamın Ağustosun sonunda İstanbul’da turist vize randevusu var. Bu ay yeni bir eve taşındık.Ds-160 formunda eski evin adresi var yeni form doldurmalımıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @garnitur88 formda güncel bilgilerin yer alması gerekiyor. Yeni bir form doldurmanız bu açıdan önemli. Eski bilgilerin yeni forma büyük ölçüde aktarılması ile ilgili bilgiler hem bu başlık altında hem de şu linkte mevcut.


  • Bugün 214 b den ben ve eşim red aldık randevu tekrar alabilir miyim en az ne kadar beklemem lazım


  • @HATICE-KUREYSLI 2 Yıl Diye Biliyorum 2 Yıl Sonra Başvuru Yapılabiliyor Diye Biliyorum Tam Emin Değilim Ama Aynı Yolun Yolcusuyuz Banada Eylülde Bir Adet 214-B Vericekler Tesadüf Yaşamazsam LoL


  • Merhabalar, kendisi green cardli olup aileden anneye vs turistik vize gorusmesi alan oldu mu son donemde acaba? Tanidigim 2 aile anneleri icin red yemis. Annem icin simdiden randevu almak istiyorum.


  • @HATICE-KUREYSLI öncelikle geçmiş olsun. Randevu bulsanız dahi en az 4-5 ay beklemenizde fayda var. Mevcut görüşmede ret almanıza neden olan şartlarda bir değişiklik olmadığı sürece bu görüşmenin olumlu sonuçlanması maalesef mümkün değil. Daha önceki sorunuzdan bildiğim kadarıyla pasaportunuda başka bir vize yok. Birkaç avrupa gezisi yapıp şansınızı deneyebilirsiniz. Önemli olan şartlarınızda belirgin bir değişiklik yaratmak.


  • Çok teşekkür ederim çok haklısınız ama ben vize memurunda şunu gördüm çok kararsız kaldı bir müddet düşündü özür dilerim onaylıyamıyorum dedi


  • merhabalar ds160 formu doldururken karasız kaldığım birkaç durum var. Bu konuda tecrübesi olanların yardımı olursa çok sevinirim.

    1. Yeşil pasaportumuz var seçeneklerde hangi seçeneği işaretlemeliyiz. Regular diyen de var. Offical diyen de var. Other işaretleyip special yazın diyen de var.
    2. 17 yıldır aynı holdingde çalışıyorum. ama yapılanmalar gereği aynı holdingin 3 farklı şirketinde süreç içinde çalışmış oldum. Bunları tek tek mi yazmalıyım yoksa aynı şirket gibi mi düşünmeliyim.
    3. hem doktora yapıyorum hem de çalışıyorum. Ama şu an yaptığınız iş veya okuduğunuz okul seçeneğinden sadece birini seçtiğim için okulu yazamıyorum. Son 5 yıl içindeki okul seçenekleri de hep bitirme yılını da girmemi istiyor. o yüzden belirtemiyorum. Belirtmem de avantaj var mıdır?

    Teşekkür ederim


  • @aslanaslan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    merhabalar ds160 formu doldururken karasız kaldığım birkaç durum var. Bu konuda tecrübesi olanların yardımı olursa çok sevinirim.

    1. Yeşil pasaportumuz var seçeneklerde hangi seçeneği işaretlemeliyiz. Regular diyen de var. Offical diyen de var. Other işaretleyip special yazın diyen de var.
    2. 17 yıldır aynı holdingde çalışıyorum. ama yapılanmalar gereği aynı holdingin 3 farklı şirketinde süreç içinde çalışmış oldum. Bunları tek tek mi yazmalıyım yoksa aynı şirket gibi mi düşünmeliyim.
    3. hem doktora yapıyorum hem de çalışıyorum. Ama şu an yaptığınız iş veya okuduğunuz okul seçeneğinden sadece birini seçtiğim için okulu yazamıyorum. Son 5 yıl içindeki okul seçenekleri de hep bitirme yılını da girmemi istiyor. o yüzden belirtemiyorum. Belirtmem de avantaj var mıdır?

    Teşekkür ederim

    Merhabalar. Öncelikle yazdıklarımın birer tavsiye olduğunu herhangi bir resmi dayanağı olmadığını söyleyerek başlayayım.

    1-Other'ı seçip Special (Green) Passport yazın (bundan eminim)
    2-Yerinizde olsam edevlette nasıl gözüküyorsa iş tanımlarınız öyle yazardım. Duruma göre orada açıklardım.
    3-Kesinlikle iş durumunuzu girmenizi tavsiye ederim zira öğrenci olarak gözükmekten iyidir


  • çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler icin. yeşil pasaport hakkında sizin dediğiniz gibi yapacağım. iş konusunda da yine e devlete gore doldurucam. Ancak 17 yıldır aynı yerde çalışmama rağmen şirket değişiklikleri nedeniyle sadece 5 yıldır çalışıyorum gibi gorunuyor ve 5 yıl içinde de 3 işyeri değiştirmişim gibi gorunuyor. Çünkü önceki uzun donem çalısmam son 5 yılda olmadıgı ısın yazamıyorum. Açıkçası uzun donem aynı yerde çalışma avantajını bu şekilde parçalı ve karmaşık yazmak biraz canımı sıkmış oldu. Umarım vize görüşmesinde bunu anlatabilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aslanaslan Birinci sorunuza cevaben ben de yeşil pasaportluyum. Kesinlikle Regular seçmeniz gerekiyor.


  • şu an yine ikileme düştüm. Bu çok önemli bir konu mu. İkisinden herhangi birini yazmak neyi değiştirir. Anladığım kadarıyla bu soruya 3 farklı şekilde cevap verip görüşmeye katılanlar vardır.


Benzer Başlıklar

  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum